Close
Faqja 2 prej 25 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 243
    ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    un sinqerisht nuk di shume epr historine shqiptare..pasi nuk e kam studiur aq shume,edhe ca kam bere e kam bere nga klasa e 4-t ku kam bere sulmimin e turqeve(mesa me kujtohet)kjo tema duket shume interesante...por cik si confuse per mua...pasi nuk e di se kush eshte kush.por se cfare tha mina e kupt pasi me ka folur babi per pushtimin e italise,gr,gjer etj etj....
    une mendoj se ca d llo rrace qe jemi jemi si shpirta,femrat shqiptare jane ato qe kane syet me te bukura ne bote,lere zgjuarsia etj ejt,(pavarsisht se dyert e democ jane hapur cik si vone)
    po ashtu mendoj se cdo vend qe na ka pushtua ka lene dicka te tyre,italia ke shume njerez brune,po ashtu per grekun,gjerm ke shume njerez bjond.ka qene pushtimi qe na ka bere neve lloj lloj,si ashtu me fete(qe ke katolik,ortodoks,mysliman)edhe keto kane lene pjese te tyre.prandaj ke shqiptaret lloj lloj feje.
    me fal nqfse se ja kam futur cik si kot...(as my knowledge about the history it ain that good)
    muaqqq puci all
    How can she fall, if there is no one there to catch her

as e vogel,as e madhe Maska e kajsia
    Anëtarësuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    ku????.........s´dihet.......diku
    Postime
    101
    Sa per gjakun WOLF,gjak i kuq rrjedh ne damaret tane
    Sa per prejardhjen tone........eh.......ca e veshtire kjo lol,por te them vetem dicka.Nese gjithe kombet e tjere dallojne apo kane nje karakteristike te veten,ashtu si e the dhe ti pak me lart,ne Shqiperi gjen nje shumellojshmeri,gjen bjond/e me sy te kalter,gjen mesdhetar/e,gjen kokejuq/e etj,por nje gje mund te ta them me siguri
    ATE QE JEMI RRACA ME E BUKUR DHE ME INTELIGJENTE NE TERE GLOBIN,lol
    Njerezit gjithmone duan ate qe nuk kane dhe kur e fitojne ate, lodhen shume shpejt prej saj

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Postuar më parë nga Mina
    -----------------------------------------------------
    Pergjigjen e pyetjes qe shtron e gjen tek Argjiroja! Besoj se e mban mend! Keshtu kane qene te gjitha grate shqiptare ne kohet e pushtimit dhe me vjen cudi me ty Wolf Power ku e gjete kete muze. Ajo epoke nuk njeh horlleqe te kesaj natyre te pakten keshtu thote historia! Nese ke parasysh femren e diteve tona, hapim nje teme tjeter.
    1- Bunny dhe Kajsia ........ ideja e kesaj teme eshte te diskutojme rracen e paster apo te papaster tonen dhe jo sa te mire e sa te bukur jemi si rrace se ate e kemi bere boze fare duke e superpermendur . Jam i lodhur nga krenaria fodulle qe kemi dhe mbivleresimi qesharak qe i bejme vetes. Kjo nuk do te thote qe nuk jam krenar , perkundrazi jam shume.....por veten kot nuk me pelqen ta lavderoj.

2- Mina !

Megjithese je munduar te me japesh nje pergjigje indirekte duke me sjelle nje rast si ( Argjiroja ) , argumentim me te detajuar nuk lexova. Nuk pres nga nje moderatore te japi nje pergjigje kaq te varfer. Prandaj moter e dashur po te jap ca pika qe mua me duken shume exluzive per te mohuar pastertine e rraces tone. Uroj qe kur te pergjigjeni , ta beni duke anashkaluar pak idealizmin qe kemi ndaj vetpelqimit dhe duke pranuar ate qe eshte reale ( packa se nuk na pelqen )....

Jemi nje popull i banuar nga 3 milion banore dhe kemi :

1- Tre fe te ndryshme. Mos te duket e kollajte ndryshimi i fese ? Mos te duket qe eshte nje gje qe ndodh me nje muhabet tavoline ? Jo lal jo. Ka nje domethenie feja kur ndryshohet dhe kur vendi copetohet ne kaq fe .

2- Tiparet tona jane shume te ndryshme. Ta thashe edhe me lart. Jemi brun, bjond , kaf , te kuq etj. Pse ne nje vend kaq te vogel ka kaq shume diversitet tiparesh ?

3- Gjuha e xhesteve qe kemi po te na krahasosh me nje turk....te iken truri dhe nuk gjen dot ndryshim..Mire e tha edhe Tironci qe po te shohesh nje plak turk dhe nje shqiptar...zor se gjen ndryshim

4- Temperamenti.. E pranoj qe bejme pjese ne zonen e mesdheut dhe dallohemi per temperament impulsiv ose sanguin por ama prape kur krahasoj veten me turqit...sec me ngel dicka ne mendje qe u ngjajme perseri.

5- Legjenda e Argjirose , Sulit apo shkembit te Vajes ne Kruje ( qe askush se dika ). Pse mor njerez cfare prisni ju , qe rilindasit dhe dijetaret tane te percillnin nje mesazh percares tek pasardhesit duke u treguar se c'na beri turku etj ? Po kaq naiv tregoheni ? Perkundrazi une mendoj qe fakti qe keto legjenda kane dale...dicka ka ndodhur dhe ajo dicka eshte prishja e rraces tone. Ku ka ze nuk eshte pa gje - thote populli. Dhe pra keto patriote me penden e tyre u munduan te mbulojne sa me shume zerat e ndodhive te asaj kohe..lol

Permenda me teper Turqit aty me lart sepse ato na kane mbajtur nja 5 shekuj nen pushtim ( i thone 5 shekuj mos harroni ). Edhe nje gje te keni parasysh : Pushtuesit tane e kane pare qe shqiptarit i dhemb me fort tek gruaja, motra , vajza etj. Dhe duke pare kete pike te dobet , aty na kane sulmuar me shume....E GARANTUAR kjo gje. Megjithese ndjej dhimbje dhe urrejtje ujqerish ne shpirt kur e mendoj...Prandaj i URREJ turqit deri ne vdekje...

Mos harroni nje gje ju vajzat qe na prekeni direkt ne sedren e madhe qe keni....Une kam nene e moter vete dhe kur flas ketu per femren shqiptare nuk kam parasysh vetem ju ose nenat tuaja...E qarte tani ?

Akoma nuk me ka bindur kush qe ne jemi rrace ARIANE ( e paster ). Pres te dale dikush me i ditur se ne dhe qe ka lexuar dhe studiuar tamam kronologjine e vendit tone ku me argumentat e tij bindes te me mbushi mendjen qe e kam gabim....Dua sinqerisht te bindem qe jemi rrace e paster ..!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DeuS : 05-10-2003 më 13:06

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ne nuk jemi rrace ariane....
    rraca ariane eshte nje mit i shpikur nga mendje te semura per te perbuzur rracat e tjera.
    edhe ne qofte se doni te besoni qe ne jemi rrace ariane duhet te bindeni per nje gje.
    ne nuk jemi pasardhes e rraces skandinave (norvegjes,suedes etj).

ne jemi rrace e bastarduar dhe kush ka kaluar ka lene gjurmet e veta
    dmth nuk jemi rrace e paster dhe jo me rrace ariane.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Postime
    6
    Qe rraca jone eshte me e vjetra ne ballkan,ky eshte nje fakt historik,nuk mundet askush ta ndryshje. Padyshim, si cdo vend tjeter i kolonizuar nga pushtues,edhe rraca shqiptare ka patur nje fare perzierje sado minimale gje qe nuk besoj te kete influencuar aq shume ne emertimin dhe dallueshmerine e rraces sone arberore.Nuk shikoj vend per stimul te ulet mbi rracen shqiptare.
    Secili prej nesh ka nje mision per te permbushur,nje mision dashurie.Ne castin e vdekjes,kur te ndodhemi perballe Zotit, ne do te gjykohemi per dashurine, jo per sa dashuri kemi bere, por per sa shume dashuri kemi futur ne veprimet tona.
    NENE TEREZA

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    .WOLF POWER....por veten kot nuk me pelqen ta lavderoj.

une mendoj se Zoti na ka bere qe te na lavderojne te tjeret,edhe jo veten..kot nuk na ka bere edhe te ndryshem.ti nuk po lavderon veten...aspak.
    disa pika qe ke thene ti i kam mentioned edhe une,kshq jam munduar me aq sa di,kam edhe thene qe nuk di edhe aq per historine e rraces shqiptare.jo se kam nuk me ka interesuar por thjeshte fakti qe cdo shtet qe na ka shkelur na ka lene gjurme.e ben rraces shqiptare lloj lloj.edhe qe thua ti popullsia e shqiptareve eshte 3m,une ate nuk e besoj..pasi po te numeroshe sa njerez ka ne Uk,USA po ashtu plot shtete te tjera vetem shqiptaret jashte shqiperise behen 3m.leri ato qe kane vdekur gjate kohes 97,plus varferia etj etj.shkrimet me poshte jane disa kerkime qe kam bere ne ne net...nuk jane shume...pasi shqiperia nuk eshte nje shtet e cila i studijohet historia,kshq nuk eshte e lehte te gjeshe ca do.i know it doesn't answer ur question wolf but at least it warms it up.

Within the region the bloodbath lasted for ten years. It started in 1912 with the first Balkan War and ended in 1922 when the invasion of Turkey by the Great Powers and the Greek army came to an end. At the end of that terrible ten year war some Balkan people managed to gain independent states. The Albanian state became independent, but Macedonia didn't. They were divided, some within the Greek borders, some within the Bulgarian borders, most of them within the Serbian state where they were considered to be 'southern Serbs'. They had to wait for a much longer time than any other people in the Balkans for their own state. It was during the Second World War, when resistance fighters against the Nazis in Macedonia joined Tito's partisans, that Macedonia emerged as a republic within the old Yugoslavia.

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Although the exact origin of Albania is not entirely known, records exist that trace their evolution from the ancient Illyrians. The Illyrians, who are believed to have evolved directly from the Stone Age, occupied the western area of the Balkans, from modern Slovenia to approximately half of the way through modern Greece. Shkodra, now the most important city of northern Albania, was the capital.(1)

The Illyrians were sociable and hospitable people, much like Albanians today. They were also daring fighters and known for their bravery in war.

per me shume shkoni tek faqa :
    http://iml.jou.ufl.edu/projects/stud...e/history.html
    me falni qe u zgjata...por ishte interesante te lexoja shume gjera qe si dija...
    muaq pucii all

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Do lexoj shkrimet & argumentimet e te tjereve me vone se tani po iki. Thjesht doja te pergjigjesha postit te pare, tani per tani.

Kush ia fut kot e thote qenkemi rrace Ariane??
    E keni pare ku jane Anglo-Saxonet? Aty ne veri!
    E kush eshte Shqiperia? Ne jug... rrezikisht afer Lindjes se Mesme... uh-ohhhh...

Te behemi reale, se ne gjithnje kemi qejf ti bejme qejfin vetes e te themi jemi ky, jemi ai... c'do njeri flet mire per shtetin e vet.

Te ishte Shqiperia vertet Ariane, do te thote qe erdhi nga veriu (shembulli: sllavet), por Ilirianet kane qene aty (NE JUG!) rrotull ne te njejten kohe me Greket.

Qenkemi Ariane? Pfff... kujt ia themi?
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Wolf
    Ne nje vend kaq te vogel ka jo vetem diversitet racash por edhe klimash dhe ky argument mua nuk me bind!
    Sa per gjuhen e xhesteve do te thoja; gjestet ne nje te shprehur, pavaresisht nga sasia e fjaleve, zene 80% te kapacitetit.
    Temperamenti eshte karakteristike e mesdhetareve.
    Nuk e di se sa e afte jam per te argumentuar por sinqerisht m'u duk e padrejte ajo menyre te shprehuri. Ti e njeh mire temperamentin e shqiptarit. Shqiptari nderin e nenes, te motres apo te gruas e ka prone te pacenueshme. Kjo mendesi funksionon edhe sot. Ketu mbeshtetem. A ta merr mendja se turku ka bere c'i ka dashur qejfi me gruan e shqiptarit?! Eshte absurde per mua!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Perfundimisht Mtrx...Bunny dhe Mina mendojne dhe e mbrojne idene qe ne jemi rrace ariane ( megjithese pa fakte )..
    Nejse une nuk po hyj me ne debat me ju sepse e shikoj qe kemi mendime fikse dhe te kunderta.....qe fatkeqesisht dhe une nuk po di se si ti argumentoj me mire idete e mia ne menyre qe t,ju bind per te kunderten...

Mina.....Ti e njeh mire temperamentin e shqiptarit. Shqiptari nderin e nenes, te motres apo te gruas e ka prone te pacenueshme. Kjo mendesi funksionon edhe sot. Ketu mbeshtetem. A ta merr mendja se turku ka bere c'i ka dashur qejfi me gruan e shqiptarit?! Eshte absurde per mua!

Kete qe ke thene une ta kam sqaruar me lart. Une uroj 1000-ra here qe te jete ashtu sic thua ti , por ama kam frike qe eshte pak me spec kjo pune.
    Turqit duke e ditur se ku na dhemb me fort...aty na kane sulmuar me keq lal....po keshtu edhe serbet etj

Flm per kohen qe ju humba .....por jam akoma skeptik ndaj ketij fenomeni !

Me respekt Genci !

Faqja 2 prej 25 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •