Close
Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 243
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Megjithëse janë me rëndësi ngjyrat rëndësi edhe më të madhe kanë përmasat.
    Shqiptarët janë brakicefalë, dmth rrashti i kresë asht i shkurtë dhe i gjerë në krahasim me dolikocefalët që kanë rrashtin e kresë të gjatë e të hollë.
    Kjo shprehet me index cefalik, që fitohet duke e shumëzuar gjerësinë me 100 e pastaj duke e pjesëtuar me gjatësinë.
    Gjatësia e kokës matet nga maja e ballit që gjendet mbi hundë e deri tek gunga e mbaskresë. Ndërsa gjerësia matet në pjesën më të gjerë të kokës që gjendet përmbi veshët.
    Dinarikët kanë indexin cefalik mbi 85 veçanërisht shqiptarët e kanë shumë të lartë.
    Unë vetë kam indexin cefalik 100.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    forma e kokes peson ndryshime edhe nga menyra se si vendoset per te fjetur foshnja ne vogeli..........

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Forma ndryshon por jo indexi cefalik, ndryshojnë vetëm format anësore jo të rëndësishme ndërsa indexi cefalik mbetet praktikisht njëlloj.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Geni EU7 ka prejardhje Palaeolithike prandaj futen disa grupe aty si iliret,fiset nordiko-gjermanike....qe me vone u ndane dhe krijuan vecorite e tyre qe sot lexohen vetem me subcategory.........
    edhe genet e tjera paleolithike jane...por supozohet qe kane ardhur nga azia ne ate epoke.(te gurit)..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 18-12-2006 më 07:03

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ty mos ta ndien se je gjen stabil i races puro shqiptare. Vetem duhet te mesosh disa te dhena bazike pak me te sakta ne lidhje me shqiptaret te mos zhytesh ne botekuptime te gabuara.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Geni EU7 ka prejardhje Palaeolithike prandaj futen disa grupe aty si iliret,fiset nordiko-gjermanike....qe me vone u ndane dhe krijuan vecorite e tyre qe sot lexohen vetem me subcategory.........
    Jo geni por haplogrupi
    Pra haplogrupi 7 së bashku me degën e tij haplogrup 8 janë konsideruar nga shkencëtarët haplogrupe ilire apo dinarike.
    haplogrupet nordike janë në një degëzim me ato ilire por janë tjera, e jo 7 dhe 8.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Ty mos ta ndien se je gjen stabil i races puro shqiptare. Vetem duhet te mesosh disa te dhena bazike pak me te sakta ne lidhje me shqiptaret te mos zhytesh ne botekuptime te gabuara.
    une nuk kam asnje kompleks me racat prandaj dhe gjykoj me ftohtesi....
    e di shkenca ate pune dhe jo historia qe manipulohet sipas qejfeve qe kane njerezit.......

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Shkenca jep rezultate te vecanta, mirepo ajo mund te manipulohet ne menyre shume me eger se historia.

Sepse ne analizat qe shkencore qe behen, jo vetem qe nuk ka qasje cdokush por edhe nese ka, nuk do te kete njohuri te mjaftueshme sa ta percjelli porcesin e analizave.

"Analizat Krahasimore" japin rezultate shume te sakta neparim. Mirepo e kan thembren e Akilit. Jo nje por dy.

E para eshte kampioni. (Vertetesia e kampionit) dhe kalibrimi, ne te dy keta hapa ka mundesi per manipulim flagrant.

Pastaj efekti i falsifikimit te rezultateve te matura ne kete menyre eshte shume me i fuqishem ne bindjen e njerezve se sa propaganda e historianeve, per arsye se eksperimentit laboratorik i besohet me shume. Dhe nese dikush therret komision per ta rikonfirmuar rezultatin e matjeve, ai serish do te dali humbes sepse ne procesin e llogaritjeve dhe metoden e percaktimit nuk esh bere asnje leshim. Keshtu te mbyllet goja sepse defekti eshte jasht laboratorit. Ne burimin e kampioneve dhe mostrave. Nderrimin e tyre mos zgjedhjen adekuate te kampioneve reprezentativ etj. Mirepo ajo faze merrret si e tejkaluar dhe nuk ta ve veshin me kush. Se kjo ka komplikime te natyrave nga me te ndryshmet e sidomos atyre financiare. Mos ju beso aq shume.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Norvegjezet------
    EU18
    EU19
    EU7
    EU14.

EU7 mendojne shkencetaret se eshte perhapur ne europe nga ekspansioni i fiseve ballkanike ne periudhen paleolithike....

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Problemi është se haplogrupi dahet në dy grupe (nga sa kam mundur të vërej deri tash)
    1 Vikingët (norvegjez, suedez, danez, islandez, gjerman)
    2 Dinarikë (ilirë)

Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •