Close
Faqja 4 prej 25 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 243
    Shqiptaret rrace Ariane?

Jo Jo!

As dje dhe as Neser...........se pse, u tha me lart nga shoqet tona!

i/e regjistruar Maska e troptit
    Anëtarësuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Ne ate pjese te tokes qe me takon
    Postime
    109
    Tung!
    Se pari desh te sqaroj se termi race Ariane vjen nga persishtja e vjeter dhe nenkuptonte racen zoteruese apo sunduese.
    Se dyti duhet te shtoj se edhe pse kemi qene pushtuar shume here natyra e mbullur, mosbesuese e shqipetarit e ka mbrojtur ate qe mund te quajme pasterti race.
    Se treti zbulimet arkeologjike kane bere drite te qarte, kete e nenvizoj per t'ju pergjigjur njerit ketu qe thote se prejardhja e shqipertareve nuk eshte e sakte, se popullata qe jeton sot ne Shqiperi eshte pasardhese e drejteperdrejte e popullates iliro-dardane, qe banonte ne keto treva qe prej shek.X para e.s. Per me teper mund te lexoni librin "Iliret", te arkeologut te njohur Z. Nerotan Ceka. Te pakten kete pune e ben mire.
    Se katerti, mbrojtja e nderit, sic e quajme ne , nuk ka lindur ne menyre abstrakte, por ka ardhur si rrjedhoje e domosdoshme e nevojes per te transmetuar genet tona tek pasardhesit. Pra per jo vetem per te mbijetuar por per te qene gen apo race mbizoteruese.
    Se pesti po ju sjell nje fakt: ne fshatin Luzhe te Tropojes ne vitet 80, ne kopeshtin e femijeve kishte gati vetem femije bjonde.Kur them gati nenkuptoj qe , nga 20 e ca femije qe kishte kopeshti, vetem DY ishin me floke jo te verdhe, por qe ne fakte edhe ata te dy kishi floke te kafet me nuance te verdhe.Ndersa ne mesin e viteve 90 prej atyre femijeve, tashme te rritur, vetem nje pjese te vogel e tyre i kishin mbetur floket bjonde.
    Ju pershendes duke ju uruar te gjithe te mirat!

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Se po e degjoj shume te lakuar racen Ariane.
    dhe deri tani kam diskutuar per pastertine ose mosperzierjen e races, jo per te qenurit race ariane ose jo, te me kuptoni drejt, mbase kam lene shteg per keqkuptim... nqs kam lene shteg per keqkuptim shikoni te gjitha postimet e mia ne kete teme dhe do shikoni se nuk e kam permendur asnjehere fjalen race ariane.

nejse te vazhdoj perseri me sqarimin, me sa di une race ariane ka quajtur racen gjermane Hitleri, pasi ai i shfarosi te gjithe ata qe ishin sakate, jo-gjermane(cifutet, zezaket, te erretit ne pergjithesi), dhe mbajti vetem ata qe ishin bjond me trup te rregullt e te gjate. kaq di une per termin race ariane, dhe sic u permend edhe me pare, as une nuk e kam degjuar qe ndonjeri (aq me teper Hitleri) te kete futur edhe shqiptaret ne ate rreth. nuk e di se sa mund te kete lidhje, nuk shikoj shume lidhje...
    nqs ndonjeri ka prova per kete te fundit te na i japi...
    shpresoj qe diskutimi te vazhdoje ne lidhje me pastertine/mosperzierjen e races shqiptare, duke dhene argumenta dhe shembuj konkrete, se keshtu lloj diskutimesh ne pergjithesi jane paksa ne ajer...

psh me pelqeu edhe ai shembulli i meparshem me femijet e kopshtit, mbase shume nga ne e kane vene re ate gje, qe femijet ne pergjithesi jane bionde ne Shqiperi, packa se ndryshon ngjyra e flokut ne geshtenje kur rriten, ju mund te me thoni mendimin tuaj, une them se ajo eshte e vertete...
    MtrX ubicumque felix

...........
    Anëtarësuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678
    Hey nuk di aq shum per historin e shqiperis por me sh hyra ktu te uroja Wolf_Power per temen sepse me pelqeu jashtmase
    xxxxxxxxx
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Te ishin Iliret vertet bjonde te gjithe, s'do quheshin dot Mediterranean, por sllavs.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    U ça po më digjojn veshëëët: Shqiptarët paskan ruajtur racë! Një vend që e ka shkelur i madh e i vogël sipas nevojë, tamam pra një "urë civilizimesh". Hikni or, mos folni qyfyre, se po më plas teshtima prej qametit!

Ene, n'alu pak se përpak harrova: k'to teorit e racave, ju mbase e dini që s'janë bash krejt shkencore...

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Postuar më parë nga Skerdi Sika
    U ça po më digjojn veshëëët: Shqiptarët paskan ruajtur racë! Një vend që e ka shkelur i madh e i vogël sipas nevojë, tamam pra një "urë civilizimesh".
    Skerdo !

Ja kjo eshte ajo qe une doja qe ti te thoje me pare. Te pakten tani , megjithese nuk ke thene shume, mjafton qe ju pershtate temes sado pak dhe nuk u pergjigje duke inorizuar ndaj antareve.

Ti e shikoj qe je ne nje mendim me mua deri tani....Uroj qe dikush te na e ndryshoje.

Pershendetje !

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    I kam lexuar me vemendje te gjitha postimet e mesiperme ne lidhje me faktin se a rrjedhim ne shqiptaret nga raca arianite. Per mendimin tim eshte nje teme qe kerkon pergjigje me baze shkencore dhe jo thjesht pergjigje idealiste, apo vertetime me baze historike (se keshtu na pelqen ne pjeses me te madhe qe kane marre pjese ne kete teme," te ekzistonte apo te mos ekzistonte nje preajrdhje e tille e shqiptareve"). Pa dyshim mendoj se shume prej jush e dini mjaft mire se historia ne pergjithesi eshte e manipuluar ne menyre qe te vihet ne jete apo te forcohet baza e nje mendimi te caktuar. Mendoj se tema e shtruar nga zoti wolf ka patur per qellim z'bardhjen e nje fenomeni shume shekullor te preardhjes se races shqiptare, gje kjo qe ashtu sic e thashe me lart ka lidhje me historine e cila eshte pjese e nje kaluar te larget, e cila edhe ne qofte se ekziston eshte shume pak e besueshme duke patuar parasysh se c'po ndodh sot rreth globit.
    E vetmja gje qe do te komentoja tani eshte se ne nuk ka kombe pa gjurme racash te tjera, por kjo nuk do te thote se ne do te pushojme se qeni shqiptare.
    mendoj dhe nuk dua qe mendimi im te paragjykohet apo te ndikoje mendimin e dikujt tjeter se ajo c'ka e ben shqiptarin shqiptar nuk eshte raca por vlerat dhe virtytet e tij. me falni qe komenti i fundit ka dale sa do pak nga tema, por besoj se ka vlere te dihet.
    Me respekt Devisi.

i/e regjistruar Maska e troptit
    Anëtarësuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Ne ate pjese te tokes qe me takon
    Postime
    109
    Tung!
    Desha te them se nuk ka rraca te pasterta, ose me qarte ato nuk kane eksistuar kurre. Ka pasur shtytje per te krijuar rraca te tilla per qellime perverse e krejt te ndryeshme nga ato qe shpalleshin publikisht. Hitleri shfytezoj mosbesmin dhe ndaj cifuteve dhe e ktheu ne urrjteje per tju marre pasurite.E cfare hyn pastertia e rraces ketu?
    Ne shqiperi sic eshte e ditur kane kaluar shume popuj e kombe, here per te na pushtuar e here per te ikur ne vende te tjera. Por popullata qe ka qendruar me shume eshte ajo sllave. kjo popullate ka qene vendosur ne shume vende ne hapesiren illirike.Kjo popullate e re ka pase marredhenje tregetare me popullaten vendase. Keto marredhenje kane qene te detyrueshme pasi, ne shumicen e rasteve,sllavet jane vendosur ne grupe te vogla duke zene hapesira shpesh te papershtateshme per jetese, qe nuk kane qene te preferuara nga popullata vendase. E me kalimin e kohes keto grupe familjesh jane assimiluar nga popullata vendase. Mirepo mbeten gjithje shume emra vendesh me origjine sllave edhe ne jug te Shqiperise.
    Krejt e kunderta ka ndodhur ne Dalmaci, ku ishin sllavet qe me te mire apo me te keq arriten te largojne, te zhdukin apo te assimilojne popullaten vendase. Megjithate akoma ne Kroaci e ne Bosnje ekzistojne fshatra shqipetare autoktone. Lugjet e Verdha, per ata qe nuk e dine se c'jane ju a kujtjoj se Lugjet e Verdha eshte vendi ku zhvillohe ngjarjet e eposit kryesor shqipetar, atij te Mujit e Halilit, jane pikerisht ne Kroaci.

ne kerkim
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar më parë nga troptit
    Tung!
    Desha te them se nuk ka rraca te pasterta
    I ke rene pikes Troptit. Marrim shembullin e Anglezeve qe shume prej nesh i konsideron rrace e paster. Popullsia indigjene e Anglise jane Saksonet qe ne shekullin e 11-te u pushtuan nga Normanet qe ishin vikinge te vendosur ne pjesen veriore te Frances. Normanet jo vetem qe e pushtuan Angline po u vendosen njehere e mire aty. Kshu ka ndodhur me shume vende te tjera.
    Perpara nuk kane ekzistuar racat bazuar ne kombesi po ne fise.
    Neve ndryshe nga Anglezet jemi pushtuar nga te tjere por ama pushtuesit gjithmone kane ikur nga Shqiperia ose e kane lene te vetqeveriset per shkak te paqeverueshmerise se races sone.

Nqs doni race Shqiptare te paster do e gjeni ne malesine e Veriut.
    timeo Danaos et dona ferentes

Faqja 4 prej 25 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •