Close
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 224
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I dashur vella Matrix.
    Se pari te pergezoj qe me drejtohesh mua, sepse te them te drjeten une kam pritur pergjigje prej teje , qysh ne momentin qe ti me drejtove nje pyejte dhe une te ktheva pergjigje( por ti ende nuk me ke thene nese pergjigja ime te ka dhene nje mesazh te qarte).
    Po keshtu kam edhe nje pyejte te vogel per ju. Dikur une kam diskutuar me nje besimtar orthodhoks, i cili quhej Matrix, dhe patem nje diskutim jo te kendshm. Ai solli nje shkrim shume sulmues kunder protestanteve dhe te them te drejten une mendova keq per te. Nuk e di nese ishit ju ai person apo dikush tjeter, por me duhet tju them se, nese kini qene ju, kerkoj falje qe kam menduar keq. Po keshtu shoh( gjithmone nese kini qene ju) se Perenia ka bere nje rritje te mrekullueshme ne personin tuaj. Matrix, nuk keroj qe te me tregosh nese ishit apo nuk ishit ju ai person, pasi rendesi ka qe ne te kemi paqen e Krishtit. Persa i perket pyetjes qe ti ben , eshte me te vertete nje nga problemet me thelbesore dhe ceshtjet me te rendesishme per kishen e sotme, pasi duhet te pranojme se shume gjera te botes sot, i shohim me prezent se kurre perballe kishes se Perendise.
    Une kem premtuar se kete pyetej do ta trajtoj ne shkrimin qe vjen, por do te kisha deshire dhe do tju lutesha, qe bisedat tona te kene ne thelb Dashurine e Krishtit, sepse vetem Dashura nderton. Me kete nuk dua te them se, ju apo Livein. e cdo kush tjeter, nuk duhet te shprehe mendimin e tij qofte ai edhe i kundert. Ne jemi te LIRE te shprehim mendimin dhe eprzgjehdhjen tone, dhe nuk mund te behemi hipokrite, por duhet te pranojme njeritjetrin edhe kur ai eshte kudner. Ne dalim jashte Lirise se Krishtit, kur nuk ecim ne Dashurine e Perndise. Vertetesia e gjerave nuk vjen nga kembengulja dhe qendresa jone, ajo vjen nga Perendia, dhe Bibla eshte i vetmi liber, ku Fryma na tregon nese kemi te drejte apo jo. Fryma e Perendia na tregon dhe deshmon ne zemerat tona Krishtin e Perendise. Por Fryma, vepron gjithmone plotesisht i vendosur ne Fjalen e Perendise, pasi Fjala u shkrojt prej te frymezuarve ne Fryme.
    Une ne kete tem kam qellim qe te jap nje shtjellim me diapazon shume te gjere, ku te permbledh gjithshka te krishtere, tek kisha dhe i krishteri, tek mardhenia e tij me Krishtin dhe kishen, tek persosja e tij si i krishtere, tek puna fondamentale e Fryems dhe Fjales se Perendise tek i krishteri dhe kisha e Perendise. Por qe tja arrijme ketij qellimi , dua mbeshtetjen tuaj, jo thejsht nje aprovim, por nje mbeshtetje me ndihmese konstruktive, plot miresi dhe dashuri Perndie. Pali kerkonte vazhdimisht qe vellezerit e krishter te luteshin per te , ne mnyre qe goja e tij te hapej drejt per Perendine. Kjo eshte menyra e krishter per cdo besimtar te Krishtit, ne dueht te lutemi per njeritjterin, duke e pranuar vellane tone me gjithe mendimet e tij. Ketu ka nje te vertete qe une duhet ta pohoj pera te gjithe motrave dhe vellezerve ne Krisht. Gjate trajtimit te nje teme mund te jesh kunder ne nje mendim , (kjo per shkak te mos njohjes ose te njohjes, sepse nuk pretendojme se njohim gjithshka), por ky kundershtim, pa e gjykuar nese vjen prej njohjes apo mosnjohjes, duhet te mos dale jashte themelit te Dashurise. Vetem nese peyesim apo kundershtojme me dashuri, ne do te mud te lejojme Krishtin qe te na drejtoje dhe te na shpejgoje te verteten. Pali e kundershtoi Pjetrin por kete nuk e beri per ti thene atij se une di me shuem se ty, se jam besimtar me i mire se ty, se e dua Krishtin me shume se ju, e tjera. Qellimi i Palit ishte ndertues dhe drejtohej nga Dashuria e perendise.
    Atje ku ka Paqe dhe Dashuri, atej Krishti dhe Perendia eshte prezent.
    Zoti te bekofte.
    Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur Deshmues,

Me behet shume qejfi per shkrimin tend. Jam dakord ne te gjitha ato qe thua per dashurine. Vetem nqs ka Dashuri mund te vije ndertimi. Perendia na ka lene te lire te ndertojme apo te shkaterrojme. Gjithashtu na ka dhene dhe rrugen e ndertimit: Dashurine! Nuk mund te ndertohet jashte dashurise! Por kjo dashuri eshte e ndryshme nga ajo e botes. Bota as qe mund ta kuptoje e ta perjetoje kete dashuri. Nuk mund ta perjetoje sepse nuk njeh Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjte, nuk njeh vepren shpetimtare te Zotit tone ne kryq, nuk beson tek ringjallja e Tij. Nqs ne qendrojme ne kete dashuri, Perendia do na zbuloje te vertetat, ne Fjalen dhe Frymen e Tij. Kjo eshte Dashuri E KRYQEZUAR, e mohuar nga bota por a lavderuar tek Perendia.
    Per pyetjen qe me beje, pergjigjia eshte se une jam i njejti person, une jam ai qe ndoshta pa dashje ose me dashje mund te te kem ofenduar ty dhe ndonje tjeter. Dhe per kete te kerkoj falje.
    Por ku na cuan ato debate te ndezuara pervecse ne konfuzion?

Pra le ta vazhdojme bisedat tona ne Krishtin (i quaj biseda dhe jo debate)!

Dashuria e Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte qofte mbi ne e na mundesofte qe cdo dite t'i mbajme syte nga Kryqi ku u mberthye Zoti i Lavdise, Kryq tek i cili qendron Ringjallja, qe te rritemi ne kete Dashuri
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Vella Matrix!

Te pergezoj per qendrimin tend ndaj Deshmuesit dhe ndaj cdo besimtari tjeter ketu ne Forum. Eshte nje qendrim teper inkurajues dhe tregon edhe njehere fuqine e Hirit shpetues te Zotit tone prej edhe nga buron ky qendrim.

Gjithashtu mua me pelqen edhe fakti se ti ne nje shkrim tendin te meparshem solle idene per te diskutuar per gjerat qe kemi te perbashket, pra themelin tone qe eshte Jezu Krishti, megjithese forma mund te jete e ndryshme ne jemi nje ndertese e njejte, e gjalle ne Zotin Jezu Krisht, cdo besimtar eshte tempulli i Perendise se Gjalle qe banon brenda nesh.

Le te bisedojme dhe le te nxisim njeri-tjetrin ashtu sic na thuhet edhe ne Fjalen e Perendise sone per ndertimin e motrave dhe vellezerve ne Krisht. Jemi te perkohshem ne kete bote te lige dhe duhet te jemi deshmitare te Zotit Jezu Krisht, qe na ka thirrur per nje jete te perjetshme. Eshte Ai qe ka mbjelle faren (lajmin e mire) tek ne (toka), le te perpiqemi te jemi nje toke e mire dhe te japim fryt 30, 60 dhe 100 fish. Fara e Perendise eshte shume e fuqishme dhe mund te jape shume fryt, n.q.s. ne e bashkojme ate me besimin tone.

Gjithashtu pershendes edhe Liveintwoplaces. Me pelqejne shume nga gjerat qe ai shkrun, por kam rezervat e mia persa i perket autoritetit ne kishe si dhe faktit qe ai nuk merr pjese ne nje kishe lokale, sepse pret nje kishe ideale. Asnjehere kisha ne kete bote nuk do te arrije perfeksionin qe ne presim te arrije, gjithmone do te jete e perziere me elemente te kesaj bote, por kjo nuk duhet te na pengoje qe ne te kontribojme per te dhe ne te. Edhe kishat e para po te shikohen ne Testamentin e Ri kishin shume probleme qysh ne fillimet e tyre, te gjitha letrat e shkruara na tregojne per keto, keshtu qe asnjehere nuk duhet thene qe ne ate kohe kishat ishin me te mira, ose ne te ardhmen do te jene me te mira. Kushtet do te jene me te mira ne Mbreterine e Perendise, kur te jemi me Zotin tone Jezu Krisht.

Pershendetje te gjitheve!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Astrit77
    Gjithashtu pershendes edhe Liveintwoplaces. Me pelqejne shume nga gjerat qe ai shkrun, por kam rezervat e mia persa i perket autoritetit ne kishe si dhe faktit qe ai nuk merr pjese ne nje kishe lokale, sepse pret nje kishe ideale. Asnjehere kisha ne kete bote nuk do te arrije perfeksionin qe ne presim te arrije, gjithmone do te jete e perziere me elemente te kesaj bote, por kjo nuk duhet te na pengoje qe ne te kontribojme per te dhe ne te. Edhe kishat e para po te shikohen ne Testamentin e Ri kishin shume probleme qysh ne fillimet e tyre, te gjitha letrat e shkruara na tregojne per keto, keshtu qe asnjehere nuk duhet thene qe ne ate kohe kishat ishin me te mira, ose ne te ardhmen do te jene me te mira. Kushtet do te jene me te mira ne Mbreterine e Perendise, kur te jemi me Zotin tone Jezu Krisht.
    I dashur Astrit,

Shume, shume, shume faleminderit qe nepermjet shkrimit tend me jep rastin edhe nje here qe te sqarohem me mire persa i perket kesaj teme shume te madhe dhe te rendesishme, temes se kishes.

Duke kundershtuar autoritetin ne kishe keni kuptuar se une jam kunder personave qe kane kete autoritet. Ky eshte nje keqkuptim shume i madh. Kurre nuk kam pasur per qellim qe t'ju kundervihem personave qe ushtrojne ato autoritete. Le te jap nje shembull jashte fushes se krishtere. Komunizmi, qe ne fillim dukej se ishte nje ide per te miren e njerezve te thjeshte, deshtoi. Por a duhet te fajesojme per kete, te gjithe ata persona qe ishin komuniste dhe qe ishin gati te jepnin edhe jeten per idealin e tyre. Babai im ka qene nje i tille, dhe besoj se shumica e prinderve tane kane qene komuniste te ndershem dhe qe ishin gati te vdisnin per idealin e tyre. Por duke u munduar te spjegosh se komunizmi eshte dicka e keqe dhe e gabuar, nuk do te thote se edhe njerezit qe besojne ne te jane te keqinj. Keshtu pra gjate gjithe kesaj kohe, jam munduar te spjegoj me sa kam pasur mundesine se autoritetet ne trajten e sotme ne kishe nuk e kane prejardhjen nga dhjata e re, por nga paganizmi, po mos u cuditni, nga paganizmi, por e keqja eshte se te krishteret jane ne erresire persa i perket kesaj gjeje dhe kujtojne se traditat dhe autoritetet e kishave sot vijne nga dhjata e re. Edhe dicka tjeter, une ne fillim u mundova t'u flas vellezerve dhe motrave te mi ne kishen ku une shkoja, per se si mendoja une se duhet te jete kisha, me shpresen se do ta perkrahnin menjehere. Por pashe se kjo gje me kalimin e kohes sillte me shume probleme se sa zgjidhte probleme. Dhe thashe me vete, nese ti K... do vashdosh te flasesh dhe te mundohesh ta ndryshosh kishen ku ti ben pjese, ti do hapesh nje lufte midis vellezerve. Falenderoj Zotin qe atehere ma kishte bere te qarte se te luftosh vellezerit e tu eshte njesoj sikur te luftosh Krishtin, dhe atehere mora vendimin qe te largohem me qetesine me te madhe, pa akuzuar asnjeri.

E dyta dhe me e rendesishmja qe dua te sqaroj, dhe qe falenderoj nga zemra Astritin qe po me jep rastin nepermjet shkrimit te tij, eshte se besimet e mija nuk jane ideale. Nese ato do ishin ideale, atehere une nuk do merrja mundimin te shkruaja ne kete forum per kishen. Eshte si puna e minjve me macen qe nuk i linte rehat dhe qe shume minj kishin rene ne kthetrat e saj. Nje dite u mblodhen te gjithe minjte te diskutonin dhe te gjenin nje zgjidhje se si te shpetonin nga macja. Pas shume diskutimesh, nje mi i vogel, dha mendimin qe t'i varnin maces ne zile ne qafe, ne kohen qe ajo flinte. Te gjithe u mahniten me zgjuaresine e ketij miu te vogel dhe u hodhen perpjete nga gezimi. Por nje mi me i moshuar pasi i qetesoi te gjithe minjte qe po bertisnin nga gezimi dhe i thurnin lavde miut te vogel, pyeti se kush do merrte guximin t'i afrohej maces per t'i varur zilen. Atehere te gjithe rane ne qetesi dhe askush nuk e mori mundimin te pergjigjej. Keshtu pra miu plak tha se sado te zgjuara te jene idete e dikujt, nese nuk i ve ne pratkike, keto ide jane te vdekura.

Keshtu pra vellezer edhe me mua. Nese te gjitha keto gjera do t'i thoja thjeshte si dicka teorike, por qe nuk gjejne perdorim ne praktike, une do t'i ngjaja ati miut te vogel.

Une nuk pres per nje kishe ideale, sepse nje gje e tille do ishte absurditet. A mos valle ishte ideale kisha e Korinthit? Te gjithe ju e dini shume mire se nje vella shkonte me gruan e babait te tij. Nje gje e tille nuk ndodhte as ne njerezit e botes. A ishin ideale kishat qe Krishti permend tek Zbulesa? Per te gjitha kishat Krishti kishte verejtje.

Vellezer, nuk pres nje kishe ideale, por nje kishe te perbere nga njerez, nga qenje njerezore, nga qenje te rena, me te meta, me shume te meta, te dobet ndaj mekatit, te pafuqishem ndaj mekatit, me njerez qe ndoshta me te metat e tyre do skandalizonin shume te krishtere ne kishat e organizuara, njerez qe do shkaktonin shume probleme ne kishen e Krishtit, por ajo kishe do ishte vendi ku keta njerez do perplasnin mishin e tyre, derisa te mesonin te qendrojne ne Krisht. Keta njerez, po ju siguroj, nese jetojne ne nje kishe te tille do vije dita qe do jene te ngadalte ne gjykim, dhe te shpejte ne te qare.

Kisha te tilla ekzistojne dhe kane ekzistuar gjithmone. Kisha te tilla kane ekzistuar qe ne shekullin e pare, deri sot dhe do ekzistojne deri diten qe do vij Krishti. Keshtu pra kisha qe une pres, e para, nuk eshte kishe ideale, pa te meta, pa gabime, pa kriza, dhe e dyta, heret a vone une do jem nje pjese e kesaj kishe, sepse pa kishe une nuk mund te jetoj dot. Sa me shume qendroj pa kishe, aq me shume e deshiroj ate.

Po e mbyll duke shpresuar se me ne fund jam sqaruar, pasi e kam bere edhe here te tjera, por si pergjigje kam marre se une akuzoj njerezit e Perendise. Megjithate, ne shkrimet e mia nuk kam akuzuar asnje njeri personalisht, qofte i njohur ne forum, apo i panjohur. Ajo qe kam dashur te them eshte se Krishterimi i njohur sot, megjithese eshte i mbushur me bij dhe bija te Perendise, fatkeqesisht eshte nje sistem fetar, dhe e keqja eshte se ky sistem, ne vend qe te nxise keta kristiane te njohin Krishtin ne thellesi, dhe te jetojne nepermjet Krishtit qe kane brenda tyre, e pengon kete gje duke u bazuar ne rregullat dhe traditat njerezore.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

** ParT oF mY LiFe ** Maska e LoveLyBruneTT
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    *** Same plaCe I was Last niGht ***
    Postime
    805

??????

Postuar mė parė nga Manulaki
    me dergo adresen ne mp, dhe do te ta postoj une

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Fort i dashur vella Matrix. Vertet jam shume i gezuar qe ne ju ka ndodhur nje ndryshim kaq i madh, dhe kete fuqi e ka vetem Jezus Krishti. Amin. Jam i gezuar gjithashtu , per deshmimin tend, pasi kjo tregon se ndjen pergjegjesi ne veten tende dhe ne kishen e Perendise. Kur ne e falim njeritjetrin , hapim nje dere duke lejuar Krishtin qe te ne perqafoje te dyve dhe te na mbaje ne krahet e tij te perjetshem. Hiri dhe miresia e Zotrit qofte me ju dhe familjen tuaj si dhe kishen ne te cilen ti shkon.

Ta ni kam dhe disa fjale per vella Livein.
    Se pari ju uroj paqe dhe dashuri ne Krishtin Jezus, dhe Zoti te bekofte me hirin dhe paqen e tij. Amin.
    I kam lexuar me plot vemendje te gjitha shkrimet e tua, dhe dua tju them se , une ju kuptoj shume mire dhe jam plotesisht i qarte ne ate cka ti keron te thuash. kjo, sepse une e kam perejtuar vete nje gje te tille. Ne te gjitha shkrimet e tua, une si ne nje "ender" shoh te kaluaren time , ku vertet hoqa deshperim te madh. Por dora e Krishtit ishte mbi mua, pasi Zoti sheh thelbin e zemres, dhe na shperblen simbas Besimit.
    Une nuk ju gjykoj aspak per mendimet dhe pikpamjet qe ti ke ndaj sistemit te sotem fetar, por me duhet tju them se, Perendia sheh dhe di gjithshka, sepse AZGJE nuk mund te jete e vendosur pa pelqimin e tij. Ai e ruan kishen e tij nga cdo shkatrim dhe askush nuk eshte ne gjendje qe te shkatroje kishen e Perendise .
    Le te vijme para nje FAKTI.
    Me lejoni qe tju pyes: Ky sistem fetar, ne te cilen drejtohet e gjithe kisha e krishtere (duke permbledhur te gjitha religjionet e krishterizmit), eshte jashte kontrollit dhe miratimit te Perendise, apo brenda Tij? Une kesaj peytje do ti pergjigjesha keshtu. Azgje nuk ndodh jashte kontrollit te Perendise, por Zoti Perendi ka fuqi qe ta ktheje mallkimin ne bekim , erresiren ne Drite, dhe luften ne Paqe. Me ket dua te them se, Perendia e shfrytezon gjithshka ne realizimin e Planit te tij, dhe Dora e Tij eshte mbi kishen e tij, te cilen nuk mund ta luaje nga THEMELI ASGJE.
    Ne kisha te ndryshme ka problemem te ndryshme, duke nisur qe nga liderat dhe deri tek besimtari me i thejshte. A eshte i pranueshem ky fakt? Po . Ne edhe pse jemi ne besimin e Krishtit, kemi nevoje per Hirin e tij shumfaresh, pasi nuk jemi te persosur.
    "Po te themi se JEMI PA MEKAT, ginjejme vetveten dhe e Verteta nuk eshte ne ne. po ti rrefejem mekatet tona, ai eshte i besnik dhe i drejte qe te na FALE mekatet dhe te na pastroje nga cdo paudhesi1Gjon:1:8-9. "
    Kete varg te apsotullit Gjon do ta quaj fendamental per ceshtejn ne te cilen ne diskutojme. Gjoni na tregon se, te gjithe gabojme dhe mekatojme, por mekati mbetet i pashlyer nese ne nuk ja refejme ate Jezusit, duke erdhur me pendese drejt tij, dhe Gjaku i tij pastrues do te na mbaje vazhdimisht te Shenjte ne sy te Perendise. Ne se ky Varg do te jete gjithmone aktual dhe veprues tek cdo i krishtere, ne do te jemi plotesisht ne gjendje qe te shohim QELLIMIN per te cilin jemi thirur. Perse e them kete? Le ta shtjelloj me konkrektisht.
    Bibla na tregon se, ne jemi te thirur ne Krishtin per ti sherbyer atij dhe kishes se tij. Pra Perendia na ka thirur per te mbajtur emrin e tij , si dhe per te shperndare lajmin e shpetimit ne te gjithe boten. Por cfare ndodh konkretisht me ne, kur ne nuk jemi duke ecur ashtu sic ai deshiron? Kur ne vendosim qe te mos shkojme me ne kishe ( kjo per shume arsye qofte objektive apo subjektive), ne e kemi te pamundur qe te njohim konkretisht se si bashkejeton dhe vepron kisha e Perendise ne realitetin e gjalle. Po keshtu , ne i heqim mundesine vetes tone per te qene nje pjese VEPRUESE e ketij realiteti. Me pelqen dhe e mbeshtes Astritin ( per te cilin gezohem sepse eshte nje bekim per komunitetin tone kristjan), i cili thote se, ne kete bote kurre nuk do te gjesh nje kishe ( lokale ) te persosur. Nese kisha do te ishte e persosur, atehre perse u dhane puntoret ne kishe, perse u dhane sherbesat dhe dhuratat e Frymes ne kishe? Te gjitha keto jane dhene prej Perndsie, per persosjen e Shenjtorve dhe per ndertimin e kishes se Perendise.
    Puntori shkon pikerisht atje ku ka sa me shume pune. Te gjithe njerzit i drejtohen Amerikes, paso ai eshte vendi qe sotpersot ka me shume mundesira per te punuar. Pra me kete shembull dua te them se, nje punetor nuk duhet te largohet nga kisha, per faktin se kjo apo ajo kishe lokale ka shume probleme. Pali nuk braktis asnje kishe per shkak te problemeve te shumta qe ato kishin ne vetvete. Me lejo tju bej nje pyetje miqesore. Ne cilat qytete te Greqise do te perzgjidhje te jetoje, ne ato qe kane sa ma pak pune, apo ne ato qe kane sa ma shume pune? Sigurisht qe do te shkoje ne ato qytete qe ka sa me teper pune, sepse per kete gje kemi emigruar ne Greqi.
    Ju pohoni se jeni larguar nga kisha qe drejtohet prej ketij sistemi fetar, dhe jeni duke kerkuar nje kishe e cila te mos jete e perfshire ne kete sistem fetar. Gjithmone na pelqen idealja, por a eshte keshtu realiteti ? Kjo eshte e drejta jote qe te perzgjedhesh dhe te shkosh ne ata kishe qe mendon se ndejhesh me mire. Por une, i cili e kam hequr ne kuriz nje gje te tille, dola ne perfundimin se, nuk mund te me largoje dote sistemi nga Krishti dhe kisha e Krishtit. Pra nese kisha e Krishtit vepron brenda ketij sistemi ( i cili eshte FAKT dhe nuk mohohet) atehere, kush jam une qe te gjykoj sistemet? Mos valle une e dua kishen me shume se Perendia? Mos valla Perendia nuk i sheh dhe nuk i di keto siteme? Me kujtohet Pjetri kur pa ne vegim Carcafin i cili zbriste nga qielli, dhe ishte mbushur me ushqime te papastra, dhe nje ze prej qiellit i tha: Pjeter cohu , ther dhe ha. Por Pjetri i tha: kurre o Zot sepse une nuk kam ngrene kurre nje gje te papaster. Por Perendia i tha: gjerat qe Perendia ka bere te pastra , ti mos i bej te papastra."
    Nepermejt ketij shembulli dua te them se, nese te gjithe te krishteret do te mendonin se, autoritetet e sotme nuk e kane prejardhejn nga dhjata e re, ( cka nenkutpon se nuk vijen nga Perendia), atehere askush nuk duhet te vinte ne kishe. Por si mendon ti: te gjithe keta te krishtere( po mar te vertetit) te cilet qendrojne ne kete kishe te organizuar nen kete sistem fetar, e kane Gabim? Kupto me thelbesoren: Krishti interesohet dhe ruan kishen e tij nga CDO GJE, ai do te vije te mare kishen dhe jo sistemet. Sistemet dhe koherat do te kalojne , por kisha e tij do te mbetet e perjetshme.
    Pervoja ime ne kete drejtim.
    Une shkoj ne nje kishe lokale, dhe kam vene re disa gjera qe me duke FRENUESE. kete ja u kam bere te qarte atyre qe pergjigjen per keto pune. Pavaresisht se ata nuk e kane aporovuar ate qe une e ka thene simbas bibles, por, une me tej nuk mund ti gjykoj. Per mua mbetet nje vendim: te ri apo te shkoj ne nje kishe tjeter? Por asnjehere nuk them: te shkoj, dhe ne keto kisha te mos shkel asnjehere deri sa te gjej nje kishe jashte ketij sitemi fetar. Lete sjellim fjalet qe Zoti Krisht thote tek Mateu:
    "Ju jeni drita e botes."
    Ne jemi Dirta e botes, por jo vetem per ata qe qendrojne jashte kishes, por edhe per boten qe ka hyre ne ndertesat kishtare. Vella Linvein. mos i kushto shume vemendje isntitucioneve, sistemeve, ndertesave apo religjioneve , as njera e as tjeter nuk do te shkojne ne qiell. Me shume kushtoi vemendje Fjales dhe vullentit te Krishtit, dhe Krishti do te te shpjere ne kishen e tij.
    Une po te jap nje shembull te aspotullit Pal ne lidhej me respektimin qe ai ju bente pushteteve, dhe pushtetareve ( jo te botes). Tek Vep:23:1-5. Palin e nxjerin para sinedrit per ta gjykuar. Kur kryeprifti ( pushteti me i larter i sinedrit) urdheron qe Palit ti bien ne goje , Pali i thote atij:
    Perendia te te godase ty o MUR I ZBARDHUR . ti je ulur te gjykosh simbas ligjit, dhe duke e neperkembur ate jep urdher te me godasin?"
    Dhe ata qe ishin prani i thane: E fyen ti kryepriftin e Perendise? Pali u pergjigj: Nuk e dija o vellezer se eshte kryeprifti, sepse eshte shrkuar "TI NUK DO TE FLASESH KEQ PER TE PARIN E POPULLIT TEND".
    Mendoj se ky eshte nje shembull konkret per cdo te krishtere, ne lidhje me respektimin qe ai duhet ti beje pushtetit ne kishe e Perndise. Fakti eshte se, e megjithse Sinedri ishte kunder Krsihtit, Pali perseri e respektoi PUSHTITN e dhen prej Perendise. Ne respetkojme pushtetin dhe ata qe ushtrojne keto pushtete, por qellimi yne eshte: te ndejkim Krishtin.
    Pyetja e fundit eshte: Pali respektoi ate qe ishte kunder Krishtit per shkak te pushteti te dhene prej Perendise, por ne a duhet ti respektojme pushtetet dhe ata qe ushtrojne keto pushtete si Pastorin, Priftin , liderat e kishes, te cilet BESOJNE dhe nuk jane kundershtare ( si sinedri) te Krishtit?
    Me dashuri ne Krisht Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    AShtu sic e theksova dhe ne shkrimin e meparshem, i krishteri duhet te ndjeke "Liderin" e kishes , gjithmone kur "Lideri" ndjek dhe ben si Krishti.
    Pergjate gjithe kohes qe apsotujt jetuan me Krishtin, mesuan dhe pane konkretisht se si nje "Lider" duhet te udheheqe dhe te sherbeje ne bashkesine e Perendise. Si dhe: si duhet te jete nje NDJEKES ndaj Liderit te tij. E megjithse ne ata kohe per apsotujt shume gjera qe Jezusi ju mesonte dhe i vepronte nder ta, ishin te pakuptueshme, me pas kur ata u veshen me pushtet prej se lartmi dhe filluan sherbesen e tyre ne kishen e Perendise, ju kujtoheshe plotesisht mesimet dhe sherbesat e Jezusit. Por le te vijme perseri tek1Kor:11:1, ku apsotulli Pal, i meson te krishteret se si ata duht te ndjekin Liderin e tyre ne kishen e Perendise.
    Valla Matrix ben nje peytje shume te drejte ku thote se, si do ta njohim ne priftin, pastorin apo liderin ne kishe , kur ai nuk ben si Krishti? Kjo eshte vertet nje peytje teper e zgjuar do te thosha , dhe njekoshesisht shume e rendeshime per cdo beismtar te Krishtere.
    Le ta shtjellojme kete pyetje.
    Se pari, per besimtarin e krishtere eshte shume e rendisheme te dije faktikisht se cfare eshte per te, prifti, pastori apo lideri ne kishe. Tek Efes:4:11-16. apsotulli Pal na zbulon plotesisht, duke na treguar rendesine dhe rolin kryesor qe ka Lideri ne kishen e Perendise. ( Dua te sqaroj se me fjalen "LIDER, permbledh te gjitha pushtetet drejtuese ne kishe si,apostullin, priftin, pastorin, profetin, mesuesin e tjera.) Ne vargun 11-te, Pali na tregon se Perendia ka vendosur ne kishen e tij keto pushte, te cilat ai i radhit me poshte duke thene se, Perendia dha ne kishen e tij Apsotuj, profete, evangjeliste, barinj e mesuesa. Pra ne kishen e Krishtit te gjitha keto pushtete jane dhen prej Perendise. Apsotujt, profetet, evangjelistet, pastoret e mesuesit, jane aktualisht edhe sot prezent ne kishen e Krishtit. Ata drejtojne edhe sherbejne ne kishen e Perendsie. Ka plot qe mendojne se, sot nuk ka me apostuj e profete ne kishe, pasi ata kane qene ne kohen e Krishtit. Pali na tregon se, keto pushtete i jane dhene kishes se Perendise dhe jane prezente ne cdo kohe, deri sa kisha te jete ne kete bote. Mbase dikush mund te thote se: a nuk ishin vetem 12 apostujt qe Jezusi i zgjodhi prej popullit te Izraleit? Eshte shume e rendeishme qe te shpjegojme se cfare do te thote fjala "Apsotull". Apasotull nuk do te thote , Pjeter, Gjon apo 12 apostujt. Ne me kete fjale nenkuptojme 12apostujt te cilet JEzusi i perzgjodhi qysh prej fillimit, por "apostolos" ne greqisht do te thote: "agelliaforos" , qe ne shqip do te thote, mesazhsjelles, i derguar me nje mesazh, lajmetar i i derguar. Po keshtu kjo fjale ka edhe kutpimin tjeter: " presbeutis", qe do te thote, ambasodor.
    Pra sherbesa e pasotullit, e profetit dhe te gjithave me radhe, te cilat Pali i permend tek letra e Efesianeve kap.4, jane pushtete dhe sherbesa te cilat Zoti Krisht i ka dhene ne kishen e tij.
    Por perse Jezusi i ka dhene keto pushtet ne kishen e tij? Kete pergjigje na e jep Pali tek vargu 12, ku thote: Perendia i dha keto Pushte dhe sherbesa ne kishe , per PERSOSJEN e SHENJTOREVE( besimtareve), per vepren e SHERBIMIT dhe per NDERTIMIN e Trupti te Krishtit.
    Shikoni pra se sa i rendesishem eshte lideri ne kishe. Ai eshte vene prej Perendise per te udhehequr te krishterin drejt SHENJTERISE dmth.drejt Krishtit, per ti SHERBYER te krishterit duke vepruar Krishtin, si dhe per te qene nje ndertues, duke i ndertuar te krishteret ne trupin e Krishtit, nepermjet Dashurise se Perendise.
    Cdo i krishtere nuk duhet ti neglizhoje dhe ti quaje si te parendesishme keto pushtete, te cilat jane ne veprim dhe drejtim te kishes se Krishtit. Nese nje besimtar i krishtere nuk e quan te rendesishme sherbesen e Liderit ne kishe, ai i ka menjanuar veten e tij nga sherbesat qe Jezusi ka venodsur ne kishe, per shentjerimin dhe ndertimin e besimtareve ne trupine Krishtit. Ky eshte fakt fondamental per cdo te krishtere. Ja se si thote Plai ne vargjet me poshte, dhe kryesisht ne vargjet:13-14. Pali na tregon se , nepermjet ketyre pushteteve qe Perendia ka dhene ne kishen e tij, besimtaret arrijne ne nje UNITET te perbashket te BESES, duke arritur ne njohuri te plote te Krishtit. Pra Pali tregon se, vetem ne kishen e Perendise i krishteri rritet dhe forcohet ne BESE, duke u pjekur ne Krishtin Jezus nepermejt njohurise qe ai ka personalisht ne Krishtin me ane te Frymes dhe Fjales biblike. Kisha nepermjet sherbesave dhe pushteteve ne kishe, sheh personalisht KRISHTIN NE VERPIM.
    Por cfare ndodh nese i krishteri nuk ben nje jete ne bashkesi, dmth kur nuk shkon ne kishe? Ai i humbet te gjitha keto mundesi, te cilat Perendia ja jep te krishterit nepermjet Kishes. Ne vargun 14, Pali na jep konkretisht FRYTSHMERINE qe japin PUSHTETET tek cdo i krishtere nepermejt kishes se Perendise. Nese tek vargu 13 Pali na tregon DOMOSDOSHEMRINE dhe RENDESINE FONDAMENTALE qe pushtetet japin tek i krishteri nepermjet kishes se Perndise, ne vargun 14 ai na tregon fondamentalisht REZULTATIN e pazvendesueshme , qe ato sjellin ne jeten dhe formimin tone te krishtere. Pali thote ne kete varg se, keto pushtete jane dhene ne kishen e Perendise, ne menyre qe i krishteri te mos bjere poshte nga besimi. Ne menyre qe ai te mos jete si nje FOSHNJE qe turbullohet nga mesime te ndryshme njerzore dhe djallzore, te mbushura plot me mashtrim. Shikoni pra se sa fondamentale eshte per cdo te krishtere vajtja ne kishe dhe te qenit e tij pjese konkrete e kishes fizike, si dhe pranimi dhe neneshtrimi i tij ndaj pushteteve qe Perendia ka dhene ne kishen e tij.
    Ne vargun 15, Pali tregon konkretisht te kishterin e rritur ne kishen e Perendsie, i cili jo vetem qe pranon pushtetet, por ju bindet atyre sepse ato jane dhene prej Perendsie, pikerisht per SHENJTERIMIN, SHERBIMIN dhe NDERTIMIN e tij ne trupin e Krishtit, dhe njekohesisht rritjen e tij ne Krishtin JEzus. Ne vargun 15, Pali na tregon nje te krishtere te tille , i cili flet te VERTETEN me DASHURI, duke u rritur cdo dite ne Krishtin JEzus. Kjo eshte kisha e Perendise ku gjithsecili sherben dhe kontribon ne ate "pjese" qe Krishti e ka thirur , duke shkaktuar rritjen e TRUPIT te Krishti dhe rritjen e tij ne dashuri.
    Ne kete pjese fola konkretisht per rendesine fondamentale qe luan "LIDERI" ne kishe, si dhe NDJEKJA qe besimtari i ben atij. Por nese "LIDERI" nuk ben si Krishti , a duhet ta ndjeke besimtari ate? A ndertohet BESIMTARI nga ndjekja qe i ben nje lideri, kur Lideri nuk ben si Krishti?
    Deshmuesi

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga deshmuesi
    Valla Matrix ben nje peytje shume te drejte ku thote se, si do ta njohim ne priftin, pastorin apo liderin ne kishe , kur ai nuk ben si Krishti? Kjo eshte vertet nje peytje teper e zgjuar do te thosha , dhe njekoshesisht shume e rendeshime per cdo beismtar te Krishtere.
    Le ta shtjellojme kete pyetje.
    Se pari, per besimtarin e krishtere eshte shume e rendisheme te dije faktikisht se cfare eshte per te, prifti, pastori apo lideri ne kishe. Tek Efes:4:11-16. apsotulli Pal na zbulon plotesisht, duke na treguar rendesine dhe rolin kryesor qe ka Lideri ne kishen e Perendise......................................... .................
    Deshmues, me fal por une nuk shoh t'i jesh pergjigjur pyetjes se Matrix, ne kete shkrim. Nese mendon ta besh ne shkrimin tend te ardhshem mire, por me jepet pershtypja se nise t'i pergjigjesh, por ne fakt nuk i je pergjigjur.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I dashur Livein. ke te drejte. Akoma nuk i jam pergjigjur plotesisht pyetejes se MAtrix. Por kam shpejguar pjesen e pare te kesaj pyetje, ate mbi rendesine dhe mardhenien e besimtarit me pushtetet ne kishe. Mendoj se ne shkrimet qedo te vijne me pas, pergjigja e MAtrix do te jete plotesisht e sqaruar. Lutuni per mua.
    Me dashuri ne Krisht ,Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Le te vazhdojme me pytejen: A duhet i krishteri ta ndjeke Liderin ne kishe, kur Lideri nuk ndjek Krishtin?
    Le ti referohemi edhe njehere Palit tek 1kor:11:1. ku Pali thote:
    "Beni si bej une, sikunder edhe une bej si Krishti."
    Ne shkrimet e mija te mesiperme, une e kam shtjelluar thelbin e ketij mesazhi te thene prej apsotullit Pal, por nese e shohim kete varg me nje veshtrim definitiv , ai na con ne perfundimin se: i krishteri duhet te NDJEKE Liderin ne kishe, gjithmone kur Lideri ecen dhe vepron Krishtin. Pra ne cdo rast te kundert, i krishteri duhet te ndale kembet e tij duke mos e ndjekur liderin . Por cila eshte rruga per te kuptuar nese Lideri ben apo jo si Krishti? Per te bere nje zberthim sa me te qarte dhe konkret te kesaj pyetjeje , une dua te ndalem tek 1Timot:3. Ne kete kapitull Apsotulli Pal , na njeh konkretisht se si duhete te jete nje Lider i cili vihet ne drejtim dhe sherbese te kishes se Krishtit. Pali permend nje sere karakteresh dhe cilesish qe duhet te gezoje nje Lider ne kishe. Dhe ai thote:
    Epsikopi duhet te jete: I pazene ne FAJ, burre i nje gruaje , vetpermbajtes, i urte, i hijshem, te prese te huajt( filoxenos), i zoti te mesoje te tjeret...i bute, qe nuk zihet me asnjenjeri, qeverises i mire i familjes se tij, te kete femije te bindur me miresjellje, te kete deshmim te mire edhe prej atyre qe jane jashte kishes. Keto pra jane cilesite e nje lideri ne kishen e Perendise. Nese ne do te zgjedhim te tille lidera ne dretjim dhe sherbese te kishes, atehere kemi vepruar plotesisht simbas fjales Biblike. Pra ne kete rast kemi vepruar simbas vullnetit dhe perzgjedhjes se Zotit Perendi. Shpesh here per shkak te drejtuesve ne kishe, problemet jane shume te medhaja, kjo ndodh, ngaqe ne nuk kemi zgjedhur ne drejtim te kishes ashtu si bibla na meson. Nese ne nuk zgjedhim nje drejtues te tille ( simbas mesimit biblik) atehere do te jemi vete pergjejgjes per gjerat qe ndodhin ne bashkesi. Ky fenomen verehet zakonisht ne kishat e reja, pasi ne krye nuk perzgjidhen njerez me cilesite qe bibla dhe konkretisht Pali na meson. Po keshtu tek 1Timo:3. apostulli Pal na tregon edhe anet negative, te cilat nuk duhet ti kete nje drejtues ne kishe. Pali thote se , Lideri nuk duhet te jete pijanik, i grindur, i dhene pas fitimit te keq, te mos jete i sapo erdhur ne besim si dhe te mos jete mendjemadh dhe te mos mbahet me te larter qe te bjere ne dore te djallit.
    Nje i krishtere ne kishe, duhet te njohe plotesisht nese lideri i kishes, ka apo jo keto cilesi qe Pali na tregon tek 1Tim:3. Ky eshte nje faktor prej ku ne mund te nisemi dhe te percaktojme drejt nese Lideri Ben dhe Vepron si Krishti, apo jo? Cdo i krishtere ne kishe , ka pergjejgesi per veten e tij ne radhe te pare, dhe me pas ne kishen e Perendise. Nese i krishteri ndjek Liderin , kur lideri nuk ben dhe vepron si Krishti, fillimisht ai eshte pergjejges per veten e tij, dhe me pas per bashkesine ne te cilen ai shkon. Eshte e vertete se nje femije ne Krisht ( besimtar i ri), ne disa raste e ka te veshtire qe te kuptoje nese lideri shkon drejt pas Krishtit apo jo. Por Perendia eshte i meshirshem dhe na fal per gjerat qe i bejme nga padia. Por ai qe eshte nje besimtar i pjekur dhe i rritur ne Krisht, ka pergjegjesi edhe pse mund te mos jete nje i zgjedhur ne drejtim te kishes. Apsotulli Pal verejti tek Pjetri ( Gal:2:11.) dicka qe nuk perkonte me ungjillin e Krishtit, dhe keshtu ai u ngrit dhe e kundershtoi veprimin e Pjetrit. Pjetri mos harojme ishte ne kryesi te kishes se apsotujve ne Izrael, ku te gjitha kishat e Perendise drejtohesin prej kesaj kryesie Vep:15:1-2. Pra cdo kush qe beson tek Krishti, ka pergjegjesi para Perendise per ate qe beson dhe ndjek. Ndodh nganjerhe ne kishe, qe shume te krishtere nuk prononcohen drejt ndaj nje fenomeni, duke menduar se ky problem nuk ka te beje personalsiht me mua. Nje mendim i tille nuk duhet te ekzistoje ne mendjen e nje kristjani te pjekur, ai duhet te ngrere zerin sa here qe shkelet ungjilli i Krishtit, sa here qe nuk ecet pas mesimit te Krishtit, sa here qe nuk veprohet dashuria e Krishtit. Pak rendesi ka nese je ti ai qe je prekur konretisht apo jo, detyra jote eshte, te Shpallesh Krishtin me VEPRIM dhe jo me fjale.
    Si e njohim ne, nese Lideri nuk eshte duke ecur pas Krishtit?
    Se pari , kur ai nuk vepron Dashurine e Krishtit me veprim, dhe se dyti, kur ai nuk udheheq simbas Krishit. Para ketij fakti , cdo i krishtere ka detyre te ndale kembet se ndjekuri liderin e kishes.
    Fryma e Perendise dhe Fjala biblike.
    Deshmuesi.

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •