Te dashur vellezer, Livein & Matrix.
I lexova shkrimet tuaj dhe po ju pyes: A duhet te kete Kisha drejutes?
Persa i perket pyetjes suaj Livein. se perse nder kisha ka vetem pastore dhe jo apsotuj apo profete e tjera, se pari duhet te njohesh se cfare eshte kisha dhe si ajo funksionon. Vete fjala BARI qe Jezusi ka perdorur, tregon nje lider qe drejton dhe udheheq. Fjala Apsotull do te thote, te jesh i derguar per te sjelle mesazhin e Perendidse, pra ai sjell mesazhin dhe shpreh vullnetin e krishtit. Detyra e apsotullit nuk eshte e njejte me ate te Bariut. Cdo bashkesi duhet te kete DRETJUES ( bari ose prift) pasi nuk nenkuptohet nje kishe pa BARI , ashtu sic nuk mund te kuptohet nje kope me dele pa bari. Persa i perket profetit, "Profetia" do te thote: te parathuash mendimin e Zotit. Por profetia nuk eshte perseri e njejta gje me detyren e bariut. Bibla na meson se Perendia i ka vendosur ne kishe cdo gje , ashtu si Ai ka dashur vete. Pra nuk mund te gjykojme ne se perse ne cdo kisha ka Barinj dhe perse ne cdo kishe nuk ka profete dhe apsotuj. Kishe pa Prift ose bari apo pleqesi , nuk mund te kuptohet, pasi kopeja ka nevoje per drejtues. Le te vijme para nje fakti. Jezusi kur pyeti e Pjetrin te tri heret, i kerkoji atij qe te dretjonte dhe te kujdesesj per kishen, pra te bente detyren e BARIUT, prandaj dhe i quan besimtare dele.
Une mendoj se ju personalisht ende nuk kini arrtur te kuponi dhe te ndjeni jeten ne bashkesi, sepse vetem kur e jeton jeten ne bashkesi , e kupton se pushtetet jo vetem qe vijne prej Perendise, por jane fondamentale ne jeten dhe rritjen e besimtarit te krishter. Eshte e veshtire te flasesh per gjerat qe nuk i jeton. Edhe njehere e theksoj se, ka plot lidere qe e keqperdorin pushtetin qe Perendia ju ka dhene , por nuk eshte detyra dhe e drejta ime qe ti gjykoj, ajo qe une si i krishtere mund te bej eshte: te keshilloj, dhe te mesoj me dashuri, por nese lideri vazhdon te ece perseri ne menyrene tij , atehere pushoj se ndejkuri ate, dhe lutem Perendise qe te me drejtoje ne nje kishen tjeter.
Sa per ju Matrix, mendoj se flet gabim kur thua: Ne vend qe te hyje kisha ne babiloni, hyn babilonia ne kishe ( bej kujdes kur flet per nusen e Krishtit). Ki nje gje parasysh: ne cdo bashkesi ku adhurohet emri i Krishtit dhe lavderohet Perendia i vetem dhe i gjithpushtetshem, ajo eshte kisha e Perendise. Pali edhe megjithse ne kishen e Korinthit pa skalndalizma te medha, ai asnjehere nuk e quajti kete kishe Babiloni. Perse? Sepse atje predikohej , adhurohej dhe theritej emri i Jezus Krishtit.
Po keshtu ju kini mare shembull Davidin dhe Saulin, por mendoj se ju nuk kini bere koment te drejte, pasi ke lene gjene me thelbesore tek Davidi. Ti thua se Sauli nuk ishte i zgjedhur simabs Vullentit te Perendise (1Sam:9:15-16), dhe po keshtu thua se Davidi nuk rebeloj ndaj tij dhe nuk i mesoi te tjeret qe te rembenin armet ndaj Saulit por thejsht u largua prej tij. Vetem kaq beri Davidi ndaj Saulit?! Ti nuk ke permendur gjene me te rendesishme tek Davidi ( virtutin qe karakterizon nje kristjan), i cili eshte nje mesim i drejtperdrejte mbi temen qe ne po flasim. Davidi jo vetem qe nuk rebeloi ndaj Saulit ( mbasi kete mund te beje fare thesht edhe nje njeri i botes), por ai e ne asnje cast nuk e gjykoi Saulin por e repsektoi pushtetin e tij, si nje pushtet te ardhur dhe te dhene prej Perendise. Davidi nuk e shkeli VAJOSJEN qe Zoti kishte dhene mbi Saulin. Pra keto jan cilesi vetem te nje besimtari te fuqishem ne Krisht, i cili nuk e neperkemb pushtetin ne kishe duke mos e gjykuar liderin, por duke e repsektuar sherbesen e tij si nje sherbese qe vjen nga Perendia. Pra Davidi ne asnje cast nuk mendoi( ashtu si ju te dy ) dhe te thoshte se, meqense Sauli nuk po ecte simbas vullnetit te Perenidse, atehere ai nuk eshte vene prej Perendise dhe keshtu vlen respektin tim ( ashtu sic menoni ju). Po keshtu ai nuk tha se, meqense Sauli nuk ecen pas vullentit te Perendise athere ky i perket Babilonise. Nese nje i krishter del ne nje perfundim te tille per liderin apo qofte edhe per nje besimtar fare te thjeshte ne kishe, ky ka bere pikerisht ate GJYKIM , per te cilen Krishti tha mos GJYKONI.
Te dashur vellezer, qellimi im eshte tju inkurajoj ne mesimin e drejte qe Fryma na tregon nepermejt bibles. Mos mendoni se kush eshte Deshmuesi( pasi nuk ja vlen ) por mendoni dhe thoni: A jemi duke ecur plotesisht ashtu si Krishti deshrion te jemi? A po bejme ne vullnetin e Krishtit, apo po digjojme zerin e njeriut? A ju kjtohet nje fjale e Krishtit kur thote: Kush je ti qe gjykon sherbetorin e tjetrit( kushtoi vemendje)?
Une asnjhere nuk jam mbajtur me te madh dhe ti paraqitem ndokujt si nje mesues i ditur. Detyra ime eshte, te ve ne pune tallanten qe Zoti me ka dhene, duke mos e quajtur veten te denje, ne menyre qe Krishti te veproje tek une. Nese une perpiqem te mesoj se, cdo i krishtere duhet te shkoje ne kishe, duhet tju bindet pushteteve te kishes, si dhe nuk duhet te gjykoje vellane e tij ( qofte lider apo i thjeshte), ky eshte mesimi me fondamental i bibles. Bibla nuk jep asnje mesim te kundert me kete qe une pohoj. Bibla na meson, qe te mos e ndjekim nje lider kur ai nuk ecen pas Krishtit, por na tregon se, ne asnje menyre ne nuk duhet ta gjykojme ate , pasi ai eshte i vene prej Perendise. Eshte Zoti ai qe gjykon dhe mban drejtesine.
Une do te vazhdoj te mesoj gjihtmone keshtu, sepse kjo eshte ndertuese per cdo te krishtere. Po keshtu mendoj se nje dite Zoti do tju tregoj pikat ne te cila ju gaboni, pasi edhe mua mu deshen tri vjet per ta takuptuar dhe pranuar kete fakt.
Ju pershendet vellai juaj Deshmuesi.
Krijoni Kontakt