Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 95
    (AHMEDI)
    i/e ftuar
    [i]
    2. Dmth ti pretendon se kur Kurani thote se Maria besohet nga te krishteret si pjese e Trinise, behet fjale per katoliket?

Atehere, Klevisi, te te jap une disa MESIME katolike ty. Me cito nje vend te mesimit zyrtar katolik ku te thuhet se ata besojne se Maria eshte pjese e Trinise! Po nuk e kane, do te thote se pohimi yt nuk eshte i vertete.

Nuk ka as edhe nje segment te vogel kohor ne historine e krishterimit 2000 vjecar ku te jete diskutuar Hyjnishmeria e Marise. Kjo e dhene eshte nje keqinformate qe nuk e di nga e ka marre Muhamedi, por gjithsesi qe nuk mund ti mvishet Ithtare te Librit...

Lexo mire fjalite e mia: une thashe, vec te tjerash, Keshillat Ekumenike e shpallen Krishtin me te vertete njeri....Pra, pika qendron ne ate se kritika Kuranore se te krishteret nuk besojne se Krishti ishte njeri, bie poshte....kaq.!

Pyetja ne Kuran eshte: A i drejtoheni per ndihme dikujt qe nuk ju ben as dobi e as dem?

Une u gjegja, Jo, perkundrazi Ate qe ne adhurojme eshte Krijuesi i Botes i cili u Misherua qe ta shpetoje njeriun. Gje qe Kurani as qe e prek fare...

Ne kohe te Muhamedit, Bibles po ti ishin bere ndryshime, i bie qe ajo te mos e gezonte dot Titullin "Libri edhe njerezit e Librit per te krishteret", se Libri o eshte Liber i plote sic e ka zbuluar Zoti, ose i pjesshem ai nuk mund te jete me i tille. Pra meqe Muhamedi i konsideronte te krishteret njerez te Librit, kjo tregon se Bibla e te krishtereve te shekullit te 7 konsiderohej prej Muhamedit si autoritative, e cila Bibel eshte e njejte me ate te sotmen.

Pra, nuk ka se si e kur te jete ndryshuar Bibla....

Klevis,

nqs ti je i bindur se bibla kla ndryshuar, per ato qe ti i konsideron fakte te ndryshimit te Bibles, te njejtat ndryshime do ti sjell une ne Kuran, edhe shpresoj qe ti po ashtu te filosh e besosh se edhe Kurani ka ndryshuar...

Nuk ka se si te quhen ne Kuran Ithtaret e Librit, thjesht sepse ne pretendojme te jemi te tillet, pasi i bie qe nese ne jemi gabim e ju drejte, juve po manipuloni drejtesine thjesht per shkak te pohimeve tona...! E kupton dot?

Klevis, nje korrigjim tjeter...

Cifutet kur adhuruan Vicin e adhuruan ate si Zotin qe i solli jashte Egjiptit, e kjo nuk ka te beje me shok-berjen shprehje te famshme ne Kuran, por me shkembim te Zotit me nje idhull, zevendesim...

Uzeri, Klevis eshte pra Ezdra qe une te kam permende me siper, por qe ti se ke kuptu ose se ke lexu hic...

edhe kam thene dilni para me fakte historike se ku e kane adhuru krahas Jahves Izraelitet Ezran?

Edhe serish Klevis, hiqe kete kompleksitet jo serioz "nuk dike...nuk beke".

Ne baze te Kuranit, po te ish Jesui profet vetem edhe shpallja e tij thjesht Islami, bidnja ndaj Allahut, atehere pasuesit e tij nuk kane se si te mund te jene quajtur "te krishtere" sikurse ju sot nuk quheni muhamedane, sepse kjo do te binte ne kundershtim me misonin prej profeti vetem te Krishtit.

Pra i dashur Klevis, lexo mire debatet, me me vemendje, e kthe pergjigje serioze, duke marre kohe ne mendim, e jo duke thy tastiera....

shendet! [/B]
    o seminarist
    Degjo tani maria adhurohet tek krishteret dhe kete ska pike dyshimi nuk e di une ku jeton ti por nese se ke idene se c'eshte adhurimi dhe ske informacion se si e adhurojne marien sot kristianet eshte puna jote.A nuk i ke pare sot kristianet sesi e lusin Marine dhe e quajne nena e Zotit.Po neper ikona qe e puthin e dhe elusin ate a se ke pare apo ....
    Pra Allahu ka thene ne kuran se Maria(Merjemja) dhe jezusi hanin buke per te treguar ty dhe kristianeve te tjere se ato ishin njerez te thjeshte dhe nuk e meritojne te adhurohen ne vend te Zotit.
    Pra nese dikush lut shen Marine kjo eshte idhujtari dhe nese dikush lut jezusin eshte idhujtari sepse ato ishin njerez te thjeshte dhe sado pune te mira te bejne ato njerez qe kryejne idhujtari punet e tyre zhduken per shkak te idhujtarise qe ato i pershkruajne Zotit.

