Close
Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 224
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Dikush mund te thote: Si mund ta mbajne te krishterin ne nje besim te vdekur , doktrina te tilla?
    Me eshte dhene mundesia shume here, qe tju bej shume te krishtereve kete pyetje: a jeni i shpetuar ne Krishtin Jezus? ajo qe te bie ne sy nga pergjigjet e shumta q

Kete gje mund ta konstatoni fare qarte dhe shume lehte ne kete forum te krishtere.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Dikush mund te thote: Si mund ta mbajne te krishterin ne nje besim te vdekur , doktrina te tilla?
    Me eshte dhene mundesia shume here, qe tju bej shume te krishtereve kete pyetje: a jeni i shpetuar ne Krishtin Jezus? Ajo qe te bie ne sy nga pergjigjet e shumta qe kam mare, ka qene se, te gjithe te krishteret qe ndjekin doktrina te tilla religjionoze, (per te cilat fola me siper), nuk mund te japin nje deshmi te qarte.
    Ata jane teper konfuze dhe te pasigurte rreth shpetimit te tyre. E gjitha kjo vjen per shkak se, ata nuk kane njohur dhe pranuar personalisht Jezusin si te vetmin shpetimtar . Kete gje mund ta konstatoni fare qarte dhe shume lehte ne kete forum te krishtere. Kata lloj te krishteresh e lidhin shpetimin, duke e bazuar ne VEPRAT e tyre. Por a eshte keshtu? Nese ti si i krishtere nuk je (SOT) i sigurte per Shpetimin tend, cili eshte GEZIMI i Krishtit ne ty? Mos haroni se JEzusi tha: dita e Zotit do te vije si nje vjedhes. Pra do te vije pa pritmas. Nese Krishti vjen ne kete moment, ku eshte destinacioni yt?
    Doktrina, te cilat mesojne besimtaret qe te adhurojne shenjtore, si dhe te kerkojne falje te mekateve prej tyre, ashtu sic e thashe edhe me siper, jane teper te rrezikshme dhe te largojne nga e verteta. Si mund te te japin falej te mekateve keta shenjter, kur dhe vete ata moren prej Krishtit faljen e mekateve? Judenjte u cuditen kur digjuan prej Krishtit, se Ai ju shpallte njerzve FALJEN e MEKATEVE. Jezusi e dinte se perse farisenjte cuditeshin para nje FAKTI te tille, prandaj ju tha: e di qe do te me thoni MJEK SHERO VETVETEN. Ne keto fjale te Jezusit ka nje mesim te shkelqyer rreth kesaj qe po flasim. Kjo thenie e Jezusit tregon qarte se, perpara se tju falesh mekatet te tjereve, duhet te falesh mekatet e tua. Pra si qendrojne shenjtoret ne lidhje me kete deshmi te Jezusit ?
    A ka autoritet nje shenjtor dhe kushdo tjeter qofte, (pervecse Krishtit), te fale mekatet e njeriut? A ju dha Jezusi nje autoritet te tille apsotujve te tij? Krishti ju ka dhen pushtet dishepujve te tij , qe ata te shpallin lajmin e sheptimit , ungjillin e Paqes; qe ata te pagezojne, te bejen mrekulli dhe te mbjellin dhe kujdesen per kishen e Perendise, duke hedhur te vetmin Themel, Krishtin. Ne fjalen profetike te bibles, nuk kemi asnje lloj mesimi , ku apostujt te mesonin dhe te deshmonin se, ata kishin autoritet per te falur mekatet e njeriut.
    Jezusi i mesoi apsotjut, dhe te gjithe te krishteret pa perjashtim , qe ata te falin vellane e tyre, gjithmone kuar ai vjen me pendese. Por kjo falje nuk do te thote se, Shenjti apo apsotulli kishte pushtet ti falte mekatet besimtareve te krishter. Pjetri i tha Jezusit , sa here duhet te fal vellane tim, kur ai mekaton ndaj meje? Simbas ligjit falja jepej vetem deri me shtate here, por JEzusi i tha Pjetrit se, i krishteri duhet te fale vellane e tij shtatedhjete here shtate. Pra ketu Jezusi jep nje shifer qindra here me te madhe se sa ligji lejonte. Kur ne falim vellane tone, nuk i shlyejme atij mekatin e kryer, por i japim mundesi pendeses qe ai ka bere para Atit qiellor, ne menyre qe Gjaku i Krishtit te bjere mbi te dhe ai te PASTROHET. Por edhe nese vellai yne ende nuk ka erdhur ne pendese, ne duhet ta falim ate duke mos u bere pengese , ne menyre qe Hiri dhe Miresia Perendise te veproje mbi te per ta e sjelle ne Pendese Romak:2:4.
    Cfare rrezikshmeri mban ne vetvete , nje doktirne qe meson te krishterin te kerkoje falje te mekateve prej shenjterve apo prej te te virgjers Mari?
    NEse nuk njeh thelbin e Ungjillit i cili eshte JEzus Krishti, atehere e ke te veshtire te kuptosh kete fakt. Kur i krishteri i drejtohet me ane lutjesh shenjtorit apo liderit te kishes, per te kerkuar prej tij falejn e mekateve, ai ka humbur plotesisht mundesine per te mare falje te mekatit. Ne te gjithe ungjillin e Krishtit, dhe ne te gjithe mesimin apostolik, nuk gjejme qofte dhe nje rast, ku pervec Jezsu Krishtit, dikush tjeter te kete dhene FALJE te MEKATEVE tek besimtaret e krishtere. Ky eshte fakti i pare dhe mese fondamental, ku ne duhet te bazohemi. Po keshtu vete Jezus Krishti, nuk jap asnje lloj mesimi ku te na tregoje se, aspotujt e tij kane autoritet per te falur mekatet e besimtareve. Ky eshte FAKTI i dyte, ku ne duhet te bazohemi. Po Fakti i trete?
    VEPREN e SHLYERJES se MEKATIT, e krey ne kryq vetem Jezus Krishti. Vetem ai Kishte PUSHTET per te FALUR mekatet e njeriut, prandaj edhe e krey kete veper te Hirit te Perendise. Vetem gjaku i Tij kishte FUQI per te PASTRUAR mekatin e njeriut . Shikoni pra se sa ne kundershti bijen ato doktrina religjionoze, te cialt mesojne te krishteret qe tu luten shenjtoreve per falje te mekateve.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues,

duhet bere shume kujdes sepse duke dashur te sulmosh nje fe, ti padashur dhe pakuptuar as vete ngre nje fe tjeter. Duke sulmuar kultet e shenjtoreve, pa kuptuar as vete ngre kultet e jo-shenjtoreve. Por dhe ai eshte nje kult tjeter, qe nuk te con te Krishti. (Sepse cdo kult nuk te con Aty, sepse cdo kult shnderron Mjetet ne Qellim)
    Pra, duke rrezuar ikonen, dhe duke vene aty Biblen, mos valle solle dicka te re? Aspak

Sepse te dyja jane MJETE, jo qellim. Askush nuk ka autoritetin ta quaje nje mjet te pavlefshem dhe ta zevendesoje me nje MJET tjeter, aq me keq qe ta beje MJETIN, QELLIM. Kjo do ishte marrezi.

Pra perpara se te arrish te gjykosh nje te krishter i cili puth ikonat, duhet te mundohesh te kuptosh se perse ai i puth ikonat, perse komunikon me shenjtoret dhe pasi te kesh njohur kete, mund te japesh nje mendim tendin nese kjo te duket e drejte apo jo.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga Matrix
    Deshmues,

duhet bere shume kujdes sepse duke dashur te sulmosh nje fe, ti padashur dhe pakuptuar as vete ngre nje fe tjeter. Duke sulmuar kultet e shenjtoreve, pa kuptuar as vete ngre kultet e jo-shenjtoreve. Por dhe ai eshte nje kult tjeter, qe nuk te con te Krishti. (Sepse cdo kult nuk te con Aty, sepse cdo kult shnderron Mjetet ne Qellim)
    Pra, duke rrezuar ikonen, dhe duke vene aty Biblen, mos valle solle dicka te re? Aspak
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Matrix, nese sheh shkrimet e tua te meparshem, dhe duke lexuar kete qe ti shkruan ketu , me dukesh tjeter njeri. Megjithate po te jap pergjigje rreth mendimit tend ndaj shkrimit qe une kam sjelle.
    Se pari ti duhet te dish se une nuk po bej asnje SULM, dhe nuk e kuptoj se perse te duket sulm!! Se dyti, perpiqu te me japesh me paragrafe ato vargje ku ty te duken SULM, dhe per ti cilat ti nuk je dakort, gjithmone duke i ballafaquar me fjalen profetike biblike.
    Po keshtu te them se , une nuk jam duke predikuar tjeter fe, pervecse ate te Krishtit, i cili vdiq ne kryq per ne dhe u ringjall te treten dite po per ne, qe ne te kemi jeten e perjetshme. Une nuk jam duke hequr ikonen e ne vend te saj te ve biblen, pasi ai qe ka Ikonen ne vend te Bibles... no coment. Nese ti i ke ndejkur me imtesi te gjitha keto shkrime, ne thelb te saj nuk ka te beje aspak ngritja e ndonje kulti, i vetmi kult qe une ngre eshte, Krishti, dhe ai i kryqezuar dhe i ringjallur.
    Matrix, ketu ne kete shkrim ti je vene perballe Religjionit tend dhe fjales biblike, reagimi tend ne kete sens eshte i kutpueshem, por Krishti kerkon nga ne vepra dhe jo vetem shkrime te bukura ne internet.
    Persa kohe qe i krishteri nuk ka ne qender te zemres fjalen profetike ( ecila eshte e pazvendesueshme nga aszgje tjeter), ai ende nuk eshte ndertuar ne Themel . Bota do te shkoje , tha Jezusi, por fjalet e mija do te mbeten perjete.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Sepse te dyja jane MJETE, jo qellim. Askush nuk ka autoritetin ta quaje nje mjet te pavlefshem dhe ta zevendesoje me nje MJET tjeter, aq me keq qe ta beje MJETIN, QELLIM. Kjo do ishte marrezi.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Ketu jo vetem qe nuk kupton se cfare thua, por jep njekohesisht edhe mesim te gabuar. Nese bibla do te ishte vetem MJET pa QELLIM ( Krishtin) ajo nuk do te vlente aspak, por do te ishte si nje liber nga te zakonshmit fetare. Fjalen e Perendise nuk e zvendeson askush , pasi ajo eshte primare dhe fondamentale ne jeten tone. Ti Matrix e njeh Krishtin, e beson ate, e ndjek ate, dhe ben vullnetin e tij, aq sa njeh , beson dhe zbaton fjalen profetike ne bibel. A te jep IKONA ( psh) nje mesim kaq fondamental? Pra te dualizosh nje ikone me fjalen profetike, dhe ti quash te dyja si dicka te barabarta ndermjet tyre, per mua eshte hera e pare qe e digjoj, dhe qe apsolutisht nuk e pranoj. Po te bej vetem nje peyetje: Pese ne testamentin e ri nuk ka asnje mesim qofte nga Krishti apo nga apostujt, rreth MBAJTEJS se IKONAVE dhe adhurimit te shetoreve? Nese ato do te ishin kaq fondamentale ne besimin e Krishtere, mendosj se Jezusi dhe apostujt do tja kishin deshmuar dhe mesuar nje nje gje te tille basheksise se pare. Ti ne nje shkrim tend thua se, bashkesia e pare ishte vertet modeli i nje bashkesie te krishtere ku duhet te ece kisha e sotme, por duhet te dish se ajo bashkesi nuk kishte as ikona, as ndertesa te praurara kishtare, dhe as adhuronte Pasotuj apo shenjtore. Po keshtu dhe apostujt, nuk mesuan kurre te krishtert e pare, qe te adhuronin ikona, dhe shtenjtore, si dhe te kerkonin falje te mekateve pre apostujve apo shejtoreve. Ajo bashkesi kishte vetem Krishtin dhe Fjalen e Perendise ne zemer, dhe nen udheheqjen e Fryemes se Perendise ajo ecte dhe bente vullnetin e Krishtit.
    Sic thashe edhe me siper, eshte e lehte te flasesh ne internet per Krishtin dhe kryqin e tij, por kur vjen perpara ballafaqimit midis Mesimit Biblik te Perendise dhe religjionit , gjerat veshtiresohen dhe njeriu mer pozicionin e tij te meparshem. Kjo ndodh per shkak se Krishti ende nuk eshte formuar plotesisht tek ai.
    Sa per MEJTIN, nese Bibla nuk do te ishte i VETMI MJET qe ka te vetemin QELLIM Krishtin, ajo nuk do te vlente aspak ne jeten e besimtarit te Krishter. Qe ta kutposh kete po te them se, nese bibles do ti heqesh QELLIMIN (Krishtin), ajo kthehet ne nje liber si te gjithe librat e tjere fetare. Besimi yne tek Krishti eshte i themelosur konkrektisht ne deshmine dhe mesimin e bibles. Mos haro se bibla eshte Fjala e shkrojtur, e cila ne thelb te vet permban fizionomine dhe mendimin e FJALES se GJALLE Perendi. Nese nje i krishter ne jeten e tij, nuk perdor Mejtin( biblen) per QELLIM te Krishtit, ai nuk eshte duke bere vullnetin e Zotit Krisht.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Pra perpara se te arrish te gjykosh nje te krishter i cili puth ikonat, duhet te mundohesh te kuptosh se perse ai i puth ikonat, perse komunikon me shenjtoret dhe pasi te kesh njohur kete, mund te japesh nje mendim tendin nese kjo te duket e drejte apo jo.
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Ne shkrimin tim nuk gjykoj askend per veprimet qe njeriu ben, pra jini me i kujdeshem ne fjalet tuaja. Une nuk mund te gjykoj askend nese ai puth ikonen, adhuron shenjter, ju lutet shenjterve per falje te mekateve e tjera. Une kam te drejte te shpall dhe te deshmoj drejt fjalen e Perendise, ashtu si cdo i krishter tjeter ne kete forum. Jezusi ne shembelltyren e tij tek MAt:25, na tregon se, sherbestareve te tij ai ju ka dhene TALLANTAT per ti sherbyer pikerisht atij. Une dua ta perdor drejt Tallanten , jo qe te fitoje Religjioni apo gruptimi im fetar, por te fitoje Krishti dhe vetem Krishti, ku kisha e tij eshte vete trupi i tij Filip:2:19-22. Pra me kete dua tju them se, do te deshmoj drejt vetem fjalen dhe doktrinen qe shkrimi i Perendise nepermjet Fryemes se Shenjte na meson. Nese ju nuk jeni dakort me shkrimin tim , te ftoj me dashuri vllazerore, qe te besh korigjimin tend, gjithmone te mbeshtetur tek fjala e Perendise. Pra une mendoj se, ti je prekur pa te drejte, sepse nese sheh dicka nga ato qe une kam deshmuar, e cila nuk qendron simbas mesimit biblik, atehere te jam mirenjohes dhe pres me dashuri cdo korigjim, pasi korigjime te tilla ndertojne besimi tone.
    Me dashuri ne Krisht Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-03-2004 mė 02:53

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur deshmues,
    Une nuk dua te te gjykoj aspak, dhe as ti mua. Por sidoqofte, po mundohem te them ate qe mendoj. Ti me thua se une te dukem tjeter njeri duke krahasuar shkrimet e meparshme me kete shkrim, sepse ti sheh vetem gjerat siperfaqesore (me fal nqs jam gabim).
    Keshtu pra ti i ndan te krishteret ne Fe.
    Une nuk po bej kete. Feja jone duhet te jete Krishti. Ikonat, Bibla, dhe gjithcka tjeter jane thjesht gishta qe te drejtojne nga Ai.

Ashtu sic te kam thene e me pare. I krishter nuk eshte ai qe lexon Biblen, madje as ai qe mundohet te zbatoje ligjet qe jane aty. Kete te fundit e theksoj qe mos sjellesh kundershembuj se Biblen mund ta lexosh, por po nuk e zbatove nuk ja vlen.
    I krishter nuk eshte ai qe puth ikonat me qellim tjeter nga ai qe aty te preke imazhin e Zotit te tij qe u be njeri.

Keshtu pra, nuk mund ta marr fare ne konsiderate faktin se meqenese ne Bibel nuk permenden ikona, atehere ai qe nderon ikonat apo shenjtoret nuk eshte i krishter.

Sepse Bibla nuk ekziston fare, i dashur deshmues.Krishti eshte Fjala.Dhe ne jemi letra e shkruar qe i eshte derguar kesaj bote.

Por megjithate, Bibla ekziston. Dhe ajo nuk eshte shkruar vetem ne leter. Dhe c'eshte me e rendesishme, nuk ka mbaruar ende se shkruari...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 05-03-2004 mė 09:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I dashur vella MAtrix.
    Nuk kam aspak qellim qe te krijoj konflikte dhe shkrime te kota , ku ti largohemi te vertetes. Qellimi im si i krishtere, por edhe si kontribues ne kete faqe kristjane, nuk eshte te gjykoj , por te shpall. Por kur flitet konkretisht per nje problem, mendoj se duhet te qendrosh ne zgjidhje te tij. Ju jeni orthodhoks ne religjion dhe une e kuptoj regimin tuaj. Ne shkrimin e dyte (nese me lejon) ju kini nje gje te paqartesuar drejt. Nese me lejoni, (me dashuri vllazerore), dua tju ndihmoj ne kete pike te paqartesise tuaj. Paqartesia juaj qendron ne faktin se, per ju Shkrimi i fjales profetike ne bibel, eshte njelloj si te tjerat gjera te besimit. Psh, ju thoni se, Ikonat, bibla e gjithshka tjeter jane gishta qe drejtohen nga Ai. Fjala e Perendise nuk eshte "gisht" tek besimtari, ajo eshte themeli ku nderton besimtari. Nese do te te sillja te gjithe shembujt biblike, rreth rendesise fondamentale te fjales profetike, do te me duhej kohe e gjate. Tek fjalet e urta, Perendia na porosit qe te qendrojme( fjala qendrese do te thote ,THEMELOSJE) ne fjalet dhe porosite e tij, ta varim fjalen e Perendise si nje gjerdan mbi qafe. Davidi thote: Fjala e Perendise eshte si nje Argjend i pastruar shtate here ne furre. Krishti porosit te krishteret qe te qendrojne ne fjalen e tij. Besim te vertet ka vetem ai qe digjon fjalen dhe e zbaton ate, tha Krishti ne paravoline e ndertetes se besimit. Pjetri thote, kushtoini kujdes fjales profetike, pasi ne te shikoni si permes nje kandili qe ndrit ne nje vend te ERRET, deri sa Drita e Perndise te shndrite tek ju dhe ylli i drites( Krishti) te linde ne zemrat tuaja. I gjithe Shkrimi eshte i frymezuar nga Perendia dhe eshte i vlefshem per MESIM, BINDJE, NDREQJE, DHE EDUKIM ME DREJTESI, qe njeriu i Perendise te jete i PERSOSUR dhe i PAJISUR per VEPRA te MIRA dhe te SHENJTA. Nuk mendoj se ikonat dhe mesimet e ndryshme religjionoze fetare , do te jepnin kete kontribut kaq fondamental ne formimin dhe ndertimin e themelosjes te besimtarit kristjan. Dhe nese kete kontribut kaq FONDAMENTAL tek BESIMI i te krishterit e ben FJALA profetike nepermejt Frymes se Shenjte, atehere per c'gje tjeter kemi nevoje me shume? Per sa kohe qe ju,( me ju nenkuptoj te gjitha religjionet fetare) te vendosni shkrimin profetik ne plan te dyte duke e vleresaur nje me ikaonat e tjera gjera si keto, ju nuk e kini njojtur konkretisht Krishtin, ju nuk kini lindur ne Krishtin, ju nuk mund tju mesoje Fryma e Perendise, ju nuk mund te ndertoheni ne Krishtin dhe ti sherbeni atij me veprim. Kupto edhe njehere kete qe po te them: Fjala e shkrojtur eshte menyra e shprehjes, nepermejt te ciles Fjala e Gjalle Zoti Krisht, behet i dukeshm, i prekshem, i kupueshem dhe i pranueshem nga shpirti yne.
    Ju mendoni se duke puthur nje ikone, kini prekur imazhin e Zotit?
    Ky jo vetem qe eshte mesim i gabuar, por ai vjen si rezultat i mosnjohjes dhe mosveprimit konkret ne ju, i Fjales se gjalle qe vepron nepermjet fjales se shkrojtur ne bibel. Prekja e imazhit te Zotit nuk eshte aspak Fizike, por eshte Shpirterore, por ai qe nuk ka Krishtin ne zemer perpiqet ta preke ate me buzet e gojes se tij , tek nje ikone. Per mua ky lloj besimi eshte vetem nje besim me mendje, te bazuar tek aftesite e shqisave njerezore. Nuk jane shqisat tona njerzore, ato qe na sjellin tek Zoti dhe qe na japin konkret imazhin e Zotit. Besimi tek Krishti , perjashton cdo gje njerzore, prandaj dhe Pali thote: une e kryqezova MISHIN. E di ti se cfare quhet MISH? Mishi fillon qe nga MATERJA dhe perfundon ne deshrien ose vullentin e tij. Me fjalen Kryqezim te MISHIT Pali tregon, se, ky kryqezim fillon nga ai fizik( nepermjet dhimbjeve fizike si rrahje, torrtura, burgosje e tjera) dhe mbaron tek ato shpirterore, te cilat permblidhen ne vullnetin e njeriut te mishte. Nese ne do te perpiqemi qe neprmjet shqisave tona te kerkojme njohjen dhe prekjen e imazhit te Perendise, (dhe kete e ploteson simbas jush Ikona, nje drase e pikturuar) kjo verteton katerciperisht se ne zemren tone MUNGON Krishti, dhe nese mungon Krishti natyrisht qe mungon dhe imazhi i tij. Perse? Sepse ai ende nuk ka hyre dhe te banoje ne jeten dhe zemren tone. Kush ka Krishtin ne zemer, nuk ka nevoje te kerkoje permes shqisave te tij njrezore, prekjen e imazhit te Perendise, pasi Krishti eshte vete Perendia ne ne , sebashku me imazhin e Tij. Fjalet e Krishti perfundimisht drejtuar Thomajt ishin: Lum ai qe nuk ma PA dhe me BESOI.
    Besimi yne ne Krishtin nuk vjen si rezultat i aftesive te MISHIT tone, por vejn si rezultat i DEGJIMIT te FJALES se Perendise Rom:19:17. Kur Pjetri deshmoi se Krishti eshte Biri i Perendise se Gjalle, JEzusi i tha: nuk ta zbuloi as MISHI DHE AS GJAKU, por ta zbuloi vete Ati im ne qiej.
    I dashur vella MAtrix, vetem kete thenie te Krishtit nese do ta kuptosh drejt , ti do te arrish te njohesh personalisht Krishtin, pa ndihmen e ikones dhe te shenjtorit, sepse vete Ati qiellor do te ta zbuloje ate. Zbulesa nuk vjen nga Mishi, dmth, as puthja dhe as shikimi i nje ikone, as cfardo lloj tjeter mundesi njerzore nuk te ZBULON Birin e Perendise, ate ta ZBULON vetem Perndia. Dhe pasi Perendia e ka Zbuluar Krishtin ne ty, te fton te KRYQEZOSH pikerisht pengesen me te madhe, MISHIN. Ti ke sjelle nje teme shume te bukur rreth kryqit te Krishtit, por duhet te jesh i qarte dhe i bindur se cdo te thote , te kryqezosh mishin tend. E para e te gjithave te kryqezosh MISHIN do te thote: Besimi yt dhe gjithshka qe ti investon ne Perndine, te mos kete piknisje dhe pikmbeshtetje njeriun e MISHTE dhe gjithe boten e tij njerzore dhe shpirterore. Kjo do te thote se: as puthja e ikones, as mbajtja e nje sere rregullash njerzore dhe nisma te tilla, si dhe as cfardo lloj aftesia intelektuale tek MISHI, nuk te japin Krishtin ne zemer. Por ato perkundrazi te jene te VDEKURA per njeriun e ri ne Krisht, te cilat arihen neprmjet kryqezimit qe ai i ka bere mishit te tij , se bashku me Krishtin dhe ringjalljen e tij. Ky eshte njeriu i ri, I cili lindi nga FJALA dhe Fryma e Perendise.
    Me dashuri ne Krisht Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    bruksel
    Postime
    15
    Me falni se po dal jashte teme me kete pyetje,

Ne cilen date jane pashket Ortodokse kete prill ??

shpresoj te mar nje pergjigje dhe moderatoret te me falin

qe dola jashte temes.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Me date 11
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Une jam duke folur rreth doktirnave religjionoze, me te cilat ndeshet kisha e Perendise. Qellimi im ne kete shkrim nuk eshte as lufta ndaj religjioneve te ndryshme , dhe as kunder fetareve te ndryshem. Ajo qe mua me preokupon ne kete shkrim eshte: si duhet te qendroje i krishteri perballe doktrinash, te cialt bijen ne kundershti me mesimin e fjales profetike. Kjo gje eshte e rendesishme per te gjithe te krishtert . Nese une apo kushdo qofte tjeter, nuk thote drejt fjalen e Perendise, ai nuk ve ne pune tallenten qe Krishti i ka dhene. Pra ai nuk punon per Zoterine, por punon per njeriun. Une i kam ftuar te gjithe te krishtert, qe te marin pjese ne kete shkrim, dhe te shprehin mendimet e tyre.
    Nese dikush meson se, duhet tju lutemi shenjtejve, duhet ti adhurojme ata, duhet te kerkojme falje te mekateve prej tyre, e tjera gjera si keto, mos valle ai vepron drejt simbas mesimit te fjales profetike? Pyetja eshte: A gjeme nje mesim te tille ne bibel? Dikush thote: mbase ne bibel nuk ka nje mesim te tille, por ne si kishe e pranojme nje mesim te tille, sepse ai eshte pjese e mesimit tone te tradites. Ateher le te vijem tek pyetja tjeter: A dhane apostujt e Krishtit mesime te tilla? A vinin mesimet e tyre nga inspirimi i Frymes se Shenjte, apo nga intligjenca e tyre? Pali i deshmon Timoteut se, i gjithe shkrimi i shenjte eshte i frymezuar nga Fryma e Perendise.
    Si vepruan apostujt me besimitaret e krishter, dmth me kishen e Perendise? Ata i cuan te krishtert perpara Kryqit te Krishtit, si i vetmi vend, ku cdo njeri mund te mare faljen e Mekateve nepermejt Gjakut te Krishti, te cilin ai e derdhi ne kryq. Po keshtu, ne te gjithe mesimin apsotolik nuk shohim asnje mesim, ku ata te vendosin veten e tyre si NDERMJETES, me ane te te cileve te krishteret do te mund te komunikonin me Krishtin. Nje mesim i tille eshte jashte fjales profetike. NEse sot nje i krishter ndeshet me mesime te tilla, ai duhet te dije te kundershtoje ato, nepermjet qendreses ne Krishtin JEzus. Le te shohim konkretisht apsotullin Pal. Ai ishte nje apsotull i derguar prej Krishtit, per te DESHMUAR emrin e Perendise nder kombet jocifute. Detyra e tij ishte, te sillte njerzit para Krishtit, si e vetmja menyre, ku cdo njeri mund te mare faljen e mekateve dhe si perfundim jeten e perjetshme. Nese dikush meson ndryshe nga ky mesim ( qe jep Pali), verteton se nuk njeh Krishtin dhe nuk ben vullnetin e Krishtit. Nuke eshte Deshmuesi kunder doktrinave te tilla, eshte pikerisht mesimi i fjales profetike ne bibel.
    I gjithe shkrimi na nxjer ne perfundimin se, pranimi dhe besimi tek Krishti, jane ceshtje personale qe kane te bejne midis te krishterit dhe Krishtit. Midis tyre nuk ka asnje ndermjetes, prandaj dhe Krishti tha: Ejani tek Une o ju te gjithe te munduar dhe te renduar, dhe une do tju jap prehje. Keto fjale te JEzusit jane nje mesim i gjalle per cdo te krishtere. Jezusi na fton personalisht te vijme tek Ai, pa mdermjetes apo mderlidhes te jashtem, qofshin keta edhe apostuj apo shenjte e tjera. Me pas JEzusi thote: "merni mbi vete zgjedhen time..." Perseri edhe ketu Jesusi na tregon se, MARJA e ZGJEDHES se TIJ ( e cila eshte paqja me Perendine), eshte nje marje personale e te krishterit, direkt prej Krishtit, pa nderhyrje nga jashte. Ky eshte dhe qellimi im ne kete teme. Cdo kush qe udheheq njerzit drejt Krishtit, ka pergjegjesi para Perendise, mbi mesimin dhe doktrinen qe ai meson. Pali ju deshmoi korinthasve duke ju thene se, nuk u kryqezua Pali per ju, por u kryqezua Krishti. Pra vetem Atij i perkisni, vetem tek ai ka paqe dhe clirim prej mekatit, vetem tek ai ka Shpetim dhe jete te perejtshme, vetem gjaku i tij ju cliron nga mekati. Mesimi i Palit eshte nje shembull i qarte per te gjithe te krishteret mbare. Ndiqni hap pas hapi mesimin e apsotujve , dhe do te shihni se ata gjithemone shpallen fjalen, dhe cuan njerzit tek Krishti, duke i udhehequr dhe mesuar simbas fjales profetike dhe deshmise se Frymes se Shenjte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 19-03-2004 mė 01:54

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pyetje:

A duhet nje i krishter te lutet per nje te krishter tjeter?

Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •