Pershendetje!!
Jam shume dakort me mendimet se ceshtja po kalohet ne individe si Hitleri dhe Sllobo, me mire duhet te ishte qe ajo te kaloj ne parim se sa ne krahasime sepse kesaj nuk do t'i vije fundi.
Besoj se si fillim me mire do te ishte qe te krishteret te na tregojne se perse jane te Krishtere dhe se ne cilin ungjill Krishti do te na tregonte se po predikonte Krishterimin sepse mesa di une dishepujt u quajten per here te pare te krishtere ne Galata rreth 70 vjet pasi Jezusi u largua nga kjo bote (letra 1 Galatasve), shume sociologe dhe teologe e kane konsideruar ate qe predikonte Jezusi ne sinagoga (e me pas edhe vete Pali) si nje sekt i dale nga Judaizmi i quajtur Kristianizem duke e argumentuar kete mendim me faktin se Jezusi nuk pranoi asesi te ndronte dicka nga Ligji i Moisiut por vetem qe ta zbukuronte dhe ta persoste ate, pra te nxirrte risi te cilat gjithsesi do te ishin konform Ligjit ne fjale dhe per kete fakt Predikimet e Jezusit u konsideruan si nje sekt qe me vone Paganet sic ishin galatasit do t'ia vendosnin emrin kristianizem. Gjithsesi nga ky pershkrim i shkurter kuptohet se keta qe jane sot te ashtequajtur te Krishtere, emer qe krishti nuk e kish perdorur asnjehere, nuk kane identitet me nje fjale nuk dijne se c'jane dhe nga mosidentiteti i tyre kane dyshime per te ardhmen e tyre kjo i ben ata qe te mos kene bindje ndaj dispozitave Biblike, te mos ken devotshmeri ndaj Zotit, pra te kryejn nje llojshmeri aktesh jo konform urdheresave, jo konform Ligjit te Moisiut, prej te cilit Jezusi nuk u nda kurre, duke filluar qe ne femijeri me mohimin e rrethprerjes te anulluar fatalisht jo nga Jezusi por nga Pali njeri ky qe s'e njohu kurre Jezusin, i tipit arrogant dhe karierist ne te njejten kohe, nje i dyshimte ne theniet e tij duke filluar qe ne tregimin e tij se si u be besimtar tek Jezusi qe eshte nje tregim kondradiktor (kam argumenta per kete) etj si keto. Me thoni valle cilen Parajse ju ka premtuar Pali ate ne te cilen do te digjet vete per shpifje dhe anullime te Ligjit te Moisiut? Nese eshte keshtu kjo teme ka perfunduar.
me respekt Rapsodi
Krijoni Kontakt