Pastaj ti me thua qe kisha ekumenike e pranon jezusin si njeri pastaj me thua qe ai krijoi boten dhe u meshirua ne formen e njeriut.Po kjo te duket e llogjikshme sa te behet Zoti njeri e te eci ne toke me njerzit, e njerzit ta vrasin ne kryq, kurse Zoti sipas jush ti lutet nje Zotit tjeter edhe ti thote o Ate pse me le.Pastaj Zoti i tjeter dergon nje engjell per ta fuqizuar zotin ne toke dhe pastaj Zoti ne toke pranon te vdese per njerzit qe atyre ti falen gabimet.Ju kam thene dhe me pare se ne fene krishtere eshte futur shume mitologjiia greke dhe romake dhe idete dhe konceptet qe kishin ato per perendine .Po ta shikosh zeusi u martua me aferditen dhe lindi herkuli Herkuli ishte biri i dy perendive dhe ecte ne toke pastaj u zu me zeusin dhe me njerzit.Prometeu nje perendi tjeter e lidhen njerzit ne mal dhe shqiponja i hante zemren.Pra keto mitollogji dhe mendime qe kishin grekerit e lashte dhe romaket u futen dhe u perpunuan besimin kristian duke e kthyer ate ne besim pantesit.Duke e shpallur njeriun Zot kur ky ishte njeri qe ecte ne toke dhe ishte profet dhe adhuronte Zotin vete.
    o Zot na ruaj mos na bej nga ato qe se kane llogjiken ne rregull.

Mire tani se beson qe bibla eshte ndryshuar tani do me thuash i do faktet ne internet apo do te lexosh vete nje liber akademik rreth bibles te shkrujtur dhe komentuar.Kur shumica jane citate te vete krishtereve.Nese i do ne internet do ti sjell une nese si do me liber atehere mund ti gjes tek bibloteka tek rruga e kavajes libri titullohet [Ngadhenjimi i te vertetes[/B] eshte me shtate vellime te parin do ta blesh ti qe ta shikosh Te tjeret mund ti bej dhe dhurate une ndoshta.Ose do ti sjell une ketu ne internet te gjithe faktet per biblen te marra nga citues kristiane dhe dijetare kristiane .ok
    Tani tjeter gje per ithater e librit ne kuran perfaqesohen cifutet dhe krishteret dhe jane emertuar keshtu sepse ato pretendojne se ndjekin librat e shenjte/per me shume informacion mund te marresh dhe ne kete adrese interenti.
    www.answering-christianity.com

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga (AHMEDI)
    o seminarist
    Degjo tani maria adhurohet tek krishteret dhe kete ska pike dyshimi nuk e di une ku jeton ti por nese se ke idene se c'eshte adhurimi dhe ske informacion se si e adhurojne marien sot kristianet eshte puna jote.A nuk i ke pare sot kristianet sesi e lusin Marine dhe e quajne nena e Zotit.Po neper ikona qe e puthin e dhe elusin ate a se ke pare apo ....

Ahmed

Une ju thashe juve, dmth Klevisit, po te them edhe ty, me sillni nje deklarate te Kishes se ku thuhet se ne i atribojme Maries hyjnishmeri, se ajo nuk ishte njeri e nuk hante e pinte...!

Se dyhet te kesh te qarte se nese Maria do te adhurohej nga te krishteret do te ish budallallik qe mos te gjehej ndokund ndonje deklarate se ne bejme ashtu.

Pra, nqs juve nuk do te gjeni, atehere i bie qe akuza mbi adhurimin e Maries, rrjedhimisht idhujtarine, te jete nje paragjykim subjektiv i atyre qe perpiluan Kuranin, edhe per me teper nje akuze e papjekur fare...., pasi ne akuze thuhen gjera qe as qe nuk diskutohen nga te krishteret, si a hante apo nuk hante Maria...!!!!

Po te nisemi me paragjykime subjektive, thjesht ashtu sic na pelqen neve te percaktojme se cfare eshte cfare, atehere edhe une e akuzoj Muhamedin, pasuesit e tij e te gjithe muslimanet per idhujtari qe puthin nje gur ti ne Kabe qe nuk ka qene vecse nje objekt idhujtarie te antikitetit, perreth te cilit verviten shtate here.

Pra Allahu ka thene ne kuran se Maria(Merjemja) dhe jezusi hanin buke per te treguar ty dhe kristianeve te tjere se ato ishin njerez te thjeshte dhe nuk e meritojne te adhurohen ne vend te Zotit.
    Pra nese dikush lut shen Marine kjo eshte idhujtari dhe nese dikush lut jezusin eshte idhujtari sepse ato ishin njerez te thjeshte dhe sado pune te mira te bejne ato njerez qe kryejne idhujtari punet e tyre zhduken per shkak te idhujtarise qe ato i pershkruajne Zotit.

Duhet te dish dicka, Ahmed se argumenti se Krishti ishte thjesht e vetem njeri per arsye se hante e pinte, nuk eshte serioze nga ana e Kuranit, me kupton? Mbi te gjitha eshte nje koncept teper i varfer e i kufizuar njerezor, e nuk permban asgje teologjike ne te.

[size=4]Pastaj ti me thua qe kisha ekumenike e pranon jezusin si njeri pastaj me thua qe ai krijoi boten dhe u meshirua ne formen e njeriut.Po kjo te duket e llogjikshme sa te behet Zoti njeri e te eci ne toke me njerzit, e njerzit ta vrasin ne kryq, kurse Zoti sipas jush ti lutet nje Zotit tjeter edhe ti thote o Ate pse me le.Pastaj Zoti i tjeter dergon nje engjell per ta fuqizuar zotin ne toke dhe pastaj Zoti ne toke pranon te vdese per njerzit qe atyre ti falen gabimet.Ju kam thene dhe me pare se ne fene krishtere eshte futur shume mitologjiia greke dhe romake dhe idete dhe konceptet qe kishin ato per perendine .Po ta shikosh zeusi u martua me aferditen dhe lindi herkuli Herkuli ishte biri i dy perendive dhe ecte ne toke pastaj u zu me zeusin dhe me njerzit.Prometeu nje perendi tjeter e lidhen njerzit ne mal dhe shqiponja i hante zemren.Pra keto mitollogji dhe mendime qe kishin grekerit e lashte dhe romaket u futen dhe u perpunuan besimin kristian duke e kthyer ate ne besim pantesit.Duke e shpallur njeriun Zot kur ky ishte njeri qe ecte ne toke dhe ishte profet dhe adhuronte Zotin vete.

Ahmed, nder muslimane, ashtu sikunder qe ne Kuran, ekziston nje mosnjohje e thelle se per cfare pretendojne te krishteret te besojne. Madje shpesh here duket se Kurani as qe ka folur ndonjehere kundra krishterimit sic eshte ai ne te vertete.

Kurani flet per Trini ku Maria eshte pjese e saj. Gje qe nuk ka ekzistuar asnjehere ne krishterim.

Kurani thote, sic shprehesh edhe ti me siper, se te krishteret besojne se Perendia u be njeri, ne kuptimin qe cka ishte njerezore ne Krishtin ishte rrjedhimisht hyjnore. [b]Ky eshte nje keqkuptim i llahtarshem i krishterimit. Muhamedit ne shek 7 nuk i vihet faj, per shume asrye qe dihen, por ju?

Pra as ketu nuk kas nje argument...

Ne asnje deklarate te Kishes Ekumenike nuk eshte thene se Krishti qe hante, pinte, kryente te gjitha nevojat njerezore, qe forcohej nga engjejt etj etj ishte Krishti ne natyren hyjnore te Tij, perkundrazi, para se Muhamedi te lindete, ne 431 ne Efes te Turqise se stome, u shpall bashkimi i dy natyrave pa perzierje, te pandara, te dallueshme nga njera tjetra. Ia vlen qe ti kushtoni pak vemendje ketyre vendimeve te Kishes mbareboterore te asaj kohe, pasi jane deklarata zyrate e dogmatike, e jane bere plot dy shekuj para keqkuptimit te propagandes islamike.

Mire tani se beson qe bibla eshte ndryshuar tani do me thuash i do faktet ne internet apo do te lexosh vete nje liber akademik rreth bibles te shkrujtur dhe komentuar.Kur shumica jane citate te vete krishtereve

Ahmed,

ajo qe ndodh me ju muslimanet e ju cudit, pasi nuk jeni mesuar ,e kaq liri mendimi, eshte kur ndonje i ashtequajtur i krishtere liberalist, dmth e kane bere krishterimin si te ish politike me te gjitha rrymat e saje, deklarohet aq ekstrem ne liberalizmin e tij per te kundershtuar krishterimin dogmatik tradicional sa te mohoje cdo gje thelbesore te tij.

Kete gje juve e shfrytezoni duke bere progande se ja vete te krishteret flasin kundra Bibles. Mirepo sot ne perendim ka edhe liberalista islamike qe po ashtu hedhin poshte autencitetin tradicional te Kuranit, studime qe u duhet kushtur pak me shume vemendje ketu ne perendim, ku shpresoj hyn edhe Shqiperia, pasi ne Lindjen e Mesme te tille persona jane te denuar me vdekje per shkak te te drejtes per tu shprehur lirisht.

Une ju thashe, per te njetat arsye qe juve do pretendoni se Bibla ka ndryshuar, do tu tregoj edhe une ato te Kuranit, gje qe ne fakt eshte pak me e veshtire per ne europianet qe nuk e njohim arabcen.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ju kerkoj ndjese se vura re nje gabim timin: Behet fjale per Keshillin Ekumenik te Kalkedonit, ne 451, e jo ate te Efesit.

Gjithsesi ia vlen te diskutohet se perse Kisha e theksoi se dy natyrat jane bashkuar pa u ngaterruar, pa perzirje, te pandara e te dallueshme nga njera tjetra, sepse aty do te gjeni se sa bllof dalin te gjitha keqinterpretimet islamike apo te te gjitha herezive anti-kristiane!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o selman bibla nuk mund te thoje qe te adhurojne marine por te ata qe e adhhurojne nuk jane te krishtere ?? Apo nuk quhen te krishtere katoliket ??

Ne Kabe mesa di une nuk puthet apo te adhurohet ndonje gur sepse haxhi per Allahun dhe jo per gurin.

Nqs trinia nuk paska ekzistuar atehere hajde na shpjego nje cike "Ne emer te Atit te Birit dhe te shpirtit te shenjte " .. Seminarist mos na bej qorra me zorr sepse e reformuat fene ne shekullin e fundit. PO pate fakte na i thuaj sepse mendime te kota si keto nuk ja vlejne per diskutim.

Po te them edhe nje gje (por ne fakt e di qe koka bosh , smban me shume ) qe trinitetin nuk e shpiken muslimanet por ajo ka ekzistuar dhe Kurani flet per keto shpifje qe i kane bere Zotit .

Do flasim prape selman , mos ik

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exo, na mo se qenke trendeline fare ti:

Ju pyeta fare qarte ty e kedo, na sillni ndonje reference se ku deklarohet Maria nga katoliket si Hyjni. Me keto merru ti, jo me llafe kot, se je ngaterruar fare...si zakonisht.

tashti shihe pak se cfare kam shkruar para ca kohesh:

.
    Seminarist
    Anëtar i/e nderuar

Regjistruar: 03-10-2003
    Vendndodhja:
    Anëtari Nr. 10566
    Poste: 156
    Pamja: Kryesore

Vleresimi:

(6 Votes)

Postimi #26

Perpara se te jap disa shpjegime mbi nderimin e ikonave te bazuara ne shkrimet e Eterve te Kishes, gje qe nuk do ta bej tashti per arsye kohe, do te deshiroja qe te shihnit kete pasazh nga hadithet:

Tregoi Salimi se i ati pat thene: E pashe te derguarin e Allahut tek mberriti ne Meke. Ai e puthi Gurin e Zi se pari ndersa bente Tawaf edhe beri ramal ne tre xhirot e para prej te shtatave (te tawaf-it) (Salih al Bukhari 2: 673)

Tregoi Abis bin Rabia: Umari erdhi prane Gurrit te Zi e puthi edhe tha: "Pa asnje dyshim, une e di qe je vec nje gure qe as nuk mund ti besh mire e as dem njeriu. Po te mos kisha pare te Derguarin e Allahut te te puthe, une nuk do te te puthja ty" (Sahih al-Bukhari 2:667, 675, 676, 679, 680)[/i]

Shen Joan Damaskinoi i shekullit te tete, ne vepren e tij "persa u perket herezive", ne lidhje me Kuranin thote, se muslimanet na akuzojne neve per idhujtari qe nderojme ikonat ne nje kohe qe ata vete i falen gurit te Qabes. Sidoqofte, une do te vazhdoj ne ditet qe vijne kur te kem kohe me domethenien e nderimit te ikonave nga pikepamja e krishtere.

08-10-2003

Seminarist
    Anëtar i/e nderuar

Regjistruar: 03-10-2003
    Vendndodhja:
    Anëtari Nr. 10566
    Poste: 156
    Pamja: Kryesore

Vleresimi:

(6 Votes)

Postimi #27

Vetem nje shtese te vogel:

arsyeja perse Umar hezitonte qe ta puthte gurin e zi ishte sepse kjo kish qene me pare nje praktike e paganeve arabe. Muhamedi e mbajti kete praktike pagane. Keshtu meqe ai e kish pare profetin e tij ta puthte ate, ai ish i detyruar qe te ndiqte shembellin e tij.

2. ajo qe thashe une Exo, mos na lodh kot tashti, eshte se ne Kuran nuk flitet per ndonje krihsterim ashtu sic ka qene ai, por me ca hamendje shpiken, pse jo shpifen, disa gjera te paqena, ku hyn edhe Triniteti me Marine si pjese.

Prandaj meso pakez, e ki respekt per njerezit e Librit, keshtu thuhet n'Kuran...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    O semianrist mos na bej si profesore me grada shkencore per arsye qe di te beshy copy paste. E para e punes mos i merr meritat per veten tende por jepi ca kesaj faqeje qe te ka ndihmuar shume answering-islam.org.uk/Shamoun/idolatry.htm

Atehere le te shikojme Biblen dhe ato qe seminaristi ka harruar te kopjoje Zanafilla 28 : 18 ështu Jakobi u ngrit herët në mëngjes, mori gurin që kishte vënë nën krye të vet, e ngriti si një përmendore dhe derdhi vaj mbi majën e saj.

Muslimanet nuk e adhurojne gurin dhe puthja e gurit nuk eshte e detyrueshme dhe nuk ka asnje shenje adhurimi apo rit qe i shoqerohet puthjes se gurit.

Edhe vete hadithi e tregon qe guri nuk eshte asgje apo te kete fuqi mbi dicka.

Tregoi Abis bin Rabia: Umari erdhi prane Gurrit te Zi e puthi edhe tha: "Pa asnje dyshim, une e di qe je vec nje gure qe as nuk mund ti besh mire e as dem njeriu.

Omeri tregon qarte besimin monoteist duke treguar qe guri nuk eshte gje e cila adhurohet. Ne pjesen e dyte Po te mos kisha pare te Derguarin e Allahut te te puthe, une nuk do te te puthja ty tregon vetem qe profeti e ka puthur dhe asgje me teper. Nuk ka asnje transmetim qe te thote se duhet puthur guri apo te adhurohet. Profeti nuk e ka shoqeruar me ndonje rit qe mund te quhet adhurim puthja e gurit.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O exorcist, leni laragjozlliqet se ku mar une cfare, se nuk te hyn ty ne pune fare.

Ajo qe ne pos diskutojme eshte menyra se si ju akuzoni pa pare vetet.

Guri i Zi u puth prej profetit, gje qe ti me pyete se nuk e dije (e une nuk po te them se vrapove te mjekrat e rrallla e te zeza qe te gjesh shpjegim...). Deshe fakt ta solla. Te tjerat ty nuk te interesojne.

Guri i Jakobit, behet fjale per Altar, altar ku Abrahami desh pra te sakrifikonte (ke????) Isakun (natyrisht)...Mos i ngaterro gjerat. E po nuk i ndive "profesor" atehere mos merr kot pjese ne bisede. Lenja nai tjetri.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    The reason behind Umar's reluctance in kissing the black object is that the pagan Arabs also performed this ritual. Muhammad kept this pagan practice, a practice that Umar reluctantly observed. Yet, since he saw his prophet kissing it, he was obligated to follow suit

arsyeja perse Umar hezitonte qe ta puthte gurin e zi ishte sepse kjo kish qene me pare nje praktike e paganeve arabe. Muhamedi e mbajti kete praktike pagane. Keshtu meqe ai e kish pare profetin e tij ta puthte ate, ai ish i detyruar qe te ndiqte shembellin e tij.

He more profesor selmani ? KOke per koke i ke rene .... Dhe ke fytyre te me thuash mua ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Sa per referencat e mia Biblike urdhero perpara sepse i kam nga libra qe kam lexuar dhe jo kopime si te tuat

"Farewell to God " By Charles Templeton (duhet ta njofesh nje nga evangjelistet me te medhenj te ketij shekulli , shok i ngushte i Billy Graham)

Sa per Islamin po te them edhe njehere qe eshte fe monoteiste dhe nuk adhuron asgje tjeter pervec Allahut.

Hajd shnet profesor

p.s : Nqs deshiron te jap tituj libra te vlefshem qe te lexosh rreth krishterimit. Mos ki turp por pyet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Newhost : 30-11-2003 më 01:27

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga The exorcist
    Sa per referencat e mia Biblike urdhero perpara sepse i kam nga libra qe kam lexuar dhe jo kopime si te tuat
    Or lum exorcisti, a ke logjike ti nje here?

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •