Close
Faqja 20 prej 25 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 243
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga xHeneta_18..kS
    o TREE WALKING..........emeeeeeeeee nqs e pate me mu (nqs jo m'fal atehere).................ti koke minoritet kinez:.........q'hyn romet kty ...........nejse une jom 100% jo por 10000000000000000000000000% kosovare (por masi i kam syt pak si kinezt ateher t'part t'mi jon perzi pak, noshta me okupuesit mongol qe kan pushtu ballkanin per ni kohe t'shkurt para turqve.............e duke konsiduru faktin qe ti je minoreitet kinez mund t'dalim edhe t'afert na dy: ............jetes si dihet
    pra je minioritare ne Kosove...komb kosovar nuk ka askun ne bote...aty jane 7-8 etni qe jetojne ne Kosove ku shumica jane shqiptar kurse ti duhesh te jesh turke (me origjine tartare) apo maxhupe apo gorane diqka te tille ...mund te thuash jam mongole qe jetoj ne Kosove...Xheneta (ksi lloj emrash para lufte kam ndegjuar edhe romet qe mbajne)

shko n'RRS be njeri....!! Maska e xHeneta_18..kS
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    103

Talking

[QUOTE=GL_Branch]pra je minioritare ne Kosove...komb kosovar nuk ka askun ne bote...aty jane 7-8 etni qe jetojne ne Kosove ku shumica jane shqiptar kurse ti duhesh te jesh turke (me origjine tartare) apo maxhupe apo gorane diqka te tille ...mund te thuash jam mongole qe jetoj ne Kosove...Xheneta (ksi lloj emrash para lufte kam ndegjuar edhe romet qe mbajne)
    shumica n'ks jom me origjin dardane (prejardhje nga iliret sikurse edhe shqiptart).........na jena kosovar...........nqs ti e nin veten am sh shqiptar mund t'emigrosh Shqipni(se afer e kena)..........s'di pse ki komplekse dhe kriz identiteti ............shumica n'ks (po edhe n'ballkan) i kan syt si kinez .........pse ti loqki po menon qe je 100% dardan dhe qe nuk je perzi me as ni tjeter rrac ..........sa her qe ka ardh nje sundus ballkansit i kan hap komt (m'falni shprehjen ju lutem)..........o realitet loqki, s'ki qa me bo............kurse emri xheneta (xhenet, parajs) e kan sh kosovar (dardan), per ata kosovart tjer s'di valla

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Xhaneta
    ...mund te thuash jam mongole qe jetoj ne Kosove...Xheneta (ksi lloj emrash para lufte kam ndegjuar edhe romet qe mbajne)
    shumica n'ks jom me origjin dardane (prejardhje nga iliret sikurse edhe shqiptart).........na jena kosovar...........nqs ti e nin veten am sh shqiptar mund t'emigrosh Shqipni(se afer e kena)..........s'di pse ki komplekse dhe kriz identiteti ............shumica n'ks (po edhe n'ballkan) i kan syt si kinez .........pse ti loqki po menon qe je 100% dardan dhe qe nuk je perzi me as ni tjeter rrac ..........sa her qe ka ardh nje sundus ballkansit i kan hap komt (m'falni shprehjen ju lutem)..........o realitet loqki, s'ki qa me bo............kurse emri xheneta (xhenet, parajs) e kan sh kosovar (dardan), per ata kosovart tjer s'di valla

Syte si kinez i kane vec magjypet e Jugut(Greket) dhe sllavet. Nese gjen shqiptar me sy kinez, ai eshte gabim gjenetik(tallem se ska te tille), por ama eshte nje perzierje, qe gjithsesi mbetet ne rrang perzierje, jo percaktues te identitetit rracor sic eshte per Sllavet apo Greket.

Nese pastaj ke sy kineze vete, e do me justifiku qenien tate si shqiptar, mos u nervozo. Apo Shqiptaret jane rracista e nuk pranojne qenie hibride ? Cudi qe te jene rracista duke qene qe "jane perzier shume"?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga xHeneta_18..kS
    shumica n'ks jom me origjin dardane (prejardhje nga iliret sikurse edhe shqiptart).........na jena kosovar...........nqs ti e nin veten am sh shqiptar mund t'emigrosh Shqipni(se afer e kena)..........s'di pse ki komplekse dhe kriz identiteti ............shumica n'ks (po edhe n'ballkan) i kan syt si kinez .........pse ti loqki po menon qe je 100% dardan dhe qe nuk je perzi me as ni tjeter rrac: ..........sa her qe ka ardh nje sundus ballkansit i kan hap komt (m'falni shprehjen ju lutem)..........o realitet loqki, s'ki qa me bo............kurse emri xheneta (xhenet, parajs) e kan sh kosovar (dardan), per ata kosovart tjer s'di valla
    oj ti gorane/mongole minioritare e Kosoves...shko shkruj andej tek rubrikat e dashurise apo me chata se nuk je per keto tema...ku ke pa ti shqiptar me syte si kinez??? a je ne veti??? a je kon ndonjehere jete tonde ne trojet shqiptare???

Edhe pse je ti tartaromongole nga Azia sdo thote qe edhe shqiptaret te jene ashtu sikur ti dhe familja jote ardhacake apo nomade...une sdi a ke pare ndonjehere shqiptare me syte e tu?

Edhe mesoje pak historine e trojeve shqiptareve...se nuk ta paskan mesu ate te shtepise.

E di qe je e papjekun te kisha preferu mos u perzi keto tema qe nuk ja ke idene sidomos me ceshtje shqiptare kur dihet qe nuk je shqiptare dhe nuk te takon ty, ok?

na jena kosovar...........nqs ti e nin veten am sh shqiptar mund t'emigrosh Shqipni(se afer e kena)
    Oj mongole a nuk te thash ma heret me nje teme tjeter qe mos me permend termin kosovar? nese vazhdon kshtu do ngultesh atje nga ke ardh prej Tartarstanit...edhe askush nuk te jep drejte ty me fol per Kosoven shqiptare qe kemi derdh gjake per qindra vjet per ate toke edhe ti ketu me vjen dhe diferencon? oj minioritare mbledhe veten se mundet dikush met zbyth anej kah karpet e azise ...mos shkruj mo se u bone gaz

emri xheneta (xhenet, parajs) e kan sh kosovar (dardan), per ata kosovart tjer s'di valla
    po de fjala xhenet osht fjale arabo/mongole...na perdorim fjalen parajse nqs nuk e ke dite.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2006
    Postime
    14
    emri xheneta (xhenet, parajs) e kan sh kosovar (dardan), per ata kosovart tjer s'di valla

xhenet esht fjal arabe qe do te thot parajse e nuk ka gju dardane apo gju arbe ka vetem nje gju shqip me dy dialekte ate geg dhe ate tosk pastaj ka edhe ate dialektin ilir qe flasin venecianet

se ti po do qe ti ndash shqiptaret por nuk esht per fat te mire ashtu sic kerkon ti
    se po ta shaj njeri kosoven (dardanin) me shan edhe mua edhe pse nuk jam nga kosova por nga shqiperia po edhe kosova do bohet dikur prap shqiperi ashtu si camria pjesa perendimore e maqedonis edhepjesa jugore e malit te zi
    se keto toka jan shqiptare-ilire-pelazge

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Shume pak jane ato rraca qe mund te pretendojne se jane te pastra,kryesisht rracat qe jetojne ne kufijte e fundit te botes se civilizuar(eskimezet,bushmenet,fiset e Amazones etj..).
    Per popujt e mesdheut do te ishte gjeja me absurde pretendimi per pasterti rrace,per vete faktin se popujt e mesdheut prej mijra vjetesh kane qene nen sundimin e perandorive te ndryshme(greke,romake,egjiptiane,kartagjenase,arab e,otomane etj..)si rrjedhoje edhe perzierjet e ketyre popujve kane qene te medha.
    Edhe ne si shqiptare nuk bejme perjashtim.Ne trojet shqiptare mund te gjesh te gjithe prototipet e popujve europiane,qe nga tipi gjermanik deri te mesdhetari.Kur kam pare kosovaret e pare qe erdhen ne Shqiperi pas demostratave te 1981 krijova pershtypjen se kosovaret ishin te gjithe te gjate.Kur dola vete ne Europe rreth 9 vjet me vone dhe pata kontakt me shume kosovare,e kuptova se konstatimet e mia kishin qene te gabuara.Kosovaret ashtu si edhe shqiptaret e tjere kane te njejtat karakteristika qe nga gjermaniku deri te mesdhetari.Ndryshe eshte nje shqiptar i Dukagjinit me shqiptarin e Gjilanit bie fjala.Kam takuar disa kosovare qe ishin nga fshati Bllace,me duket i Ferizajt(nuk jam i sigurte) dhe kishin tipare mongoloide,dukeshin si aziatike ne ngjyre dhe tek syte.Ndoshta me prejardhje tartare?
    Po ashtu ndryshimet jane te medha edhe nga fshati ne fshat.Malesite,por edhe fshatra e aferta me Tiranen ne pergjithesi jane bjonde.Nga Vlora e poshte andej ka shume elemente mesdhetare,tipare te erreta,floke kacurrela,te shkurter me kembe te trasha dhe koke rrumbullake.Po te shkosh ne malesite e Shkodres dhe Tropojes dominon elementi i gjate,i ngjashem me tiparet e sllaveve te jugut.Vetem ne Mirdite-Mat-Kruje mund te pretendohet deri ne nje fare mase per vazhdimesi direkte iliro-albano-shqiptare.
    E di qe shume nga ju qe dini gjithcka do me kundershtoni,sic eshte zakoni ketu ne FSH,por shikoni mire rreth jush dhe do me jepni nje fare te drejte sidoqofte.

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga murik
    Shume pak jane ato rraca qe mund te pretendojne se jane te pastra,kryesisht rracat qe jetojne ne kufijte e fundit te botes se civilizuar(eskimezet,bushmenet,fiset e Amazones etj..).
    Per popujt e mesdheut do te ishte gjeja me absurde pretendimi per pasterti rrace,per vete faktin se popujt e mesdheut prej mijra vjetesh kane qene nen sundimin e perandorive te ndryshme(greke,romake,egjiptiane,kartagjenase,arab e,otomane etj..)si rrjedhoje edhe perzierjet e ketyre popujve kane qene te medha.
    Kuptohet qe nuk ka asnje komb me 100% race te paster por ne gjithnje po flasim nen kuadrin e races europide (dinaride, nordike, alpiniste, mesdhetare etj). Por gjithsesi racat me homogjene ne Evrope jane Skandivanet dhe sidomos Islandezet qe pikerisht jane me shumice derrmuese Nordike.

Edhe ne si shqiptare nuk bejme perjashtim.Ne trojet shqiptare mund te gjesh te gjithe prototipet e popujve europiane,qe nga tipi gjermanik deri te mesdhetari.Kur kam pare kosovaret e pare qe erdhen ne Shqiperi pas demostratave te 1981 krijova pershtypjen se kosovaret ishin te gjithe te gjate.Kur dola vete ne Europe rreth 9 vjet me vone dhe pata kontakt me shume kosovare,e kuptova se konstatimet e mia kishin qene te gabuara.
    Po ashtu por tek shqiptaret dominon raca dinarike qe sipas disa studiusve eshte 75%...qe eshte nje shifer shume e madhe dhe kjo tregon per homogjenitetin e larte te shqiptarve. Dhe kuptohet ka persona qe nuk mund te jete ekzakt 100% dinaride por mund te kene influence nordike/alpine/mesdhetare, por si baze mirret dinaride ngase 70-80% kane tipare dinarike.

Kosovaret ashtu si edhe shqiptaret e tjere kane te njejtat karakteristika qe nga gjermaniku deri te mesdhetari.Ndryshe eshte nje shqiptar i Dukagjinit me shqiptarin e Gjilanit bie fjala.Kam takuar disa kosovare qe ishin nga fshati Bllace,me duket i Ferizajt(nuk jam i sigurte) dhe kishin tipare mongoloide,dukeshin si aziatike ne ngjyre dhe tek syte.Ndoshta me prejardhje tartare?
    Jo totalisht eshte e gabuar sa i perket ne Kosove nese ben dallime ndermjet qyteteve sepse gjithe qytetet jane te nderthurta me fise te njejta si ne Pirshtine, Peje apo Gjilan...nuk eshte sikur Veriu me Jugun ne Shqiperi.

Kam takuar disa kosovare qe ishin nga fshati Bllace,me duket i Ferizajt(nuk jam i sigurte) dhe kishin tipare mongoloide,dukeshin si aziatike ne ngjyre dhe tek syte.Ndoshta me prejardhje tartare?
    Ti kshtu sic i pershkrove duhet te kene qene ata jevgjite/Rome e asesi shqiptar...pakten ne Kosove shqiptaret jane me te bardhe ne lekure krahasim me shtetet fqinje dhe dallohen qarte prej jevgjitve....po Bllaca eshte fshat i ferizajit qe eshte kufi me Maqedonine...ose mundesia e dyte qe ata mund te kene qene Goran...popull sllav musliman qe jetojne perreth fshatrave te Prizrenit/Ferizajit qytete qe jane kufi me Maqedonine...Goranet mendohen te jene bullgare te muslimanizuar dhe dihet forte mire qe bullgaret jane sllave te perzier me tartar (ka pas shume tartar qe e kane kolonizuar Bullgarine) dhe fiset tjera turke.

Po te shkosh ne malesite e Shkodres dhe Tropojes dominon elementi i gjate,i ngjashem me tiparet e sllaveve te jugut.Vetem ne Mirdite-Mat-Kruje mund te pretendohet deri ne nje fare mase per vazhdimesi direkte iliro-albano-shqiptare.
    E di qe shume nga ju qe dini gjithcka do me kundershtoni,sic eshte zakoni ketu ne FSH,por shikoni mire rreth jush dhe do me jepni nje fare te drejte sidoqofte.
    Per ato sllavet e Jugut qe e ke fjalen sigurisht mendon per Malezezet qe jane veqse Shqiptar te sllavizuar...e ke me fakte nga ana historike dhe antropologjike dhe dihet qe Malazezet jane populli me i gjate ne Evrope. Kete gjatesi e kane edhe Shqiptaret e Veriut si dhe Shqiptaret e Kosoves/Lugines se Presheves/Maqedonise (por malazezet jane me te gjate)

Vetem ne Mirdite-Mat-Kruje mund te pretendohet deri ne nje fare mase per vazhdimesi direkte iliro-albano-shqiptare.
    Nuk mendoj ashtu dhe nuk di ku bazohesh...dihet qarte se keto fise te ketyre zonave i kane te ngjashem si me Shkodranet/Kuksit etj ashtu edhe me Shqiptaret e Kosoves. Por edhe nga ana antropologjike jane te njejte...e permenda edhe ma heret qe 75% e popullsise shqiptare jane dinaride (ku aty bejne pjese Mirditoret/Krujes etj).

Edhe mos mendo qe edhe Iliret kane qene te paster qysh para 2000 vjeti dihet forte mire qe edhe atehere ka pas perzierje mes alpineve me dinaridet e tjera subracet evropiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 15-03-2007 më 16:04

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Me mire me dy fjale te kishe thene se nuk je dakort me asgje nga ato qe parathashe une.Sa per dijeni ata djem nuk jane magjup,por shqiptare dhe pjestare te fisit te tyre kane mare pjese aktivisht ne lufte.Fakti eshte se fizikisht ngjajne me tartaret,vijne si te verdhe ne fytyre dhe dallohen edhe nga pjesa e syve.Dhe nuk eshte cudi qe te kene lidhje me tartaret qe nen ombrellen osmane rrafshuan Kosoven pas kryengritjes se Pjeter Bogdanit.
    Sa per gjatesine e shqiptareve,akoma nuk kam pare shqiptare te gjate prej Maqedonie,ne ate prizem qe i shikon ti.Jo vetem ne Maqedoni,por edhe ne shume zona,sidomos fushore edhe andej nga Gjilani jot shqiptaret vijne me te shkurter ne shtat ne krahasim me shqiptaret e Malsise(Shqiperi e veriut,Mal I Zi).Andej nga Gjilani bie shume ne sy perzierja e popullsise me turqit,dominon elementi i erret dhe i shkurter.Shiko mire rreth teje dhe nuk eshte e veshtire te dallohet ngjashmeria me aziatiket.

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Me mire me dy fjale te kishe thene se nuk je dakort me asgje nga ato qe parathashe une.Sa per dijeni ata djem nuk jane magjup,por shqiptare dhe pjestare te fisit te tyre kane mare pjese aktivisht ne lufte.Fakti eshte se fizikisht ngjajne me tartaret,vijne si te verdhe ne fytyre dhe dallohen edhe nga pjesa e syve.Dhe nuk eshte cudi qe te kene lidhje me tartaret qe nen ombrellen osmane rrafshuan Kosoven pas kryengritjes se Pjeter Bogdanit.
    Pra te thash qe andej jetojne Goranet (popullsi rreth 30.000-35.000) ata shqipen e flasin paster por nuk para perzihen me shqiptaret asnjehere...popull sllav i perziher me tartare...(dhe tartaret pergjithesi nuk jane mongolid jane edhe bardhe)

Sa per gjatesine e shqiptareve,akoma nuk kam pare shqiptare te gjate prej Maqedonie,ne ate prizem qe i shikon ti.Jo vetem ne Maqedoni,por edhe ne shume zona,sidomos fushore edhe andej nga Gjilani jot shqiptaret vijne me te shkurter ne shtat ne krahasim me shqiptaret e Malsise(Shqiperi e veriut,Mal I Zi).
    Nuk di a ke qene ndonjehere zonen e Tetoves dhe Gostivarit...une kam pare shume shqiptar te gjate (jo ekstreme) pakten 1.75 e me lart dhe sigurisht kishte edhe nen 1.75 dhe ndryshe ne Shqiperi qe jane me te shkurte. Tash spom kujtohet edhe emrat nese thua qe skam pa asnje...e ke kengetarin Adrian Gaxhen qe eshte mbi 1.90 ose ministrin e arsimit Pozhollani edhe ai eshte mbi 1.90 e do tjere qe spom kujtohet emrat e tyre.

Andej nga Gjilani bie shume ne sy perzierja e popullsise me turqit,dominon elementi i erret dhe i shkurter.Shiko mire rreth teje dhe nuk eshte e veshtire te dallohet ngjashmeria me aziatiket.
    Une nuk e di a ke qene me te vertete ne Gjilan apo ndonje vend tjeter e ke kriju imagjinate? boll po me cudit?? apo ja fute kot? nese Gjilan dallohet ngjashmeria me aziatikaet atehere ne Shqiperi po i bie qe shqiptaret jane tamam aziatik mongolid apo armenoid p.sh Tirana, Elbasan e mos flas per Jugun? (se une banoj momentalisht en Tirane e di shume mire dallimin)

Ne Gjilan mbizotron elementi dinarik ndoshta jo i pastert por kuptohet me influence nordistike/alpiniste/mesdhetare. Dhe sa per gjatesi ke shume te gjate por edhe taman (jo te shkurte minimumi 1.72-73) une kam shume shoke atje qe jane mbi 1.90. Edhe po ashtu neper fshatra Gjilanit mbizotron shume raca nordike (gjithnje nen racen dinarike), gjithashtu fqinjet qe i kam ne lagje shumica jane perzier dinariko-nordik.

Une nder 1.70-1.69 i konsideroj te shkurter...ashtu sic greket e turqit qe jane nder 1.67-168 konsiderohen te shkurte.

Edhe Shqiptaret e Presheves (se une dhjetra here e kam vizituar Presheven dhe kam qendruar me ajve aty) qe jane nen serbi panvarsisht qe jane ne fushore aty ka shume shqiptar shume me te gjate se p.sh serbet e Bujanovcit...gjithashtu edhe jane me bionde se ata.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 16-03-2007 më 09:50

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    disa pyetje kam per nje fare Genesis ketu ne forum ....
    Deri ku e ke ndjekur racen shqiptare te pemes familjare tenden ? shiko mos me paragjyko sepse deri me sot ka disa familje qe pretendojne deri ne 700 vjet mbapa ne kohe, po ti more zoteri deri ku e ke ndjekur origjinen tende familjare dhe te shohim je shqiptar apo ndonje race tjeter !
    Nga c'vend i shqiperise je me origjine ?

Faqja 20 prej 25 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •