Close
Faqja 18 prej 25 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 243
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Sidomos nga kultura dhe nga sjellja ne shqiptaret nuk ngjajme aspak me europianet....ne jemi orientale-aziatike.....
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    JU, -PO! Ne, -JO!
    Per ate arsye edhe e thot kete gje, sepse e paska kuptuar me ne fund te verteten mbi racen e vet orientale-aziatike, i gjori fqiu yne jugore qe po deshiron kaq shume te na ishte "grek i lasht" (çka eshte kjo fjale "grek" ?), po deshiron i shkreti qe te na ishte shume i rendesishem ne kete bote, natyrisht me mundin, djersen, gjakun, veprat, nderin, krenarine, lavdin e te tjerve, si p.sh. te pellazgo-iliro-shqiptarve.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Sidomos nga kultura dhe nga sjellja ne shqiptaret nuk ngjajme aspak me europianet....ne jemi orientale-aziatike.....
    SE KUPTOJ KU E MERR GJITH KET GUXIM QE TE SHPREHESH NE KET MYNYRE PER SHQIPTARET!?MASANDEJ NA HIQE SI I DISHEM APO TOLERANT!
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 11-02-2007 më 17:04

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim
    Postuar më parë nga Akili-A

cituar nga Akili;
    Sidomos nga kultura dhe nga sjellja ne shqiptaret nuk ngjajme aspak me
    europianet....ne jemi orientale-aziatike.....
    kreksi, Akilit;
    Ne shqiptaret patem nje aksident(fatkeqesi) qe nga pushtimi ottoman e deri me sot dhe disa dekada do kete nje laramani traditash ne jeten e shqiptarve por mos u frigo se keto gjera po zhduken shpejte e sidomos me hyrjen e internetit dhe hapjen e forumeve shqiptare ku te rinjet shqiptare dalin te persosur e te ngritur si tere europianet e tjere, ketu pra ne te ardhmen nuk do kete dallime kush e cili eshte se te gjithe jemi europian e ne me nje rrenje aqe te lashte si popull besoje se do ua shkojm edhe te tjerve, s'eshte çudi, nga keto troje tona do lindin vetem talenta e gjeni, mos u merzit ti o Akil trimi !
    ne jemi duke hecur si popull rruges se drejte dhe asnjehere nuk kemi qenun me mire e ne te ardhmen do jemi edhe me te zgjuat pse ? Sepse shqiptari e don modernizimin, si thon, per nje plesht e kall jorganin....
    Mua spak nuk me bezdisin disa doke e zakone qe ju i quani orientale, te cilat na i sollen te huajt, qe per ate kohe ishte modernizim e aspake dhunti, keshtu si sote qe na mundeson bota e zhvilluar si mjet modernizimi internetin e qe eshte tani universale, ashtu besohej se orientalizmi do behej universal dhe shumica e shqiptarve u nguten te shkojne kah ky modernizim, si sot qe ngarejne kah zhvillimi i teknologjise e informatikes,pra shqiptari ka ambicjet qe te jete ose i pari ose askundi fare...

Pra mos ua mbaj dertin shume atyre pleqve mekesula te bardha e atyre qe luten ku e di une tek cila perendi, kryesore ne gjake nuk e kan patur asnjehere shurjen e e popujve tjere si disa qe i kane keto etje...
    Pra Akil, rri e flej rehat sa ne nuk jemi shfaroses !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 10-02-2007 më 21:25

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    jemi mesuar me ty qe flet pallavra mund te thuash sjelle ballkanike se ashtu jemi gjithe ballkani...sa per dijeni o mistrec jevgjit shqiptaret e kane kulturen me te sterlashte ne Evrope.

Se ka ketu disa jevgjit qe deshirojme edhe shqiptaret te behen si ata per nga sjellja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 11-02-2007 më 00:48

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch
    jemi mesuar me ty qe flet pallavra mund te thuash sjelle ballkanike se ashtu jemi gjithe ballkani...sa per dijeni o mistrec jevgjit shqiptaret e kane kulturen me te sterlashte ne Evrope.

Se ka ketu disa jevgjit qe deshirojme edhe shqiptaret te behen si ata per nga sjellja.
    Sa per dijeni une nuk fola per kulturen e lashte...por per kulturen e shqiptareve SOT....
    Si "shqiptare qe je" po prisja te problematizoheshe per gjendjen e mjeruar te kombit sot...po na ngjisin tabela si "populli me i pacivilizuar ne europe" dhe jo vetem greket apo serbet,por te gjitha kombet e europes....Nje shqiptare i vertet dhe i mencur do ti vinte gishtin kokes....

Sa kontradiktore qe jeni disa....edhe popull europian doni te dukeni por edhe traditat orientale doni ti ruani.....vendosni me ne fund...
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 11-02-2007 më 17:05
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Zoti Achileos, mos e kemi ne shqiptaret te drejten e fjales se cfare jemi ? Ju jeni te lutur te mos perzieni ne cdo teme. Kush po na i ngjit keto tabela ? Ik more rrufjan. Problemi i shqiptareve qendron tek organizimi politik dhe pavarsia ekonomike. Kur te ndodhin keto dy fakte, flasim ndryshe. Per momentin jemi komb i varfer dhe kaq. Mos na perzie varferine me rracen se nuk kane te bejne me njera tjetren.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sa per dijeni zoti Vulg. une nuk fola per kulturen e lashte...por per kulturen e shqiptareve SOT....
    Si "shqiptare qe je" po prisja te problematizoheshe per gjendjen e mjeruar te kombit sot...po na ngjisin tabela si "populli me i pacivilizuar ne europe" dhe jo vetem greket apo serbet,por te gjitha kombet e europes....Nje shqiptare i vertet dhe i mencur do ti vinte gishtin kokes....

Sa kontradiktore qe jeni disa....edhe popull europian doni te dukeni por edhe traditat orientale doni ti ruani.....vendosni me ne fund,se po na ç.k.
    Më trego të drejtën a je i çmendur???

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Sa per dijeni zoti Vulg. une nuk fola per kulturen e lashte...por per kulturen e shqiptareve SOT....

Sa kontradiktore qe jeni disa....edhe popull europian doni te dukeni por edhe traditat orientale doni ti ruani.....vendosni me ne fund,se po na ç.k.

Ne vecanti te popujve tjere ballkanas populli yt grek eshte me se me kulture orjentale perkatsisht turke dhe kaukaze (Armene dhe Gjeorgjiane)...shikoji veshtjet kombetare, vallet kombetare, ushqimet, zakonet farefisnore etj...kot nuk dukeni njesoj si Armenet dhe turqit per nga ana racore apo jo?

Edhe nese shqiptaret jane populli me i pacivilizuar ne europe (edhe pse nuk eshte e vertete per te varfer mund te thuash) bile ky civilizim eshte autokton evropian por jo si ju greket qe e keni kaukaze.....kjo eshte nje dallim i madh sa i perket ceshtjes orjentale (me qene se ti pretendove) se per orjentalizem jemi duke biseduar jo per jocivilizim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 11-02-2007 më 17:06

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Kthejuni vepres se Samiut te madh "Shqiperia c'ka qene, c'eshte e c'do te behet" Lexojeni me kujdes e me siguri qe do i pergjigjeni shume pikepyetjeve qe keni ne lidhje me kete ceshtje.
    RIPPR

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    E çka pastaj?

A u deshka të na e mbushësh forumin me marrëzira vetëm pse ato lexohen
    ku na mbeti Alibaba vertet nji person me shum kualitete ? ......
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Faqja 18 prej 25 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •