Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 95
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Pershendetje!!
    Jam shume dakort me mendimet se ceshtja po kalohet ne individe si Hitleri dhe Sllobo, me mire duhet te ishte qe ajo te kaloj ne parim se sa ne krahasime sepse kesaj nuk do t'i vije fundi.
    Besoj se si fillim me mire do te ishte qe te krishteret te na tregojne se perse jane te Krishtere dhe se ne cilin ungjill Krishti do te na tregonte se po predikonte Krishterimin sepse mesa di une dishepujt u quajten per here te pare te krishtere ne Galata rreth 70 vjet pasi Jezusi u largua nga kjo bote (letra 1 Galatasve), shume sociologe dhe teologe e kane konsideruar ate qe predikonte Jezusi ne sinagoga (e me pas edhe vete Pali) si nje sekt i dale nga Judaizmi i quajtur Kristianizem duke e argumentuar kete mendim me faktin se Jezusi nuk pranoi asesi te ndronte dicka nga Ligji i Moisiut por vetem qe ta zbukuronte dhe ta persoste ate, pra te nxirrte risi te cilat gjithsesi do te ishin konform Ligjit ne fjale dhe per kete fakt Predikimet e Jezusit u konsideruan si nje sekt qe me vone Paganet sic ishin galatasit do t'ia vendosnin emrin kristianizem. Gjithsesi nga ky pershkrim i shkurter kuptohet se keta qe jane sot te ashtequajtur te Krishtere, emer qe krishti nuk e kish perdorur asnjehere, nuk kane identitet me nje fjale nuk dijne se c'jane dhe nga mosidentiteti i tyre kane dyshime per te ardhmen e tyre kjo i ben ata qe te mos kene bindje ndaj dispozitave Biblike, te mos ken devotshmeri ndaj Zotit, pra te kryejn nje llojshmeri aktesh jo konform urdheresave, jo konform Ligjit te Moisiut, prej te cilit Jezusi nuk u nda kurre, duke filluar qe ne femijeri me mohimin e rrethprerjes te anulluar fatalisht jo nga Jezusi por nga Pali njeri ky qe s'e njohu kurre Jezusin, i tipit arrogant dhe karierist ne te njejten kohe, nje i dyshimte ne theniet e tij duke filluar qe ne tregimin e tij se si u be besimtar tek Jezusi qe eshte nje tregim kondradiktor (kam argumenta per kete) etj si keto. Me thoni valle cilen Parajse ju ka premtuar Pali ate ne te cilen do te digjet vete per shpifje dhe anullime te Ligjit te Moisiut? Nese eshte keshtu kjo teme ka perfunduar.
    me respekt Rapsodi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja psh, qe ta kuptosh Rapsod, na thuaj ti se ne cilin varg te Kuranit thuhet se ju jeni Sunite e jo Shiia?

Nqs nuk thuhet, perse i perdorni keto terma? Mos valle ju nuk jeni muslimanet e pare me?

Ose, ke degjuar ti psh mbiemra njerezish sipas profesioneve? Zakonisht keto mbiemra vihen nga njerez te tjere, qe tek te shohin te ushtrosh nje profesion te qujne me ate si mbiermer. Raste ka plot, si Bakalli, Berberi etj..

Kjo nuk do te thote, se keta filluan te ishin Berbere a Bakalla diten qe njerezit i therriten ato me keto emra! E kupton dot?

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Postuar më parë nga Manulaki
    Nuk ka grada ne krishterim, sepse te gjithe jane sherbyes te njeri tjetrit dhe te barabarte me njeri-tjetrin. E vetmja gje qe nje njeri duhet te beje te shkoje ne qiell, eshte te pranoje Jezu Krishtin si Zot dhe shpetimtar dhe ai ka siguruar qiellin. Kur Krishti hyn ne jeten e nje njeriu, jeta e tij ndryshon dhe ky njeri ben vullnetin e Perendise ne Krishtin.

Nuk ka asnje te mire pervec Perendise, dhe ajo qe ungjilli i thote cdo njeriu eshte:"Lere Krishtin te hyje ne jeten tende te te beje te mire, sepse njeriu vete me forcat e tij nuk mundet kurre "te gradohet-te behet i mire", vetem Perendia mund t'ia ndryshoje karakterin dhe jeten dikujt per mire. Ky eshte "gradimi" Krishti i ben te gjithe te mire, dhe te gjithe jane te barabarte ne mbreterine e Perendise.
    Aheeeeeee edhe prifterinjt homoseksuale pasken shpresa per te hyre ne parajse prandaj i martojne homoseksualet ne kisha qe te hyjne ne parajse.lol

Qe te hysh ne parajse ka obligime dhe detyra .
    Mos e mohosh Zotin
    Mos i besh njerzit Zotera
    mos adhurosh idhujt
    ti respektosh prinderit
    ]mos merresh me magje falle horoskope etj
    Ti lutesh dhe ti falesh Zotit
    ti ndihmosh te varferit
    Mos kalosh nga origjina njezore si pederaste etj si keto
    te ruhesh nga imoraliteti vjedhja etj

Porse Zoti thote
    "O biri Ademit nese me vjen me mekate sa qielli dhe toka pa me bere shok mua(pa adhuruar jezusin idhujt ose krijesat etjera) une do ti fal te gjitha"

Kuptimi faljes ketu eshte se ka prej njerzve qe do te bejne gjynahe dhe keto do te denohen per nje kohe qe Zoti e di kurse idhujaterte ateistet pabesimtaret e fese e theksoj kete do te jen pergjithmone te denuar.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po mire, nqs ky varg thote keshtu, qe te krishteret do te denohen perjeteisht sepse i bekan shok Zotit, perse po Kurani ne nje vend tjeter thote se njerezit e Librit qe ecin me virtut, luten perzemersisht, e ndjekin te miren, ata nuk kane perse te kene frike ate dite (te gjykimit)?

Une nuk shoh ndonje qartesi e rrjedhshmeri logjike ne shume pasazhe te Kuranit persa i perket krishterimit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    Kush e njeh filozofine e BUES do te mahnitej dhe do te thellohej akoma me shume ne te.
    Fatkeqesisht as une se njoh mire por do te thellohem me shume ne te.Eshte nje filozofi qe te ben ta jetosh jeten ne maximum sa e ke ate.Nuk te mbush me "optimizem " fallco si fete e tjera,dhe s'ka bla,bla,bla..... pa fund.
    Kurse per myslimonet eshte sh. interesante se sapo turqit erdhen ne Shqiperi dhe rrethune kalane e Krujes,psh. grate ngelen perjasht,keshtu qe gjate pushtimeve disa mujore ata VUNE DORE ENE MBI SHUME PREJ GJYSHEVE SHQIPTARE......
    KESHTU SH. SHQIPTARE U BENE MYSLYM-ONA.......

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja psh qe ta kesh me te lehte se cfare ngaterrese behet ne Kuran, shih keto vargje:

Sura 109:1-6

Thuaj: "O ju jobesimtare! Une nuk adhuroj ate qe ju adhuroni. As ju nuk jeni adhurues te Atij qe une adhuroj. Edhe une kurr nuk do te jem adhurues i asaj qe ju adhuroni! Por edhe ju nuk do te jeni adhurues i asaj qe une adhuroj. Ju keni fene tuaj (qe i permbaheni), e une kam fene time (qe i permbahem).

Thashti, sic e sqaron edhe ti Komfort Lux, sipas vargut qe ti solle, edhe interpretimit te tij, edhe kesaj Sure qe une solla, tregohet qarte se ne kete grupin e jobesimtareve futen edhe te krishteret, pervec paganeve. Edhe thuhet qe Muhamedi nuk adhuron te njejtin Zot me ta, as ata me Muhamedin.

Mirepo, Sure te tjera te Kuranit e kontradiktojne kete Sure:

Sure 2:62

"Vertet, ata qe besuan, ata qe ishin jehudi, krishteret, sabejt, kush besoi prej tyre Allahun edhe boten tjeter edhe beri vepra te mira, ata e kane shperblimin te Zoti i tyre. Per ta nuk ka frike as nuk kane perse te pikellohen"

ose

Sura 3:64

"Thuaju: O ithtare te Librit, ejani (te bashkohemi0 te nje fjale qe eshte e njejte (drejte) mes nesh edhe mes jush: te adhurojme pos Allahut, te mos ia bejme Atij asnje send shok, te mos konsiderojme njeri tjetrin zoter pos Allahut."

ose

Sure 26:49

"Ithtaret e Librit mos i polemizoni ndryshe (kur i thirrni ne fene tuaj) vetem ashtu si eshte mese miri, pervec atyre qe jane mizore edhe thuajuni: "Ne i besuam asaj qe na u zbrit, edhe qe u zbrit edhe juve edhe Zoti yne edhe Zoti juaj eshte nje..."

Pra keto pasazhe tregojne se njerezit e Librit adhurojne te njejtin Zot, pavaresisht nga hyjnite e tjera qe i pershkohen Allahut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    Filozofia e BUDES eshte, shijoje jeten sa je gjalle,ndersa fete e tjera thone se: KETE JETE HAJDE PAS NESH SE NE JETEN E PERTEJME DO BESH HAJER...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o seminarist pse je kaq i zgjuar ti ??

Surah 109 (Komentimi i ibn kethirit)

Say: "O disbelievers!'') includes every disbeliever on the face of the earth, however, this statement is particularly directed towards the disbelievers of the Quraysh. It has been said that in their ignorance they invited the Messenger of Allah to worship their idols for a year and they would (in turn) worship his God for a year. Therefore, Allah revealed this Surah and in it.

p.s : Komentimet e tua apo te answering-islam mbaji per vete sepse nuk vlejne..... Kam vene re nje gje qe ti seminarist i fshihesh argumentave (mos harro qe nuk je pergjigjur temes "E verteta ") , dhe gjithmone kur del bllof fshihesh dhe nuk kthen më pergjigje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Newhost : 26-11-2003 më 20:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Seminarist
    Ose, ke degjuar ti psh mbiemra njerezish sipas profesioneve? Zakonisht keto mbiemra vihen nga njerez te tjere, qe tek te shohin te ushtrosh nje profesion te qujne me ate si mbiermer. Raste ka plot, si Bakalli, Berberi etj..

Kjo nuk do te thote, se keta filluan te ishin Berbere a Bakalla diten qe njerezit i therriten ato me keto emra! E kupton dot?
    Ja te lexojme nje barsalete (per ata qe dine anglisht )

By Brian Carnell

Monday, December 17, 2001

I was walking across a bridge one day, and I saw a man standing on the edge, about to jump off. So I ran over and said, "Stop! Don't do it!" "Why shouldn't I?" he said.
    I said, "Well, there's so much to live for!"

He said, "Like what?"

I said, "Well...are you religious or atheist?"

He said, "Religious."

I said, "Me too! Are you Christian or Buddhist?"

He said, "Christian."

I said, "Me too! Are you Catholic or Protestant?"

He said, "Protestant."

I said, "Me too! Are you Episcopalian or Baptist?"

He said, "Baptist!"

I said, "Wow! Me too! Are you Baptist Church of God or Baptist Church of the Lord?"

He said, "Baptist Church of God!"

I said, "Me too! Are you original Baptist Church of God, or are you Reformed Baptist Church of God?"

He said, "Reformed Baptist Church of God!"

I said, "Me too! Are you Reformed Baptist Church of God, reformation of 1879, or Reformed Baptist Church of God, reformation of 1915?"

He said, "Reformed Baptist Church of God, reformation of 1915!"

I said, "Die, heretic scum!" and pushed him off.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exorcist, leni karagjozlliqet se ta nalo ene Kurani. Te pakten keshtu thote..., nuk e di, ne e ka me te vertete.

Por vargu qe thote qe "asju nuk do te adhuroni ate qe une adhuroj", si ka mundesi qe Arabt kuraeshiane ti ken proprzu Muhamedit qe te adhurojne Zotat e njeri tjetrit?

A nuk u kthyne kurashianet me von ne islame?

Ene leni pergjigjet ne anglisht. Po pate takat shkruj shqip.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •