Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 224
    i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb

vella Livein....

askush nuk i eshte vene Matrix-it ne ate menyre qe shkruan ti. Ne te vertete eshte Matrix-i me pohimet e tij mbi Biblen dhe shenjtoret qe sjell mesime jobiblike. Vella Deshmuesi ka dhene pergjigjet e duhura dhe per kete s'kam nevoje te shkruaj, ti e di mire qe une s'kam aspak kohe ne kete periudhe.

Fjala e Perendise eshte nje, mesimi eshte nje, qellimi eshte nje. Duhet te dish qe luani i uritur, mbreti i erresires eshte i gatshem te perpije secilin nga ne. Keshtu ne Kishen e Perendise hyne teorira dhe mesime te gabuara qe sjellin percarje etj etj. Pikerisht nga keta mesime ne duhet te ruhemi. Pasqyra e te krishterit eshte fjala e Perendise dhe asgje tjeter. Te vesh ne dyshim qe Bibla eshte apo jo Fjala e Perendise eshte herezi. Nuk eshte e thene ta thuash hapur me goje, por duke perhapur mesime te erresires mohohet Fjala e Perendise.

Ne Jezusi na ka bere te lire, ne kemi Frymen e Shenjte qe na drejton. Ti ke dhene shembullin e asaj motres katolike, qe njohu Krishtin e vertete ate te Bibles. Une te them qe ajo nuk ben aspak pjese ne institucionin fetar te quajtur "kisha katolike", por ne Kishen e vertete, “ne Nusen e Qingjit. Une njoh shume vellezer qe jane larguar nga keta institucione qe do ti quaja antikristine, qofte katolike apo orthodokse. Ne kishen qe frekuentoj une rreth 95% kane qene katolike. Kjo eshte vepra e Perendise, Ai shpeton, por Ai hap edhe nje rruge per ne, dhe na tregon se ku duhet ti sherbejme. Ai qe ka njohur KRISHTIN eshte i lire nga skllaveria e mekatit dhe feja, ai qe ka njohur Perendine e kupton se keta institucione mesojne ate qe eshte e kundert me Fjalen e Perendise dhe se nje i krishter nuk ka asgje te perbashket me ta.

Deshmuesi ka thene dicka ne nje shkrim te meparshem. Pak a shume qe te gjihte duket te krishtere, por kur arrin tek feja.... (pak a shume keshtu).

31 Atėherė Jezusi u tha Judenjve qė besuan nė tė: ``Nėse do tė qėndroni nė fjalėn time, jeni me tė vėrtetė dishepujt e mi;
    32 do ta njihni tė vėrtetėn dhe e vėrteta do t`ju bėjė tė lirė``
    36 Pra, nėse Biri do t`ju bėjė tė lirė, do tė jeni me tė vėrtetė tė lirė``
    Gjoni 8

Zoti te bekofte vella
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ai qe dashuron Krishtin, i jep vendin e vet Bibles, nderimit te shenjtoreve e gjithckaje tjeter.

Krishti eshte brenda nesh.

Kjo eshte zbulesa me e madhe qe ka marre ndonjehere Kisha ne shekuj te shekujve!

Ai qe ka kete besim nuk tundet nga asnje lloj pasioni, herezie apo ku di une.
    Ai qe ka kete besim e sheh cdo vuajtje, ashtu sic eshte ne te vertete, si te dhene nga dora e Atit!

Kjo eshte aksioma e besimit tone: Krishti eshte brenda nesh!

Adhurimi dhe nderimi nuk behet nga urdhri apo frika, por buron nga vete qenia jone e dashuruar me Ate!
    Perendia yne eshte Dashuri!

Cdo gje qe e ben, e ben nga dashuria!

Po keshtu kjo dashuri perpin dhe ata qe e duan Ate me gjithe zemer!

Per shenjtoret, ata jane pjese e familjes sone te madhe, Kishes.

Nderimi i tyre eshte ne Bibel:
    Duaje Perendine me gjithe forcen tende, mendjen tende, zemren tende dhe shpirtin tend
    Duaje te afermin porsi veten

A ka me afert se shenjtoret? Se ata qe kane Krishtin brenda tyre?

Ata jane familja jone frymore.

Trupat e tyre jane tempuj te Frymes dhe as vdekja nuk ka mundur te largoje prej tyre Hiret hyjnore!

I mrekullueshem je o Zot dhe te mrekullueshme jane veprat e Tua!

Pra dhe nderimi i tyre nuk behet nga frika, apo se mos ata zemerohen, apo se nepermjet tyre ne marrim falje mekatesh, apo se nepermjet tyre mund te shpetohemi! Nderimi i tyre, eshte i njejte me dashurine ndaj Perendise, vetem nga Dashuria!

Per shpalljen e shenjtoreve une mund te them kaq gje:

Nuk eshte Kisha ajo qe shpall shenjtoret, por eshte Kisha Ajo qe nuk mund te mos i shpalle ata si te shenjte! Shume here Kisha (perfaqesues zyrtare te saj) ka persekutuar shenjtore dhe me pas i ka shpallur te shenjte. Sepse eshte Krishti Ai qe me hiret qe jep, e shfaq hapur lavdine e shenjtoreve. Por asnjehere, Kisha nuk ka shpallur dike si te shenjte dhe me pas te jete kthyer e ta shpalle si jo te shenjte. Ndaj dhe shpallja e tyre behet me shume kujdes zyrtarisht. Por kjo s'do te thote aspak se dikush qe nuk njihet zyrtarisht si i shenjte, te mos jete vertet i shenjte. Por serisht eshte Krishti Ai qe nga Dashuria e Tij e fsheh shenjterine e ketij shenjti per arsye qe vetem Ai i di!

Duke shpresuar qe ky shkrim te mos shkaktoje skandale midis jush, rikujtoj fjalet e vella LiveInTwoPlaces: Le te fokusohemi ne Krisht dhe Ai do na sqaroje Vete! Le te mos e lexojme Biblen per t'u fryre ne njohuri, por per te pare aty Krishtin dhe vetem Krishtin!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Vella Matrix, ne pergjithesi nuk jam ne kundershtim me ty me ato qe shkruan, pervec ndonje hollesie te vogel, por qe nuk ja vlen te stergjatesh dhe te dalesh nga thelbesorja. Por ajo qe dua te them eshte vetem kjo; eshte shume e lehte te duash dhe te nderosh te shenjterit te cilet kane vdekur dhe tashme prehen prane Perendise, dhe eshte shume e veshtire te duash te shenjterit qe ndodhen prane nesh, ne kishen tone te cilet shpesh here na akuzojne, apo na trajtojne jo mire. Vullneti i Perendise eshte te duam keta shenjter, te cilet shpesh here behen shkak te kryqezohet mishi yne. Eshte shume me e vlefshme para Perendise te duam te shenjterit qe ndodhen prane dhe rreth nesh sesa te nderojme te shenjterit qe kane vdekur tashme.

Ati yne gezohet shume kur ne mesojme te duam te shenjterit rreth nesh me dashurine qe i do edhe Krishti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb

ke shume te drejte vella Liveint...

ne jemi thirrur per te sherbyer dhe amaneti ose me mire urdheresa e Krishtit eshte te duam te afermin tone si veteveten. Duke i lare kembet te 12-eve, Jezusi na dha shembullin ideal te sherbimit. Ai i lau kembet edhe judes, tradhetarit. Ketu ne shikojme dashurine e Zotit, kush eshte me i madh ne besim le ti perulet te tjereve me durim dhe ti sherbeje atyre, te ndaje me ta ate qe ka merre nga Krishti. Ne nje bashkesi jo te gjithe kane te njejtin nivel frymor dhe shume here i krishteri duhet te luftoje me shume padrejtesi ne kishe. Une mendoj se edhe kjo eshte nje pjese e sherbimit. Nganjehere te krishteret persekutohen me shume ne kishe sesa ne bote. Ne duhet ta marrim kete si nje pjese te rendesishme te sherbimit dhe me lutje e pergjerime te lutemi per vellain qe mbase nuk na kupton, ose qe nuk e ka pjekurine qe kam une.

Nganjehere ndihemi aq te frustruar sa themi: nuk e shikon Zoti sesi vuaj une? Si mund te lejoje Ai qe nje vella te me beje kete apo ate gje? Ne keta momente fluturojne mbi koken tone mendime te shumta, qe vijne nga djalli, nganjehere urrejtje, nganjehere qahemi si femije. Por ja keto gjera jane pjese e sherbimit te te krishterit. Sa here iu desh Jezusit te luftonte me mungesen e besimit te dishepujve? Ata nuk munden as per disa ore te rrinin zgjuar per ta pritur Ate. Jezusi prape i deshi. Vellezer ne duhet ti shohim te tjeret me syte e Zotit. Duhet te falim dhe te bejme mire edhe pse dikush na ben keq. Ne i njohim mire keto gjera, dhe i zbatojme ne bote, por kur behet fjale per vellain qe kemi prane na duket shume e veshtire. Por kjo eshte nje pjese e sherbimit ne Krisht. Perse i lejon Perendia keto gjera? Cfare do te na tregoje Ai me kete? Perendia do qe ta formoje karakterin tone dhe ti jape sa me shume formen e Krishtit. Duke perjetuar gjera te tille ne mesojme te falim, te perulemi, mesojme te duam te afermin tone dhe keshtu rritemi ne besim. Kjo ben pjese ne procesin e shenjterimit. Te gjithe duhet te shenjterohemi, te gjithe duhet te jemi te shenjte. Te shenjte ne na ben vepra e perditshme e Jezusit ne jeten tone. Ne s’na ben te shenjte ndarja fizike nga bota, sic bejne disa institucione qe e quajne vehten kisha, as vendimi i njerezve, por Ai qe na ben te shenjte eshte KRISHTI. Sa me shume te rritet Ai ne mua, aq me shume zvogelohem une. Sa me shume te zvogelohem une, aq me teper e dua une vellain qe kam prane, aq me teper une e shoh vellain ashtu sic e sheh Zoti.

Zoti na ka caktuar te gjitheve se si dhe ku duhet ti sherbejme. Le ta bejme kete me zell dhe me dashuri, sepse e bejme per Perendine dhe jo per vellain qe kam prane. Ne duhet te shohim vetem kryqin, s’duhet ta humbim kurre nga syte, sepse duke pare kryqin, shohim vellain tone me nje sy tjeter, kuptojme me mire, se ne qiell une do te shkoj me vellain qe kam prane. Jezusi na do te tille qe te jemi NJE ne Te. Duke kerkuar gjithmone Perendine Frymen e Shenjte ne behemi nje, dhe e pranojme vellain ashtu sic eshte, me te metat dhe te mirat qe ka, dhe e duam ashtu sic eshte, ashtu sic edhe Perendia e do.

Vella Matrix,

kam disa pyetje per ty. Si mendon ti, mundet nje besimtar qe jeton ne toke te hyje ne kontakt me shpirterat e vellezerve qe jane larguar qe ketu? C’thote Bibla mbi kete gje?
    A mundet nje besimtar qe eshte ne qiell te na shohe? A mundet nje besimtar qe eshte ne qiell te nderhyje per ne, per hallet tona, per nevojat tona? C’thote Bibla per kete?

Zoti ju bekofte!!

Psalmi 103

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vellezer te shenjte,
    ne rradhe te pare dua te them se eshte nje privilegj per mua qe te kem mundesine te komunikoj me ju dhe te ndajme se bashku Ate qe ne e duam, Krishtin!

2 shkrimet e fundit per mua kane nje vlere te madhe ne jeten tone ne Krishtin.
    Gradualisht ne kete forum po fillon te ndahet realisht Krisht!

Ajo c'ka dua te permbledh me dy fjale eshte:
    Kur jemi ende foshnje ne besim, terhiqemi nga urdheresat:
    Bej kete, mos bej kete.
    Por kur shpirti yne fillon te perthithet nga Fryma qe eshte brenda nesh (ajo cka quhet rritje ne Krisht), ne i shohim gjerat me nje sy tjeter.
    Kjo ndodh me te gjithe ata qe e dashurojne Krishtin. Kjo rritje ka tre elemente te pandashem qe e shkaktojne: Hiri, Kryqi dhe Bashkepunimi yne!

Ashtu sic thote moter Gijon tek libri "Te shijuarit e thellesive te Jezus Krishtit", kjo rritje eshte nje tendence qe na con ne ne thellesite ku banon Fryma e Krishtit, ne qender te qenies sone! Ashtu si cdo element ne siperfaqen e tokes synon te shkoje drejt qendres, po keshtu dhe cdo element i qenies sone, synon te shkoje drejt qendres se kesaj qenieje: Frymes.

Nje nga treguesit e rritjes eshte dashuria per Kryqin. Sidomos kur ky Kryq jepet nga ata qe ne i konsiderojme vellezer dhe motra ne Krisht. Sa me afer Qendres te jemi, aq me i bukur dhe me i lavdishem na duket ky Kryq, dhe aq me te privilegjuar e konsiderojme veten kur ky Kryq na jepet!

Persa i perket shenjtoreve, ne nuk mund t'i duam realisht ata nqs ne nuk arrijme dot te duam shenjtoret e gjalle, ashtu sic tha dhe Liveintwoplaces. Pra pa qene ne gjendje te lajme kembet e shenjtoreve te gjalle, sic tha JesusHaus, si do arrijme te duam ata qe nuk i kemi njohur ndonjehere, dhe ndoshta po t'i njihnim ne kohen kur ishin gjalle mund edhe t'i kishim urryer!

Pra dhe nderimi i shenjtorve te fjetur nuk mendoj se ka ardhur si rezultat i ndonje urdherese apo doktrine te miratuar nga Kisha. Nqs Kisha Zyrtare ka miratuar zyrtarisht dicka te tille, e ka bere pasi Ndergjegjia e Teresise se Kishes ka filluar ta praktikoje dicka te tille.

Nqs kthehemi pas, ne epoken e perndjekjeve, shume prej shenjtoreve e mbyllen jeten tokesore me martirizim dhe trupat e tyre te shenjte, shenjtoret e gjalle i varrosnin tek vendet ku ata mblidheshin per te adhuruar. Keshtu pra, nderimi i ketyre shenjtoreve te fjetur filloi te behej nga shenjtoret e gjalle.

Ky nderim ka terhqeur gradualisht dhe jo -kristianet. Kjo per arsye te qendreses heroike te ketyre shenjtoreve gjate martirizimeve si dhe te hireve mrekulliberes qe shperthenin nga lipsanet (trupat) e ketyre shenjtoreve te fjetur.

(Edhe sot ruhen shume trupa martiresh te tre shekujve te pare te cilet kane hire sherues. Po keshtu ata ruhen ne gjendje te paprishur prej vdekjes dhe sherbejne si burime aromash dhe lengjesh aromatike qe shperthejne prej tyre. Sigurisht qe kjo eshte nje mrekulli hyjnore e pashpjegueshme)

Sidoqofte, ka pasur shume jo - kristiane qe jane terhequr thjesht nga hiret cudiberes dhe kane kaluar ne supersticione dhe kane ngelur aty, por ka patur dhe shume jo -kristiane te tjere , qe fillimisht te terhequr nga mrekullia, kane hyre ne thellesite e Krishtit dhe kane arritur qe dhe ata te shenjterohen!

Persa i perket pyetjes qe ben JesusHaus se mundet te komunikojme me shpirtrat e vellezrve te fjetur, une mendoj se Qendra e komunikimit eshte Krishti dhe ne Te cdo gje eshte e mundur. Ne Bibel kemi shembuj si psh tek shmbelltyra e te pasurit dhe Llazarit, tek Zbulesa, shohim shpirtrat e vellezerve te martirizuar qe kane njohuri mbi cka ndodh ne toke, po keshtu dhe takimi i Krishtit me Moisiun dhe Elian eshte nje shembull tjeter.

Pra thelbi i besimit tone eshte Krishti. Dhe Krishti eshte me i forte se vdekja dhe se cdo gje tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 23-03-2004 mė 17:16

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb

Vella Matrix,

per mua besimi ne shenjtore eshte idhujtari. Besimi ne trupat e tyre te pajete edhe me teper. Si mund te besoj une qe kam njohur Krishtin qe trupi i pajete i nje shenjtori me sheron? A mund te sheroje nje send i pajete qe eshte i denuar me vdekje te sheroje? Eshte biblike nje gje e tille? Nese do ishte e vertete kjo qe thua, atehere Jezusi paska ardhur mekot, sepse une mjafton te prek trupin e vdekur te nje shenjtori dhe sherohem. Ketu ne Gjermani ka disa vende “te shenjta”, diku ka uje te bekuar qe sheron dhe shkojne me qindra mijera njerez te semure ne vit. Por a eshte sheruar ndonje? Faktet tregojne se asnje nuk eshte sheruar, por njerezit vazhdojne te shkojne. Po ashtu ne Shqiperi shkojne me mijera njerez ne shenavlash ose tek dervish hatixheja pa dallim feje. Por a eshte sheruar ndonje? Po te ishte e vertete atehere pse duhet te besojme ne Krisht? Sherimet dhe mrekullite ndodhin edhe pa te. Vella kjo qe ke thene nuk eshte aspak biblike, dhe eshte menyra me e rrafinuar per te larguar veshtrimin nga Krishti.
    Cdo gje qe largon veshtrimin tone nga Krishti, qe mundohet te zere vendin e Tij, eshte idhujtari.

15 Qofshin tė bekuar nga Zoti, qė ka bėrė qiejtė dhe tokėn.
    16 Qiejtė janė qiejtė e Zotit, por tokėn ai ua ka dhėnė bijve tė njerėzve.
    17 Nuk janė tė vdekurit ata qė lėvdojnė tė Zotin, as ata qė zbresin nė vendin e heshtjes.
    18 Por ne do ta bekojmė Zotin, tani dhe pėrjetė. Aleluja.
    Psalimi 115

Mua nuk mund te me shenjterojne trupat e vdekur te shenjtoreve, por vetem Jezus Krishti qe eshte ne mua dhe qe cdo dite rritet ne zemren time. Burimi i gjithckaje eshte Jezusi dhe asnje tjeter.

Shembujt e sjelle nuk jane pergjigjet e pyetjeve qe te kam bere. Lexoji me vemndje dhe do te shohesh qe nuk eshte e vertete.

Zoti te bekofte

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ju pershendes te gjithve, Paqja e Krishtit me ne.
    I lexova me kujdes te gjitha shkrimet, dhe me gezon fakti , se tek ne ka paqe, dhe deshire per te mesuar ate qe eshte e vertete dhe hyjnore.
    I dashur vella Livein. Mendoj se me kot perpiqesh ta quash vella Matrix, si njeriu ne te cilin ne jemi fokusuar . Me mire do te ishte te shihje se, cilat jane mendimet qe flasin te verteten dhe na ndihmojne ne besimin tone. Gjithsesi ti je i lire te mendosh si te duash.
    Sa per ju vella MAtrix, une ju kam treguar shume qarte dhe shkoqur , rreth rendesise se fondamentale te fjales se Perendise. Por po vazhdoj njekohesisht edhe temen ne fjale.
    Prej disa te krishteresh thuhet se, e rendesishme per te krishterin nuk eshte bibla, por fokusimi vetem ne Krishti. Parimisht ky lloje mendimi nuk eshte i plote, Le te sqaroj pak me poshte.
    Kur Pali permend aramtimin e besimtarit te Krishtere, FJALa e Perndise eshte arma kryesore, me te cilen luftojme kunder pushteteve te erresires. Si mendoni: A mund ti thuash ushtarit se, me e rendesishme per ty eshte te jesh ushtar, dhe pak rendesi ka te kesh apo jo arme per luftim.?
    Cfare do te thote: Fokusim vetem ne Krishti? Si fokusohemi ne Krishti? Kush na meson dhe na tregon Krishtin? Si e njohim Krishtin qe te fokusohemi totalisht ne te?
    Fokusim ne Krishtin do te thote njeheresh, edhe Fokusim ne Fjalen e Gjalle, pasi Krishti eshte Fjala Perendi, dhe MESAZHIN e kesaj FJALE e marim ne biblen e Perendise. Pra Fokusim tek Krishti, do te thote njerhesh, Fokusim ne Fjalen e Perendise. Nese do te perpiqeni te NDANI Krishtin nga fjala, kini hequr mundesin per te njohur plotesisht Fjalen Perendi, Zotin Krishti.
    Perendia eshte Fryme, dhe adhurohet ne Fryme. Ky eshte percaktimi i zbuleses se plote, qe Jezusi na jap ne lidhje me Perendine. Pra Fryma as nuk preket dhe as nuk shikohet prej shqisave tona ( mishi e gjaku MAt:16:17, ate mund a shquajme vetem me ane te "shqises" (Mark:8:33.) qe na jep Perendia, pasi ne te kemi lindur ne Perendine Gjon:3:5.
    Nese per dike Bibla eshte nje "mjet" ndihmues, ju siguroj vellezer se, ai kurre nuk do te arije te njohe Krishtin, te besoje ne Krishtin, te qendroje ne Krishtin dhe te beje vullnetin e Krishtit.
    Une po jap nje perkufizim te shkurter rreth bibles:Bibla eshte fjala e Mesuesit. Ju te gjithe pak a shume jeni studente dhe jeni ne gjendje qe te kuptoni se cfare une dua te them. Tri jane detyrat e mesuesit ne klase: Ti njohe, ti mesoje dhe ti coje nxenesit ne dituria. Perpara se Jezusi te largohej ne qiej ju tha apsotujve: Fryma e Perendise qe Ati do ta dergoje ne emrin tim, do tju MESOJE ( me ane te fjales) cdo GJE, dhe do tju BJERE nder MENT te gjitha ato qe une ju kam THENE( me ane te fjales). Gon:14:26.
    Fryma e Shenjte eshte MESUESI , i cili na NJEH, na MESON, dhe na Deshmon Krishtin. Shikoni detyren fondamentale qe Mesuesi Fryma e Perendise, kryen tek i krishteri. Pra Fryma e Shenjte e meson te krishterin, per CDO GJE qe ka te beje me PERENDINE dhe Mbreterine e Perendise. Por si dhe me ane te kujt Ai e kryen kete MESIM? Vereni pjesen e dyte te vargyt tek Gjon:14:26: "Fryma e Shenjte do tju BJERE nder MEND te GJITHA ato qe une ju kam THENE."
    Fryma na meson nepermjet FJALES te then nga goja e Krishtit. Pyetja eshte: A eshte bibla Fjala e Krishtit? Pikerisht ketu fillon dhe alfa e besimit. Ju kerkoni te Fokusoheni ne Krishtin, dhe jo tek bibla? Paradoks. Fryma do tju MESOJE dhe do tju ZBULOJE Krishtin, nepermjet FJALES se Krishtit, pra nepermjet fjales se Perendise, e cila eshte ne biblen e Perendsie. Nese ju mendoni se jeni fokusuar ne Krishtin, dhe menjanoni fjalen biblike, ju siguroj vellezer se Fryma e Perendise nuk ka se si tju Zbuloje, tju Njohe dhe tju Mesoje konkretisht Krishtin e Perendise. Nese nje MEsues hyn ne klase, dhe per dyzet e pese minuta ai nuk flet, por e mban gojne mbyllur, si mendoni: a moren nxenesit DITURINE dhe NJOHURINE e duhur? A do te jene ata ne gjende qe te mendojne se kan mare Diturine e duhur( te lendes)? Mos haroni gjene me fondamentale te besimit tone tek Krishti: Fryma vepron tek ne dhe kryen PUNEN e vet, nepermjet Fjales se Perendise. Dy jane punet madhore qe Fryma kryen tek besimtari i krishtere:
    1- Ai na trasformon ne nje karater me Krishtin, nepermjet NENTE FRUTAVE TE FRYMES Galat:5:22.
    2 Na Fuqizon me ane te HARIZMAVE( dhuratave te Frymes) per te sherbyer Rom:1:11.
    Vini re si thote Pali tek Efesianet.6. Merni SHPATEN e FRYMES, qe eshte Fjala e Perendise. Pra Fjala nuk vepron pa Frymen dhe Fryma nuk meson pa Fjalen. Fryma drejton kete shpate me fuqi, pergjate dyluftimit tone me pushtetet e erresires.
    Ju mund te mendohni se jeni fokusuar ne Krishti dhe vetem ne Krishti, por me pare duhet te NJOHESH ate, duhet ta PRANOSH ate, duhet ta BESOSH ate, dhe te QENDROSHne FJALEN e Tij. Vetem keshtu ti je fokusuar plotesisht ne Krishti, dhe jo ne doktrinat dhe religjionet fetare. Nese ti ndjek doktrina , te cilat nuk gjejne vend ne fjalen e Perendise ne bibel, atehere ky fakt konstaton dhe te tregon se, ti nuk je je fokusuar aspak ne Krishtin.
    Le te vijme para nje shembulli tjeter , tek Gjon:8:12:32.
    Do te kisha deshire qe ne fillim ta lexonit te gjithe pasazhin , ne menyre qe te kuptoni konrektisht ate qe une dua te them.
    Qe nga vargu 12 dhe deri ne vargun 29, Jezusi shapll te qenit e tij Perendi dhe Sheptimitar, si dhe ju deshmon farisejve te qenit e tyre nen mekat dhe nen denim te vdekjes. Ne vargun 30 thuhet: "Ndersa Jezusi thoshte keto gjera shume veta besuan ne te."
    Ketu kemi konkrektisht momentin kur njeriu vjen me besim tek Krishti, dhe kjo ndodh pasi ai ka digjuar Lajmin e Shpetmit ( permes predikimit te fjales) , Jezusin Shpetimitar. Por a mjafton vetem kjo? Le te ndjekim dy vargjet me poshte, dhe te shohim konkretisht se cfare Jezusi kerkon prej te krishterit, pasi i krishteri e ka pranuar ate me besim.
    Pasi Jezusi pa se shume i besuan atij, Ai ju tha atyre: Nese do te qendroni ne FJALEN time, jeni me te vertete dishepujt e mij."
    Ne kete varg JEzusi na tregon se BESIMIT tone tek Krishti, i NEVOITET QENDRESA ne FJALE. Qe ne te kundert do te thote: NEse nuk qendron ne FJALEN (biblen e Krishtit), BESIMI yt eshte i kote. Shikoni pra se sa FONDAMENTALE eshte Fjala e Perendise ne Besimin tone tek Krishti. Te qendrosh ne fjalen e Krishtit nuk eshte dicka apstrakte, por eshte dicka konkrete, e cila realizohet me bindje ndaj FJALES Biblike, pasi ai eshte i vetmi liber qe ne themel te vet permban MENDIMIN, QELLIMIN, NJOHURINE dhe ZBULESEN e VULLNETIT te Perendise. Ti bindesh fjales biblike , do te thote njekohesisht ti bindesh personalisht Krishtit. Ti mendon se je fokusuar ne Krishtitn, dhe njekohesisht ke menjanuar biblen duke e quajtur ate si me pak te vlefshme. Kur ti i bindesh bibles, i je bindur vete Krishtit, sepse nepermejt bibles ti ke mare zbulesen e Frymes dhe ke njohur vullnetin e Krishtit. Ne besojme ne nje Krishti qe flet ne nje Krisht qe na meson, ne nje Krisht qe vepron konkretisht vullnetin e tij tek ne. Por si flet Krishti ne ne, si na tregon ai vullnetin e tij? Nese deshrioni te digjoni zerin e Zotit, Bibla ja u tregon kete mister, nen mesimin e Mesuesti Fryma e Shenjte.
    Besimi, i cili nuk ka qendrese ne fjalen e Perendise, eshte nje besim i vdekur. Por cila eshte pasoja?
    Vargu me poshte na jep pergjigje. Pasi Jezusi ju tregoi besimtareve, te cilet sapo kishin besuar ne Krishti, se ata duhet te qendronin ne fjalen e tij qe te ishin dishepuj te tij, ai ju tregoi rendesine FONDAMENTALE qe sjell tek besimtari QENDRESA ne JFALE te Krishtit. Per kete Ai ju tha:" Do ta NJIHNI te VERTETEN dhe e VERTETA do tju beje te LIRE( SHPETUAR)"
    Qendresa ne FJALE , sjell dy gjera fondamentale tek besimtari i krishter: te ben DISHEPULL te Krishtit, dhe te NJEH me te VERTETEN( KRISHTIN) e cila te ben te LIRE.
    Te gjithe ata te krishtere, qe perpiqen te fokusohen ne Krishti, dhe jo ne fjalen e Perendise, ( ne ate biblike) , kane hequr mundesine per te qene dishepuj te Krishtit, dhe mundesine per te njohur te Verteten Krishtin. Pra ne kete rast, kemi thjesht nje demagogji te fokusimit. Fokusimi tek Krishti, do te thote njeheresh edhe fokusimi tek fjala e tij, pa te cilen besimtari ka thjesht nje besim te vdekur, dhe te padobishem.
    Kete ndryshim midis besimit te vdekur dhe atij te gjalle, Jezusi na e tregon edhe tek 10virgjereshat. Ato nuk kishin ndryshim as nga emri dhe as nga virgjeria, ndryshimi i tyre ishte MENCURIA dhe BUDALLALLEKU. Pese virgjereshat e mencura, kishin DRITE deri ne FUND, ndersa budallaqet, kur u ZGJUAN( qe eshte ringjallja ne diten e fundit) nuk kishin drite. Perse? Sepse ato nuk moren VAJ rezerve per llambat e tyre. Shikoni si thote 2Pjetri:1:19.
    "Ne e kemi edhe me te vertetuar fjalen profetike, ne te cilen beni mire te SHIKONI si ne nje KANDIL qe NDRIT ne nje VEND TE ERRET, deri sa te ZBARDHELLOJE DITA, dhe YLLI I DRITES te linde ne zemrat tuaja."
    Shikoni se sa fondamentale dhe jetike eshte per besimin tone , qendresa ne fjale te Perndise. Por nuk mund te thuash: une qendroj ne fjale, dhe ne anen tjeter te mos i kushtohesh leximit regullisht te bibles. Fjala e Perendise e forcon Besen tone dhe e rrit ate cdo dite.
    Vellezer dhe motra ne Krisht.
    Ne e njohim Krishtin , aq sa njohim fjalen e tij. Ne i besojme Krishtit, aq sa i besojme fjales se tij. Ne i bindemi Krishtit , aq sa i bindemi fjales se tij. Ne e njohim fjalen e Krishtit, aq sa njohim fjalen biblike, pasi ajo eshte e Frymezuar prej vete Frymes se Perendise. Nje nga testet ku ne do te mund te kuptojme nese kemi apo jo qendrese ne fjalen e Krishtit, eshte gjithmone kur ne perballemi me doktrina , te cilat qendrojne jashte fjales se Krishtit, dmth jashte bibles se Perendise. Qendresa ne fjale, eshte njekohesisht zbatim i saj, pasi qendresa eshte veprim.
    Ps. Matrix, ne religjionin tend, nuk behet thjesht nderimi i shejntoreve( pasi une personalisht nderoj te gjithe besimtaret e vertet te krishtere), por behet Adhurim dhe lutje ndaj tyre, duke kerkuar prej tyre falje te mekateve e tjera. Pra perpiqu te kuptosh drejt thelbin e bisedes.
    Perpiquni te kerkoni interesin e Krishtit, dhe do te shihni se sa shpejt lehtesohen gjerat, pasi BARA e Krishtit eshte e lehte per tu mbajtur.
    Zoti ju bekofte.
    Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 24-03-2004 mė 04:20

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jane dy pastore te dy kishave te ndryshme. Njeri eshte ne nje kishe karismatike, tjetri ne nje kishe ungjillore, le te themi baptiste. Qe te dy pastoret jane thelluar shume ne studimin e bibles. Ata punojne full time dhe kohen me te madhe te tyre e kalojne ne studimin e bibles. Qe te dy predikojne cdo te Djele ne kishat e tyre, si dhe merren me cdo lloj organizimi te kishave perkatese. Besimtaret e thjeshte jane shume te kenaqur me pastoret e tyre dhe kur i pyet, ata pergjigjen se jane nje bekim i madh qe u ka dhene Zoti. Qe te dy kane mbaruar ne shkollat me te mira teologjike te Amerikies, dhe kane nje experience shume vjecare ne sherbim te kishave.

Nese i pyet se cili eshte suksesi i kishave te tyre do thone pa ngurim se ata bazohen ne bibel dhe vetem ne bibel. Le t'i vizitojme pak keto dy kisha. Futemi brenda ne kishen karizmatike dhe shohim nje entuziazem te madh te besimtareve duke ngrejtur duart lart dhe lavderuar Perendine, duke kenduar me zjarr dhe duke u lutur shpesh here me gjuhera te panjohura. Ndofta diku diku mund te dale dikush dhe te interpretoje nje gjuhe te panjohur te ndonje vellai apo motre. Gjithashtu do shohim edhe disa persona qe do deklarojne ndonje profeci qe i ka bere Zoti dhe te tregojne se c'fare do ndodhe ne kishe apo me ndonje vella ditet e ardhme. Me vone do degjojme pastorin te flase per rendesine e madhe te profecise, te gjuheve te panjohura si dhe te dhuntive te tjera, qe Perendia i jep besimtareve.

Largohemi nga kjo kishe dhe shkojme te vizitojme kishen Babtiste. Aty gjerat jane me ndryshe. Njerezit nuk jane kaq entuziste, nuk ngrihen ne kembe me duart lart dhe duke kercyer, apo duke bertitur Alelujah. Ora zakonisht fillon me nje lutje, 3-4 kenge nga grupi i muzikes, dhe pastaj me nje predikim te pastorit mbi fuqine qe ka lutja, mbi detyren e te krishterit qe te perballoje djallin etj, etj.

Sic thame edhe me siper, kur i pyetem keta dy pastore per suksesin e kishave te tyre, ata treguan biblen duke thene se ne bazohemi ne bibel. Shpesh here gjate predikimeve te ketyre dy pastoreve do degjojme akuza te ndryshme ndaj atyre qe nuk besojne ne gjuhet e panjohura dhe anasjelltas.

Le te supozojme tashme se keto dy kisha vendosin te bashkohen. Po ju le ne imagjinaten tuaj te gjeni se cfare mund te ndodhe. A mendoni se ky bashkim do zgjase me shume se nje te Djele? Do kemi njerin pastor duke u mundur te bindi tjetrin se ato qe ai dhe kisha e tij beson jane biblike. Ndersa tjetri do mundohet se te tijat jane biblike dhe ato qe beson tjetri jane te rrezikshme dhe si te tilla nuk mund t'i praonje te ndodhin ne kishe. Si perfundim qe te gjejne te dy rehatine e tyre, do ndahen perseri dhe do vazhdojne ashtu si me pare.

I dashur Deshmues, te dy pastoret e njohin shume mire biblen, aq mire sa qe do ja kishte zili cdo besimtar i thjeshte. Por ata nuk njohin mire Krishtin, i cili nuk sjell ne asnje menyre percarje, por vetem bashkim. A e kupton pra se egziston mundesia te centralizohesh ne bibel dhe ne te njejten kohe te mos jesh i centralizuar ne Krisht? Vete fakti qe kishat protestante jane ndare ne kaq e kaq denominacione te shumta, nuk mund te na lere indiferent.

Le te jap edhe nje shembull te vogel biblik. Ishin mbledhur farisenjte per te vendosur qe te arrestonin Jezusin. Nikodemi, propozon se nuk e kane te drejten ta bejne nje gje te tille. Farisenjte pergjigjen: "mos valle je edhe ti nje nga ata qe e beson ate. Shko dhe lexo mire shkrimet dhe do shohesh se Mesia nuk vjen nga Galilea". I dashur vella, ata persona nuk kishin zbulimin nga Perendia. Dhe kur biblen e lexon pa zbulim, ngelet nje liber i vdekur, ngelen shkronja te vdekura, nglet nje ligj i vdekur. Por kur biblen e lexon duke t'e bere zbulim Perendia ne zemren tende, atehere bibla eshte ushqim, atehere bibla eshte Fjala e Perendise, Atehere bibla eshte Krishti vete. Sepse Krishti banon ne frymen tone, dhe aty duhet te behet patjeter zbulimi.

Sic e sheh i dashur Deshumes, as une, dhe dua te besoj se as Matrix nuk jemi kunder bibles, perkundrazi une thashe se ne bibel mund te gjesh Krishtin qe nga faqja e pare e saj deri ne faqen e fundit. Por bibla, apo me mire fjala e Zotit, eshte ushqim per te gjitha moshat, per foshnjet eshte qumesht, ndersa per me te rriturit ushqim i forte. Gjithashtu bibla mund te behet nje mjet percares per besimtaret kur ata nuk kerkojne Krishtin aty brenda, por doktrina te ndryshme.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje vellezer ne Krishtin!

I lexova me vemendje te gjitha shkrimet e gjithesecilit dhe pak a shume te gjithe flasim per te njejten gje por me kendveshtrime te ndryshme dhe pozicioni yne ne lidhje me temat e ndryshme vazhdon te mbetet i njejte sic edhe ka qene ne diskutime te tjera.

Une mendoj se qe te njohim Krishtin me mire dhe me thelle, Bibla eshte mjeti kryesor dhe themelor per ta bere kete. Bibla ka vetem nje teme, ashtu sic tha edhe Livein se qe nga rreshti i pare dhe deri i fundit aty flitet dhe ndahet vetem Jezu Krishti, Zoti i lavdise.

Simbolika ne Testamentin e Vjeter behet e qarte dhe zbulohet nepermjet Testamentit te Ri, psh. arka e Noeut simbolizon Krishtin, te dy te shpetojne nga permbytja qe erdhi dhe po vjen, Jozefi qe u tradhtua nga vellezerit e tij dhe u shit si skllav ne Egjipt shpetoi popullin e zgjedhur te Perendise nga kriza e atehershme dhe Jezusi qe nuk u besua nga vellezerit e tij si ne familje por edhe nga populli hebre eshte Ai qe shpeton popullin e zgjedhur te Perendise nga zemerimi qe po vjen. Qengji i pashkes, me gjakun e te cilit shpetuan izraelitet ne egjipt pa u prekur nga shkaterruesi, mana ne shkretetire qe ushqeu izraelitet, Jezusi eshte buka e gjalle, uji nga shkembi, arka e beselidhjes dhe gjaku i pervitshem qe ofronin izraelitet, gjaku i Krishtit na pastron nga cdo mekat dhe plot e plot shembuj te tjere te cilet jane te gjitha si shigjeta treguese me nje drejtim, tek Krishti i kryqezuar dhe i ringjallur per mektet tona qe dha veten e tij per shkak te dashurise se tij ndaj nesh.

Dhe ne jemi thirrur qe ta adhurojme Jezusin por edhe tja deshmojme Ate botes qe dergjet ne erresire dhe pa Biblen nuk nuk do te mund ta bejme nje gje te tille. Ne nuk mund ta njohim dot Krishtin pa Fjalen e Perendise si atehere ne Testamentin e Vjeter apo epoken e shkruarjes se Testamentit te Ri edhe sot Fjala e Perendise ishte ajo qe u tregonte njerezve rrugen e shpetimit. Atehere Perendia fliste drejperdrejte nepermjet profeteve qe transmetonin Fjalen e Tij apo apostujve qe ishin deshmitare okulare te ringjalljes dhe sot ne kemi perseri te njejten Fjale qe u shkrua per ne. Askush te mos mashtrohet se po mundohet ti bindet Krishtit pa Biblen. Pa Biblen, kemi rrezikun e shpikjes se Krishtave te tjere dhe qe nuk jane nga Perendia, rrezik te cilin Krishti e paralajmeroi per ne tek ungjijte kur dishepujt e pyeten per shenjat e kohes para ardhjes se Tij te dyte.

Persa i perket ndarjeve te shumta qe ekzistojne sot ne kisha te ndryshme kjo gje nuk duhet te na shqetesoje edhe aq, Perendia i njeh te tijet ne cdo kishe lokale, e them lokale se ne teresi ne kemi nje kishe, nje trup me pjese te ndryshme ku Krishti eshte kreu

Diskutimet apo debatet qe behen dhe qe i sherbejne ndertimit te trupit te Krishtit jane shume te dobishme, por duhet te bejme kujdes me Fjalen e Perendise e cila duhet te jete percaktuese dhe paresore ne gjykimet tona dhe ne njohjen e Jezu Krishtit. Komunikimi duhet te jete reciprok, Peredia na ka folur nepermjet Bibles dhe ne flasim me Atin tone qiellor nepermjet lutjes, vetem keshtu ekziston maredhenie dhe persoset ajo. Prandaj n. q. s. ne duam te fokusoheme tek Krishti dhe ti afrohemi Atij, ne veshet tane duhet te ushtoje urdherimi i Tij i fundit, Mt. 28:19-20 :

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,
    20 dhe duke i mėsuar tė zbatojnė tė gjitha gjėrat qė unė ju kam urdhėruar. Dhe ja, unė jam me ju gjithė ditėt, deri nė mbarim tė botės. Amen”.

Ky eshte qellimi per te cilin jemi thirrur te adhurojme Ate dhe ta shpallim Ate dhe ne kemi premtimin e Tij se Ai do te jete me ne deri ne mbarim te botes. Kjo eshte siguria jone prania e Tij, Ai eshte i pranishem me Frymen e Shenjte. Keshtu do te shpejtohet ardhja e Tij, pasi ungjilli i shpetimit te shpallet ne te gjithe boten per te gjithe njerezit. Jezusi na ben thirrje per te pare shenjat e kohes (Izraeli u kthye ne token e premtuar pas rreth 2000 vjetesh) dhe te fuqizohemi tek Ai, sepse paudhesia ne bote do te shtohet dhe kemi nevoje per njeri-tjetrin per te inkurajuar dhe mbajtur barret e njeri-tjetrit ne menyre qe ne diten e Zotit te mund te qendrojme dhe te dalim para Tij te paperlyer dhe te sprovuar.

Zoti ju bekofte te gjtheve dhe ju shenjterofte per thirrjen e Tij!

Ne Krishtin!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje vellezer.

Me vjen keq qe ketu jemi shume pak, kemi ngelur vetem 5 qe po flasim per Krishtin, por sidoqofte ne perfaqesojme Trupin e Krishtit ne kete Forum.

Jemi shume pak per te luftuar me njeri-tjetrin qofte e me lufte argumentash.

Ajo cka kam dashur te them une dhe Liveintwoplaces eshte ajo cka deshmon dhe vete Bibla: Shkronja vret, por Fryma jep jete!

Ai qe ngelet vetem ne shkronje, ai ben pjese ne kategorine e njerezve qe Jezusi i quan: QAFEFORTE, me zemer dhe veshe te parrethprere!

Farisejte ishin njohesit me te mire te shkrimeve, madje me mire se dhe vete ne, sepse ata vetem me studime shkrimesh merreshin gjithe diten, dhe nuk eshte rastesi qe ata nuk e njohen dot te Drejtin. Sepse I Drejti nuk mund te njihet dot nga Njohuria. Ai qe ushqehet nga Pema e Njohurise, nuk e ka te aktivizuar shqisen e Frymes per te njohur Krishtin. Ai eshte i verber!

Ketu dallohet dhe fetari nga Nxenesi i Jezusit!
    Kur thuhet fjala fetar, nje protestant direkt e drejton gishtin nga Ortodokset dhe Katoliket duke u shprehur: Lavdi Zotit qe une nuk jam si ata, qe puthin ikona dhe adhurojne shenjtoret, keta jane te papaster dhe e kane shkelur Ligjin e Zotit!

Dhe keta harrojne se fetar eshte ai qe e sheh Zotin si nje Objekt te jashtem, te Cilin duhet te besh dicka per ta kenaqur, ose duhet te njohesh mire Biblen per ta njohur!
    Dhe nuk e dine se fetar nuk eshte dikush qe ben pjese ne nje lloj Kishe te caktuar, por dikush qe Zotin e sheh jo si Jeten e Vet, jo si Qenien pa te Cilin nuk mund te marre dot fryme as dhe nje sekonde.
    Nxenesi i Tij eshte Ai qe e dashuron Mesuesin e vet, Bariun qe le jeten per delet!

Kur nje nxenes degjon fjalet e Bibles, i duket sikur ato fjale ka kohe qe i ka degjuar. Kur nje fetar i degjon, nuk ndjen te njejten gje!

Te shumte jane ata qe e njohin, por sa pak ata qe e duan!
    Sepse ata qe e njohin, nuk e njohin sic duhet. Dhe ata qe e duan, nuk kane nevoje ta njohin! Ata jane delet qe e degjojne zerin e Bariut te tyre dhe e dallojne ate mes mijera zerave te tjere!

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •