Postuar mė parė nga Matrix
Matrix ti e di qe e kam kohen te kufizuar. Une shkruaj dicka vetem nese perhapen mesime te rreme, kur shume veteve nuk i vjen zeri te thone te verteten. Kjo me ben mbase pak si te keq per shume vellezer.
Besimi im eshte krejtesisht personal, eshte dicka ndermjet meje dhe Jezusit, Perendise. Ti s'mund ta sulmosh ate, sepse s'e ke idene fare te pjekurise time ne besim si dhe meredhenien time me Perendine. Nese sulmon besimin tim, sulmon Perendine direkt, sepse besimi im eshte krejtesisht PERSONAL. Mbase nga tradita jote, kujton se besimi eshte dicka qe varet nga institucioni, qe ju e quani "kishe", por edhe nje here po ta perseris: BESIMI ESHTE DICKA PERSONALE NDERMJAT MEJE DHE PERENDISE. Nese ti shan kishen protestante, do te te beja nje pyetje: cila eshte kisha protestante? Mund te ma formulosh?
Une njoh vellezer dhe njerez te botes. Te shpetuar dhe te humbur. a jane pentekostale, baptiste, lutherane, metodiste etj. pak rendesi ka per mua. Sa me lart te jene vellezerit shpirterisht dhe sa me afer Perendise, aq me shume zhduken ndryshimet ndermjet vellezerve. Perndia i ka bere njerezit te larmishem, i ka dhen karaktere te ndryshme, mentalitete te ndryshme. Keshtu eshte dhe KISHA, eshte e larmishme. Ai qe na bashkon eshte FRYMA E SHENJTE. Ne jemi thirrur per te sherbyer dhe kete s'duhet ta heqim nga mendja kurre.
Pas shkrimit tend te fundit po ta perseris edhe nje here qe po flet PERCART. E them kete, sepse te konsideroj vella ne Krisht, qe ka njohur Krishtin dhe rilindjen.
Kerkoje Perendime me zemren tende me mendjen tende dhe jo tek kjo apo ajo kishe, ose tek ky apo ai vella. Shembulli yne i persosur eshte Jezusi dhe asnje tjeter!!!
Eshte Jezusi qe tani eshte ne qiell, qe u kryqezua dhe u RINGJALL. Per disa eshte Jezusi femija i vogel ne duart e Marise, per dike i pervuajtur ne Kryq, per mua eshte i ringjalluri nga te vdekurit, Zoti dhe Perendia i gjalle. Ai qe i jep kuptim jetes sime dhe qe me jep force dhe me drejton, eshte Ai qe me bekon dhe me mbush perdite me FRYMEN E SHENJTE.
Sa per Fjalen e shkruar te Perendise, Deshmuesi dhe Astriti te kane dhene shume mesime te vlefshme dhe s'dua te futem ne diskutim.
Zoti te bekofte!!!
Jezusi eshte i gjalle!!!!!
Krijoni Kontakt