Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 95
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Po kur ben edhe ti si i zgjuar qe ke dale bllof 500 here deri tani. Fjale per fjale i kopjuar. Mos na bej si zgjuar kot duke bere cop-paste. Ti asnjehere ske marre mundimin ti studiosh si ceshtje. Shifni forumista sa i zgjuar eshte Seminaristi per te bere copy paste

The reason behind Umar's reluctance in kissing the black object is that the pagan Arabs also performed this ritual. Muhammad kept this pagan practice, a practice that Umar reluctantly observed. Yet, since he saw his prophet kissing it, he was obligated to follow suit

arsyeja perse Umar hezitonte qe ta puthte gurin e zi ishte sepse kjo kish qene me pare nje praktike e paganeve arabe. Muhamedi e mbajti kete praktike pagane. Keshtu meqe ai e kish pare profetin e tij ta puthte ate, ai ish i detyruar qe te ndiqte shembellin e tij.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Forumista, ashtu qofsha une, kopjac, vetem ne profeta te rreme mos besoni...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Nje fjale te mencme ka thene nje plak i vjeter :

"Hapi rruge budallait se lufta me te nuk fitohet"

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga Manulaki
    Nuk ka grada ne krishterim, sepse te gjithe jane sherbyes te njeri tjetrit dhe te barabarte me njeri-tjetrin. E vetmja gje qe nje njeri duhet te beje te shkoje ne qiell, eshte te pranoje Jezu Krishtin si Zot dhe shpetimtar dhe ai ka siguruar qiellin. Kur Krishti hyn ne jeten e nje njeriu, jeta e tij ndryshon dhe ky njeri ben vullnetin e Perendise ne Krishtin.

.
    Astriti77 pershendetje

Pra nga shkrimi i manulakit kuptojme se ju nuk kini grada dhe se jeni te gjithe njelloj

d.m.th si nje i ndershem i krishter dhe nje mekatare jeni njelloj

Tani po qe se ti di gradad qe ju kerkon bibla per ne parajse na i thuaj

Apo pranon Jezusin dhe Jezusi ju pastron (si ka thene dhe forumsja manulaki) Po qe keshtu hidh nje sy na bota e krishtere dhe na thuaj sa te paster nga fryma jane te krishteret
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga deshmuesi
    Altin55. Nuk dua te paragjykoj pyetjen dhe personin qe pyet, por me pelqen te pergjigjem. Parajse nuk eshte shperblim i punes se kryer prej njeriut, por eshte Dhurata e miresise dhe hirit te Perendise. Nese parajsa do te ishte nje Shperblim i punes se bere prej njeriut, atehere njeriu nuk do te kishte aspak nevoje per Perendine, pasi ai ishte vete i zoti qe te fitonte ose te ndertonte parajsen. Pa kuptuar kete te vertete , asnje pergjigje nuk vlen me tej.
    deshmuesi
    O Astriti77

Ja dhe vellaj jote deshmuesi me deshmi te rremte si na i sqaron parajsen komlet ndryshe nga ajo jotja

Ketu kemi parasysh se deshmuesi eshte i krishter i ndershem paqedasesh dhe aspak genjeshtar

C'udi si mund te genjej nje i krishter i ndershem dhe paqdasesh!!!!!!?????????
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Postuar me pare nga Altini55:

Astriti77 pershendetje

Pra nga shkrimi i manulakit kuptojme se ju nuk kini grada dhe se jeni te gjithe njelloj

d.m.th si nje i ndershem i krishter dhe nje mekatare jeni njelloj

Tani po qe se ti di gradad qe ju kerkon bibla per ne parajse na i thuaj

Apo pranon Jezusin dhe Jezusi ju pastron (si ka thene dhe forumsja manulaki) Po qe keshtu hidh nje sy na bota e krishtere dhe na thuaj sa te paster nga fryma jane te krishteret
    Altin, cfare ka ketu per tu habitur, te njejten gje kam thene edhe une, te pranosh Jezu Krishtin, do te thote te shkosh ne parajse. Pendesa dhe pranimin i Jezu Krishtit shkojne dore me dore, pendesa e vertete te con tek Krishti, dhe jo nje pendese e shtirur.
    Edhe nje gje, nuk ka te krishtere te ndershem dhe mekatare, Bibla na meson se te gjithe jemi mekatare, dhe kemi nevoje per Shpetimtarin qe heq mekatin tone, lexo Romaket kap.3.
    Vete-drejtesia eshte mekati me i rrezikshem sepse njerezit duke e deklaruar veten se jane te drejte, ne shumicen e rasteve ata krahasohen me te tjere, mekatet e te cileve duken haptas, mendojne se nuk kane nevoje te pendohen, dhe aq me teper qe te kene nevoje per nje shpetimtar. Kjo gje eshte nje gracke dhe vete mashtrim, pasi n.q.s. ne e mbajme veten per te drejte krahasuar me te tjeret, perpara Perendise jemi qe te gjithe mekatare, pasi kemi shkelur standartin e Tij, ligjin e Tij.
    Jemi të gjithë si një gjë e papastër, dhe të gjitha veprat tona të drejtësisë janë si një rrobe e ndotur, (Is. 64:6)

Gradat qe kerkohen per te hyre ne parajse tashme ti kam thene, pendimi nga mekatet dhe pranimi i Jezu Krishtit, dhe parajsa eshte nje dhurate e Perendise, i dashur Altin, ashtu sic thote deshmuesi, nuk mund ta fitosh ate me asnje lloj vepre ose cfaredo lloj gjeje qe te besh. Te njejten gje te kam thene edhe ne temen tjeter, te njejten gje po te perseris. Te pranosh Jezu Krishtin, do te thote te pranosh dhuraten e Perendise per te hyre ne parajse dhe kjo gje ka me teper rendesi se cdo gje tjeter.

Bota perreth eshte e mbushur me mekate, padrejtesi, smira, urrejtje dhe plot e plot gjera te tjera qe e lodhin njeriun dhe qe e stresojne ate, i largojne deshiren per te jetuar ne nje bote plot me hipokrizi. Prandaj Krishti erdhi, per te na clodhur, kujto ftesen e Tij, tek Mt. 11:28: 28 Ejani tek unë, o ju të gjithë të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t’ju jap çlodhje..

Une nuk po te them te kerkosh shpetimin tek te krishteret e tjere, qofshin katolik, ortodoks, protestante, prifterinj, te krishtere te thjeshte, por po them shiko, Birin e Perendise. Ai eshte dhurata e Perendise per kedo qe e pranon dhe eshte falas. Ai eshte guri i themelit per te ndertuar ata qe e pranojne Ate, dhe Ai eshte guri i pengeses, per te shkaterruar ata qe e mohojne., Vep. Ap. 4:10-12:

10 le ta njihni të gjithë ju dhe mbarë populli i Izraelit se kjo u bë në emër të Jezu Krishtit Nazareas, që ju e kryqëzuat dhe që Perëndia e ringjalli prej së vdekuri; me anë të tij ky njeri del para jush i shëruar plotësisht.
    11 Ky është guri që ju, ndërtuesit, e hodhët poshtë dhe që u bë guri i qoshes.
    12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi”.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Astrit77 : 19-12-2003 më 06:26
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Ok o Astriti77 te duket se po shet djath kackavall po eshte sapun 15 leksh

neise se me ju veshtire se kuptohesh

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

kjo teme vajti ashtu siç ak vajtur dhe ai qe e hapi kete teme.

pyetjet te islamisteve ketu jane si pyetjet e ateisteve kur pyesin per Zotin. me thoshte gjithmone nje profesor ne shkolle se kur vinte ne klasen tone dhe shpjegonte, i ngjante sikur fliste me bankat e klases..thoshte akoma, jam me i kenaqur te shpjegoj mesimin nje klase me banka pa nxenes sesa ne nje klase ne nxenes gomenj...

dhe une po e mbyll me nje rresht nga Fjala e Perendise se Shenjte (Fjalet e Urta 26:4)
    Mos iu përgjegj budallait simbas budallallëkut të tij, që të mos bëhesh edhe ti si ai.
    Ngaqe Fjala e Perendise ka te drejte ne kete gje une nuk jam me i zgjuar sesa Fjala e te vazhdoj me budallenjte qe skane se ç'bejne dhe merren mebudallalleqe(qe duan vetem te nxjerrin budallallekun e tyre...

Ju pershendes dhe kush eshte i zgjuar i le diskutimet me budallenjte qe hapin tema te tilla(sa per te ngacmuar dhe jo per te marre nje pergjigje).
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O Profet i Terbacit ma thuaj dhe njehere historine kur lexove biblen per ter naten dhe ne mengjes ishe i bllokuar nga fryma e shenjte
    ki kujdes se qe atere nuk di c'far llomotit

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Re: wow

Postuar më parë nga i krishteri
    kjo teme vajti ashtu siç ak vajtur dhe ai qe e hapi kete teme.

pyetjet te islamisteve ketu jane si pyetjet e ateisteve kur pyesin per Zotin. me thoshte gjithmone nje profesor ne shkolle se kur vinte ne klasen tone dhe shpjegonte, i ngjante sikur fliste me bankat e klases..thoshte akoma, jam me i kenaqur te shpjegoj mesimin nje klase me banka pa nxenes sesa ne nje klase ne nxenes gomenj...

dhe une po e mbyll me nje rresht nga Fjala e Perendise se Shenjte (Fjalet e Urta 26:4) Ngaqe Fjala e Perendise ka te drejte ne kete gje une nuk jam me i zgjuar sesa Fjala e te vazhdoj me budallenjte qe skane se ç'bejne dhe merren mebudallalleqe(qe duan vetem te nxjerrin budallallekun e tyre...

Ju pershendes dhe kush eshte i zgjuar i le diskutimet me budallenjte qe hapin tema te tilla(sa per te ngacmuar dhe jo per te marre nje pergjigje).
    I krishtere Nese te duket vetja me i zgjuar Zgjuarsine tende tregoje me fakte e jo duke share te tjeret.
    ok.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •