vella Livein....
askush nuk i eshte vene Matrix-it ne ate menyre qe shkruan ti. Ne te vertete eshte Matrix-i me pohimet e tij mbi Biblen dhe shenjtoret qe sjell mesime jobiblike. Vella Deshmuesi ka dhene pergjigjet e duhura dhe per kete s'kam nevoje te shkruaj, ti e di mire qe une s'kam aspak kohe ne kete periudhe.
Fjala e Perendise eshte nje, mesimi eshte nje, qellimi eshte nje. Duhet te dish qe luani i uritur, mbreti i erresires eshte i gatshem te perpije secilin nga ne. Keshtu ne Kishen e Perendise hyne teorira dhe mesime te gabuara qe sjellin percarje etj etj. Pikerisht nga keta mesime ne duhet te ruhemi. Pasqyra e te krishterit eshte fjala e Perendise dhe asgje tjeter. Te vesh ne dyshim qe Bibla eshte apo jo Fjala e Perendise eshte herezi. Nuk eshte e thene ta thuash hapur me goje, por duke perhapur mesime te erresires mohohet Fjala e Perendise.
Ne Jezusi na ka bere te lire, ne kemi Frymen e Shenjte qe na drejton. Ti ke dhene shembullin e asaj motres katolike, qe njohu Krishtin e vertete ate te Bibles. Une te them qe ajo nuk ben aspak pjese ne institucionin fetar te quajtur "kisha katolike", por ne Kishen e vertete, “ne Nusen e Qingjit. Une njoh shume vellezer qe jane larguar nga keta institucione qe do ti quaja antikristine, qofte katolike apo orthodokse. Ne kishen qe frekuentoj une rreth 95% kane qene katolike. Kjo eshte vepra e Perendise, Ai shpeton, por Ai hap edhe nje rruge per ne, dhe na tregon se ku duhet ti sherbejme. Ai qe ka njohur KRISHTIN eshte i lire nga skllaveria e mekatit dhe feja, ai qe ka njohur Perendine e kupton se keta institucione mesojne ate qe eshte e kundert me Fjalen e Perendise dhe se nje i krishter nuk ka asgje te perbashket me ta.
Deshmuesi ka thene dicka ne nje shkrim te meparshem. Pak a shume qe te gjihte duket te krishtere, por kur arrin tek feja.... (pak a shume keshtu).
31 Atėherė Jezusi u tha Judenjve qė besuan nė tė: ``Nėse do tė qėndroni nė fjalėn time, jeni me tė vėrtetė dishepujt e mi;
32 do ta njihni tė vėrtetėn dhe e vėrteta do t`ju bėjė tė lirė``
36 Pra, nėse Biri do t`ju bėjė tė lirė, do tė jeni me tė vėrtetė tė lirė``
Gjoni 8
Zoti te bekofte vella
Krijoni Kontakt