[i]
2. Dmth ti pretendon se kur Kurani thote se Maria besohet nga te krishteret si pjese e Trinise, behet fjale per katoliket?
Atehere, Klevisi, te te jap une disa MESIME katolike ty. Me cito nje vend te mesimit zyrtar katolik ku te thuhet se ata besojne se Maria eshte pjese e Trinise! Po nuk e kane, do te thote se pohimi yt nuk eshte i vertete.
Nuk ka as edhe nje segment te vogel kohor ne historine e krishterimit 2000 vjecar ku te jete diskutuar Hyjnishmeria e Marise. Kjo e dhene eshte nje keqinformate qe nuk e di nga e ka marre Muhamedi, por gjithsesi qe nuk mund ti mvishet Ithtare te Librit...
Lexo mire fjalite e mia: une thashe,
vec te tjerash, Keshillat Ekumenike e shpallen Krishtin me te vertete njeri....Pra, pika qendron ne ate se kritika Kuranore se te krishteret nuk besojne se Krishti ishte njeri, bie poshte....kaq.!
Pyetja ne Kuran eshte: A i drejtoheni per ndihme dikujt qe nuk ju ben as dobi e as dem?
Une u gjegja, Jo, perkundrazi Ate qe ne adhurojme eshte Krijuesi i Botes i cili u Misherua qe ta shpetoje njeriun. Gje qe Kurani as qe e prek fare...
Ne kohe te Muhamedit, Bibles po ti ishin bere ndryshime, i bie qe ajo te mos e gezonte dot Titullin "Libri edhe njerezit e Librit per te krishteret", se Libri o eshte Liber i plote sic e ka zbuluar Zoti, ose i pjesshem ai nuk mund te jete me i tille. Pra meqe Muhamedi i konsideronte te krishteret njerez te Librit, kjo tregon se Bibla e te krishtereve te shekullit te 7 konsiderohej prej Muhamedit si autoritative, e cila Bibel eshte e njejte me ate te sotmen.
Pra, nuk ka se si e kur te jete ndryshuar Bibla....
Klevis,
nqs ti je i bindur se bibla kla ndryshuar, per ato qe ti i konsideron fakte te ndryshimit te Bibles, te njejtat ndryshime do ti sjell une ne Kuran, edhe shpresoj qe ti po ashtu te filosh e besosh se edhe Kurani ka ndryshuar...
Nuk ka se si te quhen ne Kuran Ithtaret e Librit, thjesht sepse ne pretendojme te jemi te tillet, pasi i bie qe nese ne jemi gabim e ju drejte, juve po manipuloni drejtesine thjesht per shkak te pohimeve tona...! E kupton dot?
Klevis, nje korrigjim tjeter...
Cifutet kur adhuruan Vicin e adhuruan ate si Zotin qe i solli jashte Egjiptit, e kjo nuk ka te beje me shok-berjen shprehje te famshme ne Kuran, por me shkembim te Zotit me nje idhull, zevendesim...
Uzeri, Klevis eshte pra Ezdra qe une te kam permende me siper, por qe ti se ke kuptu ose se ke lexu hic...
edhe kam thene dilni para me fakte historike se ku e kane adhuru krahas Jahves Izraelitet Ezran?
Edhe serish Klevis, hiqe kete kompleksitet jo serioz "nuk dike...nuk beke".
Ne baze te Kuranit, po te ish Jesui profet vetem edhe shpallja e tij thjesht Islami, bidnja ndaj Allahut, atehere pasuesit e tij nuk kane se si te mund te jene quajtur "te krishtere" sikurse ju sot nuk quheni muhamedane, sepse kjo do te binte ne kundershtim me misonin prej profeti vetem te Krishtit.
Pra i dashur Klevis, lexo mire debatet, me me vemendje, e kthe pergjigje serioze, duke marre kohe ne mendim, e jo duke thy tastiera....
shendet! [/B]
Krijoni Kontakt