Postuar më parë nga The exorcist
Po ti prape se pra nuk po mundesh ta kapesh thelbin:selman !! Per te paren ke marre pergjigje (surah 109 ) keshtu qe mos i devijo fjalet. Edhe njehere pra .... Nuk kane qene te gjithe kurejshet mosbesimtar... Ketu Zoti i drejtohet jobesimtareve nga fisi Kurejsh qe adhuronin idhujt (mbahe mend qe mos te pyesesh prape ).... Nuk ka asnje kontradikte ....
Ti thua qe ne ate ajet, apo me mire Sure, fjala eshte per Kureshinjte jo besimtar, por jo per ata kureshinj qe besonin...
ndersa une po te them se:
1) vargu mbi te gjitha as qe e ben te qarte se cilit grup jobesimtaresh u drejtohet, keshtuqe cdo aplikim nga komentuesit eshte subjektiv. Ky Suret perdoret shpesh here nga muslimanet sot, edhe ne kete forum , per tu tregu te krishtereve se ata ne fene e tyre, e ju ne fene tuj...
2) sidoqofte, edhe ne rast se do marrim piken tende per te qene, une serish, po te them se ne baze te vete Kuranit, paganet, e jobesimtaret, besojne ne Allahun e i luten atij. Madje kete gje e pohon vete Kurani, e cila gje perben edhe kontradikten ne fjale, te ciles ti as qe po i pergjigjesh
Per sa i perket Jezusi .... Ai nuk erdhi per te plotesuar ate qe ata nuk kishin pare dhe u tha atyre ta shkruanin ne nje forme te tille (vargjet jane dialoge qe vetem Jezusi i dinte ) qe vetem Jezusi mund ti thoje , sepse flitet ne vete te pare , jo ne veten e trete... Aty eshte dialog i mirefillte ose fjalet e Jezusit ... Mos harro qe Bibla eshte bere shume kohe pas Jezusit dhe nuk ben sens qe Jezusi u tha atyre te shkruanin se cfare tha Jezusi vete kur keta po flinin..... Me nje fjale keto jane perrallat e Bibles te shkruara nga dora e njeriut qe nuk mund te jete kurre perfekt
Exorcist, ti me pyte se ka e dinin ungjilloret fjalet e atyre pasazheve qe ti solle kur po ashtu thuhet se ata ishin ne gjume.
Une tu pergjigja se nje nga arsyet me normale qe ta kene ditur eshte se Krishti pas Ringjalljes qendroi me ta 40 dite e gjate ketyre diteve ai u foli e rifoli per shume gjera. Te kujtoj tregimin tek Luka me dy dishpeujt rruges per ne Emaus, ku Krishti u shfaqet e u riflet, rikujton per gjerat qe kish thene me pare.
Prandaj, logjika jote nuk ka aftesine e te pyeturit per tu qujt e tille, pardon...
Altin
faktikisht nuk jam une, me duket qe eshte bere shkaku i devijimit te kesaj teme.
Krijoni Kontakt