Close
Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 224
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar Livein.
    Menyre juaj e diskutmit, gjithmone ka per qellim, qe me doemos te nxjere te pavlere diskutiantin. Une do te deshrioja qe ti te lexoje me me pergjegjesi shkrimin tim, dhe me pas te sjellesh shembujt. Une nuk kam mare ne qender te vemendjes, as kishen baptiste dhe as ata karizmatike. Une kam mare ne qender besimtiarin e Krishtere, perballe Krishtiit. Menyra jote e diksutimit, ndodh per faktin se ti e quan administrimn dhe pushtetet qe Perendia vete ka vendosur ne kishe, te pavlefshme, ( ose kerkon drejtuesa te perkryer). Kjo te con ne gjykim qe ti ju ben kishave dhe drejuesve te tyre, ( e rrezikshme).
    I nderuar MAtrix.
    Ne asnje vend ne shkrimin tim nuk them se, Fokusimi duhet ne bibel dhe jo ne Krisht. Perpiqu te jesh korekt ne ate qe une deshmoj.
    Zoti ju bekofte.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Te dashur vellezer te shenjte ne Krishtin!

Ne po diskutojme kety dhe nuk po lufojme njeri-tjetrin, dhe qellimi eshte per ndertimin e njeri-tjetrit per te perballuar luften ne te cilen ndodhemi. Ajo eshte nje lufte reale qe ne bejme cdo dite, me Djallin, me vetveten, me boten, eshte nje lufte shpirterore ndaj tundimeve te perditshme dhe celesi i suksesit ose i fitores tone gjendet ne Bibel, tek Fjala e Perendise. Shembullin na e ka dhene Mesuesi yne, Zoti i lavdise, Jezu Krishti, i cili kur u tundua nga Satani u pergjigj me ane te Fjales se Perendise dhe e zmbrapsi kundershtarin me ane te shpates se Frymes.

Tani vella Matrix kur citon nje varg nga Bibla dhe e nxjerr ate nga konteksti duhet te bejme kujdes qe te mos arrijme ne perfundime te nxituara dhe te bejme te njejtat gabime qe Livein i ka permendur ne shkrimin e tij te meparshem kur ka sjelle si shembull dy pastore qe e interpretojne Biblen sipas ideve te tyre. Bibla ka vetem nje interpretim te drejte dhe shume zbatime praktike. Prandaj aty ku ti citon qe: "Shkronja vret por Fryma jep jete", Pali po flet per pamundesine e ligjit per te na shpetuar, sepse thote ai tek Romaket "ligji eshte i shenjte i mire", por ai vendos standarte per ne te cilat ne nuk mund ti arrijme per shkak te mishit te rene dhe prandaj shpetimi yne eshte nje dhurate eshte falas dhe e vetmja gje qe duhet te bejme eshte ta pranojme dhe te falenderojme Perendine. Pali kurrsesi nuk e hedh poshte Ligjin e Perendise dhe ne kete menyre Fjalen e Perendise, por ne letrat me tej ne lexojme ushqehuni me qumeshtin e paster te Fjales. Por Pali terheq vemendjen nga menyra se si ne i afrohemi Fjales, ne rast se vijme tek Ajo me vete-drejtesine tone, Ajo na vret, por ne rast se afrohemi te perulur, te uritur, te zhveshur, Ajo na ngre, na ushqen, na vesh.

Vella i shenjte ne Krisht nuk dua te dukem sikur une di me shume se ty apo se dikush tjeter ketu ne Forum (Zoti e di), por dua qe ne ti sherbejme njeri-tjetrit dhe aty ku shohim se mund te ndertojme njeri-tjetrin duhet ta bejme, sepse para Perendise mbajme pergjegjesi jo vetem per ato qe bejme por edhe per ato qe nuk bejme. Jezu Krisht pa Bibel nuk ka dhe anasjelltas, vetem me ane te Bibles ne rritemi ne plotesine e shtatit te Atij qe na shpetoi nga denimi, vetem me ane te saj ne mposhtim vetveten, armikun me te madh qe kemi. Krishterimi eshte nje maredhenie dashurie, vertikale me Perendine dhe horizontale me vellezerit dhe motrat ne Krisht dhe kryqi i Krishtit eshte piketakimi, pikelidhja jone, aty ne kryqezojme veten tone sipas njeriut te vjeter dhe ushqejme njeriun e ri qe duhet te rritet sipas Krishtit. Dhe une gjej rastin te te falenderoj per shkrimet teper te vleshme qe ke sjelle ne temen tjeter per kryqin, shkrime qe jane me te vertete nxitese dhe sfiduese

Le ti afrohem Krishtit te kryqezuar ne Golgote per mekatet tona, Atij Krishti qe na zbulojne Shkrimet dhe le te nxisim njeri-tjetrin dhe le te jete Fjala e Perendise drite ne shtegun tone dhe llambe ne kemben tone. Pa Ate ne nuk do te dijme se ku te shkojme dhe ku te hedhim kembet tona, por Ajo na ndricon rrugen per tek Perendia.

Vellezer dhe motra ne Krisht, ju falenderoj te gjitheve per shkrimet teper nxites dhe teper inkurajues te secilit prej jush, megjithese nuk kam pasur shume kohe te shkruaj ne Forum kohet e fundit, kam ndjere kenaqesi t'ju lexoj juve dhe te falenderoj Perendine qe gjen menyra te shumta per te na nxitur dhe qe ka derdhur Frymen e Tij ne ne, Fryme e cila na nxit te shkruajme dhe ti flasim njeri-tjetrin per rritjen e trupit te Krishtit. Vazhdoni vellezer dhe motra te shkruani dhe te lutemi per njeri-tjetrin dhe te ushqehemi me Krishtin, me Fjalen e Tij, sepse dita e Tij po afrohet, rete po ngrihen ne horizont...

Me dashuri ne Krishtin!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur vella Deshmues,

Me sa shoh nuk e paske kapur se cfare kam dashur te them me shembujt qe dhashe me siper me pastoret. Qellimi im nuk ka qene as te flas per pastoret, as per drejtuesit dhe as per organizimin e cdo lloj kishe. Ky eshte nje diskutim qe eshte bere shume kohe me pare ne kete teme dhe nuk kam pasur aspak ndermend qe ta hap perseri, por qellimi ishte qe te tregoja ty se eshte e mundur te qenderzohesh ne bibel pa qene i qenderzuar ne Krisht. Ja se si ke thene fjale per fjale: "Ju kerkoni te fokusoheni ne Krishtin dhe jo te bibla? Paradoks." E pra i dashur vella Deshmues nuk eshte aspak paradoks, paradoksi gjendet ne faktin se megjithese te gjithe deklarojne se bazohen te bibla, besojne gjera te ndryshme (faleminderit Zotit qe nuk jane paresore) dhe e keqja eshte se keto gjera jane bere shkak percarjeje. (dhe nuk po flas per nje apo dy raste te vecanta, por per cfare ndodh sot ne pergjithesi)

Pra ajo qe kam dashur te them eshte se egziston mundesia qe te qenderzohesh ne bibel dhe te mos qenderzohesh ne Krisht, dhe si pasoje te rritesh shume ne njohurine e bibles, por te qendrosh foshnje ne njohurine e Krishtit.

Thua gjithashtu se besoj se drejtuesit duhet te jene te perkryer. Nje gje di te them, eshte PARADOKSI I PARADOKSEVE te jesh punetor i kishes, dhe ne te njejten kohe te mos kesh perjetuar kryqin. Eshte rreziku me i madh dhe demi me i madh qe u behet kishave sot. Sot kemi nevoje me shume se kurre per punetore qe kane perjetuar kryqin. Vetem atehere do mundet te na perdore me te vertete Perendia. Ne do themi vazhdimisht se po punojme per Perendine, madje do kerkojme nga vellezerit te luten per neve qe te na jape me shume fuqi Perendia, por ne te vertete Perendia nuk po punon nepermjet nesh, nese me pare nuk kemi perjetuar kryqin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te pershendes Astrit, per inkuraimin tend, dhe per maturine plot hir qe Zoti te ka dhene. Vertet ne keto shkrime ka plot gjera qe jane te vlefshme per gjithesecilin. Une te uroj dhe te pershendes nga lark. Paqja e Krishtit me ju dhe familjen tuaj.
    Vella Livein.
    Ti duhet te perqedrohesh drejt, ne gjerat qe une deshmoj. Nuk e kutpoj se, perse ti nuk do te kuptosh se cfare dua te them une me fjlaet: " ju kerkoni te fokusoheni tek Krishti dhe jo tek bibla." Me keto fjale dua tju tregoj se, nuk ka njohje te Krishtit dhe qendrim ne te, pa biblen e Perendise. Dua te them se, Bibla eshte po kaq e rendesishme ne besimin dhe njohurine tone tek Krishtit, saqe asgje nuk mund ta zvendesoje ate. Tashit nuk e kupoj perse ju duhet te kuponi ate qe une nuk e kam thene? Perse ju me sillni shembull ku doni te me tregoni se, fokusimi ne bibel, dhe jo ne Krishti eshte po kaq ii rrezikshem? Nese lexon me imtesi te gjitha shkrimet e mija, une kam deshmuar se, Fokusimi ne Krishtin kryhet Brenda veshtrimit dhe fokusimit te fjales profetike.
    Sa per pastoret, me mire perpiqu te mos i gjykosh, se sa ata e njohin dhe besojne tek Krishti, kjo eshte pune e Perendise. Nese ka qendrese dikush ne kete apo ate argument biblik, kjo eshte normale, por nese lufton , kjo eshte anormale, sepse dashuria e Krishtit nuk vepron me ne te. Shpesh here kishat perpiqen te demostrojne doktrinat qe ato ndjekin, pasi kjo eshte perzgjedhja e tyre, por nese i sheh ne kompleks se bashku, ato plotesojne TRupin e Krishti, ne te cilin ka dhe "sy" ka dhe "vesh" ka dhe plot pjese te shumta, ku te gjitha ne harmonine e dashurise se Krishtit, japin kontributin e tyre.
    Me kujtohet nje here nje i krishter ne Athine. Ai mu afrua dhe filloi te me flase per Perendine, pasi mendoi se une nuk isha nje besimtar i krishtere. Me pas une ju prezantova dhe i thashe se, jam i krishtere dhe shkoj ne kishen prozviterjane ne Nikja, Me pas ai me tha: Une shkoj ne kishen pentakostiale, dhe them se kisha ne te cilen une shkoj, eshte me fuqishme se kisha juaj. Une i thashe: perse kisha juaj eshte me e fuqishme? NE , tha ai, jemi pentaksotiale dhe jemi shume shprirterore. Eshte njesoj si te jesh ne nje det. Ne jemi te mbuluar nga "uji" deri ne gryke, ndersa ju( prozbiterjanet) jeni te mbuluar ne "uje" deri ne gjunjet. Me kete shembull ai desh te me tregonte rreth mbushjes me Frymen e Shenjte. Ateher une i thashe. Mendon se te gjitha pjeset ne nje trup jane Sy apo Vesh? Ai e kutpoi pyetjen time, dhe me pergezoi dhe u largua.
    Ne duhet te perpiqemi qe te njohim QELLIMIN perse Zoti na ka thirur, si dhe te njehim vullnetin e tij ne jeten tone te krishtere. Por mos haro se, Krishti flet nepermejt fjales profetike , me ane te Frymes se Shenjte.
    Zoti te bekofte.
    Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    TRaditat dhe relogjonet fetare.
    Kur tradita dhe religjioni fetar humbet qellimin( Krishtin), ajo behet nje udhe e rrezikshme per besimtarin e krishtere.
    Kur une fillova te besoja tek Krishti dhe te shfletoj biblen e Perendise, shpesh here me vinin ne mendje keto pyetje: Perse JEzusi perzgjodhi per apsotuj te tij, pikersiht njerez te nje niveli shume te ulet, qofte ne aspaktin arsimor, po keshtu dhe ne ato inteletkualo- fetar? Perse ai nuk perzgjodhi, fjala vjen, kryepriftrinjte apo drejtuesat fetare te Izraelit, apo prej shtreses se larter fariseike? Mbase keto pyejte mund te duken si te parendesishme, por ato ne vetvete na japin nje zbulese te qarte , rreth temes per te cilen ne do te flasim.
    Kur Jezusi foli ne festen e judenjve, ne ate te Tabernakujve, ( Gjon:7:14 ), kreret e prifterinjve dhe farisnjte, derguan rojet per ta kapur Jezusin. Por kur rojet erdhen duarbosh , ju than krereve se, "Askush nuk ka folur kurre si ai njeri." Atehere farisnjte thane: " Mos u ginjyet edhe ju? Mos valle ndonje nga kreret dhe Farisenjte besoi ne te?"
    Jezusi e dinte plotesisht kete pushtet qe kishin kreret dhe farisenjte ne Izrael, reth pranimit ose jo te Jezusit si Mesia. Pra ai e dinte se pranimi i tij ne popullin e Izraelit, varej nga cka do te vendosnin kreret dhe prifteria . Atehere: meqense prifteria kishte kete autoritet ne Izrael, perse Jezusi nuk i perzgjodhi pikerisht ata si apsotuj te tij? Cfare ndryshim kishte midis njerzve te rendomte qe JEzusi zgjodhi per apostuj, dhe prifterise e krereve te Izraelit?
    Jezusi dinte plotesisht se, prifteria dhe kreret po e conin popullin e Izraelit , drejt tradites dhe religjionit fetar. Shmangia prej thelbit dhe qellimit te Shkrimit, Ligjit dhe Profecive, kishte bere qe populli i Izraelit, te ishte i papergatitur per te njohur dhe pranuar Jezusin, si Mesia i derguar prej Perendise. Pikerisht Jezusi duke njohur kete fakt, perzgjodhi njerez te thejshte dhe aspak pushtetare . Pra ecja ne tradite dhe shmangia prej qellimit te Fjales se Perendise, beri, qe Izraeli te mos e pranonte Jezusin si Mesine Shpetimtar, dhe faji kryesor binte mbi ata qe dretjonin popullin e Perendise.
    Por a ekziston edhe sot nje rrezik i tille per besimtarin e krishtere?
    Te gjitha kishat dhe ndarjet religjionoze ne pergjithesi, kane traditat dhe doktrinat e tyre kishtare, ne te cilen ecen religjioni i tyre fetar. Por, a mund te jene keto lloj ndarjesh dhe traditash religjionoze , nje rrezik serioz per te krishterin? Une do ti referohem perseri shembelltyres tek MAt:7:24-27. ku Jezusi na tregon per dy NDERTUESA, te cilet ndertojne secili nga nje ndertese. Jezusi ne kete shembelltyre na tregon se, e vetmja ndertese e sigurt, ishte ajo ndertese, e cila ishte THEMELOSUR ne SHKEMB. Nese do te hyjme ne thelb te kesaj shembelltyre, do te shohim se, faktoret me te rendesishem te saj ishin: THEMELI dhe SHKEMBI. Pra qendresa dhe siguria e kesaj ndertetese, varej nga THEMELI dhe SHKEMBI , ne te cilen ajo ishte ndertuar. Me poshte Jezusi na tregon se, qe ndertesa te jete e ndertuar mbi keta dy faktore kaq fondamentale, nevoitet DITURI. Pa kete DITURI, nuk mund te ndertosh nje ndertese te SIGURT e te QENDRUESHME. Jezusi na tregon gjithashtu se, te dy keta njerez ishin NDERTUESA, dhe njekohesisht ata ndertuan aktualisht nga nje ndertese. Por cfare i ndante ata nga njeritjetri? Ndertuesi i pare kishte DITURI per ndertim, ndersa i dyti nuk kishte DITURI per ndertim. Le te hyjme ne thelb te ceshtjes, pyetja eshte: Nga e mer i Krishteri DITURINE, per te ndertuar ndertesen e besimit? A mund te vije kjo DITURI tek ai , ne saje te doktrinave te ndryshme fetaro religjionoze?
    Jezusi na jep nje mesim te qarte, duke na treguar konkretisht se prej kujt vjen kjo DITURI tek i krishteri. Nese e shohim me kujdes kete shembelltyre, Jezusi qysh ne fillim te saj pohon:

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une mendoj se gjerat duhen pare me thelle.

Personalisht mendoj se cdo levizje qe bazohet mbi NJOHURINE (qofte kjo dhe njohuri biblike, shkrimore, tradite, zakonore, teologjike apo te tjera si keto) eshte e destinuar te prodhoje nje FE te PAJETE .

Ky eshte nje mesim i vlefshem qe na jep historia e Kishes.

Nga Kisha shpeshhere jane shkepur copa qe kane degjeneruar ne "kisha" fetare, te vdekura!

Nga ky degjenerim nuk shpetoi dot as levizja protestante qe filloi me thenien : SOLA SCRIPTURA

Cfare shohim sot ne boten protestante:

Nje grumbull "kishash" pa jete, qe zevendesuan traditat katolike me tradita te tjera.

Levizja Protestante deshtoi sepse ishte nje levizje e bazuar mbi NJOHURINE (qofte kjo dhe biblike)

I dashur deshmues:

PEMA E NJOHURISE eshte ende e ngritur ne kristianizem, kur kjo te thahet, vetem atehere do mund te pretendojme se po prekim Krishtin! Qofte e afert kjo dite!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Exclamation

Vella Matrix je duke folur percart....

kur lexoj shkrimet e tua te para nje viti ishin krejt ndryshe nga ato ke shkruar para 4-5 muajsh, dhe keto te fundit ndryshojne si nata me diten me shkrimet e javeve te fundit. Mendoj se je ne nje periudhe tranzicioni te besimit tend dhe me sa duket nuk ke gjetur ate qe deshiron.

mbase vella ke kerkuar gabim. Ose i beson shume njerezve dhe dihet qe ata do te te deluzionojne. ne duhet te ecim perpara gjithmone dhe jo nje hap perpara e 5 prapa.

Besimi eshte dicka personale ndermjet teje dhe Zotit. Ai qe beson ne te eshte i shpetuar. Asnje organizate ste con ne shpetim. Shpetimi eshte personal. As kisha orthodoxe sme shpeton, as katolikja e as protestantet. ai qe shpeton eshte Jezusi.

Zoti te bekofte!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jesushaus : 02-04-2004 mė 11:09
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Une mendoj se shkrimi i Matrix duhet lexuar pak me me kujdes ne menyre qe te mos e keqkuptojme. Le te citoj p.sh. nje thenje te tij:"Nga ky degjenerim nuk shpetoi dot as levizja protestante qe filloi me thenien : SOLA SCRIPTURA"

Sic e shihni, ketu ai perdor fjalen "as", qe do te thote se perfshihen ketu edhe ortodoksizmi me katolicizmin. Perse duhet te na vije keq kur tregojme edhe deshtimin e levizjes protestante? Nese do nxirrnim ne pah deshtimin e ortodokseve apo te katolikeve, nuk do na vinte aspak keq, madje do t'i mbeshtesnim keto mendime (dhe mire do benim), por kur vjen puna tek protestantizmi, nuk na pelqen shume dhe fillojme t'u themi te tjereve te kene kujdes, pasi po gjykojne etj, etj. Madje ka shume protestante qe besojne se ne kishat ortodokse dhe katolike nuk ka te shpetuar. A nuk eshte ky nje gjykim me i rende sesa te shfaqesh disa te meta te protestantizmit, por ne te njejten kohe te kesh dashuri te madhe per keta vellezer dhe motra?

E keqja qendron me ata vellezer protestante qe mendojne se levizja protestante eshte me e sakta nga cdo levizje tjeter. Une mendoj se duhet te jemi te hapur ndaj levizjeve te tjera dhe jo te mendojme se protestantet dhe askush tjeter. Mbi te gjitha, pamvaresisht se ne c'kishe bejme pjese, nese kemi pranuar Krishtin si shpetimtarin tone, jemi vellezer dhe kemi te njejtin gjak, gjak hyjnor, dhe kemi te njejtin Ate.

Kjo nuk na pengon te shohim edhe te metat dhe t'i veme ne pah, akoma edhe kur ata jane brenda kishes qe ne marrim pjese. Nga ana tjeter mendoj se nuk duhet te merremi shume me gjera te tilla se si eshte kjo apo ajo kishe, sidomos ne rastet kur keto gjera na shqetesojne dhe sjellin grindje midis nesh. I urte eshte ai qe nuk imponon mendimin e vet. Neve duhet te themi nje here mendimin tone, dhe kete gje duhet ta bejme me perulesi dhe me kujdes qe mos te lendojme dike, dhe me pas, nese shohim se ky mendim nuk ze vend, atehere duhet te terihqemi me qetesi dhe pa shkaktuar me shume grindje.

Te dashur vellezer, keto gjera i them pas nje pervoje jo shume te kendeshme qe une vete kam kaluar. Shpesh here duke menduar se kam pasur te drejte, jam munduar te bind te tjeret duke folur me pasion, por kjo gje me ka bere qe ne vend qe te bind te tjeret, te krijoj nje gjendje jo dhe shume miqesore. Ajo qe mua me ka thene Perendia pas ketyre lloj grindjesh ka qene: "Konti, me shume se cdo gje tjeter, Une dua qe ti te mesosh te shohesh vellezerit dhe motrat e tu me syrin Tim, ashtu sic Une i shoh", apo, "Mos valle ti Konti i do keta vellezer dhe motra me shume se Une, mos valle Une jam i padenje t'u zbuloj atyre ate qe ti mendon se eshte e drejte? Detyra jote eshte te mesosh t'i duash keta persona, me te njejten dashuri qe edhe Une i dua, te mesosh t'i shohesh keta persona ashtu sic Une i shoh." Dhe e dini vellezer se si na sheh neve Perendia? Ai na sheh neve krejtesisht te drejte, te paster dhe te shentje, pamvaresisht nga gabimet tona.

Se fundi do doja te bashkohesha me mendimin se ajo qe me shume kemi nevoje eshte qe ne te hame nga pema e Jetes dhe jo nga ajo e njohurise. Vetem nese hame nga pema e Jetes, do te rritemi, pasi ajo peme eshte ushqimi i vetem per neve, ajo peme eshte vete Jezus Krishti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Se pari ju pershendes te gjithve, paqja e Krishtit me ju.
    Ne te gjitha diskutimet tona duhet te kete nje qellim, i cili eshte: Ndertimin e njeritjetrit.
    Deshiroj tju them se, une nuk jam duke treguar se cili religjion eshte me i mire dhe cili eshte me i keq. Ne te gjitha shkrimet e mija duhet te kuptoni se, qellimi im eshte BESIMI i gjalle dhe i vertete ne Krishti. Une ne shkrimet e fundit, jam fokusuar tek traditat dhe ndarjet fetare, si dhe rrezikun qe ato sjellin ne besimtarin e krishtere. Ju Matrix perpiqeni te beni seleksion sektesh apo religjionesh, dhe te nxirni se , edhe protestanizmi deshtoi. Te siguroj se te gjitha religjionet dhe traditat apo mesimet kishtare, kur ne qender te tyre nuk kane Krishtin dhe FJalen e tij, e kane humbur qellimin e tyre.
    Te dashur vellezer, perpiquni te kuptoni drejt ate cka une jam duke deshmuar. Nese ne flasim per besimi tek Krishti, patjeter qe nuk mund te nenvleftesojme fjalen e tij, pasi BESIMI vjen prej DIGJIMIT, dhe DIGJIMI vjen prej FJALES se Perendise Rom:10:17. Po keshtu nese flasim per njohuri, kjo nuk nenkuptohet pa fjalen e tij. Periquni ti shikoni gjerat se bashku, dhe jo te ndara, ku njera eshte me e rendesishme dhe tjetra jo. Njohuiri pa Fjale te Perendise nuk ka, Besim pa njohuri nuk ka. Nese dikush pretendon se njieh Krishtin pa njohur se pari fjalen biblike, ai eshte i vetmashtruar. Fjala sjell dobi tek ne, kur Jezusi banon ne zemren tone. Dhe Krishti eshte personalisht ne zemren tone, kur fjala e tij eshte e themelosur ne zemren tone. Asnjhere nuk jam perpjekur te shoh Krishtin te ndare nga Fjala. Po keshtu asnjehere nuk jam perpjekur te shoh fjalen pa Krishtin.
    VEte Zoti Krisht meson se, qendresa ne Fjalen e tij, te ben dishepull te tij. Keshtu nje i krishtere, duhet te shfletoje biblen cdo dite, dhe ti kushtohet mesimit biblik, pasi aty eshte ushqimi per shpiritn tone. Gjithsecili le te shohe se sa ai i kushton vemendje fjales se shkrojtur ne bibel, pasi bibla e Perendise eshte vendi prej ku ne na zbulohet mendimi dhe vullneti i Zotit. Perpiquni te merni te PLOTE ate qe Perndia e ka dhene te tille.
    Zoti ju bekofte.
    Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vellezer ju pershendes

JesusHaus, nuk e kuptoj se perse ti mundohesh te besh diagnoza e te arrish ne perfundime te nxituara?
    Nuk e kuptoj se perse aktivizohesh vetem kur eshte momenti se duket sikur po sulmohet besimi yt, dhe ne gjithe rastet e tjera rri ne heshtje?
    Ne rast se ti e ke kohen e kufizuar, dhe une te kuptoj shume mire, mund edhe te mos i lexosh shkrimet e dikujt qe mendon se flet percart. Ato nuk jane per kategorine e njerezve qe mendojne se une flas percart.

Deshmues, ne kemi diskutuar shume here mbi keto ceshtje dhe te kemi DESHMUAR se nuk jemi aspak kunder Bibles, vetem se nuk besojme se Bibla eshte Fjala e Perendise. (E di qe kjo tingellon si blasfemi, por me poshte do mundohem ta shpjegoj se nuk eshte e tille)

Ne asnje vend ne Bibel nuk thuhet se Bibla eshte Fjala e Perendise! (Shokuese!!!)

Merre me mend nje te krishteri te 3 shekujve te pare t'i thoshe: A eshte Bibla, Fjala e Perendise? Ai do pergjigjej: Cfare eshte Bibla?

Ne fillimet e historise se Kishes, Shkrimet e Shenjta (ky ishte termi qe perdorej atehere per Biblen) jane pare gjithmone si nje mjet ku te krishteret mbeshteteshin ne cdo moment. Por anjehere ato nuk sherbenin si SHIGJETA me ane te se cilave shigjetoheshin vellezerit dhe motrat qe "kane filluar te rreshqasin"

Pse?
    Sepse ata shenjtore e kishin Fjalen e Perendise ne Fryme dhe jo ne Mendje. Kjo i bente ata te ishin gjigande dhe perpara martirizimeve te kendonin dhe te lavderonin Krishtin qe i beri te denje te vuajne per Te!
    Pra ata e falenderonin Krishtin qe i coi ne kryqe apo qe i hodhi nder luane!

Atehere, Kush ishte Ajo Fjale qe iu jepte aq force?
    Ishte nje liber apo nje Person qe jetonte brenda tyre?

Sot isha duke lexuar dicka nga letra e filipianeve. Dhe ne Fryme imagjonoja Palin te ulur kembekryq me filipianet duke ndare Krisht me njeri - tjetrin (kuptohet qe Pali nuk ishte me ta kur shkruante letren, por ne Fryme ai ishte ne fakt me ta).

Kjo vellezer eshte Bibla!

Vellezer dhe motra, le te pushojme se dheni nje krishterim dialektik, te kalbur, ndaj atyre qe jetojne ende ne bote! Ne rast se ne do vazhdojme keshtu, do jemi armiqte me te medhenj te vete krishterimit!

Krishterimi eshte nje PERSON I GJALLE DHE KY JETON BRENDA NESH!

Me pas, filluan te krishteret te kene nevoje per teologji, per rritje ne njohuri dhe filluan percarjet ne Kishe.

Sot ne jetojme ne nje epoke qe mban mbi shpine mekatet e qindra viteve te shkuara, jetojme ne nje epoke ku njerezit e kane humbur dashurine per Krishtin (ndonese jane te krishtere ne syte e botes).

Duhet te kthejme syte prapa ne histori, duhet te mos kemi frike ta bejme kete!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 03-04-2004 mė 07:00
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •