Close
Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 224
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    AMEN
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Se pari ju pershendes te gjithve ne Krishtin Jezus.
    I dashur vella Astrit, me nderhyrjen time te vogel, nuk pata qellim qe te tregoj se sa une di,( nese ndjehesh pak i merzitur me fal) por ne kete faqe ka besimtare te niveleve te ndryshme, te cilet nuk mund te kuptojne plotesisht nje mesazh qe ne percjellim. Pergjithesisht jam dakort me shkrimin qe ti sjell.
    Vella Matrix, kam dicka te vogel per tju thene.
    Nuk pajtohem me fatkin se, dikush mund te zere vendin e Krishtit ne kishe, per shkak te podiumeve e tjera si keto. Dikush mund te zere vendin e Krishtit vetem tek ata qe nuk duan te njohin Krishtin dhe nuk i perkasin Krishtit.
    Megjithate do te ndalem ne vazhdimi te temes.
    Ne te gjithe kete teme ceshtja qe na prokupon me shume ne te krishtereve eshte: sistemi drejtues ne kishen e sotme, dhe mardhenia e te krishterit me to.
    Per kete une ngre dy pyetje:
    1_ A kemi te bejme sot nder kisha, me nje sistem drejtues te rene.
    2- Nese ky sistem eshte i rene, si drejtohet dhe organizohet sot kisha e Perendise?
    Une mendoj se ne keto dy ceshtje, duhet ta perqnedrojme diskutimin tone. Gjithsecili eshte i lrie dhe i mirepritur per te dhene mendimin e tij. Pra askush nuk ka te drejte te gjykoje vellane e tij per mendimin qe ai ka.
    A kemi te bejme sot me nje sistem drejtimi te rene fetar ,i cili drejton sot kishen? Une e kam thene edhe ne shkrimet e mesiperme se, kisha e Perendise rruhet prej Perendise dhe eshte prone e Perendse. Eshte shume e guximshme, qe te dalesh ne perfundimin se, sistemi qe drejton sot kishen , eshte nje sistem i rene fetar. Sistem i rene do te thote, nje sistem drejtues qe nuk funksionon, dhe ka humbur aftesine e drejtimit. A e shohim konkresiht sot kete fakt ne kishen tone? Nese do ti referohemi letres se Korinthasve, Pali na tregon se si Perendia vendos ne drejtim te kishes nje sere pushtetesh , nepermejt te cialve kisha organizohet dhe drejtohet. Nese arijme ne konkluzionin se , sot i gjithe sistemi i drejtimit eshte i rene, atehere lind pyetja: Per ke kishe dhe cilat pushtete ben fjale Pali tek letra e korinthasve e me gjere? Ne duhet te pranojme nje fakt i cili eshte: Perendia nuk e kthen prapa ate qe ka premtuar dhe bere ne kishen e tij. Vete Krishti i mesoi apsotujt, se si ata duhet te udhehiqnin nepermjet sherbeses se tyre, kishen e Perendise. Pra kishe pa drejtuesa dhe sitem drejtimi nuk mund te mendohet . Vete apsotujt e Krishtit ne letrat e tyre, na japin shembuj konkrete se si ata jo vetem qe udhehiqnin kishen e Krishtit, por edhe si ata vendosnin drejtuesa ne te gjtha bashkesite qe lindnin ne Krishtin JEzus.
    A ka fuqi nje sistem drejtues ta coje kishen ne rruge te gabuar , kunder Krishtit? Drejtuesit pa pasues, jane te humbur. Pra drejtuesat mund te shpien ne nje rruge te gabuar kishen , kur kisha i ndjek ata. Pra vetem ata qe ndjekin sisteme drejtuese te rena, do te jene te rene. Le te shohim deshmitaret e Jehoves.
    Ata theresin me te madhe dhe thone : ne jemi kisha e vertete e Krishtit. Por a eshte keshtu? Themeli ne te cilin ata jane ndertuar, nuk eshte Krishti. Ata mohojne Krishtin Perendi, mohojne Krishtin krijues, dhe deshmojne se JEzusi eshte i krijuar. Pikerisht kjo eshte doktrina baze e besimit qe ata ndjekin. Por kjo kishe eshte e rene per shkak te sistemit drejtues qe ka, apo per shkak te doktrines ne te cilen ata besojne? Le te hidhemi ne kishen e krishtere. Nese ajo drejtohet prej nje sistemi te rene, atehere, ku jane besimtaret dhe bijte e Perendise? Ne cilen kishe ata shkojne? Ne cilen kishe ata adhurojne dhe deshmojne Krishtin shpetimtar? Pikerisht per kete arsye ne nuk duhet te deshmojme the te themi se , sistemi i sotem drejtues nder kisha eshte nje sistem i rene. A kemi ne bibel ndonje fakt, ku ne mund te shohim konkretisht se cfare do te thote sistem drejtues i rene?
    Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ku na paraqitet ne bibel nje sistem i rene fetar? Udheheqja prifterore e Izraelit, ishte nje sistem i rene, i cili nuk e udhehoqi popullin e Izraelit drejt Krishtit. Perkundrazi ky sistem fetar, e drejtoi kombin e Perendise, ne te kundert te Krishtit. A mund te themi sot, se kemi nje sistem te tille fetar te rene , i cili nuk e udheheq kishen drejt Krishtit?
    Pak me siper permenda Deshmitaret e Jehoves, pasi ata jane nje sistem fetar i rene, te cilet nuk ecin ne te verteten , ne Krishtin. Por a mund te themi se, jane DREJTUESAT ata qe po i cojne kete bashkesi ne te kundert te Krishtit? Ata vertet udheheqin kete bashkesi, por ne te vertete udheheqin VETEM PASUES dhe MIRATUES te besimit dhe doktrInes ne te cilen ata besojne. Pra une nuk mund te them se, ky grup drejtuesish po mer me qafe nje basheksi te tille. Cdo kush ka pergjejgesi ne besimin dhe doktrinen qe ndjek. Jezusi tha: kur i VERBERI i prin te VERBERIT, te dy do te bien ne kanal. Pra ne kete rast kemi te bejme me drejtim te verber( te rene) dhe besimtare ( NDJEKSA) te verber. Prandaj pak me siper thashe se, sisteme te rena fetare kane pasues te rene.
    Te dalesh ne perfundimin se, kisha sot drejtohet nga nje sistem i rene fetar, mendoj se eshte me shume pergjegjesi. Une e pranoj se , sistemi i sotem fetar, ne plot momente behet nje pengues per besitmaret e kirshtere, por asnjehere ai nuk mund te denigroje lidhjen qe i krishteri ka me Perendine, Zotin Krisht. Jezusi tek Gjoni 10: na deshmon se, ASKUSH nuk mund ti rembeje bijte e Perendise nga dora ime ".
    Shpesheher ne drejtim te kishes, shohim edhe drejtuesa te cilet me veprat e tyre keqperdorin pushtetin, duke sjelle probleme serioze ne kishe. Psh. Ne nje shtet te Amerikes, drejtuesat e nje kishe kerkojne qe ne DREJTIM dhe SHERBESE te kishes te perfshihen edhe HOMOSEKSUALE. Kjo gje eshte nje skandal per kishen e Perendise, pasi ata qe drejtojne kishen e Perendise, duhet te jene te ZGJEDHUR nga Fryma e Perendise. Por ai qe eshte i zgjedhur, ben vullnetin e Perendise dhe jo ate te mishit? Por si duhet te veproje nje i krishtere i rilindur ne Krisht, perballe nje fakti te tille? A duhet te shkoje me ai ne kete kishe, ne te cilen ka drejtues te korruptuar? Ai qe largohet para nje fakti te tille, konfirmon se Krishti vepron ne te, se besimi i tij eshte ne te Verteten. Pikersiht kjo eshte lidhja personale qe ne kemi me Krishtin. Shume te krishtere nuk i kushtojne shume rendesi lidhjes personale dhe pranimit personal qe i Krishteri ka ne Krishtin. Vetem ne saj te kesaj LIDHJE ne kemi udhehqje te drejteperdrejte prej Krishtit, nepermejt Frymes dhe fjales Profetike te Perendise.
    Fakte te tilla te ndryshme nder kisha, nuk mund te na bindin se, sot kemi te bejme me nje sistem te rene fetar. Nje sistem i rene fetar , nuk mund te drejtoje dot kishen e Krishtit. Apsotulli Pal na tregon se, Perendia ka vendosur sot ne kishen e tij te vajsorit dhe te zgjedhurit, pra keta nuk jane te FSHEHUR, por jane te dukshem nga te gjithe, te cilet me pervojen dhe shembullin e tyre, percjellin Krishtin tek te gjithe besimtaret e Krishtere.
    Ne disa kisha , ne te cilat une kam mare pjese, deshmoj se drejtuesat kane qene plotesisht ne rolin e tyre sherbestar. Me ket gje nuk perjashtoj paregullsi te ndryshme , shpeshher edhe disa zenka e tjera. Keto do te jene gjithmone te pranishme ne jeten tone te krishtere. Shikoni se, sa here apsotulli Pal debatonte me te krishteret e ndryshem, qe nga bashkesia e korinthit dhe deri ne ate te Galatise. Kishte nga ate te krishtere, te cilet nuk e pranonin Palin si nje lider te kishes, bile dhe i kunderviheshin atij. E gjitha kjo ndodh tek ne, per shkak te mishit ne te cilin jetojme, prandja Pali porosit tek Galatasit:5, se, qe te ecim ne Fryme duhet me patjeter te mos permbushim deshirat e mishit. Nisur nga ky fakt themi se, ne drejtim te kishes nuk ka lider te persorusr dhe te pagabueshem, ashtu sic nuk ka edhe besimtare te persosur e te pagabueshem. Perendia tek i Krishteri sheh zemren e tij dhe dallon cdo mendim te saj. Nje drejtues, apo besimtar i thjeshte qofte, i cili ne zemer te tij ka Krishtin, Perendia e ngre edhe nese ai bije Psal:37:22-24. Sepse Perendia nuk sheh mishin tek ne ( te shpetuarit), por sheh Krishtin. Pra si perfundim them se, eshte tjeter gje te gabosh si drejtues qe je, dhe tjeter gje te mesosh dhe te udheheqesh gabim nje bashkesi. Nese drejtues te tille, te cilet mesojne dhe udheheqin gabim bashkesine ( ne doktrine te reme), shume shpejt ajo bashkesi do te shkatrohet, sepse besimtari i vertete ai i cili njeh dhe ka Krishtin ne zemer, do te largohet, sepse : cfare bashkesi ka drita me erresiren?
    PROBLEMET NE BASHEKSI.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Deshmues,

Me keqardhje po te them se nuk i kupton apo nuk don t'i kuptosh ato qe themi neve. Shpesh here kam vene re se nuk ndjek rrjedhen e shkrimeve por thua ato qe ti ke ne koke dhe interpreton ato qe ne themi ashtu sic i mendon ti. Dhe kur ne mundohemi te te themi se nuk eshte ashtu, ti perseri vazhdon mendimet qe ke ne koken tende. (nuk e di se si do duken por nuk kam aspak ton te ashper)

Edhe ti, edhe une, edhe Matrix dhe kushdo tjeter jemi njerez te rene. Por kjo nuk do te thote se une dhe ti nuk jemi te shpetuar. Ne jemi te shpetuar nepermjet Hirit te Tij, por kjo nuk do te thote gjithashtu se ne jemi te liruar nga mishi. Pra ne jemi plot me mish, dhe menyra e vetme per te punuar per Zotin, nese Ai na therret, eshte qe me pare te kemi perjetuar kryqin. Nese nuk e perjetojme kryqin qe te pastrohmi nga mishi, ne kurre nuk do jemi ne gjendje t'i sherbejme Perendise. Ai nuk mund te pranoje ne asnje menyre te bashkepunoje me mishin.

Sot eshte mbushur me punetore qe punojne per Perendine pa pas njohur kryqin me pare. Rrezultati eshte qe ne kisha te futet shume fakti "njeri", gje qe eshte e huaj per Perendine. Kjo gje e ka zanafillen qe nga fillimi i shekullit te 4 me Kostandinin e Madh dhe vazhdon edhe sot.

E njejta gje ndodhi edhe me kishat protestante qe me Luterin, Zwiglin, dhe Calvin. Te tre keta kane perndjekur te krishtere te tjere qe ndodheshin jashte sistemit te tyre. A jane keto gjera shenja te Krishtit? Sigurisht qe jo, jane shenja te mishit. Por mos harro se ata jane themeluesit e ketij sistemi fetar ne te cilen ne bejme pjese sot.

Perfundimi, sistemi fetar eshte i rene, por brenda ketij sistemi ndodhen me mijera vellezer dhe motra. Ti thua a na drejton ky sistem fetar drejt Krishtit? Do them po me gojen plot kur flasim per pranimin e Krishtit ne jeten e njerezve, por do them JO kur eshte per t'i drejtuar ne njohurite e thellesive te Krishtit dhe ne njohurine e Kryqit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Livein, mbase jemi ne nje linje por nuk meremi vesh. Deri tani ne te gjitha shkrimet e tua, kam pare se per ty sistemi i sotem fetar eshte eshte i rene, dhe keshtu ai pengon te krishtert e vertet. Por sot me kete shkrim, ti po flet me i qartesuar, duke i hequr disa "gjera"ketij sistemi te rene, i cili tani na cokerka tek Krishti, por nuk na jep mundesine qe te njohim Kryqin dhe te kemi thellesine e njohurise se Krishtit.
    Perseri me duhet tju them dicka qe eshte shume e rendesishme per te gjithe ne si te krishtere. Sitemi i sotem fetar nuk eshte aspak i ndryshem me ate qe ka qene qysh ne fillimet e kishe se Krishtit. Por sot duket i tille, sepse Kisha eshte rritur ne perpjestime gjigande, koha dhe zhvillimi eshte rritur persri ne perpjesitm teper gjigande. Pra kisha sot eshte akoma me e forte se kurre dhe e konsoliduar. Ne testamentin e ri, ne njohim LINDJEN dhe fillimin e kishes se Krishtit ende ne procesin e ORAGNIZIMIT dhe RRITJES. , Ndersa sot, kemi nje kishe te konsoliduar, te organizuar, e cila vepron dhe drejtohet prej Krishtit; kemi nje kishe e cila ka kaluar neper shume prova dhe ka pare fuqishem doren e Perendise. Nese sheh historine neper te cilen kisha ka ecur nder shekuj, do te bindesh, dhe do te shohesh se sa fuqishem Krishti e ka mbajtur ate ne dore te tij. Drejtues te shumte kishtare, kan devijuar nga mesimi i apsotujve , por Fryma e Perndise, nuk ka lene pa nxjere ne pah mesimin e Krishtit, si dhe pa nxjer lider te mbushur plot me Fryme te Shenjte, te cilet i ka perdorur per te drejtuar kishen e Tij.
    Gjeja qe une nuk pajtohem me ju dhe me Matrix, nuk eshte thjesht sitemi fetar, por eshte mendesia dhe krahasimi qe ju i beni kishes se hershme dhe asaj te sotme, ku per ju kisha e hershme ishte e shenjte dhe e forte, e ndersa sot me e rene. Une nuk kam qellim tju gjykoj as juve dhe askend tejter, por Perendia ne te cilin besoj me meson dhe me thote se, Perndia eshte i njejte dhe i pandryshueshem, dhe kishen e udheheq dhe e mbron po i njeti Krisht. Pra nese ne kemi nje ndryshim kaq thelbesor midis ketyre dy perjudhave te kishes( simbas jush), atehere mendimi te shpie jo tek njerezit dhe drejtuesit e krishtere, por tek Krishti, pasi kisha eshte Krishtit dhe jo e njeriut. A nuk eshte i njeti Krisht ku kisha beson sot? A nuk jane te njejtat sherbesa dhe pushtete qe Krishti ka vendosri si ateher po ashtu edhe sot ne kishen e tij? E nuk eshte i njeti Fryme i cili ju jep dhurata dhe Harizma besitmareve te krishtere si die po ashtu edhe sot? A nuk jane dhene keto dhurata prej Frymes, per te sherbyer ne kishe, si die po ashtu edhe sot?
    Ne testamentin e ri, dhe kryesisht tek fillimi i kishes, ne nuk kemi nje informacion te plote te kishes ne pergjithesi, pasi kemi vetem disa letra te Palit, dhe te apsotujve. Pra mungesa e PLOTE e te gjithe informacioinit ndaj kishe se hershme, na pengon qe te dijme me konretisht porbelemt qe keto kisha kishin. Ndersa sot qe kisha eshte rritur dhe organizuar, informacioni eshte i plote, dhe keshtu ne dime gjithshka qe ndodh nder kisha. Dhe kur ne bejme krahasismin me kishen hershme , na duket sikur kisha sote ka rene plotesht dhe vecse pak jane ate qe jane te krishter, ( kryesisht ata qe nuk ju binden pushteteve ne kishes, pasi ato jane te rena).
    Do te kisha deshire Livein, qe te shihja se si ti i inkurajon besimtaret sot, mbi mardhenien qe ata duhet te kene me kishen e krishtere sot.
    Zoti te bekofte.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,341
    Postimet nė Bllog
    22
    Lexova ne kete teme fjale shume te mira per Kishen, ashtu sic lexova edhe fjale qe une nuk i besoj. Ajo qe une nuk lexova ne kete teme eshte roli qe luan Kisha ne jeten tuaj.

Kur shkoni ne Kishe?
    Cfare rituale ndiqni per te adhuruar Zotin?
    A keni nje kalendar Kishtar dhe a respektoni ditet e shenjta?
    Sa here kungoni?
    A mbani kreshme?

Kisha nuk eshte vetem nje krijese imagjinare ne mendjen tuaj, ajo eshte nje dere per ne qiell. I krishteri i vertete nuk njihet nga fjalet e tij, por nga jeta qe ben nen driten e diellit.

Zoti ju bekofte te gjitheve.
    Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Albo ju pershendes.
    Kisha vertet nuk eshte imagjinare ne jeten e e te krishterit, ajo eshte TRUPI ku cdo i krishter ben PJESE dhe kontribon sipas aftesise qe Krishti i ka dhene te beje. Shiko se sa bukur na tregon Pali tek 1Kori:12:18. ai thote:
    " Por Perendia ka vene cdo GJYMTYRE te TRUPIT ashtu si ai ka dashur vete."
    Ky varg eshte shume kuptimplote dhe teper fondamnetal per cdo besimtar te Krishtit. Ka plot te krishtere, te cilet mendojne se Trupi i Krishtit jane vetem ata. Sektet brenda krishterizmit, te cilat bejne plotikie fetare, perpiqen me cdo kusht te tregojne se, vetem ata jane kisha ( trupi) i Krishtit. Shiko se si thote Pali me poshte:
    " Po te ishin te gjitha gjymtyret nje gjymtyre e veteme, ku do te ishte trupi?"
    Shiko se si deklaron disa besimtare orthodhokse: Vetem ne jemi kisha e Krishtit, te gjithe te tjeret jane jashte saj. Ky fakt tek keta besimtare ndodh vetem per faktin se, nuk njihin ne thelmel kete thenie te apsotullit Pal. Trupi i Krishtit perbehet nga te gjithe besimtaret e shpetuar te krishtere. Pra kurre nuk do te beja nje gabim te tille dhe te thosha se, Orthodhoksit apo katoliket nuk jane ne kishen e Krishtit, pasi ata ecin keshtu apo ashtu. Nese ke vene re ne te gjitha shkrimet e mija, une i qendroj korekt mesimit mbi gjykimin. Perderisa Zoti thote mos gjykoni, kush jam une qe te gjykoj kishen e Perendise. Une pranoj Adhurimin dhe nderimin qe i behet Krishti ne kishen orthodhokse, ne ate katolike dhe protestante. Pra une pranoj te gjitha ato kisha qe ne qender te tyre kane Krishtitn. Por eshte e gabuar te them se, vetem kisha ku une bej pjese eshte e vertete dhe beson drejt. Eshte gabim qe te them se, vetem kisha ku une shkoj ben adhurim te drejte dhe ndjek mesim te vertete. Pali na tregon se , Krishti ka vendosru ne TRUPIN e tij cdo PJESE ashtu si ai ka dashur. Po keshtu, te gjitha PJESET nuk mund te jene njesoj, por me larmine e tyre, ato kane funksione te ndryshme ne kete TRUP.
    Ju ne kishen tuaj kini nje rregull te caktuar kishtar , te cilin e ndiqni regullisht. Po keshtu edhe kishat e tjara si ajo katolike apo ato evangjeliste, ungjillore e tjera, kane nje regull te tyren te cilat e ndjekin dhe e zbatojne regullisht. Perendia nuk shikon thjesht vetem rregullat apo menyren qe ne ndjekim, ai kete gje e ka lene ( mendoj une) te lire tek cdo i krishtere, pasi ne jemi te lire por nen udheheqjen e Frymes dhe fjales profetike te Perndise. Perndia shikon THELBIN e zemres tek cdo besimtar , dhe tek cdo KISHE. Perendia kerkon nje zemer qe ta doje, ta besoje dhe ta adhuroje Perndine. Ai kerkon nje zemer qe ta ndjeke Krishtin, dhe te beje vullentin e tij.
    A mundn te them une se , menyra e adhurimit bizantin eshte e vjeter dhe nuk ben? Apsolutisht JO. Ne paslamin 150. Psalmisti thote:

" Aleluja, levdoni Pernedine ne shenjtoren e tij, levdojeni ne kupen qiellore te pushtetit te tij. Levdojeni per mrekullite e tij, levdojen sipas madheshtise se tij. Levdojeni ne tingullin e burive ( prej briri), levdojen me tingullin e harpes dhe me qeste.
    Levdojeni me dajre dhe valle, kendoini me vegla me tela dhe me fryme. Levdojeni me cimbale tingulluese, levdojeni me cimbale kumbuese. Cdo gje qe mer fryme, le te lavderoje Zotin. Aleluja."

Ja pra , te lavderosh Zotin nuk do te thote, te ndjekesh kete apo ate menyre si me te miren, por do te thote, te lavderosh me zemer ne fryme dhe ne te vertete. Kush ka Krishtin ne zemer te vet, di ti japa lavdi edhe nder Atij.
    Ku gabojne disa te krishtere, te cilet duan qe cdo besimtar te adhuroje ne te njejten menyre si ata adhurojne ne kishen e tyre. Se pari, une mendoj se, tek ata ndikon tradita dhe jo qellimi. Perendia, i cili ka vendosur ne trupin e tij edhe evangjelistin, edhe katolikun edhe orthodhoksin, edhe ungjillorin e tjere, ka ditur me mire se ne qellimin se perse ai i ka vendosur. Ai kerkon prej nesh qe te ADHRUOJME dhe te LARTESOJME emrin e tij. Ai keron prej nesh qe te bejme VULLNETIN e tij. Ai kerkon prej nesh qe ta lavderojme per te gjitha MREKULLITE qe ai ka ber ne jeten tone dhe ne kishen e tij.
    Si mendon ti Albo: Duhet te gjithe te kendojne ne menyren bizantine, sepse vetem keshtu Zoti e pranon adhurmin tone? Apo duhet te adhurojme vetem simbas menyres, protestante e katolike ? Fanatiket dhe fetaret, te cilet ne thelb nuk kane Krishtin por plotikien fetare( njerzoren), perpiqen te vendosin politiken e tyre, dhe aspak Krishtin. Perendia na njeh shume here me mire, se sa ne e njohim vetveten. Ai e di se popuj te ndryeshm, kane kutlura dhe zhvillime te ndryshme. Pra Perendia aspak nuk e mohon ambjentin kulturor, potencialin intelektual dhe shkallen e zhvillimit tek ne. Perendia pranon edhe shkencetarin edhe peshkatarin, edhe te varfrin edhe te pasurin, edhe te pashkollin edhe te shkolluarin. Pra Perendia pranon te gjithe ata qe i japin zemren Atij. Me kete dua te them se, Kultura jone ka nje ndikim ne jeten tone edhe kur ne jemi te krishtere, por ne kete rast ajo nuk ndihmon njeriun e mishte, por krijesen e Perendise. Nese dikush qe ishte piktor i madh dhe jeten e tij ja kishte kushtuar botes, me pranimin e Krishtit ne zemer te tij, jeta e tij mori nje drejtim te ri. Ai e vuri talentin , kulturen, profesionin dhe gjithe potencen e tij intelektuale, ne sherbim te Krishtit. Si shembull kemi aspotullin Pal. Ai ishte nje njeri shume i studiuar, njohes i nje sere kutlurash, si dhe dinte shume gjuhe te ndryshme. Ne momentin qe Pali pranoi Krishtin thote se, "te gjitha keto, i konsiderova pleh per Krishtin". Keto fjale te Palit kane nje kuptim teper filozofik. Ai nuk mohoi kulturen dhe diturine qe kishte , por mohoi FRYTSHMERINE E TYRE, e cila isherbente MISHIT dhe jo Perndise. Ne me pas shohim, se, si Pali e vuri ne perdorim te Krishtit te gjithe potencialin e tij intelektual. Ai shkoi ne Athine, dhe ju trergoi athinasve per Pererndine e panjohur. Pra ai njihte ne thelb kulturen e lashte greke.
    Une perfundimisht nga i gjithe mesimi qe kam mare ne bibel, dal ne perfundimin se, adhurimi dhe lavderimi i Perendise behet vetem prej atij qe ka ne zemer Krishtin. Psalmi qe sapo ju lexova tegon se , Perendia nuk shikon dukjen e njeriut, por zemren e tij.
    Nese ti Albo mendon se besimtaret duhet te adhurojne, te luten, te ndjekin te njejten tradite qe ndejk orthodhoksia, te siguroj se gabon. Perendia deshrion dhe adhurimin eorthodhoksve, edhe ate te katolikeve, edhe ate te ungjilloreve, edhe ate te evengjelisteve, edhe ate te protestanteve e tjera.
    Zoti te bekofte.
    ps. Me pelqen qe ti ben pyetje te tilla, dhe kam shume deshire qe te pergjigjem dhe te diksutojme se bashku, qellimi yne eshte te jemi gjithmone me Perendine.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,341
    Postimet nė Bllog
    22
    Deshmues, une nuk te pyeta per Kishen Orthodokse, te pyeta per Kishen qe ti shkon. Interpretimet dhe teorite fetare nuk kane patur dhe nuk do te kene ndonjehere fund. Por besimi nuk eshte interpretim i Bibles varg me varg, besimi duket tek jetimi qe ju i beni ketyre mesimeve, qe shume veta e quajne, 'dashuria ne veprim'.

Ju ftoj qe ti lini teorite e interpretimet per nje moment dhe ti jepni pergjigje pyetjeve shume te thjeshta dhe jetesore qe une ju bera me lart ne lidhje mbi Kishen, per ate qe ju quani Kishen tuaj.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anėtarėsuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    Kjo eshte e drejte deshmia me e madhe eshte jeta e nje te krishteri se sa fjlaet e tij ,...,,,
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    per cfare jete e ke fjalen eastbaby?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •