Postuar mė parė nga deshmuesi
Kjo teme eshte zgjatur shume, dhe duhet te kemi kujdes te mos perseritemi pasi i lodh shume te tjeret qe e lexojne. Persa i perket kesaj pyetje, e kam thene edhe here te tjera dhe po e them edhe nje here: Sigurisht qe nuk mund te nderrohet sistemi fetar. Te besh nje gje te tille do te thote te vrasesh veten.Eshte shume e lehte te konstatosh gabimin dhe te gjykosh kike, por: cfare ti do te beje ne nje situate te tille? A mundesh ti te ndryshosh kete sistem fetar i cili vepron sot nder kishat?
Nese do te egzistonte mundesia per ta nderruar sistemin fetar, te jeni te sigurte se kete gje do ta kishte bere i pari Krishti. Por Krishti nuk erdhi ketu ne toke per te nderruar ate sistem fetar qe egzistonte ne ate kohe, dhe mos harroni se ai sistem fetar e kishte bazen ne Fjalen e Perendise, dhe se besonte ne Zotin e vertete. Por Krishti nuk beri ate gje, Ai jo vetem qe e kritikoi ashper ate sistem fetar, por qendroi jashte atij sistemi.
Keshtu pra pergjigja ime eshte se ky sistem nuk mund te nderrohet, nuk mund te rinovohet, nuk mund te permiresohet. Nese dikush do ta bente nje gje te tille, do demtonte shume veten e tij dhe vellezerit e ketij sistemi. Ne fillim kur ndodhesha brenda ketij sistemi dhe vendosa te largohem, vellezerit kerkonin nga une qe te mos largohesha, por te luftoja qe bindjet e mia per kishen te beheshin realitet aty ku une ndodhesha. Une nuk e bera kete gje pasi duke vepruar ashtu do sillja lufte, percarje, urrejtje, shkaterrim. Une u largova ne qetesi, pa perplasur deren nga mbrapa. Madje kam maredhenje shume te mira me te gjithe ata vellezer dhe motra.
Krijoni Kontakt