Close
Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 224
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te dashur vellezer, Livein & Matrix.
    I lexova shkrimet tuaj dhe po ju pyes: A duhet te kete Kisha drejutes?
    Persa i perket pyetjes suaj Livein. se perse nder kisha ka vetem pastore dhe jo apsotuj apo profete e tjera, se pari duhet te njohesh se cfare eshte kisha dhe si ajo funksionon. Vete fjala BARI qe Jezusi ka perdorur, tregon nje lider qe drejton dhe udheheq. Fjala Apsotull do te thote, te jesh i derguar per te sjelle mesazhin e Perendidse, pra ai sjell mesazhin dhe shpreh vullnetin e krishtit. Detyra e apsotullit nuk eshte e njejte me ate te Bariut. Cdo bashkesi duhet te kete DRETJUES ( bari ose prift) pasi nuk nenkuptohet nje kishe pa BARI , ashtu sic nuk mund te kuptohet nje kope me dele pa bari. Persa i perket profetit, "Profetia" do te thote: te parathuash mendimin e Zotit. Por profetia nuk eshte perseri e njejta gje me detyren e bariut. Bibla na meson se Perendia i ka vendosur ne kishe cdo gje , ashtu si Ai ka dashur vete. Pra nuk mund te gjykojme ne se perse ne cdo kisha ka Barinj dhe perse ne cdo kishe nuk ka profete dhe apsotuj. Kishe pa Prift ose bari apo pleqesi , nuk mund te kuptohet, pasi kopeja ka nevoje per drejtues. Le te vijme para nje fakti. Jezusi kur pyeti e Pjetrin te tri heret, i kerkoji atij qe te dretjonte dhe te kujdesesj per kishen, pra te bente detyren e BARIUT, prandaj dhe i quan besimtare dele.
    Une mendoj se ju personalisht ende nuk kini arrtur te kuponi dhe te ndjeni jeten ne bashkesi, sepse vetem kur e jeton jeten ne bashkesi , e kupton se pushtetet jo vetem qe vijne prej Perendise, por jane fondamentale ne jeten dhe rritjen e besimtarit te krishter. Eshte e veshtire te flasesh per gjerat qe nuk i jeton. Edhe njehere e theksoj se, ka plot lidere qe e keqperdorin pushtetin qe Perendia ju ka dhene , por nuk eshte detyra dhe e drejta ime qe ti gjykoj, ajo qe une si i krishtere mund te bej eshte: te keshilloj, dhe te mesoj me dashuri, por nese lideri vazhdon te ece perseri ne menyrene tij , atehere pushoj se ndejkuri ate, dhe lutem Perendise qe te me drejtoje ne nje kishen tjeter.
    Sa per ju Matrix, mendoj se flet gabim kur thua: Ne vend qe te hyje kisha ne babiloni, hyn babilonia ne kishe ( bej kujdes kur flet per nusen e Krishtit). Ki nje gje parasysh: ne cdo bashkesi ku adhurohet emri i Krishtit dhe lavderohet Perendia i vetem dhe i gjithpushtetshem, ajo eshte kisha e Perendise. Pali edhe megjithse ne kishen e Korinthit pa skalndalizma te medha, ai asnjehere nuk e quajti kete kishe Babiloni. Perse? Sepse atje predikohej , adhurohej dhe theritej emri i Jezus Krishtit.
    Po keshtu ju kini mare shembull Davidin dhe Saulin, por mendoj se ju nuk kini bere koment te drejte, pasi ke lene gjene me thelbesore tek Davidi. Ti thua se Sauli nuk ishte i zgjedhur simabs Vullentit te Perendise (1Sam:9:15-16), dhe po keshtu thua se Davidi nuk rebeloj ndaj tij dhe nuk i mesoi te tjeret qe te rembenin armet ndaj Saulit por thejsht u largua prej tij. Vetem kaq beri Davidi ndaj Saulit?! Ti nuk ke permendur gjene me te rendesishme tek Davidi ( virtutin qe karakterizon nje kristjan), i cili eshte nje mesim i drejtperdrejte mbi temen qe ne po flasim. Davidi jo vetem qe nuk rebeloi ndaj Saulit ( mbasi kete mund te beje fare thesht edhe nje njeri i botes), por ai e ne asnje cast nuk e gjykoi Saulin por e repsektoi pushtetin e tij, si nje pushtet te ardhur dhe te dhene prej Perendise. Davidi nuk e shkeli VAJOSJEN qe Zoti kishte dhene mbi Saulin. Pra keto jan cilesi vetem te nje besimtari te fuqishem ne Krisht, i cili nuk e neperkemb pushtetin ne kishe duke mos e gjykuar liderin, por duke e repsektuar sherbesen e tij si nje sherbese qe vjen nga Perendia. Pra Davidi ne asnje cast nuk mendoi( ashtu si ju te dy ) dhe te thoshte se, meqense Sauli nuk po ecte simbas vullnetit te Perenidse, atehere ai nuk eshte vene prej Perendise dhe keshtu vlen respektin tim ( ashtu sic menoni ju). Po keshtu ai nuk tha se, meqense Sauli nuk ecen pas vullentit te Perendise athere ky i perket Babilonise. Nese nje i krishter del ne nje perfundim te tille per liderin apo qofte edhe per nje besimtar fare te thjeshte ne kishe, ky ka bere pikerisht ate GJYKIM , per te cilen Krishti tha mos GJYKONI.
    Te dashur vellezer, qellimi im eshte tju inkurajoj ne mesimin e drejte qe Fryma na tregon nepermejt bibles. Mos mendoni se kush eshte Deshmuesi( pasi nuk ja vlen ) por mendoni dhe thoni: A jemi duke ecur plotesisht ashtu si Krishti deshrion te jemi? A po bejme ne vullnetin e Krishtit, apo po digjojme zerin e njeriut? A ju kjtohet nje fjale e Krishtit kur thote: Kush je ti qe gjykon sherbetorin e tjetrit( kushtoi vemendje)?
    Une asnjhere nuk jam mbajtur me te madh dhe ti paraqitem ndokujt si nje mesues i ditur. Detyra ime eshte, te ve ne pune tallanten qe Zoti me ka dhene, duke mos e quajtur veten te denje, ne menyre qe Krishti te veproje tek une. Nese une perpiqem te mesoj se, cdo i krishtere duhet te shkoje ne kishe, duhet tju bindet pushteteve te kishes, si dhe nuk duhet te gjykoje vellane e tij ( qofte lider apo i thjeshte), ky eshte mesimi me fondamental i bibles. Bibla nuk jep asnje mesim te kundert me kete qe une pohoj. Bibla na meson, qe te mos e ndjekim nje lider kur ai nuk ecen pas Krishtit, por na tregon se, ne asnje menyre ne nuk duhet ta gjykojme ate , pasi ai eshte i vene prej Perendise. Eshte Zoti ai qe gjykon dhe mban drejtesine.
    Une do te vazhdoj te mesoj gjihtmone keshtu, sepse kjo eshte ndertuese per cdo te krishtere. Po keshtu mendoj se nje dite Zoti do tju tregoj pikat ne te cila ju gaboni, pasi edhe mua mu deshen tri vjet per ta takuptuar dhe pranuar kete fakt.
    Ju pershendet vellai juaj Deshmuesi.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur Deshmues,

Une dhe Liveintwoplaces besoj se i jemi pergjigjur pyetjes se a duhet te kete Kisha drejtues apo jo.

Duhet te dime te bejme dallimin midis Te Pasurit Drejtues dhe Menyres se Organizimit!

Persa i perket te pasurit drejtues, pergjigjia eshte "Po!"

Por ne dallim nga cdo organizem i Babilonise, keta drejtues duhet te vendosen nga Perendia dhe jo nga njerezit.

Dhe Perendia zgjedh si drejtues kishash ata qe jane TE THYER!

Persa i perket menyres se organizimit:
    Jo gjithmone Perendia mund te beje te njejtin organizim ne cdo Kishe, kjo do te ishte nje kufizim dhe percaktim i rruges qe zgjedh Perendia, dhe as ti as une nuk mund ta percaktojme rrugen qe Ai zgjedh per te bere organizimet e Kishave.

Keshtu pra supozojme se ne Shqiperi ekzistojne Kisha ne cdo qytet (Cdo qytet nje Kishe, jo sic eshte sot, nje qytet shume Kisha qe nuk kane asnje lidhje me njera tjetren, madje e shohin njera tjetren si armike te Krishtit)

Por kjo s'do te thote se cdo Kishe do kete te njejtin organizim. Psh Kisha e Korces nuk do jete e njejte nga organizimi me ate te Tiranes, ne Kishen e Vlores mund te kete nje profet, ne Kishen e Shkodres 2 pleq, ne ate te Sarandes mund te jene 3 apostuj dhe ne Kishen e Pogradecit mund te kete vetem dhjakone.

Mos valle keto nuk jane Kisha te Perendise?

Tani le te mendojme nje situate tjeter:

Supozojme se Shteti vendos te ndermarre nje perndjekje ndaj Kishes.
    Te krishteret shperndahen neper bote ku nuk ekzistojne Kisha por vetem besimtare te shperndare.
    Psh Pastori yt shkon ne Greqi, ti shkon ne Itali, dikush tjeter ne Serbi. Aty secili fillon te predikoje Krishtin, jo si detyrim, por sepse ate di te beje me mire se cdo gje tjeter, nderkohe fillon qe rreth tij te mblidhen besimtare. Kuptohet qe keto Kisha te reja qe po lindin neper bote nuk do te kene ate organizim qe kishin Kishat ne Shqiperi, mos valle keto nuk mund te quhen Kisha?

Ne rast se te krishteret duhet te ndjekin pastorin e tyre, duhet te shkojne te gjithe ne Greqi, ndersa keshtu Fjala e Perendise shperndahet ne te gjithe Europen, ndoshta e me gjere!
    Pra vdes nje Kishe, por lindin mijra te tjera! Ashtu si fara e grurit e rene ne toke. Ndoshta disa vjet me vone dhe Kisha e Shqiperise do te rilinde, por mund te mos kete te njejtin organizim si ne fillim.

Rasti kur pastori shkon ne Greqi eshte rasti me i mire se mund te ndodhe qe pastori te beje kompromis me shtetin. Mos valle kete duhet ta bejne gjithe kristianet?

Ne rregull, thua ti, ne rast se ai ben kompromis, une do largohem qe aty. Por nje besimtar tjeter i ri qe nuk ka pervojen tende, qe eshte thjesht dikush mos valle ai do beje te njejten gje me ty, apo do ndjeke pastorin? Pastori do ta argumentoje kete gje me ate se ai po ben gjithcka per Krishtin, madje mund te sjelle dhe shume vargje nga Bibla qe duket se e justifikojne qendrimin e tij, ndaj ti qe po largohesh je nje i mallkuar dhe nje heretik. Ne fakt pastori po e ben kete qe ai te mos humbase vendin e punes, por ti nuk ke te drejte ta gjykosh pastorin, sepse vete e the kete. Por cfare do besh atehere? Do shkaktosh skandal ne Kishen e Krishtin, do percash Trupin e Krishtit? Dhe kjo eshte me e keqe se e para. Apo do coroditesh besimtaret e rinj duke mos ditur ke te ndjekin, ty apo pastorin?

Ndersa nqs Kisha nuk do kishte nje lider njerezor, gjerat do ishin shume here me te thjeshta.

Por sic thashe Kisha mund te kete lidera, por keta lidera duhet te bejne cmos per t'u zhdukur nga skena, pra per ta fshehur veten e tyre dhe per t'i cuar njerezit te Krishti. Ne rast se lideri ve re se ai po idhujtarizohet nga dikush, duhet me cdo kusht ta fshehe veten e tij. Ne fakt keta lidera jane thjesht udheheqes shpirterore dhe jo drejtues takimesh, sepse jeta e Kishes eshte nje jete e perditeshme, jo thjesht disa takime javore qe mund te kryhen. Ne nje Kishe te tille, besimtaret jane liderat e njeri-tjetrit, sepse te gjithe kane Frymen e Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 07-12-2003 mė 07:21
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dua te te bej dhe nje pyetje tjeter:

Kush eshte me i interesuar qe Kisha te jete e organizuar si cdo organizem i Babilonise, Shteti apo Kisha?

Mendimi im eshte Shteti. Ndersa Kisha nuk mendoj se ka ndonje perfitim nga kjo. Ne fakt Kisha do kete perfitim ne anen tjeter, keshtu pra, ate qe do ta benin te krishteret, tani e ben pastori. Keshtu qe te krishteret mjafton ta ftojne dike ne Kishe per te degjuar pastorin dhe keshtu shpetojne nga nje barre e rende qe ne fakt ata duhet ta mbajne sic eshte Deshmia!
    Por a do mundet valle pastori te merret me cdo ceshtje te qindra besimtareve ne Kishe? Keshtu pastori mund te ngarkoje disa nen/pastore e keshtu me rradhe, por perseri Trupi i Krishtit ngelet shume pasiv ne misionin e tij.

Nqs lind nje kontradikte midis pastorit dhe nen/pastorit kuptohet qe pastori do kete te drejte dhe nen/pastori do shkoje te behet nje pastor ne nje Kishe qe do ta krijoje vete sipas modelit qe ka pare ne Kishen ku ai ishte. Kjo Kishe e re do jete nje Kishe heretike per Kishen e Vjeter dhe e anasjelltas, Kisha e Vjeter do jete nje Kishe e devijuar sipas Kishes se Re.
    Ky skenar do vazhdoje gjate, por cfare do prodhoje? Nje grup Kishash armike me njera-tjetren.

Por Shteti. Ah ketu duhet te ndalemi pak me gjate.
    Eshte pikerisht Shteti ai qe kerkon qe Kisha te jete e organizuar sipas modeleve babiloniane. Sepse eshte shume me e lehte te manipulosh nje Kishe te organizuar se nje Kishe pa lidera njerezore.
    Ne vend qe shteti te merret me cdo besimtar(ne fakt besimtaret jane me mijra) ai do kurseje shume kohe neqofte se do merret thjesht me liderin e saj. Si do merret?
    Menyrat qe njeh shteti jane vetem dy: Ose Pastori te beje kompromis me shtetin, ose te zevendesohet me nje pastor tjeter qe eshte i gatshem te beje kompromis. Pastori i vjeter kokeforte duhet te dale me cdo kusht nga skena.

Pra sipas kesaj llogarie i bie qe vete Shteti te kerkoje organizimin e Kishes me lidera.
    Kjo quhet Cezaro-Papizem. Pra shteti nderhyn ne punet e Kishes duke manipuluar drejtuesin e saj. Ky fenomen ka ndodhur shume here ne historine e kishes lindore ku bizanti nderhynte ne menyre indirekte ne vendimet qe merrte Kisha. Sot ky fenomen eshte me i rralle, psh ne kishen e Greqise. Ky fenomen ka ndodhur shpesh gjate historise.
    Por hyrja e Islamit ne Lindje dhe Reformimi ne Veri, sollen lindjen e feve te reja, te cilat ishte e veshtire t'i kontrolloje.
    Atehere duhej shpikur nje fe e re, nje fe nderkombetare!
    Atehere Shteti hoqi dore se marri me Kishen duke perdorur armen e Sekularizmit dhe Laicizmit zyrtar. Per kete kishte nevoje per teori ateiste qe do duhej te mesoheshin neper shkolla, si ajo e evolucionit, duke krijuar nje Fe te re, ate te ATEIZMIT SHKENCOR, nje fe e cila do perfshinte gjithe popullin. Keshtu pra, fete e vjetra do reduktoheshin ne disa tradita popullore qe me kalimin e kohes do te zbeheshin e do ta humbisnin kuptimin. Sot jemi te gjithe deshmimtare te ketij procesi. Vendi qe ze besimi fetar ne jeten e njerezve eshte reduktuar jashte mase

Por mund te jete dhe e kunderta.
    Papo-Cezarizmi. Ketu lideri i Kishes fuqizohet aq shume sa krijon shtetin e vet kishtar, me ushtri, me taksa. Ky fenomen ndodhi ne Kishen Katolike. Papa u be mbreti i Kishes. Per kete i duhet te beje popullin te besoje se ai eshte perfaqesuesi i Zotit ne toke. Dhe kjo eshte e lehte. Mjafton te marresh vargjet qe solle ti vella deshmues dhe tu japesh kuptimin qe do: Krishti e tha kete per Pjetrin. Ok? Pjetri shkoi ne Rome, Ok? Ai la pasues dhe u vuri mbi krye nje udheheqes, Ok? Une jam pasardhes i ketyre udheheqesve. Une jam BARIU qe udheheq besimtaret e gjithe Kishes!
    Shikoni pra cfare manipulimesh mund te behen me Fjalen e Perendise?
    Sot Kisha Katolike ka afro 1.000.000.000 anetare ( 1/6 e botes jane ata qe besojne se Papa eshte perfaqesuesi personal i Krishtit mbi toke, mendoni pak), dhe asnjeri prej tyre nuk guxon te thote dhe nje fjale te vetme kunder Papes.

Mbreteria Ime nuk eshte prej kesaj bote, nqs do te ishte prej kesaj bote, une do te kisha ushtaret e Mi qe do t'u pengonin te me arrestonit!

Por skandali nuk mbaron ketu. Kisha Katolike heret ose vone do t'i duhet te beje kompromis me Liderin boteror, sepse ajo eshte nje shtet dhe si cdo shtet s'mund te ekzistoje dot e ndare nga shtetet e tjera!

Kjo eshte apostazia nderkombetare qe po i hap rrugen Antikrishtit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Matrix
    I dashur Deshmues,

Persa i perket te pasurit drejtues, pergjigjia eshte "Po!"

Por ne dallim nga cdo organizem i Babilonise, keta drejtues duhet te vendosen nga Perendia dhe jo nga njerezit.

Dhe Perendia zgjedh si drejtues kishash ata qe jane TE THYER!
    -----------------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------

Jam me te vertete i mahnitur nga pergjigjet qe ti jep. Shtofte Perendia njerezit e THYER. Keta jane te vetmit njerez qe do dijne te drejtojne Kishen e Krishtit.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ne rregull, thua ti, ne rast se ai ben kompromis, une do largohem qe aty. Por nje besimtar tjeter i ri qe nuk ka pervojen tende, qe eshte thjesht dikush mos valle ai do beje te njejten gje me ty, apo do ndjeke pastorin? Pastori do ta argumentoje kete gje me ate se ai po ben gjithcka per Krishtin, madje mund te sjelle dhe shume vargje nga Bibla qe duket se e justifikojne qendrimin e tij, ndaj ti qe po largohesh je nje i mallkuar dhe nje heretik. Ne fakt pastori po e ben kete qe ai te mos humbase vendin e punes, por ti nuk ke te drejte ta gjykosh pastorin, sepse vete e the kete. Por cfare do besh atehere? Do shkaktosh skandal ne Kishen e Krishtin, do percash Trupin e Krishtit? Dhe kjo eshte me e keqe se e para. Apo do coroditesh besimtaret e rinj duke mos ditur ke te ndjekin, ty apo pastorin?

Ndersa nqs Kisha nuk do kishte nje lider njerezor, gjerat do ishin shume here me te thjeshta.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amen. Do te shtoja edhe keto gjera. Le te supozojme se pastori eshte nje njeri i perendishem dhe e don Zotin me gjithe zemer, dhe ai me te vertete ne predikimet e tij, u jep besimtareve te thjeshte Krishtin. Por, ai eshte vetem nje njeri dhe ka vetem nje porcion te Krishtit, dhe si i tille sado te forta te jene predikimet e tij, figura e Krishtit ne kishe nuk do shihet kurre e plote. Nese duam te shohim figuren e Krishtit te plote ne kishe, duhet te marrin pjese te gjitha organet e trupit, nga organi me kryesor deri te organi me pa vlere ne dukje. Vetem keshtu ne do shohim nje trup te plote me KOKEN dhe DREJTUESIN qiellor, KRISHTIN.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Por sic thashe Kisha mund te kete lidera, por keta lidera duhet te bejne cmos per t'u zhdukur nga skena, pra per ta fshehur veten e tyre dhe per t'i cuar njerezit te Krishti. Ne rast se lideri ve re se ai po idhujtarizohet nga dikush, duhet me cdo kusht ta fshehe veten e tij. Ne fakt keta lidera jane thjesht udheheqes shpirterore dhe jo drejtues takimesh, sepse jeta e Kishes eshte nje jete e perditeshme, jo thjesht disa takime javore qe mund te kryhen. Ne nje Kishe te tille, besimtaret jane liderat e njeri-tjetrit, sepse te gjithe kane Frymen e Krishtit.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
    Liderat e vertete dine shume mire te fshihen, pasi qellimi i tyre i vetem eshte qe ti drejtojne besimtaret drejt Krishtit dhe t'i mesojne ata se si mund ta perjetojne Krishtin vete ne jeten e tyre te perditshme. Lideri i vertete eshte ai qe meson besimtaret te qendrojne ne kembet e tyre sa me pare. Lideri i vertete dridhet para faktit se ai mund te zere ne nje fare menyre, vendin e Krishtit ne jeten e besimtareve te thjeshte. Lideret e vertete kuptohen se jane te vertete se ata dine te flasin per Krishtin dhe per Kryqin, dhe kete e bejne nga pervoja e tyre personale dhe jo nga studimet e tyre teologjike.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Te dashur vellezer ne Krisht.

Kam lexuar disa nga shkrimet tuaja ne kete faqe dhe t'ju them te drejten kam ngelur disi i zhgenjyer. Arsyet po i shkruaj me poshte:

1) Shkrimet tuaja jane teper te gjata dhe te lodhshme. Do te ishte me mire qe keto shkrime te ishin me te shkurtra dhe te botoheshin pjese-pjese.

2) Kam verejtur nje fenomen negativ ne sjelljen e disave ne pergjigjen e dhene per tema te caktuara. Dikush nuk pajtohet me argumentat e sjella nga shkruesi i temes sepse ato nuk perputhen me mendimin e tij. Apo dikush tjeter perpiqet te tregohet me i thelle ne mendime dhe me i urte se tjetri. Duke u perpjekur te sjellim ne pah vargje nga Bibla dhe duke bere komente te ndryshme per to, ndonjehere i kalojme caqet e caktuara. Ka shume gjera ne Bibel per te cilat vetem Perendia mund te jape pergjigje dhe mund te gjykoje.

Une jam askushi per t'ju gjykuar ju te gjitheve per sjelljen tuaj ketu. Keto po jua them thjesht si nje keshille per te mos shkuar shume larg. Grindjet nuk kane asnje vlere dhe sidomos per ne te krishteret. I vetmi qe ka fitim nga keto gjera nga percarja dhe grindja eshte vete nje: armiku i perjetshem i Perendise dhe armiku i shpirtit tone.

Jemi te thirrur nga Perendia per t'i sherbyer ketu ne Token qe Ai krijoi dhe per te qene dritat e Tij ne kete bote te eresuar nga reja e mekatit. Gjithcka qe ne bejme le te jete per lavdine e Tij.

Ju le te gjitheve ne Duart e fuqishme te Atit dhe ju pershendes ne emrin e Shpetimtarit.

Nen Hirin, niko
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te dashur vellezer!
    Mendoj se diskutimi po mer nje menyre jo te frytshme, pasi me menyren tuaj se si ju po i pergjigjeni shkrimeve te mija, del sikur, Deshmuesi mbron nje lider te keq, dhe ju mbroni nje lider te mire. Ju, dhe cdo kush tjeter, ka perzgjedhjen e tij te lire ndaj cdo gjeje qe ndjek dhe beson, pra ky eshte opinjoni juaj, dhe ketu mbaron . Por nese do te me flisnit simbas bibles, mendoj se nuk do te me kundersthonit ne asnje pike, sepse une flas dhe mesoj ate qe bibla na deshmon. Persa i perket papes, apo ketij a atij lideri, mbi menyren se si ai drejton, kjo nuk eshte e drejta ime qe ta gjykoj. Nje shprehje e bukur thote: Ne nuk mund te ndalojme fluturimin e zogjve siper kokes tone, por mund ti ndalojme ata qe te ndertojen folene e tyre mbi koken tone. Pra ne nuk mund te ndryshojme as papen, as priftin, as pastorin e askend, por mund te ndalojme veten tone ne ndjekje te tyre. Ky eshte parimi baze ku duhet te mbeshtetet cdo i krishtere, dhe ky parim vjen nga bibla e Perendise. Sa here qe Izraeli ndoqi mbreter te cilet nuk e adhuronin Perendine Jehovah, ai u perndoq , u dogj, u shkatrua pra e vuajti mospergjejgesine e tij si komb. Por sa here qe Izraeli ndiqte nje mbret qe bente vullentin e Zotit( Davidin), ai pa vetem bekim, paqe dhe miresine e Zotit. Shqiptaret vuajten nen Enver Hoxhen jo sepse Enveri ishte i keq, por sepse populli yne PERZGJODHI, besoi dhe ndoqi nje te keq perendi i te cilit ishte i ligu.
    Ju ende nuk kuptoni gjene me esencilae te te gjithe shkrimit qe une kam sjelle. Une asnjehere nuk jam duke mbrojtur nje lider apo nje prift e pastor, i cili nuk ecen simbas vullentit te Zotit Krisht. Pra ketu jemi se bashku ne nje mendim. Ajo qe na ndan ne eshte fakti se, ju nepermjet ketyre shembujve negative qe sillni, pergjithesoni te gjithe pushtetet ne kishe, duke i quajtur ato si ta panevojshme dhe jo te rendesishme. Ju sillni shembuj ku me cdo kusht te tregoni se lideri ne kishe nuk ka pse duhet dhe lipset, pasi vete besimtaret jane te gjithe lidera, dhe keshtu drjetojne secili veten e tij. Ndersa une ne kete pike ndryshoj me ju, pasi une nuk i pergjithesoj te gjithe liderat dhe ti fut te gjithe ne nje "thes", dhe ti quaj ata te pavlefshem ne kishe. Nese do te dilja ne kete perfundim e para gje qe do te isha kunder Zotit do te ishte fakti, se, une nuk pranoj ata qe Krishti ka perzgjedhur ne krye te kishes se tij. Pyejtja ime eshte: Perse Perendia i dha ne kishe Apostujt, Priftin, Pastorin, kur ata nuk nevoiten dhe kur cdo besimtar eshte nje lider??
    Ju Matrix ne te gjithe shkrimin dhe shembujt qe sillni , jeni duke treguar dhe perqendruar vetem ne fuqine e njeriut, duke shkeputur Perendine nga MBROJTA dhe DREJTIMI qe Ai i ben kishes se tij. Ju nuk e merni ne kosiderat te plote Fuqine e Perendise, kur thoni se, Babilonia i vendos liderat ne kishe, apo lkisha e organizuar i pelqen SHTETit. Kjo mnyre te menduari perjashton fuqine e Perendise. Ju mendoni se Perendia nuk mund ta mbroje dot kishen e tij,? Ju mendoni se Perendia e ka lene organizimin ne dore te njeriut ,dhe njriu mund te beje me kishen ashtu si ai do vete? Kupto nje gje qe eshte shume e rendesishme: Besimtare te humbur , ndjekin pastore dhe lidera te humbur. Kur JEzusi te vije per here te dyte, do te mare KISHEN brenda kishes.
    Sa per shembullin qe jep ne lidhje me pastoret qe ikin, dhe cfare duhet te bejne besimtaret ne te tilla raste, mendoj se nuk je duke dhene nje shembull ku te mbeshtetesh mendimin tend per mosdashmerine e liderave ne kishe. Ka plot raste te tilla kur besimtaret per arsye te shumta shperndahen, por ai qe eshte ne Krishtin do te QENDROJE. Nese ai shkon ne nje vend ku nuk ka kishe , kjo nuk do te thote qe ai te heqe dore nga Krishti, por do te qendroje ne lutje dhe lexim te bibles, ne menyre qe te njohe se cili eshte vullneti i Zotit, dhe Fryma e Perendise do ta mesoje dhe forcoje ate , ne menyre qe ai te qendroje ne Krishtin. Po keshtu, nese ky besimtar do te gjeje nje kishe shume kohe me vone, si mendon ti: nuk duhet te shkoje ne kishe , per faktin se u mesua per nje kohe pa kishe?
    Une njoh te krishtere qe nuk shkojne ne kishe dhe per kete nuk i gjykoj, por me teper ju shpjegoj rendesine fondamentale te jetes ne bashkesi. Mos haroni : Samaritani i mire pasi i mjekoi plaget te plagosurit e coi ne HAN dhe e dorezoi ne dore te HANXHIUT qe ai ti sherbente atij deri sa Samaritani te kthehej per ta mare. Livein. nuk pranon se Hani simbolizon kishen dhe Hanxhiu simbolizon bariun sherbestar te cilin e ka vene Krishti per ti sherbyer Bashkesise se tij. Pagesa qe Samaritani i beri Hanxhiut, simbolizon SHERBESEN dhe PUSHTETIN qe Krishti ju jep drejtuesve ne kishen e tij. Pra eshte JEzusi ai qe na con ne kishe dhe na le nen kujdesin e bariut.
    Kur ju te arrini te kuptoni se cdo te thote urdheri i Krishtit: mos gjykoni, atehere do ta kuptoni se kini filluar te rriteni dhe te piqeni ne besim, por kjo natyrisht do kohe.
    Vellai juaj ne KRisht , Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur vella deshmues,

Une te pergezoj per zellin qe ti ke ne Krishtin!
    Ne rast se shkrimet e mia shkaktojne skandale ne mes kristianesh, une do preferoja te mos shkruaja.
    Por, une asnjehere nuk kam nxitur njeri qe te dale nga Kisha lokale ku ai shkon, kete nuk e kam bere me ane te forumit, nuk e bej as ne jeten e perditeshme. Sepse ne fund te fundit per te qene i Krishtit nuk duhet te shkosh "Diku", Krishti eshte Zoti yne ne cfaredo vendi qe ne te jemi, apo grupi qe ne i perkasim.

Pra qellimi im nuk eshte as t'i nxit kristianet "Te rrembejne armet dhe te rrezojne liderat! " dhe nga ana tjeter as te largohen nga aty ku jane nqs ndihen mire shpirterisht.

Qellimi im eshte dicka tjeter. Pra deshira per t'i analizuar Kishat e sotme dhe per t'i krahasuar me Kishen e Hershme. Nqs ne Kishen e Hershme ka patur nje lider udheheqes dhe nqs jeta e kesaj Kishe ishte takimi i te dieles, Amen, le te vazhdojme keshtu dhe ne!
    Por nqs kjo Kishe e hershme kishte "Dicka" tjeter qe ne s'e kemi apo s'kishte "Dicka" tjeter qe ne e kemi, atehere le ta zbulojme se bashku nen udheheqjen e Zotit tone te Cilit i qofte lavdi!

Per ata qe dine anglisht, une po ofroj nje adrese interneti ku ata mund te gjejne nje material qe mund t'u ndihmoje per te kuptuar dicka me shume:

http://www.seedsowers.com/downloads/Revolution.pdf

Me dashuri ne Krishtin

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Te dashur vellezer!

Me mesazhin qe ju shkrova thjesht desha t'ju jap nje keshille dhe aspak nuk kisha deshiren t'ju ve ne nje pozite te veshtire apo t'ju irritoj. Mos e dhente Zoti. Sot ne ditet e fundit qe jetojme, te krishtere qe duan t'i sherbejne me zjarr Perendise mungojne shpeshhere. Me behet qejfi qe ju sillni argumente te ndryshme nga Bibla sepse kjo do te thote qe ju lexoni Fjalen e Perendise dhe i kushtoni kohe kesaj nisme te marre nga ju.

Perendia ju bekofte dhe zjarri qe ka ndezur Perendia ne zemrat tuaja u forcofte me teper nen Hirin e Tij.

Me dashuri ne Te, ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur Niko,

Verejtjet e tua jane te sakta. Eshte e vertete qe ka pasur nje kundershtim mendimesh dhe disa here ka qene pak i rrepte, por eshte e pamundur te mos kesh kundershtime ne tema te ndryshme, mjafton qe te mos behen sulme personale.

Ja p.sh. ne temen qe ishte hapur per kishen ti nuk ke sjelle fare mendimin tend. Nese do e kishe sjelle, ti do ishe ne kundershtim me mendimet e njeres pale, dhe shume e mundur eshte te kesh qene ne kundershtim me mendimet e mia.

Por ti nuk u fute ne kete teme, dhe jam me se i bindur se e ke bere per te mos acaruar gjendjen me keq. Dhe lavdi Zotit nese e ke bere per kete qellim, por dua te te them se mua personalisht nuk do me vinte aspak keq nese ti do shfaqje mendime te kunderta me te mijat, perkundrazi do te te falenderoja per kontributin tend, dhe do mbroja me cdo kusht qe te jepje mendimin tend lirshem, pamvaresisht se mund te ishte ne kundershtim me mendimet e mia. Dhe jo vetem kaq, por do te te konsideroja (ashtu sic edhe te konsideroj tani) vella te shenjte ne Krisht.

Por problemi qendron kur ne mendojme se e drejta eshte vetem me neve dhe se kete te drejte duhet ta mbrojme me cdo kusht. Le te piqemi ne kete pike.

Ti po ashtu ke te drejte persa i perket shkrimeve tona te gjata. E pranoj se disa nga shkrimet e mia kane qene te gjata dhe si pasoje te merzitshme. Prandaj per kete do mundohem gjithmone te shkruaj sa me shkurt.

Megjithate ajo qe dua te them eshte se e kam te veshtire t'i ndaj shkrimet e mia ne pjese te ndryshme pasi shkrimet e mia jane me shume spontane se sa rrezultat i nje studimi skolastik te pregatitur me pare dhe qe me duhet ta jap ne pjese te ndryshme.

Nese do mundohesha te ndaloja mendimet e mia spontane per t'i shkruar diten tjeter, ndofta te nesermen nuk do te shkruaja fare, ose do shkruaj gjera te ndryshuara nga mendimet e mia te para.

Megjithate une i marr ne konsiderate keshillat e tua dhe te falenderoj per nderhyrjen tende.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tani le te kalojme tek nje tjeter ceshtje, per te cilen mendoj se eshte shume e rendesishme per cdo besimtare te vertete kristjan.
    --- Pergjegjesia e te krishterit ne kishen e Perendise.----
    Te qenit anetar i kishes se Krishtit, njekohesisht do te thote: te kesh pergjegjesi per kishen ne te cilen ben pjese . Kur i krishteri fillon te ndjeje pergjegjesine qe ai ka ndaj cdo veprimi te tij, si dhe problemieve ne kishe, ky fakt tregon se ai po rritet si besmitar ne Krishtin Jezus, dhe eshte i gatshem per ti sherbyer Krishtit.
    Tek letra e pare e Timoteut, kap. tre, midis te tjerash Pali thote se, EPISKOPI duhet te jete i i zoti te MESOJE te tjeret, si dhe te mos jete i sapo kthyer ne besim qe te mos bjere ne lakun e djallit. Keto dy vargje te Palit( varg.2,6) kane nje rendesi shume te madhe per cdo lider ne kishe, si dhe per bashkesine e cila perzgjedh liderat ne kishe. Perendia ne bibel na tregon( Efes.4.) se, pushtet ne kishe jane dhene prej Perendise, dhe ata qe perzgjedhin liderat ne kishe, duhet te bejne nje perzgjedhje simbas vullnetit te Perendise, ne rrefim te Frymes se Shenjte. Por dikush mund te thote: ne cfare menyre Perendia i perzgjedh drejtuesit nder kisha? Me duket se edhe vella MAtrix e ben nje peytje te tille. Kur lideri qe ne kemi zgjedhur, permbush plotesisht te gjitha pikat qe Pali na tregon tek letra e Timoteut, atehere ne kemi perzgjedhur simbas deshmise qe jep Fryema e Perendise( sepse bibla eshte fjala e Frymezuar e Perendise). Pra ti permbahesh fjales profetike, bibles se Perendise, do te thote te njohesh dhe te zbatosh vullnetin e Krishtit. Ne kete rast ne kemi te bejem me nje PERGJEGJESI te krishtere ne kishen e Perendise, si dhe permbushje te mesimit biblik. Une i kuptoj vellezerit Matrix e Livein. te cilet me shkrimet e tyre, sjellin fakte reale te asaj cka ndodh ne bashkesi, midis liderit dhe besimtarit te thjeshte. Por ceshtja qendron ne faktin se, a kemi bere ne nje perzgjedhje te liderit ne kishe, simbas fjales dhe mesimit te Perendise?
    Ne Shqiperi mbas viteve 90, u hapen shume kisha ne te cilat predikohet dhe adhurohet Krishti Zot e Perendi. Por duhet thene se, ne te njeten kohe nder to ka patur dhe shume probleme, te cilat kryesisht kane te bejne ne mardheniet lider e besimtar. Te gjitha keto probleme qe ndodhin , vijen si rezultat i perzgjedhjes qe ne kemi bere ( kur them ne , kam parasysh ata qe kane vendosur lidera nder kisha). Nese ata qe kane vendosur liderat ne kete apo ate kishe, i jane permbajtur fjales profetike biblike, atehere me siguri FRUTI do te jete i mbare. Pra ai( ose ata) qe vendosin liderat ne kete apo ate kishe, kane nje pergjejgesi te madhe perpara Perendise, ne lidhje me perzgjedhjen qe ai ben. Por si duhet te veproje nje i krishtere, ne rastet kur perzgjedhja nuk eshte ne peruthje te plote me fjalen profetike te bibles? A duhet ti gjykoje ai liderin dhe ata qe e vendosen kete lider te bashkesise? Pergjgija ime eshte: JO. Askush nuk ka te drejte te gjykoje sherbetorin e tjetrit, tha Jezusi. Ajo qe duhet prej ketij besimtari , eshte: te JAPE DASHURI, ne peruthje te plote me pergjejgesine qe ai ka ne kishen e Perendise. Te kesh pergjegjesi ne kishe, nuk do te thote qe me patjeter duhet te jesh nje drejtues, apo sherbestar i kishes. Te pasurit pergjegjesi ne kishe, do te thote: te qenit i rritur dhe i maturuar ne Krishtin Jezus, pra te qenit nje njeri frymor. Vereni veten tuaj ne familjen ne te cilen jetoni. Femijet e vegjel jana ate qe nuk kane asnje pergjejgesi ndaj gjerave qe ndodhin ne familje, si dhe veprimeve qe ata bejne. Ata nuk interesohen dhe as nuk shqetesohen ndaj problemeve familjare, e gjitha kjo sepse ata nuk kane arritur ende moshen e pjekurise , pra jane ende te parritur.
    Apsotulli Pal tek Letra 1Kor:3: na tregon konrektisht per FOSHNJAT ne Krisht. Ai ju sillet dhe ju flet atyre si FOSHNJA ne Krisht, cka tregon se ata jane ende te parritur dhe te pa maturuar ne Krishtitn Jezus. Ky fakt tregon se besimtare te tille, nuk jane ende besimtare FRYMORE , por jane ende ne mish dhe keshtu ata perzgjedhin dhe veprojne ende simbas mishit. Nese ne do te zgjedhim ne krye te kishes besimtare te tille, a mendoni se kemi vepruar me pergjejgesi, dhe simbas fjales profetike 1Timot.3.? Nese ne kemi ne krye te kishe lidera te tille, atehere do te kemi probleme te mprehta ne bashkesi. Pali tek 1tim:3:6. thote: Lideri te mos jete i SAPO KETHYER ne BESIM qe te mos i rritet mendja dhe te BJERE ne LAK te djallit. Pali na tregon se nje lider i tille , i cili eshte i sapokthyer ne besim ( FOSHNJE), eshte mjaf i rrezikuar per te rrene ne LAKUN e djallit. Per cfare LAKU flet Pali?
    Deshmeusi

Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •