Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 95
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga The exorcist
    [B]o seminarist pse je kaq i zgjuar ti ??

Surah 109 (Komentimi i ibn kethirit)

Say: "O disbelievers!'') includes every disbeliever on the face of the earth, however, this statement is particularly directed towards the disbelievers of the Quraysh. It has been said that in their ignorance they invited the Messenger of Allah to worship their idols for a year and they would (in turn) worship his God for a year. Therefore, Allah revealed this Surah and in it.

Ky lloj shpjegimi qe ti jep eshte teper subjektiv, e i hutuar. Vargu nuk thote gje se kujt i drejtohet, Kurasheianeve apo kujt. Sic doli edhe nga shkrimet e Komfort Luxit, pikerisht ky Suret i takon edhe te krishtereve.

Por edhe sikur me paganet ta marresh prape me vargje kuranore te tjera behet e qarte se paganet adhuronin edhe e njihnin Allhaun e Muhamedit...(mos doni vargje edhe per keto?)

prape i bie te jete kontradikte!

Madje jo vetem paganet ne pergjithesi, por edhe Kurashieanet e adhuronin e e njehnin Allahun qe ka qene nje hyjni qe daton para Muhamedit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 26-11-2003 më 21:56

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    di anglisht ti ? Une sjell komentimin e Ibn Kethirit ky shet mende .....

i drejtohet mosbesimtareve ... Kete a e kupton ti ? Nga kurejshet mund te kishte edhe besimtare .... Prandaj fillon me "o disbelievers " sepse u drejtohet atyre qe nuk besonin .... E kupton ? Nuk eshte shkence e madhe por nejse po pres sa te te vije frymezimi dhe ta kuptosh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Meqe seminaristi ne ben sikur nuk di te lexoje po ja bej pyetjen ketu qe ti uli pendet

Pyetja numer 2 (E mban mend )

Nga Ungjilli i Markut
    35 Dhe, si shkoi pak përpara, ra përmbys përtokë dhe lutej që, po të ishte e mundur, të largohej prej tij ajo orë.
    36 Dhe tha: ``Abba, Atë, çdo gjë për ty është e mundur; largoje prej meje këtë kupë! Por jo atë që dua unë, por atë që do ti!``
    37 Pastaj u kthye mbrapa, i gjeti dishepujt duke fjetur dhe i tha Pjetrit: ``Simon, po fle? S`ke qenë i zoti të rrish zgjuar një orë të vetme?
    38 Rrini zgjuar dhe lutuni që të mos hyni në tundim; sigurisht fryma është e gatshme, por mishi është i dobët``.
    39 U largua përsëri dhe u lut duke thënë të njëjtat fjalë.
    40 Kur u kthye, i gjeti përsëri në gjumë dishepujt, sepse sytë e tyre ishin rënduar dhe ata nuk dinin çfarë t`i përgjigjeshin.
    41 Së fundi, kthehet për të tretën herë dhe u thotë atyre: ``Ende po flini dhe pushoni? Mjaft! Erdhi ora. Ja, Biri i njeriut po dorëzohet në duart e mëkatarëve.

Kush i transmeton keto vargje kur te gjithe dishepujt ishin ne gjume ??

Mateu 26

39 Dhe, si shkoi pak përpara, ra me fytyrë për tokë dhe lutej duke thënë: ``Ati im, në qoftë se është e mundur, largoje prej meje këtë kupë; megjithatë, jo si dua unë, por si do ti``.
    40 Pastaj u kthye te dishepujt dhe i gjeti që flinin, dhe i tha Pjetrit: ``Po si, nuk mundët të vigjëloni me mua të paktën për një orë?
    41 Rrini zgjuar dhe lutuni, që të mos bini në tundim; sepse fryma është gati, por mishi është i dobët``.
    42 U largua përsëri për herë të dytë dhe u lut duke thënë: ``Ati im, në qoftë se nuk është e mundur që kjo kupë të largohet prej meje pa u pirë prej meje, u bëftë vullneti yt!``.
    43 Pastaj u kthye dhe i gjeti përsëri që flinin, sepse sytë u ishin rënduar.
    44 Dhe, mbasi i la ata, u largua përsëri dhe u lut për të tretën herë, duke thënë të njëjtat fjalë.
    45 Pastaj u kthye te dishepujt e vet dhe u tha atyre: ``Tani vazhdoni të flini dhe pushoni; ja erdhi ora, dhe Biri i njeriut do të bjerë në duart e mëkatarëve.
    46 Çohuni, të shkojmë; ja, ai që po më tradhëton është afër

E njejta gje edhe me ungjillin tjeter ... Kush i transmeton keto vargje kur te gjithe jane ne gjume ??

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Pershendetje !!!

Do tu lutesha antareve (sidomos ty seminarist te qendrosh ne teme se ve re nje lloj devijimi te ty ne shume tema)

Pra ju thoni qe veshja me top ne kete jete dhe ne jeten tjeter je ne parajse

Po ju mare disa shembuj nga bota e krishter

Po mararim shembull popullin grek njifet si popull qe ka perhapur imoralitet dhe gjera te felliqura
    Madje ne greqi eshte dhe nje ishull ku quhet Lisbon emeri i ketij ishulli vin nga felliqsirat qe grate e ketij populli ka bere pra kane qene lesbike Madje ky ishull sot e kesaj dite vizitohet nga lesbiket

Ketu kemi parasysh qe greqia eshte nje popull i ashtequajtur fetar

Po marim shembull ku ka aritur korupsioni ne france qe shrytezojne kafshet per seks

Po marim shembull Brazilin dhe Argjentinen te keture te quajtur katolik dhe me kryq ne qafe nuk di nga ti kapesh

Dhe shume e shume vende te koruptuara te krishtera qe nuk di nga tja fillosh dhe ku te mbarosh

Tani sipas jush keta jane te gjithe ne parajse bukur forte deri ketu

Po duke lexuar shkrimet e te krishterve linde pjyetja e radhes

Pse u shkruajte Bibla dhe c'far qellimi ka ?????????? kur njerzit nuk e perfillin fare

shendet
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga ari32
    Parajsa,Cdo te thote fjala parajs .

Ku ekziston parajsa.
    kush ka qene atije,qe mund te na thoje me siguri per ekzistencen e saj?

Sa per Greket nqs do te pyesje se sa here kane lexuar Biblen do te kuptoje se sa te Krishter jane.

Ari32 kame pershtypjen se je musliman dhe po te pershendes

Esselamu Alejkum (po dhe po nuk je musliman kjo te bene mire)

Profeti Muhammed a.s dhe vula e gjithe profetve ka thene

Besoni ne Zot ashtu sikur e shihni sado qe ju nuk e shihni se Ai te sheh ty

Parajsa "xhenneti" ekzistojne ashtu si ekzistone ferri "xhehennemi" Per nje udhezim drejte parajses vecse All-llahut te Lartesuar qe eshte nje dhe i pa shoq nuk ka kush te udhezoj prandaj kerkoj ndihme ZOTIT NJE dhe te jesh 100% i sigurte qe do te udhezoj

Per injorancin e grekve po te mare si shembull qe shume shqiptare nga padituria dhe pa lexuar biblen keta i kane bere te krishter
    Ose per me mire ta kuptojme sa grek kane pagezuar shqiparet me preteksin se pa gjysh llazarins ose baba dhimitrins ne ender dhe duhet te pagezonte nje njeri qe ta ngjallte kurse shqiptari nga padituria ne fe pagezohet dhe bie viktim e ketij populli injorante

Lus All-llahun e Lartesur qe ti mbroj keta musliman ne karakter dhe shpirte dhe viktim e kryqit ne qafe

Kurse po ti thosh nje muslimani dua te behem musliman do te thoje lexo Kur'anin dhe lutju All-llahut dhe sigurish do te ndihmoj dhe FAKTE bindese qe Kur'ani fisnik eshte fjala e ZOTIT NJE dhe pa partner dhe se krijesa me e ndershme Muhammedi a.s eshte rob dhe i derguari i tij

me nderime!
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 27-11-2003 më 02:22
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga The exorcist

Say: "O disbelievers!'') includes every disbeliever on the face of the earth, however, this statement is particularly directed towards the disbelievers of the Quraysh. It has been said that in their ignorance they invited the Messenger of Allah to worship their idols for a year and they would (in turn) worship his God for a year. Therefore, Allah revealed this Surah and in it.

1. Tashti me duket se me te qarte se kaq nuk kam se si ta bej:

Kjo Sure pohon se keta jobesimtaret (disbelievers) as nuk e besonin e as nuk e lusnin Zotin e Muhamedit, e po ashtu as Muhamedi nuk i beson e as i lutej Zotit te tyre.

2. Une jo vetem qe te solla vargje qe e kundershtojne kete gje perbrenda Kuranit, por po ashtu edhe ne komentin e mesiperm, Kuraeshinjte jo vetem qe besonin, e kishin si hyjni allahun, por komenti tregon se ata ishin gati ti luteshin atij ne vecanti nese Muhamedi do respektonte doket e tyre (pagane)...

Kalojme tek pyetja jote per pjeset ne Ungjill qe ti tashme ke marre pergjigje.

Pas Ringjalljes Krishti ka ndenjur me Apostojt per 40 dite. Keshtu qe pytjet e tua vetem me kete informate behen te panevojshme.

Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Altin une nuk jam musliman,por kjo nuk ka rendesi per pyetjen qe kisha bere.Une prisja qe te me shpjegonte dikush se kush eshte kuptimi i fjales parajs ,dhe ku ndodhet ajo.

Sa per Shqiptaret qe behen Ortodoks Thjesht per informacion po e sjelle se,Ata,qe kthejne fene ketu dhe pagezohen nuk jane injorant,por shume te zgjuar se ne rradhe te pare shikom interesin personal se sa mund te fitoj nga ky muhabet,dhe jo se besojne me te verete.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    o semo permbaju temes se ve re nje lloj devijimi te tya

Per Kur'anin mund te hapesh nje teme me vete

Por devijimi me le te kuptoj dhe mos patje durimi dhe po te pergjigjem

Sikur Kur'ani te ishte prej dikujt tieter pos All-llahut njerzit ne te do gjenin shume kunderthenije {En Nisa 82}

Pra bujrum po qe se do te hapesht teme tjeter

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Seminarist

1. Tashti me duket se me te qarte se kaq nuk kam se si ta bej:

Kjo Sure pohon se keta jobesimtaret (disbelievers) as nuk e besonin e as nuk e lusnin Zotin e Muhamedit, e po ashtu as Muhamedi nuk i beson e as i lutej Zotit te tyre.

2. Une jo vetem qe te solla vargje qe e kundershtojne kete gje perbrenda Kuranit, por po ashtu edhe ne komentin e mesiperm, Kuraeshinjte jo vetem qe besonin, e kishin si hyjni allahun, por komenti tregon se ata ishin gati ti luteshin atij ne vecanti nese Muhamedi do respektonte doket e tyre (pagane)...

Kalojme tek pyetja jote per pjeset ne Ungjill qe ti tashme ke marre pergjigje.

Pas Ringjalljes Krishti ka ndenjur me Apostojt per 40 dite. Keshtu qe pytjet e tua vetem me kete informate behen te panevojshme.

selman !! Per te paren ke marre pergjigje (surah 109 ) keshtu qe mos i devijo fjalet. Edhe njehere pra .... Nuk kane qene te gjithe kurejshet mosbesimtar... Ketu Zoti i drejtohet jobesimtareve nga fisi Kurejsh qe adhuronin idhujt (mbahe mend qe mos te pyesesh prape ).... Nuk ka asnje kontradikte ....

Per sa i perket Jezusi .... Ai nuk erdhi per te plotesuar ate qe ata nuk kishin pare dhe u tha atyre ta shkruanin ne nje forme te tille (vargjet jane dialoge qe vetem Jezusi i dinte ) qe vetem Jezusi mund ti thoje , sepse flitet ne vete te pare , jo ne veten e trete... Aty eshte dialog i mirefillte ose fjalet e Jezusit ... Mos harro qe Bibla eshte bere shume kohe pas Jezusit dhe nuk ben sens qe Jezusi u tha atyre te shkruanin se cfare tha Jezusi vete kur keta po flinin..... Me nje fjale keto jane perrallat e Bibles te shkruara nga dora e njeriut qe nuk mund te jete kurre perfekt

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga ari32
    Sa per Shqiptaret qe behen Ortodoks Thjesht per informacion po e sjelle se,Ata,qe kthejne fene ketu dhe pagezohen nuk jane injorant,por shume te zgjuar se ne rradhe te pare shikom interesin personal se sa mund te fitoj nga ky muhabet,dhe jo se besojne me te verete.
    O Ari32 si u gedhive ti njehere per parajse tu pergjigja dhe nuk kame c'far te shtoj

Por ki kujdes ne pergjigjet e igzagjiruara qe jep se un nuk kame shkruajtur "shqiptaret injorant" por populli grek eshte injorant "dhe shqiptaret nga padituria ne fe " bihen viktim e kej "populli injorant (per popullin grek e kame fjalen)dhe pagezohen dhe i marin keto gjera qesharake

Pra I nderuar Ari32 dua te theme se ne vinim nga nje vend ateist dhe kjo dihet qe kemi qene dhe nje pjese vazhone te te mose kene dituri ne fe

Por kjo nuk do te thote se jane injoran budallejn

Pra nga padituria ne fe ose mos kerkimi i ZOTIT NJE dhe me e keqa kur kerkon ti ndihmosh duan te shikojne parajsen si puna jote

shpresoj te keme sqaruar ndo pak duke mare parasysh se eshte mengjes ne greqi

me nderime!

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •