Dashuri apo jete ?
Kur te shoh ne sy me duket se kam eksploruar universin, sikur yjet hedhin valle, e sikur meteorat kryejne nje levizje te crregullt eliptike jashte orbites se tyre. Po ceshte dashuria? Nje ndjenje me dy fytyra. Nga njera ane eshte jete, fuqi, ndjenje, pasion, seks, ritem, frymezim, gjendje nirvana, deshire...por nga ana tjeter eshte xhelozi, vuajtje, dhimbje, lendim, humbje identiteti, humbje besimi... Si ka mundesi qe te tere njerzit jane kaq budallenj sa te bien ne gracken e dashurise? Kaq budallenj te kene qene Eva dhe Adami? Je mire e bukur, per qejfin tend, te kalon nje vajze e bukur perpara dhe bie ne dashuri me te, ne boten e irreales, ne boten e iluzionit, ne boten e Hudinise. Une e kam shume te veshtire te flas per dashurine, sidomos ne Shqiperi, ku dashuria ndahet me opinionin, ku perjetohet nen ritmin e muzikes romantike te Altin Shires dhe kompanise se tij (turp ta quash muzike, e jo me romantike!!!), te ulur ne nje qoftore te ndonje lagje te piste e te humbur,ku sheh me frike cdo njeri qe kalon se mund te jete ne hasmeri me pronarin e qoftores dhe te te hedhi nje bombe, apo mund te te vij babai i vajzes me cifte etj. etj. Nga njera ane eshte me mire te mos dashurosh (ne Shqiperi ndodh ky absurditet), me mire ulu me shoket ne lokal, shih si i babezitur femrat qe kalojne (duke i konsideruar si molla e ndaluar), pi nje coca-cola te skaduar gjirokastre nga Harri Lena, shko ne shtepi dhe fli. Por zemres nuk mund ti vesh dot fre. Duhet nje pune dhe nje sforcim kolosal per te ndryshuar mentalitetin regresiv dhe te kalbezuar te ketyre njerzve. O popull, zgjohu, nuk jeni me nen sundimin e Xhaxhi Enverit ne krye, ndryshoni me kohen, ndryshoni me jeten, ndryshoni me kohen. Pse duhet te denohem une, te vuaj per krimin e vetem qe nuk mund te quhet krim, dashuria. Me lini te qete. Kam qejf te dashuroj, dua te kem nje vajze prane, ta puth, ta ledhatoj, te zihem, prape ta puth. Mos me cani koken, me lini te jetoj jeten time jashte kornizave tuaja te ēkoloruara, te sfumuara dhe te ngurta. Bota eshte e imja, me lini ta eksploroj, boten do ta bejme ne, shpirti i kombit, rinia e jo ju o pleq, qe beni mire te pini kafe ne shtepi dhe te beni thashethem per komshien qe e ka djalin ne Itali. Mos me asfiksoni, dua copen time te qiellit, pjesen time te jetes, me lini oksigjenin tim...DUA TE JETOJ
kjo eshte nje si tip eseje qe kam bere une, ku duke u nisur nga kushtet e Shqiperise, une e quaj nje britme, nje ankese, nje moderim nga ana e te rinjve. ju cfare qendrimi mbani, do te zgjidhnit dashurine apo jeten?
Krijoni Kontakt