Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 104
    i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Postuar mė parė nga pyetesi
    Pederastat ku e kane vendin e qejfit, tek *****? Dmth atyra ua ndjen ***** ate qe shumica e meshkujve e ndjejne tek penisi?

Si eshte kjo pune?
    Para se me tu pergjigj une do te te kishja keshilluar se nuk ekziston fjala pederast ne fjalorin tone.per ate une ne njeren ane do te kisha thene se nuk e kuptoj kete fjal,e ne anen tjeter do te kisha thene se shpesh po e ndegjij nga homofobet kete nocion ndhe ma e kam te qart. do te kisha keshilluar qe ato "pederastat" kane nje emer apo nje nocion qe i perfshin nepergjithesei e ai eshte HOMOSEKSUALET.

Ti kthehemi pergjigjes qe mendoj une. ata vendin e fejfit e kane te dashurija.sic dhe ti sigurisht ate qe e ndien ne dashuri,te njejten e ndiejne edhe ata. cdokush ka stilin e vet seksual,kenaqesine,pikekulminacionin e seksit,ndienjat e me radh.edhe ata kane vendin e tyre te qejfit pa mare parasysh se ku,ne penis apo ...diku tjeter.

si pergjigje tjeter do te shtoja dhe kete:

Per nje moment e bana nje krahasim ndermjet jetes gay ne perendim (te pakten ato vende ku kam qene) dhe ketu ne Kosove,Maqedoni e Shquperi. Dhe e gjeta emeruesin e perbashket: frika nga lidhja dhe perdorimi maksimal i seksit. Kunder seksit nuk kam asgje kunder, gjithkush ka te drejte me ba cka te deshiron (perveq lendimit te tjereve), po mua me se tepermi me mundon qe ne ndonjehere jemi pre e heterokampanjes se ndermjet dy njerezve te nje gjinie nuk mund te egziston nje lidhje (e eshte vertetuar se "te shtypurit" gjithmone fillojne-me apo pa vetedije- te sillen ashtu si cfare "shtypesit" e propagojne si te meten me te madhe te "te shtypurve")... Gje me te cilen aspak nuk pajtohem, po qe megjithate me shtin te mendoj per faktin pse nuk praktikohet lidhja si forme edhe te ne ne Kosove? Pse ka tendenca maksimale te bastardimit te kontaktit fizik ne dem te dickaje (lidhja) qe e ban ne perspektive ate kontakt edhe me te mire? Psh ne cdo chat te mundshem i gjithe "muhabeti" sillet rreth seksit, e jam i bindur se te gjithe thelle ne vete deshirojne dicka shume me shume se seks.
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210

:l

Peace
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Bekim, informacionet e sjella jane shume interesante.
    Une po pozicionohem qe ne fillim, homoseksualiteti eshte nje devijance seksuale, per mua.

Po sqaroj disa pika.

1. Nuk ka asnje gen pergjegjes per Homoseksualitetin, ka gene perkates qe jane pergjegjes per prodhimin e hormoneve te seksit tjeter me shumice. Pra ka nje crregullim hormonal qe shoqerohet shume rralle me sjelljet homoseksuale. Shumica e homoseksualeve kane nje prodhim hormonesh ne ekuiliber.
    Homoseksualiteti eshte sjellje qe nuk ka baza gjenetike, ajo eshte nje sjellje e fituar gjate jetes ku mund te ndikojne shume faktore. Njeri prej tyre (qe krijon pak ngaterrese) eshte ajo qe thame me lart, crregullimet hormonale, qe tentojne te krijojne tek subjekti psikozen se ai ka dicka ndryshe persa i perket seksit te vet. Pas kesaj gjithcka i perket formimit psikologjik dhe social qe subjekti peson. Faktoret qe diktojne sjellje homoseksuale jane psikologjike dhe sociale. Mos keqinfromoni edhe te tjeret duke vene edhe biologjine ne qorrsokak.

2. Nisur dhe nga verejtja qe ben PYETESI, dicka shume e thjeshte dhe mbase pak banale. Vete ndertimi i trupit te njeriut nuk le vend per shume dyshime. Organet seksuale jane ndertuar ne ate menyre qe te perputhen, mashkulli-penisin dhe femra-vaginen.
    Menyra sesi kryen mardheniet seksuale eshte e thjeshte dhe na i dikton vete ndertimi yne trupor.

Midis homoseksualeve krijohen lidhje homseksuale emocionale (dashuria), e cila vete eshte nje crregullim emocional perderisa tenton te manifestohet me akt seksual devijant midis partnereve.
    Midis personave te te njejtit seks ka lidhje emocionale e shprterore te shendetshme dhe keto nuk tentojne te shkarkohen, apo te manifestohen me akt seksual. Psh, miqesia, afiniteti, keqardhja, empathia, etj.

3. Njerezimi ekziston ne saje te mardhenieve seksuale te tipit mashkull-femer. Sot eshte e mundur qe te vazhdoje ekzistenca e llojit edhe pa kete, ne saje te teknologjise se larte, por deri para 20 vitesh kjo ishte e pamundur, pra ne jemi sot vetem ne saje te ketij lloji mardheniesh seksuale, . Vete vazhdimesia e llojit na dikton lidhje mashkull-femer.

3. Une jam kunder keqtrajtimit fizik, emocional e mendor te homoseksuale nisur vetem nga fakti qe ata jane te tille.
    POR jam pro diskriminimit te tyre moral dhe mohimit te disa te drejtave qytetare dhe ligjore.

Jam kunder shfaqjes haptazi te sjelljeve homoseksuale, sepse keto ndikojne negativisht ne formimin seksual te brezit qe eshte ne formim e siper. Shoqeria, shkenca, ZOTI dhe llogjika e shendoshe e konsiderojne homoseksualitetin si devijance, dhe si i tille ai eshte nje faktor negativ ne edukimin e brezit te ri. Njelloj si psh. aktet e Dhunes, apo aktet e imoralitetit, etj.

Jam kunder legalizimit me ligj te lidhjeve te tilla, jam kunder insitucionalizimit te ketyre lidhjeve me martese. Jam absolutisht kunder lejimit qe nje cift i tille te krijoje familje te tipit Prinder-femije. Martesa eshte insitucion moral shoqeror themelor yni, duhet ruajtur me kujdes. Po ashtu edhe familja, nje cift homoseksual nuk mund te edukoje nje femije te shendetshem psikologjikisht. Modeli i familjes ku femija rritet dikton tek femija konceptin se nje familje e tille eshte normale dhe dikton prirjen qe edhe te ndertoje nje familje te tipit te tille.

Une jam pro aktiviteteve homoseksuale te bazuara ne shoqata, publikime, takime, pra ne ektivitete te komunitetit te tyre. Por ata vete duhet qe ne keto aktivitete te njohin faktin qe perbejne devijance dhe te perpiqen me te gjitha menyrat, me aq sa munden ta luftojne homoseksualitetin e tyre, pa urryer veten, pa u ndjere inferiore, pa u ndjere te diskrimnuar pa te drejte.
    Secili ka problemet e veta dhe perpiqet ti rregulloje ato. une psh,jam duhanxhi i rregullt. Ne nje fare menyre une jam pjese e ketij komuniteti dhe si i tille jam shume here me i diskriminuar sesa homoseksualet. Nuk me lejohet te pi duhan ne asnje vend publik,-me te drejte, shume veta me perflasin meqe une pi duhan-dhe kjo shume e drejte, etj. Por une e pranoj qe jam gabim , sjellja ime eshte devijante, megjithesa jo aq shqetesuase sa homoseksualiteti, por ama edhe kjo devijance eshte. Dhe une peripqem me aq sa mund ta luftoj kete difekt qe kam. Psikologjikisht dhe BIOLOGJIKISHT ( na dallim nga homoseksualet) une e kam shume te veshtire te le duahnin. Mund te duket pak qesharak ky krahasim por na vlen si shembull.

Pra cdo aktivitet i tyre duhet te kete Moton; te gjithe bashke te perpiqemi ta rregullojme kete problem. Ky eshte mendimi im.
    Nuk pajtohem me karakterin i levizjes homoseksuale, ai synon ta paraqese kete fenomen si dicka normale, si nje fenomen moralisht te justikuar, perpiqet ta shkarkoje individin nga pergjegjesia per ta luftuar homoseksalitetin si nje sjellje devijante qe eshte.
    Edhe ne shkrimet e tua BEKIM, shoh nje fryme te tille, per mua je gabim.

Por, une vete jam sinqerisht shume i hapur per te ndihmuar mesa te mundem ne kete drejtim. Une vete mundohem te jem sa me shume tolerant, por nese akte qe cenojne integritetin tim, te familjes time dhe te shoqerise ne pergjithesi , do ti luftoj me te gjitha menyrat civile.

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210

pjeserisht pajtohem me mendimin tuaj i nderuar Armandovranari

Une jam pro aktiviteteve homoseksuale te bazuara ne shoqata, publikime, takime, pra ne ektivitete te komunitetit te tyre. Por ata vete duhet qe ne keto aktivitete te njohin faktin qe perbejne devijance dhe te perpiqen me te gjitha menyrat, me aq sa munden ta luftojne homoseksualitetin e tyre, pa urryer veten, pa u ndjere inferiore, pa u ndjere te diskrimnuar pa te drejte.
    une ne postimet e mia me larte kam postuar edhe ate se homoseksualet me menyra psikologjike apo dicka tjeter,disa prej tyre munden me ndryshuar orientimin seksual,por disa dhe jo. tek dikush eshte e mundeshme kjo e tek dikush jo. une sipas mendimit tim,duke u bazuar ne ate se njoh disa shoke qe jane homoseksual, ata ngadonjeher disa prej tyre nuk duan qe edhe ponese do te jet e mundeshme dalja haptazi ato thojne: "per vete une nuk do te kisha mbeshtetur kete gje edhe pse jam homoseksual". keshtu ata shprehen,por jo te gjith. ka prej atyre qe nuk jetojne me familjet e tyre apo jetojne ne tjeter qytet dhe pa te afermit e tyre. ata jane ne gjendje te bejne ckado vetem e vetem te jene te qete nga homofobet,nga fjalet fyese apo te ngjashme. por nje vyrtit i tyre eshte edhe adaptimi ne situata te ndryshme. per kete shkak edhe ata jane adaptuar dhe do te adaptohen ne lloj-lloj situatash,ne lloj-lloj rethanash e shoqerish te ndryshme.

dua te them se: ata homoseksual qe jetojne sot ne bote nuk jane te vetmit ata,nuk jane te paret e as te fundit,kane qene dhe jane,do te jene dhe nuk do te zhduken kurr. sic cdo heteroseksual,edhe ata (homoseksualet) kane te drejte te jetojne kudo,sido, dhe te jene ata qe duan.pra ne baze te organizatave te ndryshme ata ua bejne me dije popullates ne gjith boten, qe sejcili prej tyre ti pranoj ashtu sic jane,te kuptojne gjendjen e tyre,ti pranojne ne shoqerine e tyre dhe te jene te barabarte me te gjithe. ata duan te deklarohen se jane ata qe jane,nuk munden te ndryshohen ose te dalin nga lekura e tyre. kerkojne qe ne te kuptojme ata se paku ashtu sic jane as me pak e as me shume. me kete ata do te jene shum te lumtur.

ky ishte mendimi im. me respekt dhe mirekuptim.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pershendetje Bekim
    Shpresoj te mos kem qene une me pyetjet e mija ironike ,te ken ndezur fitilin e bombes qe kishe brenda teje.
    Sinqerisht u nisa ti lexoj po kur pashe gjatesine e temes u terhoqa mbrapsht.
    Megjithate desha te shpreh kenaqesine time per shkrimet e tua.
    Mendje e hapur,horizonte te hapura dhe mbi te gjitha individ i pershtatshem i shekullit 21.
    Shpresoj qe ti mendosh me te vertete idete e shkrimeve te tua.
    gjithe te mirat
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210

shum mire

Postuar mė parė nga leci
    Pershendetje Bekim
    Shpresoj te mos kem qene une me pyetjet e mija ironike ,te ken ndezur fitilin e bombes qe kishe brenda teje.
    Sinqerisht u nisa ti lexoj po kur pashe gjatesine e temes u terhoqa mbrapsht.
    Megjithate desha te shpreh kenaqesine time per shkrimet e tua.
    Mendje e hapur,horizonte te hapura dhe mbi te gjitha individ i pershtatshem i shekullit 21.
    gjithe te mirat
    kjo fjale po me preku pak sikur shkendija prek benzinen. sido qe te jet une po them dhe kete fjal: une i mendoj ideete e shkrimeve te mia.per kete jam i vetedijshem qe bej une. detyra ime eshte per te punuar sa me teper dhe pa asnje fitimi prej askut qe te mundohemi t'ua ngulitim ne mendje homofobeve (personave qe kane urejtje ndaj homoseksualeve) qe homoseksualiteti nuk eshte semundje,nuk eshte cthurje,nuk eshte as cregullim psiqik,as dicka tjeter qe dikush homoseksualet i quan me ndonje emer qe nuk ka kuptim si 'pedera", "pederasta", e te tjere,por kjo eshte nje gje qe duhet pranuar si fenomen qe ekziston dhe qe nuk mund te ndryshohet.pra duhet me u pajtuar me realitetin qe ekziston ne kete rruzull Tokesor. une jam vertet i ri dhe dikush mund te thote se une mundohem apo kam qelluimin qe te shthur rinine shqiptare,apo qellim tjeter,por une kam guximin qe me cdo kusht qe shqipratet ne diaspore,ja une me disa te tjeter mundohemi per shqiptaret,dikush tjeter per maqedonasit ne maqedoni pasi qe ne bashkepunojme me ta nepermes organizatave per mbrojtjen dhe sigurimin e homoseksualeve ne maqedoni.bashkepunojme dhe me gjith organizatat te themi ne fjal, vetem e vetem qe populli shqiptar te kutoj gjendje e homoseksualeve,jo per dicka tjeter te keqe por per ti pranuar ata ashtu sic jane,as me shum e as me pak.me kete do te jene shum te lumtur ata. pra ne lidhje me kete ju mund te lexoni postimin 8 te temes http://www.forumishqiptar.com/showth...0&pagenumber=3 dhe njekohesisht do te mund te lexoni dhe kete teme,edhe pse ka dhe disa tema tjera ne kete forum lidhur me homoseksualitetin dhe homoseksualizmin (duhet me dalluar keto dy nocione). shpresoj se operatoret nuk do ta fshijnenkete postim pasiqe kjo eshte edhe si pergjigje ose nje koment lidhur me citatin me lart.

me mirekuptim.

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    une perseri aneytareve te forumit iu deshiroj komentim te sukseshem dhe nuk dua qe me keto postime te mia te blokohen apo te hamenden,perseri mund te vazhdonmi komentimin tuaj pasi shoh se jkoheve te fundit kuir ka keshtru pergjigje te vertetuara ne keto menyra qe cituara me larte,sikur ngec komentimi.

me sepsekt !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Bekim ma ke cituar nje pyetje dhe po te saktesoj se fjalet e perdorura jane marre nga fjalori i gjuhes shqipe.

Une e di qe fjala pederast eshte e huazuar ne shqipe sepse ne fakt ne gjuhen e perditeshme shqipe i thone "b.th.q.r."

Tani une kam pyetur se dua t'a njoh problemin sepse gjate gjithe jetes sime qofte shkollore, qofte ne pune s'kam hasur qofte edhe nje rast te vetem te ketij fenomeni ne meshkuj lere qe per femrat as nuk di te kete ndonje fjale sinonim i "lesbike" ne shqip.

Dmth ky fenomen ka qene inekzistent saqe as fjale ska ne shqip per te. Po te kishte qene se ekzistonte nje fenomen i tille do kishte edhe fjale perkatese.

Mbase nuk i di te gjitha fjalet e gjuhes shqipe.

Prandaj kam hyre tek ky forumi qe te mesoj.

Po qe se di ndonje fjale shqip per fenomenin "lesbike" ma thuaj qe t'a mesoj edhe nje gje te re nga shqipja qe nuk e kam ditur me pare.
    You got to be Albanian to get a real tan!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Isha tek ky web site www.avert.org ku kishte plot statistika edhe mbi sasine e evidentuar te te semureve me SIDA madje edhe sipas mardhenies seksuale.

Ky paragraf nuk eshte shume i qarte per mua.

What is clear is that people's behaviour is influenced by their family environment, their experiences and their sense of themselves. Beliefs about sex are initially shaped by family values. Later on these beliefs may be shaped by pleasant and unpleasant experiences of sex and also shape their choice of activities and partners. Throughout their life a person's sense of who and what they are has a strong impact on their sexual development and experience.

Nje interpretim ne shqip eshte ky:

Ajo qe eshte e qarte eshte se sjella e njerezve influencohet nga mjedisi i familjes se tyre, perjetimet e tyre dhe kuptimi mbi vetveten. Besimet mbi seksin formohen fillimisht nga vlerat e familjes. Me vone keto besime mundet qe te konturohen nga perjetimet e kendeshme apo te pakendeshme te seksit dhe gjithashtu konturojne zgjedhjen e tyre mbi aktivitetet dhe partneret. Pergjate jetes se tyre ndjesia e personit se kush dhe c'fare ata jane ka nje goditje te fuqishme mbi zhvillimin dhe perjetimin e tyre seksual.

Si duhet t'a kuptoj te shprehurin e mesiperm?

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Ajo qe eshte e qarte eshte se sjella e njerezve influencohet nga mjedisi i familjes se tyre, perjetimet e tyre dhe kuptimi mbi vetveten. Besimet mbi seksin formohen fillimisht nga vlerat e familjes. Me vone keto besime mundet qe te konturohen nga perjetimet e kendeshme apo te pakendeshme te seksit dhe gjithashtu konturojne zgjedhjen e tyre mbi aktivitetet dhe partneret. Pergjate jetes se tyre ndjesia e personit se kush dhe c'fare ata jane ka nje goditje te fuqishme mbi zhvillimin dhe perjetimin e tyre seksual.

aty ku thuhet se Besimet mbi seksin formohen fillimisht nga vlerat e familjes. une me kete nuk pajtohem assesi! besimet mbi seksin nuk formohen fillimisht nga vlerat e familjes. kjo eshte me se e qarte duke u mbeshtetur ne faktin se familja asnjeher nuk fol ose bisedon me femijun e tij/saj per seksin ose dashurine duke pasur parasyshe seksin ose mardheniet mes dy personave ose me sakt per dashurine femiut te ty/saj. kjo nuk eshte e myundeshme qe te flitet drejtpersedrejti ne fam,ilje dhe qe femiju i tyre te mare nje kulture seksuale ne fjale ose te ngjashme.Me vone keto besime mundet qe te konturohen nga perjetimet e kendeshme apo te pakendeshme te seksit dhe gjithashtu konturojne zgjedhjen e tyre mbi aktivitetet dhe partneret. ketu nenkuptohet ajo se perjetimet e kendeshme apo te pakendeshme te seksit mund te sjlellin orientimin seksual te padeshiruar ??? JO asesi,duke mar nje shembull,ne moshen e adoleshences,ketro te fundit mendojne se "cdo gje qe fluturon dhe hahet" ??? jo nuk eshte e mundeshme kjo.ajo eshte natyrore kur njeriu ne kete moshe e kupton orientimin seksual,mundohet te tregohet 0para shoqerise ..., nje djal fillon te mendoj per nje femer e ndonje djakl tjeter sigurisht fillon te mendoj per nje djal.dhe e njejta ehste dhe tek vajzat. ku ishte fjala te perjetimet e kendeshme,ketu mund te themi se mund te ndodhin gjera te tilla qe te ket mardhenie te dhunshme. e kemi te qarte se kjo ndodh tek vajzat ne moshen e adoleshences,por e njejta kohen e fundit mer hov dhe tek djemt.eshte e vertet kjo sepse ka ndodhur,ndodh dhe do te ndodh dhe me tej.por per gjith kete nuk ka asnje faj familja,e as qe mund te nderhyje ne orientimin seksual te femijes se tyre.pra familja nuk ka asnjelidhje me kete pune per femijun e tyre.familja ka obligim qe te edukoje femijun e tyre qe ai femije te mare nje kulture familiare te mire,kulture fetare dhe shoqerore.te kujdeset se pari per veten,per familjen e vet,prinderit dhe femijet,e pastaj dhje per shoqerine,pasiqe nese nuk je per vete nyuk mund te jesh per askend. pra familja nuk mund te te mesoj djalin e vet se mos te ket seks me nje dhjal tjeter apo vajzen e saj me nej vajz tejeter.kjo tingellon shum palodhje ne vesh.pra familja eshte e pafajshme ne kete situate.

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •