Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 95
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga The exorcist
    selman !! Per te paren ke marre pergjigje (surah 109 ) keshtu qe mos i devijo fjalet. Edhe njehere pra .... Nuk kane qene te gjithe kurejshet mosbesimtar... Ketu Zoti i drejtohet jobesimtareve nga fisi Kurejsh qe adhuronin idhujt (mbahe mend qe mos te pyesesh prape ).... Nuk ka asnje kontradikte ....
    Po ti prape se pra nuk po mundesh ta kapesh thelbin:

Ti thua qe ne ate ajet, apo me mire Sure, fjala eshte per Kureshinjte jo besimtar, por jo per ata kureshinj qe besonin...

ndersa une po te them se:

1) vargu mbi te gjitha as qe e ben te qarte se cilit grup jobesimtaresh u drejtohet, keshtuqe cdo aplikim nga komentuesit eshte subjektiv. Ky Suret perdoret shpesh here nga muslimanet sot, edhe ne kete forum , per tu tregu te krishtereve se ata ne fene e tyre, e ju ne fene tuj...

2) sidoqofte, edhe ne rast se do marrim piken tende per te qene, une serish, po te them se ne baze te vete Kuranit, paganet, e jobesimtaret, besojne ne Allahun e i luten atij. Madje kete gje e pohon vete Kurani, e cila gje perben edhe kontradikten ne fjale, te ciles ti as qe po i pergjigjesh

Per sa i perket Jezusi .... Ai nuk erdhi per te plotesuar ate qe ata nuk kishin pare dhe u tha atyre ta shkruanin ne nje forme te tille (vargjet jane dialoge qe vetem Jezusi i dinte ) qe vetem Jezusi mund ti thoje , sepse flitet ne vete te pare , jo ne veten e trete... Aty eshte dialog i mirefillte ose fjalet e Jezusit ... Mos harro qe Bibla eshte bere shume kohe pas Jezusit dhe nuk ben sens qe Jezusi u tha atyre te shkruanin se cfare tha Jezusi vete kur keta po flinin..... Me nje fjale keto jane perrallat e Bibles te shkruara nga dora e njeriut qe nuk mund te jete kurre perfekt

Exorcist, ti me pyte se ka e dinin ungjilloret fjalet e atyre pasazheve qe ti solle kur po ashtu thuhet se ata ishin ne gjume.

Une tu pergjigja se nje nga arsyet me normale qe ta kene ditur eshte se Krishti pas Ringjalljes qendroi me ta 40 dite e gjate ketyre diteve ai u foli e rifoli per shume gjera. Te kujtoj tregimin tek Luka me dy dishpeujt rruges per ne Emaus, ku Krishti u shfaqet e u riflet, rikujton per gjerat qe kish thene me pare.

Prandaj, logjika jote nuk ka aftesine e te pyeturit per tu qujt e tille, pardon...

Altin

faktikisht nuk jam une, me duket qe eshte bere shkaku i devijimit te kesaj teme.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe nje pike, exorcist

duhet te dish se Allahu ka qene nje Dieti (Hyjni) arabe qe daton para Muhamedit, keshtu qe edhe kureshinjte jobesimtar (ne misionin e muhamedit) e njihnin e i luteshin Allahut, per te cilen Muhamedi thote se ata nuk do ti luten.

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Postuar më parë nga Seminarist
    Edhe nje pike, exorcist

duhet te dish se Allahu ka qene nje Dieti (Hyjni) arabe qe daton para Muhamedit, keshtu qe edhe kureshinjte jobesimtar (ne misionin e muhamedit) e njihnin e i luteshin Allahut, per te cilen Muhamedi thote se ata nuk do ti luten.
    Per arabet Allah ishte Zoti i vertete per kete deshmon kurani.Ne shume ajete dhe idhujt ishin qe lusnin ose kerkonin ndermjetsim me ane te tyre tek Zoti.
    Por politeistet arabe kishin dicka te vecante ne ndryshim me politestet ne kohen e sotme .Sepse kur ato bienin keq lusnin drejteperdrjte Zotin.
    Kur hipin ato ne anije lusin drejteperdrejte Allahun dhe mbasi zbresin ne toke .ja po te tillet lusin idhujt.
    Kurse politesitet e sotem kur jane keq shkojne neper vende te mira ose kerkojne ndihme prej krijesave dhe jo prej Zotit .

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Faleminderit,

pikerisht ketu ta kam fjalen edhe une. Dmth Allahu ishte nje hyjni e njohur, e besuar edhe e lutur edhe nga arabet jo muslimane, dmth jobesimtare, sic e pohon edhe ti Komfort Lux.

Pra i bie qe thenia e Muhamedit sipas Kuranit, se ata (jobesimtaret) as nuk do ta pranonin e as nuk do ti luteshin Zotit te Muhamedit, dmth Allahut, te jete nje kontradikte e mirefillte.

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Faleminderit,

pikerisht ketu ta kam fjalen edhe une. Dmth Allahu ishte nje hyjni e njohur, e besuar edhe e lutur edhe nga arabet jo muslimane, dmth jobesimtare, sic e pohon edhe ti Komfort Lux.

Pra i bie qe thenia e Muhamedit sipas Kuranit, se ata (jobesimtaret) as nuk do ta pranonin e as nuk do ti luteshin Zotit te Muhamedit, dmth Allahut, te jete nje kontradikte e mirefillte.
    Seminarist ta shpjegova se ata e njinin sic e njeh ti sot qe Zoti eshte nje por lut jezusin dhe arabet para Islamit e njihnit qe Allahu eshte krijuesi i qielli i tokes dhe i qiejve por ato lusnin idhujt dhe jo Zotin e vertete dhe ska nevoje ta quash hyjni Allahun por quaje Zot me plot kuptimin e fjales.

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Postuar më parë nga gabriel
    Kush e njeh filozofine e BUES do te mahnitej dhe do te thellohej akoma me shume ne te.
    Fatkeqesisht as une se njoh mire por do te thellohem me shume ne te.Eshte nje filozofi qe te ben ta jetosh jeten ne maximum sa e ke ate.Nuk te mbush me "optimizem " fallco si fete e tjera,dhe s'ka bla,bla,bla..... pa fund.
    Kurse per myslimonet eshte sh. interesante se sapo turqit erdhen ne Shqiperi dhe rrethune kalane e Krujes,psh. grate ngelen perjasht,keshtu qe gjate pushtimeve disa mujore ata VUNE DORE ENE MBI SHUME PREJ GJYSHEVE SHQIPTARE......
    KESHTU SH. SHQIPTARE U BENE MYSLYM-ONA.......
    Ke shkuar tek vorri gjyshit tat ti ne stamboll

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Ja psh qe ta kesh me te lehte se cfare ngaterrese behet ne Kuran, shih keto vargje:

Sura 109:1-6

Thuaj: "O ju jobesimtare! Une nuk adhuroj ate qe ju adhuroni. As ju nuk jeni adhurues te Atij qe une adhuroj. Edhe une kurr nuk do te jem adhurues i asaj qe ju adhuroni! Por edhe ju nuk do te jeni adhurues i asaj qe une adhuroj. Ju keni fene tuaj (qe i permbaheni), e une kam fene time (qe i permbahem).

Thashti, sic e sqaron edhe ti Komfort Lux, sipas vargut qe ti solle, edhe interpretimit te tij, edhe kesaj Sure qe une solla, tregohet qarte se ne kete grupin e jobesimtareve futen edhe te krishteret, pervec paganeve. Edhe thuhet qe Muhamedi nuk adhuron te njejtin Zot me ta, as ata me Muhamedin.

Mirepo, Sure te tjera te Kuranit e kontradiktojne kete Sure:

Sure 2:62

"Vertet, ata qe besuan, ata qe ishin jehudi, krishteret, sabejt, kush besoi prej tyre Allahun edhe boten tjeter edhe beri vepra te mira, ata e kane shperblimin te Zoti i tyre. Per ta nuk ka frike as nuk kane perse te pikellohen"

ose

Sura 3:64

"Thuaju: O ithtare te Librit, ejani (te bashkohemi0 te nje fjale qe eshte e njejte (drejte) mes nesh edhe mes jush: te adhurojme pos Allahut, te mos ia bejme Atij asnje send shok, te mos konsiderojme njeri tjetrin zoter pos Allahut."

ose

Sure 26:49

"Ithtaret e Librit mos i polemizoni ndryshe (kur i thirrni ne fene tuaj) vetem ashtu si eshte mese miri, pervec atyre qe jane mizore edhe thuajuni: "Ne i besuam asaj qe na u zbrit, edhe qe u zbrit edhe juve edhe Zoti yne edhe Zoti juaj eshte nje..."

Pra keto pasazhe tregojne se njerezit e Librit adhurojne te njejtin Zot, pavaresisht nga hyjnite e tjera qe i pershkohen Allahut.
    Po ne kuran dhe te krishetret quhen jobesimtar derisa ato te besojne Zoti e veretet dhe jezusin si profet dhe te besojne te gjithe profetet dhe librat e shenjte te zbritur prej Zotit.Nese nuk e bejne kete atehre ato konsiderohen idhujtare ose politeiste sepse bashke me Zotin adhurojne dhe jezusin ose e konsiderojne ate Zot.Pra idhujtaria eshte dy llojesh
    Nje kur i jep krijese cilesite e Zotit si shembulli i jezusit
    e dyta kur Zotit i jep cilesine krijeses sic thojne disa Zoti eshte natyra.Dhe surja lart ka zbritur sepse disa idhujtare thane ta besojme ne Allahun nje vit dhe ti muhamed hajde beso idhujt vitin tjeter,

62. Vërtet, ata që besuan, ata që ishin jehudi, krishterët sabejët, (kishun lëshuar fenë e adhuronin engjëjt), kush besoi prej tyre (sinqerisht) All-llahun, dhe botën tjetër dhe bëri vepra të mira, ata e kanë shpërblimin te Zoti i tyre. Për ta nuk ka frikë as nuk kanë përse të pikëllohen (pasi që besuan All-llahun, librat të dërguarit në mesin e të cileve edhe Muhammedin [sure bekare]
    Ky ajet tregon se kush besoi Allahun Zotin e qiellit dhe tokes dhe jo jezusin si Zot dhe pastaj ne profetin Muhamed a.s si te derguar mbasi me pare adhuronte jezusin ose engjejt os ishte krishter jehudi ose sabej dhe tani kishte pranuar islamin si fe nuk kane pse te pikellohen dhe brengosen.

Sura 3:64

"Thuaju: O ithtare te Librit, ejani (te bashkohemi0 te nje fjale qe eshte e njejte (drejte) mes nesh edhe mes jush: te adhurojme pos Allahut, te mos ia bejme Atij asnje send shok, te mos konsiderojme njeri tjetrin zoter pos Allahut."

Sure 26:49

"Ithtaret e Librit mos i polemizoni ndryshe (kur i thirrni ne fene tuaj) vetem ashtu si eshte mese miri, pervec atyre qe jane mizore edhe thuajuni: "Ne i besuam asaj qe na u zbrit, edhe qe u zbrit edhe juve edhe Zoti yne edhe Zoti juaj eshte nje..."

Kjo eshte gjeja dhe thirrja me e bukur e kuranit qe ju ben juve te krishtereve ju therret qe te largoheni nga trillimi se jezusi eshte Zot dhe te adhurojme Zotin e vertete qe eshte per ne dhe ju.Sepse Zoti nje eshte ne realitet pavarsisht se ju e beni tre ose jesuzin e quani Zot.Pra trillimi i juajju mbetet ju kurse Zoti eshte po Ai qe Eshte.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Komfort, ne Suren 2:62, ne asnje perkthim te ndonje gjuhe tjeter, qe jane nga shkollare sigurisht me te mire se ai qe ka perkthy Kuranin ne shqip, nuk do ti gjesh ato shtojcat komentare neper kllapa.

Vargu ne fjale u drejtohet te krishtereve e judenjve qe jetojne me drejtesi e besim ne Zotin e tyre (!!!!), se po te behej fjale per te krishtere apo judenje te konvertuar ne musliman, keta nuk kane perse te quhen me te krishtere apo te fese judaike...

Pra, ky varg jo vetem qe kundershton ajet-mallkimet e mevonshme te Kuranit e kercenimet me ferr ndaj te pabeseve qe rrefejne Perendine Triune, por po ashtu kundershton thenien e Muhamedit se keta te pabese nuk i luten te njetit Zot qe ai i lutet.

kjo eshte ceshtja ne fjale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    O pooooopull !
    Tek te gjithe gjallesat, nga krimbat deri te njerezit ekzizton vullneti per te dale me siper se tjetri.
    Gjithmone i 3-ti do te behet i 2-ti,dhe ky do te behet i pari.
    Dhe fete duan te dominojne. Ato jane si parti politike.
    Thenia me kuptim plote eshte:O DELET E PERENDISE...
    Meqe perendia s'duket askund,dominojne HOXHET,PRIFTERINJTE,E SHUME SPECIE ME FILOZOFI TE PERAFERT OSE TE NJEJTE ME TO.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    KUR TURQIT RRETHUAN KALANE E KRUJES,BURRAT U FUTEN BRENDA NDERSA ATO GJATE QENDRIMIT DISA MUJORE VUNE DORE EDHE MBI GJYSHEN E KOMFORT LUX.
    TANI AI ESHTE MYSLYM-ON I DEVOTSHEM...

KOMFORT LUX TANI BEN BE PER FENE ISLAME....!!!

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •