I dashur vella Matrix.
Se pari te pergezoj qe me drejtohesh mua, sepse te them te drjeten une kam pritur pergjigje prej teje , qysh ne momentin qe ti me drejtove nje pyejte dhe une te ktheva pergjigje( por ti ende nuk me ke thene nese pergjigja ime te ka dhene nje mesazh te qarte).
Po keshtu kam edhe nje pyejte te vogel per ju. Dikur une kam diskutuar me nje besimtar orthodhoks, i cili quhej Matrix, dhe patem nje diskutim jo te kendshm. Ai solli nje shkrim shume sulmues kunder protestanteve dhe te them te drejten une mendova keq per te. Nuk e di nese ishit ju ai person apo dikush tjeter, por me duhet tju them se, nese kini qene ju, kerkoj falje qe kam menduar keq. Po keshtu shoh( gjithmone nese kini qene ju) se Perenia ka bere nje rritje te mrekullueshme ne personin tuaj. Matrix, nuk keroj qe te me tregosh nese ishit apo nuk ishit ju ai person, pasi rendesi ka qe ne te kemi paqen e Krishtit. Persa i perket pyetjes qe ti ben , eshte me te vertete nje nga problemet me thelbesore dhe ceshtjet me te rendesishme per kishen e sotme, pasi duhet te pranojme se shume gjera te botes sot, i shohim me prezent se kurre perballe kishes se Perendise.
Une kem premtuar se kete pyetej do ta trajtoj ne shkrimin qe vjen, por do te kisha deshire dhe do tju lutesha, qe bisedat tona te kene ne thelb Dashurine e Krishtit, sepse vetem Dashura nderton. Me kete nuk dua te them se, ju apo Livein. e cdo kush tjeter, nuk duhet te shprehe mendimin e tij qofte ai edhe i kundert. Ne jemi te LIRE te shprehim mendimin dhe eprzgjehdhjen tone, dhe nuk mund te behemi hipokrite, por duhet te pranojme njeritjetrin edhe kur ai eshte kudner. Ne dalim jashte Lirise se Krishtit, kur nuk ecim ne Dashurine e Perndise. Vertetesia e gjerave nuk vjen nga kembengulja dhe qendresa jone, ajo vjen nga Perendia, dhe Bibla eshte i vetmi liber, ku Fryma na tregon nese kemi te drejte apo jo. Fryma e Perendia na tregon dhe deshmon ne zemerat tona Krishtin e Perendise. Por Fryma, vepron gjithmone plotesisht i vendosur ne Fjalen e Perendise, pasi Fjala u shkrojt prej te frymezuarve ne Fryme.
Une ne kete tem kam qellim qe te jap nje shtjellim me diapazon shume te gjere, ku te permbledh gjithshka te krishtere, tek kisha dhe i krishteri, tek mardhenia e tij me Krishtin dhe kishen, tek persosja e tij si i krishtere, tek puna fondamentale e Fryems dhe Fjales se Perendise tek i krishteri dhe kisha e Perendise. Por qe tja arrijme ketij qellimi , dua mbeshtetjen tuaj, jo thejsht nje aprovim, por nje mbeshtetje me ndihmese konstruktive, plot miresi dhe dashuri Perndie. Pali kerkonte vazhdimisht qe vellezerit e krishter te luteshin per te , ne mnyre qe goja e tij te hapej drejt per Perendine. Kjo eshte menyra e krishter per cdo besimtar te Krishtit, ne dueht te lutemi per njeritjterin, duke e pranuar vellane tone me gjithe mendimet e tij. Ketu ka nje te vertete qe une duhet ta pohoj pera te gjithe motrave dhe vellezerve ne Krisht. Gjate trajtimit te nje teme mund te jesh kunder ne nje mendim , (kjo per shkak te mos njohjes ose te njohjes, sepse nuk pretendojme se njohim gjithshka), por ky kundershtim, pa e gjykuar nese vjen prej njohjes apo mosnjohjes, duhet te mos dale jashte themelit te Dashurise. Vetem nese peyesim apo kundershtojme me dashuri, ne do te mud te lejojme Krishtin qe te na drejtoje dhe te na shpejgoje te verteten. Pali e kundershtoi Pjetrin por kete nuk e beri per ti thene atij se une di me shuem se ty, se jam besimtar me i mire se ty, se e dua Krishtin me shume se ju, e tjera. Qellimi i Palit ishte ndertues dhe drejtohej nga Dashuria e perendise.
Atje ku ka Paqe dhe Dashuri, atej Krishti dhe Perendia eshte prezent.
Zoti te bekofte.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt