Close
Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 224
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga deshmuesi

Eshte shume e lehte te konstatosh gabimin dhe te gjykosh kike, por: cfare ti do te beje ne nje situate te tille? A mundesh ti te ndryshosh kete sistem fetar i cili vepron sot nder kishat?
    Kjo teme eshte zgjatur shume, dhe duhet te kemi kujdes te mos perseritemi pasi i lodh shume te tjeret qe e lexojne. Persa i perket kesaj pyetje, e kam thene edhe here te tjera dhe po e them edhe nje here: Sigurisht qe nuk mund te nderrohet sistemi fetar. Te besh nje gje te tille do te thote te vrasesh veten.

Nese do te egzistonte mundesia per ta nderruar sistemin fetar, te jeni te sigurte se kete gje do ta kishte bere i pari Krishti. Por Krishti nuk erdhi ketu ne toke per te nderruar ate sistem fetar qe egzistonte ne ate kohe, dhe mos harroni se ai sistem fetar e kishte bazen ne Fjalen e Perendise, dhe se besonte ne Zotin e vertete. Por Krishti nuk beri ate gje, Ai jo vetem qe e kritikoi ashper ate sistem fetar, por qendroi jashte atij sistemi.

Keshtu pra pergjigja ime eshte se ky sistem nuk mund te nderrohet, nuk mund te rinovohet, nuk mund te permiresohet. Nese dikush do ta bente nje gje te tille, do demtonte shume veten e tij dhe vellezerit e ketij sistemi. Ne fillim kur ndodhesha brenda ketij sistemi dhe vendosa te largohem, vellezerit kerkonin nga une qe te mos largohesha, por te luftoja qe bindjet e mia per kishen te beheshin realitet aty ku une ndodhesha. Une nuk e bera kete gje pasi duke vepruar ashtu do sillja lufte, percarje, urrejtje, shkaterrim. Une u largova ne qetesi, pa perplasur deren nga mbrapa. Madje kam maredhenje shume te mira me te gjithe ata vellezer dhe motra.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Edhe dicka tjeter deshmues qe harrova ta them me pare. Kisha e vertete jane te gjithe ata qe jane lare me gjakun e Jezus Krishtit, qofshin ata pjestare te kishes Katolike, Ortodokse, Protestante, apo kujtdo kishe tjeter.

Por ceshtja eshte nese e perjetojne ketu ne toke te krishteret e te gjitha dogmave kishen ashtu sic e themeloi Krishti apo jo. Kjo pyetje nuk do kishte asnje kuptim nese nuk do egzistonin kisha te tilla. Dhe te siguroj se kisha te tilla kane egzistuar gjate te gjithe shekujve.

Lind pyetja; perse duhet te diskutohet kjo gje perderisa te gjithe qe jane lare me gjakun e Krishtit jane pjese e kishes se Tij? Kjo ceshtje diskutohet sepse jane me qindra mijra ata shenjtore qe vuajne nen barren e ketij sistemi te rene fetar dhe nen barren e rregullave dhe traditave njerezore, ne vend qe te shijojne dhe te perjetojne Jeten e Vertete, Jezus Krishtin.

Ambjenti natyral i luanit eshte jungla dhe jo kafazi i cirkut. Por kjo nuk do te thote se ai luan qe ndodhet ne nje kafaz nuk eshte me luan. Por ky luan nuk ndodhet ne ambjentin e tij natyral, dhe si rrjedhoje vuan brenda ketij kafazi. Keshtu pra te krishteret, duhet te jetojne ne ambjentin e tyre natyral e cila eshe Ekklesia, dhe jo ne kafaz, pra brenda sistemit te rene fetar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vella Deshmues!

Kisha nuk jane ata besimtare qe rrijne ne stolat e fundit gjate takimeve, sepse ne shtepite ku mblidhet Kisha, nuk ka stola te renditur sipas ndonje rradhe!

Ato qe ka sistemi fetar kristian nuk i ka marre nga Kisha, por nga Bota.
    Ti mund te luftosh qe lideri yt te jete me i mire, apo te zevendesohet me nje tjeter, por ta dish se kjo nuk zgjidh asnje nga PROBLEMET!

Vete fakti qe ti e koncepton Kishen vetem me lidera dhe qe mblidhet neper salla mbledhjesh eshte nje PROBLEM SERIOZ!

Gjate 1700 vjeteve te fundit eshte bere shume per ta bere Bishen te duket si Qengj! Aq sa ti, une e kushdo tjeter mund ta marrin fare lehte per te tille!

Por nga ana tjeter, ti dhe une nuk mund te c'bejme dot aq lehte ate qe gjate 1700 eshte punuar sistematikisht per ta bere! Kucedra nuk shnderrohet dot ne Qengj!
    Eshte e Pamundur!

Gjate ketyre viteve eshte punuar qe te ngrihet Antikisha, Askush s'mund ta shnderroje dot Antikishen ne Kishe!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 14-01-2004 mė 17:30
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga liveintwoplaces

Kjo teme eshte zgjatur shume, dhe duhet te kemi kujdes te mos perseritemi pasi i lodh shume te tjeret qe e lexojne. Persa i perket kesaj pyetje, e kam thene edhe here te tjera dhe po e them edhe nje here: Sigurisht qe nuk mund te nderrohet sistemi fetar. Te besh nje gje te tille do te thote te vrasesh veten.

Nese do te egzistonte mundesia per ta nderruar sistemin fetar, te jeni te sigurte se kete gje do ta kishte bere i pari Krishti. Por Krishti nuk erdhi ketu ne toke per te nderruar ate sistem fetar qe egzistonte ne ate kohe, dhe mos harroni se ai sistem fetar e kishte bazen ne Fjalen e Perendise, dhe se besonte ne Zotin e vertete. Por Krishti nuk beri ate gje, Ai jo vetem qe e kritikoi ashper ate sistem fetar, por qendroi jashte atij sistemi.

Keshtu pra pergjigja ime eshte se ky sistem nuk mund te nderrohet, nuk mund te rinovohet, nuk mund te permiresohet. Nese dikush do ta bente nje gje te tille, do demtonte shume veten e tij dhe vellezerit e ketij sistemi. Ne fillim kur ndodhesha brenda ketij sistemi dhe vendosa te largohem, vellezerit kerkonin nga une qe te mos largohesha, por te luftoja qe bindjet e mia per kishen te beheshin realitet aty ku une ndodhesha. Une nuk e bera kete gje pasi duke vepruar ashtu do sillja lufte, percarje, urrejtje, shkaterrim. Une u largova ne qetesi, pa perplasur deren nga mbrapa. Madje kam maredhenje shume te mira me te gjithe ata vellezer dhe motra.
    I dashur Livein, me ju nuk pajtohem ne kete pike: Ju thoni se sitemi ne kohen qe erdhi Krishti , e kishte bazen ne fjalen e Perendise. Duhet te jemi te kujdeshem ne ate qe themi. NEse ai sistem do ta kishte bazen ne fjalen e Perndise, te siguroj se, nuk do ta kishte kryqezuar Krishtin ne kryq. Ketu qendron thelbi i ndryshimit tmidis ketyre dy sistemeve, atij judaik, dhe atij te krishtere sot.
    Sistemi fetar sot, nuk i meson njerzit qe te kryqezojen Krishtin por te besojne tek Krishti. Pra nuk kemi te bejme me te njejtin princip dhe drejtim. Sistemi judaik ne thelb te tij kishte traditen e e hershme, gje te cilen JEzusi e demaskoi duke i quajtur disa drejtuesa edhe bij te djallit, te cilet anullonin fjalene e Perendise per shkak te tradites. Shiko tek MAt:15:8-9. Jezusi ju thote judenjve se, ju me nderoni me buze , dhe zemra juaj ri lark meje. Me kot me nderoni duke mesuar DOKTRINA dhe urdherime njerezish."
    Pyejta ime eshte: Sistemi i sotem fetar( meqense ai nuk eshte i njejte), shpall Krishtin dhe meson se shpetim ka vetem ne emer te Krishtit, apo: eshte kunder Krishtit?
    Sot shume gjera ndryshojne, sot te gjithe besimtaret kane mundesine qe te kene Biblen, po keshut Jezusi ju dha besimtareve Ngushelluesin Frymen e Shnjte. Pra sot nje i krishtere, ka avantazhe shume te medhaja per te ndejkur Krishtin dhe per te bere vullnetin e Krishtit. Ndersa ne kohen e hershme, shkrimet lexoheshin ne tempull, dhe keshtu populli ishte i detyruar qe te shkonte dhe te digjonte atje, si dhe tju bindej krereve ne cdo gje. Ndersa sot , Besimtari eshte i i LINDUR ne Krisht( flas per te shpetuarit), Fryma e Peerndise e udheheq, e meson dhe e fuqizon ate, per te ndjekur Krishtin. Shembull ju kini veten tuaj. Ju u larguat ne qetesi dhe perzgjodhet rrugen tuaj. Askush nuk ju gjykoi per kete veprim. Pra nje liri e tille asqe ekzistonte ne ate kohe nder hebrenj, pasi ligji verponte. Ja pra nuk kemi te bejem me sisteme te njetat dhe keshtu nuk dalim ne perfundime te njejta.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga Matrix
    Vella Deshmues!

Kisha nuk jane ata besimtare qe rrijne ne stolat e fundit gjate takimeve, sepse ne shtepite ku mblidhet Kisha, nuk ka stola te renditur sipas ndonje rradhe!

Ato qe ka sistemi fetar kristian nuk i ka marre nga Kisha, por nga Bota.
    Ti mund te luftosh qe lideri yt te jete me i mire, apo te zevendesohet me nje tjeter, por ta dish se kjo nuk zgjidh asnje nga PROBLEMET!

Vete fakti qe ti e koncepton Kishen vetem me lidera dhe qe mblidhet neper salla mbledhjesh eshte nje PROBLEM SERIOZ!

Gjate 1700 vjeteve te fundit eshte bere shume per ta bere Bishen te duket si Qengj! Aq sa ti, une e kushdo tjeter mund ta marrin fare lehte per te tille!

Por nga ana tjeter, ti dhe une nuk mund te c'bejme dot aq lehte ate qe gjate 1700 eshte punuar sistematikisht per ta bere! Kucedra nuk shnderrohet dot ne Qengj!
    Eshte e Pamundur!

Gjate ketyre viteve eshte punuar qe te ngrihet Antikisha, Askush s'mund ta shnderroje dot Antikishen ne Kishe!
    Vella Matrix.
    Kur une flas per Kishen e Krishtit, gjithmone kam parasysh ata qe jane me Krishtin. Gjeja qe une e theksoj vazhdimisht eshte pierikerisht: MOSGJYKIMI yne kundrejt te krishterve te tjere. Qofshin keta besimtare te thjeshte, drejtuesa apo lidera te ndryshem. Pikerisht ketu eshte i gjithe qellimi i kesaj teme. Nese une arij ne konkluzionin dhe them: i gjithe sistemi i sotem fetar eshte i rene, atehere kjo do te thote: se kemi te bejem me nje sistem i cili vjen jo prej Perendise. Qe te dalesh ne nje konkluzion te tille, eshte e rrezikshme, perse? Sepse a jam une ne gjendje qe te njoh ashtu sic Perendia njeh? Pikerisht per kete PAFUQESI qe gjendet tek une, Jezusi tha: Mos gjykoni qe te mos gjykoheni. Ose: kush je ti qe gjykon sherbetorin e tjetrit. Ose: Gjykimi i takon vetem Perendise, e tjera. Atehere, si vepron i krishteri perballe ketij fakti? Cdo i krishter gjykon simbas DREJTESISE ( Gjon:6:7), njohurise dhe pjkekurise qe ai ka ne Krishtin JEzus. Dikush e quan sistem te rene , dhe dikush jo te rene. Por si e meson bibla te krishterin? Se pari: ai nuk mund te ndryshoj dot gje, pervecse te keshilloje ( kur sheh padrejtesi), te ndihmoje, te duaje, te mesoje( nese eshte ne gjendje) dhe te lutet. Se dyti:Te mos gjykoje, sepse gjykimi i perket Zotit. Se treti: Ai eshte i LIRE ne Krishtin, dhe ai duhet ta JETOJE kete LIRI ne Krishtin, duke perzgjedhur dhe duke bere vullnetin e Krishtit.
    Ju mendoni se une e mbroj nje sistem fetar, kur ai behet pengese ne Krishtin? Apsolutisht JO. Por une nuk e sulmoj dhe nuk e luftoj, sepse lufta ime eshte kunder pushteteve te erresires , dhe jo kunder njeriut. Ajo qe une bej para nje fakti te tille eshte: Ndaloj se ndjekuri, dhe qendroj ne Krishtin. Gjykimi ne kete rast i peket Perendsie. Une lavderoj Krishtin qe me jep sy te shoh dhe veshe te digjoj, ne menyre qe te njoh te remin nga i verteti. Prandaj Jezusi tha: kur i VERBERI NDJEK te VERBERIN... Pra ka dhe drejtues te verber dhe besimtar te verber, une nuk mund te them pse.
    Deshmuesi

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur Livein, me ju nuk pajtohem ne kete pike: Ju thoni se sitemi ne kohen qe erdhi Krishti , e kishte bazen ne fjalen e Perendise. Duhet te jemi te kujdeshem ne ate qe themi. NEse ai sistem do ta kishte bazen ne fjalen e Perndise, te siguroj se, nuk do ta kishte kryqezuar Krishtin ne kryq. Ketu qendron thelbi i ndryshimit tmidis ketyre dy sistemeve, atij judaik, dhe atij te krishtere sot.
    I dashur vella, le ta sqaroj me mire se ndoshta nuk e ke kuptuar mire ate qe kam dashur te them. Le mos te harrojme se Perendia zgjodhi popullin cifut per planet e Tij. Pra populli cifut ka qene populli i Perendise. Deri ne ardhjen e Krishtit, ky popull ka qene i vetmi popull, i vetmi komb qe besonte ne Perendine e vertete. Ketij populli ju dha ligji nepermjet Moisiut. Nga ky popull dolen te gjithe profetet.(e dhjates se vjeter) Ishte ky popull qe i lexoheshin shkrimet c'do te shtune ne sinagoge. Nga ky popull ishin skribet dhe farisenjte qe njihnin shkrimet ne menyre perfekte. Ishte dhe eshte ky popull qe priste Mesine dhe e pret akoma sot. Gabimi qe ky popull beri eshte se kur Mesia erdhi, ata nuk e besuan. Ata nuk mund ta kuptonin dot se Mesia do vinte si njeriu me i perulur ne bote, por e prisnin Ate te vinte si Mbret dhe Clirimtar.

Fakti pra qe ata nuk e kuptuan dot se kush ishte Krishti, nuk do te thote se ata nuk mbeshteteshin te shkrimet. Ata mbeshteshin te shkrimet, por ata u bazuan ne interpretimin e tyre te shkrimeve, dhe si rrjedhoje ne shtimin e rregullave dhe traditave njerezore. Ishte Perendia i vertete qe u dha atyre ligjin dhe profetet, per nje qellim te vetem, qe ligji dhe profetet t'i drejtonte keta njerez drejt Krishtit. Me kalimin e kohes ata u qenderzuan kaq shume ne shkrimet, saqe nuk munden te shohin Ate qe kishte shkruar keto shkrime, Ate qe ishte keto shkrime, Jezus Krishtin, Fjala e Perendise.

Kjo gje po ndodh edhe me sistemin e sotem fetar. Krishti erdhi te themelonte kishen e Tij, dhe me kalimin e shekujve, njerezit po bejne te njejtat gabime qe beri edhe populli i Izraelit. Njerezit po shtojne tradita dhe rregulla njerezore, duke i shfaqur ato si rregullat e Zotit. Dhe nese dikush kundershton dhe nuk bie dakort, ai eshte armik i Zotit, ose nese nuk eshte armik te pakten ai ndodhet ne nje terren te rrezikshem dhe ka mundesi te largohet nga rruga e Zotit.

Pra historia perseritet dhe eshte mire qe ta njohim mire gabimet e te shkuares ne menyre qe te mos bejme te njejtat gabime. Eshte e vertete qe sistemi i sotem fetar predikon Krishtin, ne kundershtim me ate Cifut. Kete gje une nuk e ve ne dyshim, por nga ana tjeter, ky sistem egzistues fetar po ben nje dem kaq te madh ne besimtaret e thjeshte sot me rregullat dhe traditat njerezore, saqe te krishteret sot nuk qenderzohen ne Krisht por ne doktrina te ndryshme njerezore.

Pasojat jane te dukshme. Numri i te krishtereve qe perjetojne Krishtin sot ne thellesi eshte shume i vogel. Numri i te krishtereve qe kuptojne qarte rruget e Zotit eshte shume i vogel. Ti do thuash se une perseri po gjykoj, ne fakt nuk po gjykoj, zemra ime ne keto caste eshte e thyer dhe ndjej dhimbje per kete gjendje qe shume te krishtere gjenden sot.

Pyejta ime eshte: Sistemi i sotem fetar( meqense ai nuk eshte i njejte), shpall Krishtin dhe meson se shpetim ka vetem ne emer te Krishtit, apo: eshte kunder Krishtit? [/B]
    Ti beson se e kam thene ndonjehere ne shkrimet e mija se sistemi i sotem fetar nuk shpall Krishtin? Besoj se kam sjelle shume fakte qe nuk pohojne dicka te tille. Fakti qe te konsideroj te shenjte ty dhe te gjithe ato qe kane pranuar Krishtin, nuk le vend per te me bere nje pyetje te tille.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une do doja te shtoja dicka tjeter ketu, ne lidhje me ato qe tha vella LiveInTwoPlaces:

Jo vetem qe sistemet fetare judeo-kristiane kane shtuar traditat, por ato i kane interpretuar keto tradita me SHKRIMET!
    Kjo ka sjelle katastrofen ne keto sisteme!

Sot ekzistojne rreth 2000 kisha ne boten e krishtere. Secila nga ato ka tradita te ndryshme qe u qendron besnike. Dhe secila i interpreton keto tradita me shkrimet e shenjta! Pra secila pretendon se ka te drejte!

Pra renia fillon me ate:

1-) Qenderzimi ne dicka tjeter pervecse Krishtit
    (Qofte kjo dhe Bibla, Tradita apo cdo Person i Shenjte)
    2-) Nqs qenderzimi behet tek Bibla (sic ndodhi me boten protestante) apo tek Tradita sic ndodhi me boten ortodokso-katolike, kjo le shteg te pashmangshem per abuzime!
    Eshte shume e lehte te gjesh nje varg ne Bibel, apo nje ngjarje ne Tradite, per te justifikuar cdo veprim tendin! E theksoj, eshte tmerresisht e lehte!
    3-) Kjo sjell perdorimin e Mendjes si Organ i njohjes se Zotit, dhe jo perdorimin e Frymes!
    4-) Mendja eshte pjese e mishit dhe si e tille ne menyre natyrale priret drejt egoizmit

Bibla eshte dhene per t'u ngrene, jo per t'u lexuar!
    Ne rast se e lexojme ate, nuk fitojme asgje!
    Por qe te hash Biblen, duhet te kesh nje stomak qe ta tretesh! Dhe ky stomak eshte Krishti!
    Madje jo vetem kaq, por ne nuk hame Biblen por Krishtin qe eshte ne te!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Historia e 17 vjeteve me te hershme te Kishes! Si ja doli Kisha te mbijetonte dhe te shperndahej ne nje terren armik? (ne format wordi)

Ne kete link mund te gjeni Libra te tjere qe mund t'u ndihmojne per te kuptuar me shume mbi Kishen, natyren e Saj, organizimin e Saj!

www.seedsowers.com

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nqs shfaqet ndonje dritare qe kerkon username/password mjafton te shtypni Cancel
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 15-01-2004 mė 17:01

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Dua te ndaj edhe njehere mendimin tim ne lidhje me kete teme, pra me kishen dhe te krishterin.

Ashtu sic na meson Bibla, Fjala e Perendise, kisha u themelua nga vete Jezu Krishti dhe themeli i kishes jane apostujt, kete themel ata e lane me gjakun e tyre, thuajse te gjithe ato u martirizuan ne ate kohe per te vetmen aresye se ato nuk mohuan se Jezu Krishti u ringjall, por e shpallen kete gje kudo dhe ne cdo rrethane, qofte ne gjendje te lire, qofte perpara gjyqeve, sinedrave, te burgosur, apo edhe para ekzekutimit, madje Pjetri qe u zgjodh nga vete Krishti si lideri i pare i kishes se hershme para se te kryqezohej dhe deshmine e tij te fundit, kur tha se nuk e quante veten te denje te kryqezohej si Zoti me koken lart, por tha se ai deshironte te kryqezohej me koken poshte.

Pikerisht qellimi kryesor i thirrjes se apostujve, ishte qe ata te shpallnin Jezusin kudo ne cdo cep te botes dhe me pelqen qe te perseris edhe njehere urdherin e fundit qe Zoti u la atryre para se te rrembehej ne qiell, Mt 28:19-20, Vep. Ap. 1:8:

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,
    20 dhe duke i mėsuar tė zbatojnė tė gjitha gjėrat qė unė ju kam urdhėruar. Dhe ja, unė jam me ju gjithė ditėt, deri nė mbarim tė botės. Amen”.
    8 Ju do tė merrni fuqi kur Fryma e Shenjtė do tė vijė mbi ju dhe do tė bėheni dėshmitarėt e mi nė Jeruzalem dhe nė gjithė Judenė, nė Samari dhe deri nė skajin e dheut”.

Pra me fjale te tjera qellimi kryesor i kishes se Perendise eshte qe te shpalle lajmin e mire, faljen e mekateve qe Perendia ofron nepermjet Jezusit per cdo njeri. Kisha eshte nje deshmitare e Perendise se gjalle, dhe fuqine dhe autoritetin ajo e merr nga Fryma e Shenjte. Por Perendia yne qe eshte nje Perendia qe kujdeset per gjithshka nuk e la kurre kishen ne dore te spontanitetit, dhe organizimin e saj e beri ne menyre te detajuar.
    Kisha e pare u themelua ne diten e rreshajave, rreth 50 dite pas ringjalljes, ose sic quhet ndryshe ne diten e pentekostit nga greqishtja. Ne ate dite sic e dime te gjithe pasi erdhi Fryma e Shenjte dhe dishepujt filluan te flasin ne gjuhe te tjera dhe judenjte e ardhur nga gjithe bota i degjuan secili ne gjuhen e vendit ku ata jetonin, ishte Pjetri, qe u zgjodh nga Jezu Krishti (Gjoni 21:15-17), qe u ngrit dhe mbajti predimin e pare dhe u foli te ardhurve duke u shpallur ungjillin dhe menjehere 3000 vete besuan dhe u pagezuan, Vep. 2:41. Me pas historia e kishes se pare vazhdon me mrekulli te tjera qe apostujt benin nepermjet Frymes se Shenjte dhe kisha u shtua aq shume saqe filloi nje perndjekje kunder saj, Stefani martiri i pare i kishes u vra dhe kisha filloi te shperndahej nga Jeruzalemi, neper krahinat e Judese dhe te Samarise, kishte ardhur koha qe lajmi i mire tu predikohej edhe paganeve, pra neve qe nuk jemi judenj, dhe kjo fale Hirit te Perendise. Dhe per kete Perendia zgjodhi Saulin qe ishte armiku me i madh i kishes ne ate kohe. Por Perendia iu shfaq dhe i tregoi atij misionin me te cilin e kishte ngarkuar dhe Pali vajti kudo neper tere perandorine romake duke perhapur lajmin e mire dhe duke mbjelle kisha, dhe kudo ne cdo kishe ku ata shkuan, caktuan drejtuesa ne ate kishe dhe nuk e lane pa nje drejtim.
    Shembullin e drejtuesit ne kishe na e ka lene vete Zoti Jezu Krisht. Drejtues ne kishen e Perendise eshte ai qe eshte sherbetor i te gjitheve, besimtareve dhe jobesimtareve (ne kishe ka edhe vizitore), eshte ai person qe u lan kembete te gjitheve, duke mos perjashtuar as Juden Iskariot, sic beri edhe Udheheqesi yne, Zoti i lavdise. Fare mire Jezusi mund te priste deri sa Juda te largohej dhe pastaj Ai tu lante kembet vetem te 11, por Jezusi u sherbeu te gjitheve deri ne fund pa dallim dhe porosite e tij per te gjithe pa perjashtim, por edhe per drejtuesit i gjejme tek Gjoni 13:13-15, dhe tek Mateu 20:25-28:

13 Ju mė quani Mėsues dhe Zot, dhe mirė thoni, sepse jam.
    14 Nė qoftė se unė, Zoti dhe Mėsuesi, ju kam larė kėmbėt, edhe ju duhet t’i lani kėmbėt njėri-tjetrit.
    15 Unė, nė fakt, ju kam dhėnė shėmbullin qė ashtu siē kam bėrė unė, bėni edhe ju.

25 Dhe Jezusi i thirri ata pranė vetes dhe u tha: “Ju e dini se tė parėt e kombeve i sundojnė ato dhe tė mėdhenjtė pėrdorin pushtet mbi ato,
    26 por midis jush kėshtu nuk do tė ndodhė; madje secili prej jush qė do tė dojė tė bėhet i madh, qoftė shėrbėtori juaj;
    27 dhe kushdo prej jush qė do tė dojė tė jetė i pari, qoftė skllavi juaj.
    28 Sepse edhe Biri i njeriut nuk erdhi qė t’i shėrbejnė, por pėr tė shėrbyer dhe pėr tė dhėnė jetėn e tij si ēmim pėr shpengimin e shumė vetėve.

Jezusi nuk e mohoi rolin e usheheqesit ne kishe, por e modeloi ate se si duhet te jete, dha shembullin i pari ne praktike.

Dhe nje gje tjeter qe dua te ndaj me ju vellezer dhe motra ne krisht eshte se gjate gjithe Testamentit te Ri ne shohim se sa veshtiresi dhe probleme kishin kishat e para, kete lufte qe ato benin me elementet e botes pasqyron te njejten lufte qe ben cdo besimtare me mishin e tij cdo dite. Ne se duam ta fitojme kete lufte duhet ti lutemi Zotit qe cdo dite te dergoje prezencen e Tij me ne.
    Kjo lufte dhe keto probleme vazhdojne edhe sot, sepse eshte e njejta natyre njerezore dhe e njejta zemer qe ka nevoje per ndryshim, gjithe problemi qendron tek zemra e njeriut

Tek letra e pare e Gjonit na tregohet se kemi foshnje ne Krisht qe ka nevoje te ushqehet me qumeshtin e paster per tu rritur dhe te gjithe e dime se nje foshnje ka nevoje per nje familje per tu rritur dhe kjo familje eshte kisha. Foshnja lihet nen kujdesin e prinderve derisa te jete ne gjendje te ushqehet vete, ushqimi vjen prej Perendise, por jane prinderit (drejtuesit ne kishe) ato qe ja japin ushqimin foshnjes. Ka prinder qe japin ushqimin e duhur ne kohen e duhur, por ka prinder qe japin bashke me ushqimin e duhur edhe ushqim tjeter duke menduar se foshnjes i ben mire. Ne duhet te lutemi per prinderit tane (drejtuesat ne kishe) qe te japin gjithmon ushqimin e duhur per foshnjat. Gjithashtu kemi femije ne nje kishe, kemi djema, kemi edhe eter. Keshtu ju shkruan apostulli Gjon vellezerve te tij ne letren e pare Pra kjo tregon se drejtuesi ne kishe nuk duhet te mungoje asnjehere dhe se kisha e hershme kishte po ato probleme qe kemi edhe ne sot.
    Tek Zbulesa na tregohet se ne bote ekzistojne 7 lloje kishash kapitulli 2, 3. Kunder pothuajse te gjitha kishave Jezu Krishti kishte dicka kunder tyre, dhe i paralajmeron per ate qe Fryma u thote kishave edhe sot. Ne duhet te perpiqemi qe kisha jone aty ku jemi te jete si kisha e Filadelfise qe e ruajti fjalen e durimit qe edhe Perendia e ruajti ate nga ora e sproves

Ndoshta u zgjata pak si shume dhe ndava shume gjera pernjeheresh, por le te mos harrojme dicka le te mos themi ne zemren tone "sa te mira ishin kohet e shkuara", shkruhet diku tek Proverbat, Perendia eshte i njejte dje, sot dhe ne te ardhmen. Le te shpallim Ate se koha eshte e shkurter.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •