Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 224
    i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Vellezer ju pershendes

JesusHaus, nuk e kuptoj se perse ti mundohesh te besh diagnoza e te arrish ne perfundime te nxituara?
    Nuk e kuptoj se perse aktivizohesh vetem kur eshte momenti se duket sikur po sulmohet besimi yt, dhe ne gjithe rastet e tjera rri ne heshtje?
    Ne rast se ti e ke kohen e kufizuar, dhe une te kuptoj shume mire, mund edhe te mos i lexosh shkrimet e dikujt qe mendon se flet percart. Ato nuk jane per kategorine e njerezve qe mendojne se une flas percart.

Matrix ti e di qe e kam kohen te kufizuar. Une shkruaj dicka vetem nese perhapen mesime te rreme, kur shume veteve nuk i vjen zeri te thone te verteten. Kjo me ben mbase pak si te keq per shume vellezer.

Besimi im eshte krejtesisht personal, eshte dicka ndermjet meje dhe Jezusit, Perendise. Ti s'mund ta sulmosh ate, sepse s'e ke idene fare te pjekurise time ne besim si dhe meredhenien time me Perendine. Nese sulmon besimin tim, sulmon Perendine direkt, sepse besimi im eshte krejtesisht PERSONAL. Mbase nga tradita jote, kujton se besimi eshte dicka qe varet nga institucioni, qe ju e quani "kishe", por edhe nje here po ta perseris: BESIMI ESHTE DICKA PERSONALE NDERMJAT MEJE DHE PERENDISE. Nese ti shan kishen protestante, do te te beja nje pyetje: cila eshte kisha protestante? Mund te ma formulosh?

Une njoh vellezer dhe njerez te botes. Te shpetuar dhe te humbur. a jane pentekostale, baptiste, lutherane, metodiste etj. pak rendesi ka per mua. Sa me lart te jene vellezerit shpirterisht dhe sa me afer Perendise, aq me shume zhduken ndryshimet ndermjet vellezerve. Perndia i ka bere njerezit te larmishem, i ka dhen karaktere te ndryshme, mentalitete te ndryshme. Keshtu eshte dhe KISHA, eshte e larmishme. Ai qe na bashkon eshte FRYMA E SHENJTE. Ne jemi thirrur per te sherbyer dhe kete s'duhet ta heqim nga mendja kurre.

Pas shkrimit tend te fundit po ta perseris edhe nje here qe po flet PERCART. E them kete, sepse te konsideroj vella ne Krisht, qe ka njohur Krishtin dhe rilindjen.

Kerkoje Perendime me zemren tende me mendjen tende dhe jo tek kjo apo ajo kishe, ose tek ky apo ai vella. Shembulli yne i persosur eshte Jezusi dhe asnje tjeter!!!

Eshte Jezusi qe tani eshte ne qiell, qe u kryqezua dhe u RINGJALL. Per disa eshte Jezusi femija i vogel ne duart e Marise, per dike i pervuajtur ne Kryq, per mua eshte i ringjalluri nga te vdekurit, Zoti dhe Perendia i gjalle. Ai qe i jep kuptim jetes sime dhe qe me jep force dhe me drejton, eshte Ai qe me bekon dhe me mbush perdite me FRYMEN E SHENJTE.

Sa per Fjalen e shkruar te Perendise, Deshmuesi dhe Astriti te kane dhene shume mesime te vlefshme dhe s'dua te futem ne diskutim.

Zoti te bekofte!!!
    Jezusi eshte i gjalle!!!!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pikerisht pra JesusHaus, une te lutem te godasesh mesimet e rreme qe une po perhapkam.
    Cfare eshte per ty nje mesim i rreme?

Me thuaj pra cili eshte mesimi i rreme qe une po perhap ketu?

Persa i perket Kishes protestante, une nuk e shaj ate, sepse nje gje qe nuk ekziston nuk shahet, ashtu si e the dhe vete!

Une kam thene Levizja protestante! Dhe ne kam thene Kishe Protestante, patjeter kam nenkuptuar Sistem Protestant! Sepse Kisha nuk mund te jete kurre protestante!

Tani, nqs se ti mendon se Kisha nuk eshte shume e rendesishme, perse vazhdon te shkruash ne kete teme? Ketu behet fjale per Kishen dhe te Krishterin. Nqs per ty Kisha eshte dicka dytesore, atehere ka plot tema te tjera ku mund te japesh kontributin tend! (pa dashur te te fyej)

Per mua Kisha eshte shume e rendesishme derisa dhe ne BIBEL quhet NUSJA E KRISHTIT, JERUSALEMI I RI, dhe jo vetem kaq, por eshte dhe konkrete dhe jo abstrakte sic mundohen ta paraqesin shume doktrina moderne(perderia Pali ishte ne gjendje t'i dergonte letra)!

Me vjen mire qe ti i konsideron te gjithe te krishteret vellezer, por kete eshte mire t'ua thuash dhe pastoreve te tu! Shihe pastaj se si do shigjetohesh me vargje biblike....

Ne rast se do mendonin keshtu dhe shefat, atehere ata s'do ishin me shefa, por thjesht VELLEZER (ose , shume rralle, dhe MOTRA), ndaj keto lloj percarjesh jane ata te interesuar me shume se kushdo tjeter t'i mbajne gjalle!

Ti shihe Deshmuesin se si i komenton dhe shembelltyrat e Jezusit, sikur Jezusi na paskesh pasur ne mendje pastoret e Kishes kur tregon per samaritanin e mire (!!! )
    (Kuptohet qe nuk eshte faji i ketij vellai per kete, por i sistemit ku ben pjese)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 03-04-2004 mė 11:05
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Pikerisht pra JesusHaus, une te lutem te godasesh mesimet e rreme qe une po perhapkam.
    Cfare eshte per ty nje mesim i rreme?

Me thuaj pra cili eshte mesimi i rreme qe une po perhap ketu?

Persa i perket Kishes protestante, une nuk e shaj ate, sepse nje gje qe nuk ekziston nuk shahet, ashtu si e the dhe vete!

Une kam thene Levizja protestante! Dhe ne kam thene Kishe Protestante, patjeter kam nenkuptuar Sistem Protestant! Sepse Kisha nuk mund te jete kurre protestante!

Tani, nqs se ti mendon se Kisha nuk eshte shume e rendesishme, perse vazhdon te shkruash ne kete teme? Ketu behet fjale per Kishen dhe te Krishterin. Nqs per ty Kisha eshte dicka dytesore, atehere ka plot tema te tjera ku mund te japesh kontributin tend! (pa dashur te te fyej)

Per mua Kisha eshte shume e rendesishme derisa dhe ne BIBEL quhet NUSJA E KRISHTIT, JERUSALEMI I RI, dhe jo vetem kaq, por eshte dhe konkrete dhe jo abstrakte sic mundohen ta paraqesin shume doktrina moderne!

Me vjen mire qe ti i konsideron te gjithe te krishteret vellezer, por kete eshte mire t'ua thuash dhe pastoreve te tu! Shihe pastaj se si do shigjetohesh me vargje biblike....

Ne rast se do mendonin keshtu dhe shefat, atehere ata s'do ishin me shefa, por thjesht VELLEZER (ose , shume rralle, dhe MOTRA), ndaj keto lloj percarjesh jane ata te interesuar me shume se kushdo tjeter t'i mbajne gjalle!

Ti shihe Deshmuesin se si i komenton dhe shembelltyrat e Jezusit, sikur Jezusi na paskesh pasur ne mendje pastoret e Kishes kur tregon per samaritanin e mire (!!! )
    (Kuptohet qe nuk eshte faji i ketij vellai per kete, por i sistemit ku ben pjese)

vella Matrix,

kishe protestante, system protestant.... kjo fjala sistem me ben te ndihem ne mesimin e historise se partise.

Ti s'me paske kuptuar fare. Ne rradhe te pare per sqarim, ai qe eshte i shpetuar eshte vella per mua, sepse ne kishe shkojne shume vete, por jo te gjithe kane njohur Jezusin dhe e kane pranuar ate. Levizje protestante ka pasur qe kur kisha u be shteterore. Ne cdo epoke ka pasur kishe qe ka "protestuar". Qe para Luther-it ka egzistuar kisha e vertete e perndjekur nga kisha shteterore.

Per mua im krishter nuk eshte ai qe shkon ne kishen qe i perket denominationit ku shkoj edhe une, por ai qe ka pranuar Jezusin. Nje shembull: Une me disa shoke ungjillizonim ne rruge cdo te shtune ne kryeqytetin tone ketu ku jam une, ne düsseldorf. Duke dale cdo te shtune filluan te vinin edhe te krishtere te tjere nga kisha te tjera dhe dale nga dale u beme nje grup ungjillizimi. Predikonim ne rruge, shperndanim fletushka etj etj. Perendia na ka bekuar jashte mase. Ne te ftohte, ne te nxehte, ndiheshim shume te gezuar. Perendia na afroi te gjitheve per te ndare FJALEN e Tij. Une isha i bashkesise pentekostale te qytetim tim, dy te tjere pentekostales, por ne Düsseldorf, nje vella nga bashkesia e Vellezerve, pastaj edhe nje tjeter po i asaj lloj bashkesie, me vone disa motra koreane. Ne ungjillizonim dhe nuk kemi verejtur asnje lloj ndryshimi, sepse zemra jone digjej per te ndare ungjillin. Dua te them qe te krishterin nuk e ben denominationi, por Jezusi ne zemren e tij.
    Pastoret kane detyren e vet ne kishe, te dhene nga Perendia. Pastoret jane pjese e organizimit te kishes, por kreu i kishes eshte dhe mbetet KRISHTI JEZUS!!!! Ne cdo kohe Perendia i ka vene popullit te tij udheheqes, drejtues organizatore. Edhe kishat e para kene pasur drejtuesit e tyre, p. sh. ne Jeruzalem ishte Jakobi. Ketu po degjojme shume teori qe kisha s'paska nevoje per drejtues dhe organizatore. Le te kthehemi ne anarki. Te shkojme ne kishe dhe secili te ulerase sa me teper.

Matrix tani jam ne zyre dhe po merrem me perfundimine punes sime, sepse te enjten me dueht ta dore“zoj. Lutu per mua per kete. Nga fundi i javes qe vjen do te flasim me gjate.

Zoti te bekofte!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vella i dashur JesusHaus,

A nuk do ishte me bukur sikur ata vellezer qe ndanin ungjillin me ty, kur te mbaronin ungjillezimin, te mos ktheheshin ne grupin e tyre, dhe ti ne grupin tend, por te ishin te gjithe se bashku, nje GRUP I VETEM, TRUP I KRISHTIT ne toke?

Ne rast se kjo do realizohet nje dite, atehere KISHA do ungjillezoje boten 24 ore ne dite per cdo dite te javes, pa pasur nevoje per ndarje pune dhe organizim, sepse vete Fryma do beje organizime, dhe kjo Fryme eshte tek te gjithe te krishteret, dhe kjo Fryme nuk eshte me mase!

Ndoshta kjo do vije nje dite!

Ate dite ne do degjojme Krishtin t'i thote Nuses:
    Ti je eshter prej eshtrave te Mia, dhe Mish prej Mishit Tim
    dhe
    Ate qe Perendia e bashkoi, njeriu te mos e ndaje!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te dashur vellezer , paqja e Krishtit me ju.
    Me pelqen deshira epr te diskutuar, por edhe per te emsuar njereitjetrin, qofte me eksperiencen en personale tek Krishti, qofte dhe me perkushimin tone po tek Krishti.
    Vella Jezushaus, Zoti Krisht te ndihmofte ne problemet e tua, dhe te dhent me shume goje per te deshmuar emerin e tij.
    MEsimi se, Bibla nuk eshte fjale e Perendise, te cilen e deshmon nje i krishtere, eshte me pasoje ne themelin e tij te besimit. Ky lloj mesimi vjen prej dominacioneve dhe religjioneve kishtare. Pra eshte pikeirisht tema per te cilen po flasim: RREZIKU I TRADITES DHE DOKTRINAVE TE RELIGJIONIT FETAR, TEK BESIMTARI I KRISHTER.
    Shume dominacione, perpiqen te quajne biblen , jo si fjale te plote te Perendise, (mbase dhe me keq). Nese eshte apo jo bibla fjale e Perendise, kete peytje e ben ai qe ende nuk ka njohur personalisht Zotin Krisht. MBase vella Matrix mund te ndjehesh keq, por kjo eshte deshmia jote. Cfare pasoje sjell ky mendim tek i krishteri? Mospranimi i bibles, si fjale dhe mendim te Perendise, , ben qe i krishteri te themeloset ne religjion dhe aspak ne te verteten. Por le te mendojme per nje cast sipas MAtrix. Perseri do ti referohem fjaleve te JEzusit tek Gjon:8:31-32. i cili tha: Qendroni ne fjalen time qe te jeni dishepuj te mij. Pyetja eshte: Cila eshte sot per te krishterin fjala e Krishtit, dhe ku gjendet ajo ne menyre qe ai te QENDROJE?
    Une po flas per veten time. I vetmi vend ku une kam mundur te njoh personalisht Krishtin, ka qene Fjala biblike. Kjo fjale nuk ze zanafillen e saj, qysh ne momentin qe ajo u mblodh ne nje liber qe ne e quajme bibel. Ajo ishte me Perendine dhe eshte Perendi. Bibla na jep ne menyre te shkrojtur, pikerisht fjalen qe doli nga goja e Perendise. Kjo eshte fjala e Perendise, qe sot ju jepet te KRishterve nepermejt ketij libir. Nese "DJE" apsotujt e digjuan direkt nga goja e Krishti kete fjale, sot eshte po i njejti Perendi, i cili flet ne te njejten menyre sic foli me apostujt , popr nepermjet shkrimit te bibles. Nuk ka rendesi "forma apo menyra" se si ne e marim fjalen e Perendise, rendesi ka MESAZHI dhe FUQIA qe kjo Fjale ka ne vete te saj. Pra nese ne, kete fjale te shkrojtur ne bibel, nuk e pranojme si te njejten fjale me te cilen Perendia i foli Abrahamit, Mojsiut, Davidit, Izraelti, apsotujve dhe mbare kishes se tij, atehere ne nuk njohim konkretisht vete Zotin Perendi.
    Le te vijme para nje fakti tjeter. Kur JEzusi u tundua prej satanit ne shkretetire, ai i citoi atij pjese nga shkrimi i shenjte. Dhe konkretisht i tha: " eshte shkrojtur.." Pra vete Jezusi ireferohet SHKRIMIT te FJALES se Perendise. Fuqija e Fjales, nuk varej nga shkronjat ne leter, ajo ka FUQINE e Perendise, sepse eshte e gjalle dhe vepruese.
    Sa per levizjen portestante, perseri ti MAtrix ke njohurite orthodhokse rreth ketij besimtari te krishter. Kjo levizje qe filloi me Martin luter, solli qe kisha e Krishtit te themeloset ne Krishtin duke QENDRUAR ne fjalen e Krishtit, ne biblen e Perendise, dhe jo ne tradita dhe religjionin fetar, i cili perndiqte dhe vriste pikerisht ata qe ne zemer kishin Krishtin dhe fjalen e tij. Kjo levizje ishte nje "leve" e fuqishme qe Krishti perdori per te ndare njerzoren nga kisha e Perendise, per te bere te qarte virgjereshat budallaqe , nga ato ta mencura. Pra shikimi yt me "syzet"orthodhokse, nuk te le te njohesh konkretisht se sa ndergjegjesim solli levizja Luter, ne te kuptuarit drejt te Besimit tekKrishti.
    Gabimi tjeter qe ti MAtrix ben ndaj personit tim si besimtar i krishtere, eshte dhe moskuptimi i shkrimeve te mia ne pergjithesi, si dhe zbulesa ndaj shembelltyrave te Krishtit. Une te siguroj se, gjithshka qe une sjell ne kete forum, nuk jane aspak mesime kishtare, por jane zbulesa qe Fryma e Shenjte ka sjelle tek une. Nese ti nuk pranon se, tek shembelltyra e Samaritanit te mire, Hani simbolizon kishen dhe hanxhiu sherbestarin ose bariun qe Krishti ka vendosur ne kishe, kjo eshte perzgjedhja jote. Por une e kuptoj se perse ti ke veshtiresi, kjo vjen se pari sepse ti nuk e pranon biblen si te vetemen fjale qe DEL nga goja e Perendise. Mesimi yt religjionoz, eshte nje pengese serioze ne te kuptuarit drejt te fjales dhe vullnetit te Zotit.
    Xhvishu per nje moment nga religjioni dhe traditat kishtare, dhe hape zemren tende ndaj Krishtit, dhe shume shpejt Fryma do te te deshmoje se, bibla eshte 100% fjale e Perendise, pa te cilen askush nuk do te mund te njohe dhe te beje vullnetin e Krishtit. Religjionet me dominacionin e tyre, me helmin e tyre njerzor, perpiqen te tregojne se, bibla nuk eshte fjale e Perendise. Nese ata do te pranonin se, bibla eshte fjale e Perendise, atehere do ju duhej qe te humbnin pushtetitn e humbur te tyre , te cilin Pali e quan PLEH.
    Vella MAtrix, do te deshrioja qe ti sa me pare te largosh paragjykimet fetare, dhe te shohesh drejt KRishtin, dhe pasi te kesh bere kete do te shohesh se deshmuesi dhe vellezerit e tjere kane ploteisht te drejte.
    Perse sulmohet M. Luter? Pikerisht sepse ai i ballafaqoi pushtetaret fetare me fjalen e bibles, qe per ta nuk ishte dhe nuk eshte fjale Perendie.
    Une pranoj se fletet e nje libri nuk mund te kufizojne fjalen dhe mendimin e PErndise, Por bibla nuk eshte liber i kufizuar, prandaj eshte dhe i vecante nga cdo lloj libir tjeter nejrzor. Edhe mendja e njeriut, qendron "brenda kafkes se kufizuar" por hapesira dhe mendimi i saj jane te pakufijshem.
    Une ne shkrimet e meposhtme do te trajtoj me shembuj konkrete , dhe do te deshmoj se mesimet fetare nuk kane ne qender te tyre qellimin e Perendise dhe te Krishtit.
    Zoti ju bekofte.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Te dashur velezer, keto lloj bisedash per biblen nuk me pelqejne fare. Jepet pershtypja se Matrix apo edhe une nuk besojme ne bibel. Ne asnje vend nuk eshte thene nje gje e tille. Por experienca ime ka treguar se pothuajse gjithmone ne kesi lloj bisedash kjo pershtypje del. Ironia qendron se ata qe dalin me shpate ne dore per mbrojtjen e bibles, jane pikerisht ata te cilet ne kishat e tyre nuk bejne ne shume raste ato qe thote bibla. Kjo eshte pasoja e te qenderzuarit ne bibel dhe jo ne Krisht. Ai apo ato kisha qe qenderzohen ne Krisht, jane ato kisha qe perputhen me shume me biblen. Ndersa ato kisha qe qenderzohen ne bibel, jane me larg bibles. Si shpjegohet kjo, kjo shpjegohet se nese qenderzohesh ne dicka pa jete, thjeshte nuk do keshe jete. Keshtu pra bibla thjesht si liber, pa u drejtuar nga fryma e Perendise eshte nje shkronje e vdekur, ndersa bibla e drejtuar nga fryma e perendise eshte Fjala e Perendsise pasi sic e kam thene edhe me pare ne bibel mund te gjesh Krishtin nga faqja e pare deri ne faqen e fundit te saj.

Sa per traditat ju siguroj se sa tradita njerezore ka kisha ortodokse dhe katolike, po aq ka edhe kisha protestante. Mos u cudisni, kisha protestante eshte mbushur me tradita te ndryshme njerezore, dhe shume nga gjerat qe bejne nuk ndodhen aspak ne bibel, pamvaresisht se drejtuesit e saj mbrojne se ata mbeshteten ne bibel dhe vetem ne bibel. Doni shembuj? Me tregoni ju lutem ku gjendet ne bibel, sikur edhe ne nje faqe te vetme, apo sikur edhe ne nje varg te vetem, predikimi i se Djeles qe behet ne kishat protestante te mbare botes, ajo qe sot eshte qendra e protestantizmit. Hiqni predikimin e te Djeles, dhe ajo nuk do quhet me kishe, apo do quhet e paplote dhe shume shpejt besimtaret do kerkojne nje salle me qira, do blejne disa karrige, nje podjum dhe do fillojne te kene edhe oren e se Djeles, dhe vetem atehere do jene te qete dhe do falenderojne Perendine qe me se fundi po i binden 100% bibles, ne nje kohe qe kjo nuk gjendet ne asnje vend te bibles, ne nje kohe qe ne 5 shekujt e pare kjo qe sot eshte bere qendra e protestantizmit nuk njihej fare.

A nuk eshte pra ironike qe ndersa disa persona mrbrojne se ata jane besnik fanatike te bibles, te bejne gjera qe nuk jane biblike? Doni edhe shembuj te tjere? Ku gjendet ne bibel qe besimtaret i marton kisha? E megjithate ne shumicat e kishave protestante (nuk behet fjale per ato ortodokse dhe katolike) nese nuk martohesh nga pastori ne kishe, nuk quhesh i martuar. Nderkohe qe e sakta do ishte te besh celebrimin ne shtet per te qene ne rregull perpara ligjit dhe njerezve dhe me pas te ftosh vellezerit dhe motrat e tu qe te ndash bashke me ta gezimin tend. Megjithate fatkeqesisht ka shume raste qe ciftet mundohen te gjejne nje kishe qe t'i martoje, dhe kishat te mos pranojne vetem se ai cift mund te kete thyer traditat e asaj kishe qe beson se bazohet ne bibel dhe vetem ne bibel.

Te dashur vellezer i dhashe keto raste per te treguar se edhe kisha protestante eshte e mbushur me tradita njerezore, qe here pas here kur keto tradita zene vendin e Krishtit, sjellin percarje, sjellin cektesi frymerore, sjellin pengese ne njohjen e thelle te Krishtit. Juve mbase doni te besoni se kisha protestante eshte me e sakta nga te gjitha. Per mua shume mire beni qe e besoni kete gje, dhe nuk kam aspak ndermend te mundohem t'ju bind per te kunderten. Nuk kisha qellim qe te shkruaja ne kete teme, por ajo qe me shqeteson eshte se pikerisht ata qe me traditat e tyre tregojne se shume gjera nuk jane ashtu sic i thote bibla, fillojne dhe shkruajne ne nje menyre te tille duke dhene pershtypjen se ne jemi kunder bibles. Mos e thente Zoti kurre nje gje te tille. Ne, (them ne pasi jam i bindur se edhe Matrix bie dakort me mua) nuk kemi qene, nuk jemi dhe nuk do jemi kurre kunder bibles. Jemi kunder qenderzimit ne bibel qe ka si pasoje pikerisht devijimin nga bibla. Me qe jam i sigurte se ndokush do thote se eshte e njejta gje e te qenit i qenderzuar ne bibel dhe ne Krisht, po jap nje shembull te vogel.

Nese qenderzohemi ne bibel, kur te lexojme biblen do shohim se aty na thuhet te duam njeri-tjetrin. Do na pelqeje shume dhe do kemi deshiren te duam te tjeret, dhe do t'i lutemi Zotit per kete gje. Pas disa kohesh mund te vije nje vella dhe te jape nje mendim qe sipas teje nuk eshte biblike. Ti do mundohesh ne fillim ta bindesh kete vella me qetesi dhe durim. Me pas kur te shohesh se ai nuk bindet, madje fillon te sillet edhe keq ndaj teje, ti fillon te sillesh me te ne te njejten menyre. Dhe keshtu arrihet ne momentin qe keto vellezer grinden dhe maredhenja e tyre tashme eshte prishur, pikerisht se keta dy vellezer sillnin vargje nga bibla dhe thonin se ata bazoheshin ne bibel. Ky eshte rezultati i te qenderzuarit ne bibel, qe do te thote se i jep me shume rendesi disa doktrinave dhe harron dashurine qe eshte kryesorja.

Le te marrim rastin kur qenderzohesh ne Krisht. Lidhja jote eshte kaq e ngushte me Krishtin saqe ke kutpuar se cdo gje e mire ne jeten tende vjen vetem nga Krishti, dhe se vetem Ai mund te beje jeten e shenjte ne jeten tende(njekohesisht ti lexon edhe biblen dhe mbushesh me fjalet e saj) Pas disa kohesh vjen nje vella dhe thote dicka qe ti mendon se nuk eshte bibike. Ti ne fillim mundohesh ta bindesh ate vella me qetesi dhe durim, por kur sheh se ai vella jo vetem qe nuk bindet por sillet ashper me ty, ateher ti terhiqesh, Krishti qe ndodhet brenda teje te kujton se ajo qe te takon ty eshte mbi te gjitha ta duash kete vella dhe jo ta bindesh per gabimin e tij. Nepermjet bibles, Krishti te kujton fjalet e tij ku thote, hipokrit, hiq nje here trarin qe ke ne syrin tend dhe pastaj hiq qimen ne syrin e vellait. Atehere ti do gjunjezohesh perpara Perendise dhe do ta falenderosh ate per kete vella qe te ka shkaktuar probleme dhe do ta duash akoma dhe me shume dhe do lesh Krishtin qe t'ja shpjegoje gabimin qe ai ka bere.

Keshtu pra per here te fundit po them - dhe nuk do futem me ne kete bisede, pasi dalin perfundime te tjera nga ato qe besojme dhe se vetem grindje shkaktohen, dhe ne te tilla raste edhe ai qe ka te drejte nga ana teologjike, ka deshtuar perpara Perendise dhe i ngjan hipokritit me trarin ne syrin e tij, pasi trari ne syrin e tij eshte mungesa e dashurise per vellain - se ka ndryshim midis te qenderzuarit ne bibel dhe te qenderzuarit ne Krisht.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Livein . eshte e drejta juaj dhe e cdo te krishteri, qe te mare apo jo pjese ne diskutime te ndryshme. Por , kur ti mer pjese ne diskutim, perpiqu te jesh i qarte dhe aspak gjykues. Dhe mos i motivo gjerat sikur tani do te filloje "perleshja".
    deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-04-2004 mė 15:45

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    vazhdon me pas.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Qe ti Livein je i njeanshem( e drejta juaj) kjo duket fare qarte. Kam vene re se, tifozlleku yt, eshte i demshem , sepse nuk te jep mundesine qe te flasesh per ndreqje. Kur vete MAtrix, ne shkrimin me siper deshmon se, "ne besojme se bibla nuk eshte fjale e Perndise", ateher si ti del e thua, se Matrixi nuk deshmon nje gje te tille?!?!
    Ne te gjithe shkrimin tend, ka te paverteta dhe gjykime. Perpiqu te kutposh thelbin e temes dhe njekohesisht te mos keqperdoresh mendimet e diskutanteve. NEse ti e quan TRADITE adhruimin , ku kisha e Krishti mblidhet dhe adhuron Krishtin diten e djele, kjo eshte per te ardhur KEQ. Ajo qe une kam pohuar ne lidhje me TRADITAT fetare dhe dotkrinat, si nje pengese ndaj besimtarit te Krishtere, eshte vetem atehere kur tradites i mungon QELLIMI, Krishti. Pra vetem kur ato ne thelb te tyre nuk kane Krishtin. Me lejo qe tju pyes: Te mbeldhurit ne diten e djele, eshte nje TRADITE qe ne qender te saj nuk ka Krishtin? Kjo tregon se ti nuk deshiron te kuptosh dhe te dish se, cilat jane traditat qe vijne nga Krishti dhe cilat jane ato ato qe vijne nga njeriu. Megjithate une po te jap nje reference ne bibel, ku ti te kuptosh se perzgjedhja e dite se Djele si nje dite per Zotitn, ku te krishteret mblidhen dhe adhurojne Krishtin, e ka burimin po nga fjala e Perendise. Ne dhjaten e Vejter, dita e Shtune ishte diat ne te cilen judenjte ja kushtonin Zotit, ndersa ne dhjaten e re, dita e djele u vendos si dite e Zotit, duke u nisur nga Zbulesa e Gjonit: Zbul:1:10, ku Gjoni thote: " ardha ne fryme "diten e Zotit".. Pikerisht kjo dite ne orgj. Grek. eshte: Kiriaki qe do te thote dita e Zotit (Kirios) dhe eshte dita e DJELE.
    Sa per martesen.
    Ketu ke shtuar me shume dozen ndaj protestnteve ( e megjithse nuk me intereson), duke ju veshur atyre edhe ato qe nuk i kane. Ti thua se, ne kishen protestante po nuk te martoi pastori, nuk quhesh i martuar. Vertet shoh se ke problem me protestantet, por mos fol ato qe nuk jane te verteta. Une jam rritur si i krishtere brenda nje religjioni te tille, por deri me sot nuk kam digjuar nje gje te tille. Po keshtu kam kaq vjet ne perendim dhe nuk e kam digjuar nje gje te tille. Martesa ne thelb eshte dicka personale, dhe po keshtu edhe perzgjedhja eshte e tille. Se pari duhet te pohojme se, bibla nuk eshte si nj liber guzhine, ku te krishteret marin recetat. Bibla eshte fjale e Perendise ne te cilen i krishteri mer mesimin dhe zbulesen e Perendise. Pali thote: cdo gje qe te beni, ta beni per lavdine e Perendise. Vetem me kete varg, Pali na tregon se gjithshka qe ben i Krishteri, duhet te jete per qellimin e Krishtit. dhe ne kete GJITHSHKA hyn e gjithe jeta dhe vepra e besimtarit te krishtere.
    Persa i perket marteses, ne te gjithe biblen do te gjesh materjale te bollshme, per te kuptuar ne thelb se cfare eshte martesa, dhe si ajo bekohet nen dashurine e Krishtit. Persa ju perket ceremonive fetare, ato jane gjithmone pjese te tradites kishtare, por persa i perket besimit, ajo eshte gjithmone nje martese e denje per Perendine, kur ne besojme dhe ndjekim Krishtin. Ky eshte dhe qellimi kryesor per te krishterin.
    Po keshtu ne te gjithe shkrimin tend , perpiqesh te sjellesh "gabimet" qe ndjekin te tjeret, dhe aspak nuk jep mesim ndreqes. Nese flet per lemishten, peripiqu ta veprosh ti i pari. Duke jetuar jashte bashkesise, nuk mud te kuptosh se ceshte bashkesia. Duke mos pranuar pushtetet e Krishtit dhene ne bashkesi, nuk je ne gjendje te kuptosh rendesine per te cilat Krishti i ka vendosur ne kishen e tij, dhe keshtu verteton mosbindje tek ty. Nese flet per dashurine e Krishtit, ajo fillon se pari me te afermin tend, me vellane ne bashkesi.
    Krishti ne zemer eshte GEZIM, dhe DASHURIA e tij eshte VEPRIM mes motrash dhe vellezerish. Secilit i jepet dhuntia e Frymes, per dobine e perbashket.
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-04-2004 mė 16:48

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    VELLEZER, LE TE MOS E DUAM KRISHTIN PER ATO QE NJEREZIT KANE BERE PER TE (ORTODOKSE, PROTESTANTE, KATOLIKE...... DUKE FILLUAR NGA UNE I PARI....)
    POR LE TA DUAM PER ATE QE AI KA BERE PER NE!

Ne qofte se do vazhdojme me shigjetime, vecse do ashpersohemi!
    Sepse e verteta nuk eshte nje doktrine, por nje Njeri (i Cili eshte Perendia i Plotfuqishem), dhe Ky Njeri ka pasion te banoje brenda atyre qe e duan ate me gjithe shpirt!

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •