Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371

15 minuta me e rritur

Autobuzi bente nje zhurrme acaruese tek merrte kthesat.Ne sediljen e dyte asaj po i merreshin pak mend,me syte gjysem te mbyllur mundohej ta hiqte vemendjen nga kjo rruge e gjate dhe e lodhshme.
    Here pas here hapte gazeten dhe syte i ndalte tek nje faqe ku disa djem e vajza kishin dale duke u argetuar ne plazh.E veshtronte me kujdes per ti mos i humbur asnje detaj,trupat e bukur te djemve,ujin e paster dhe te kalter si dhe duart pasi cfare nuk do jepte per
    nje masazh pas gjithe ketij udhetimi.Nxorri pasqyren e vogel nga canta dhe po shihte floket.Kujtime i erdhen nga ky cast dhe ktheu
    koken pak e alarmuar se mos e shihte prap ate djal mbrapa.Per vite me rradhe nuk ia kish pelqyerate veprim kur kjo krihej para pasqyres dhe ai vinte dhe i ledhatonte floket.Po kjo s'ishte
    e vetmja gje qe nuk i pelqente.U mbush aq shume sa pas 4 vjetesh martese nuk duroi dot me dhekerkoi divorcin.Pas shume kembenguljeve dhe mosmarreveshjeve dhe me familjen e saj,u nda.I erdhi keq per nenen.Nuk i bente shume pershtypje per te jatin,edhe pse i rrinte larg,se ai u be shkaku i kesaj martese.Burre i vrrazhde qe i bente gjerat me menyren e vet pa marre opinione te te tjererve...dhe kjo 20 vjec,pervec se idese qe do ishte vetem me nje mashkulldhe e lirshme te bente cfare te donte nuk e terhiqte asgje nga kjo martese.Po vitet kaluan,e kuptoi qe ishte gabim.Lidhjes se tyre i munguan shume gjera dhe mbi te gjitha pasioni.Larg familjeve ne nje vend tjeter ku cdo gje duhej bazuar te njeri-tjetri,te ndanin gjithcka nuk ndodhi
    Ate bombe levizese qe cdo femer e ka brenda ajo nuk pati mundesi ta degjonte.Mendja i shkoite nena e vet dhe babai,i erdhi zor nga ky mendim po nje gje e kishte te sigurt,donte te ndiente
    ate qe nuk kishte ndjere ndonjeher.
    Tirana po ja zinte frymen tani ne ver,ne shtepi atmosfere jo e ngroht pas ndarjes.Nje shoqe e kishte ftuar te punonte per nje jave ne Sarande meqe behej panair i librit.Nuk i tha "jo"
    kesaj mundesie bile u kenaq qe i dha mundesi te largohej per ca kohe.Syte i shkuan te gazeta dhe prap te duart e djemve.
    Zbriti ne qender te Sarandes e ndjeu qe ishte nje atmosfere tjeter.Pa nje telefon dhe u niskur nje djal donte ta ndihmonte me valixhen,i buzeqeshi dhe i tha se nuk kishte nevoje.Nxorri numri nga xhepi.
    -Erdha une,ku je ti?
    U gjend ne dhomen e vogel qe ia kishin rezervuar.Beri nje dush dhe shtrire ne krevat mezi priste te vinte darka dhe te shkonte ne pune.Beri te lexonte dicka po prap te gazeta i vajten
    syte dhe ashtu e zuri gjumi.Bulevardi qe mbushur plot me njerez qe benin xhiro.Plot me cifte te kapur dor me dor,syte i mbusheshin me lot dhe shihte veten vetem.Donte te kishte sa me shume klienta dhe ti shmangteketo momente.
    Ne kendin e larget te tavolines ku ishin vendosur librat pa ca duar qe po shfletonin,iu afruaper ta ndihmuar.
    -Po,te lutem?
    -Keni ndonje liber tjeter nga Nietzche te perkthyer?
    -Jo ky eshte i vetmi?
    -600 lek ben apo jo?
    -Po
    I mori leket dhe dikush e thirri per ndihme, sa ktheu koken prap
    -Te pelqen Niet.....
    Po djali ishte larguar.
    Mbremja mbaroi,nuk donte te shkonte ne dhome kaq shpejt.I kishin treguar per nje disko
    te mire ne drejtim te Ksamilit.Kishin kaluar shume kohe pa u argetuar.
    Taksia e zbriti te portat e diskos ku dy vete i shpjeguan se si me bileten mund te merrte nje pije falas.Muzike e larte,klubi ishte mbushur plot me te rinj.I pelqeu,te bari kishte shume rradhe dhe mendoi te merrte dicka me von.U fut mes te pistes se kercimit
    dhe shume djem e shihnin ne sy si kercente vetem.E veshur thjeshte dhe bukur me floket e gjata lekuren jo shume te zene nga dielli bente qe njerezit te kthenin kokat.Asnjeher nuk e kish quajtur veten
    te bukur dhe kete vemendje po e ndiente per her te pare.I dha siguri ne vetevete dhe kercente si te donte dhe sa fort te donte.
    Bari u lirua,kishte nevoje per nje pije.NJe shishe uje i mjaftonte, te nje tavolin ne cep pa djalin qe i bleu librin e Nietzche.Ai ishte vetem dhe i beri cudi,vetem kur bleu librin vetem dhe ketu.Po e shikonte nga larg.Floket e shkurtra,mjekra e gjate dhe e lene vetem poshte dhe i beri pershtypje sikur pinte me intervale te llogaritura.Donte ti fliste po i vinte pak zor nga menyra si u largua aq shpejt.
    Vendosi te bente nje xhiro rrumbullak.
    -Mirembrema.
    U kthye,pse mos ti fliste po ta shihte qe nuk i pelqente largohej shume kollaj
    -Mirembrema-ia ktheu djali
    -Po te pelqen "Mango"
    -Jo keq,po ti e mbarove punen?
    -Me mban mend?
    -Posi jo,tek ty bleva librin e Nietzche.
    -Ke lexuar shume nga ai?
    -Disa po ne anglisht,ti pse vetem?
    -Shoqja donte te flinte,po ti pse vetem?
    -Nuk jam vetem,jam me ata.
    Nga tregoi ishte nje grup njerezish cuna e goca qe po shihnin me kureshtje si duket nga afrimi i kesaj.
    -Mire,pse po rri vetem?-i tha dhe po te ishte dite do shihej qe syte i ndriten
    -Sepse ndonjeher kam deshire kur nuk me pelqejne bisedimet me te tjeret dhe keshtu me jepet mundesia te njoh dhe njeri tjeter si po me ndodh tani-i tha djali
    E veshtroi kur i buzeqeshi me nje buzeqeshje te embel dhe pak femerore dicka ndjeu ti levize
    Tek bisedonte per shume gjera me ate e shihte sa ndryshe ishte nga ata qe kishte njohur sidomos nga babai dhe ish-burri i vet.Shume i zoti ti tregonte aftesite pa ego ose pa i ven vetes rendesi e beri per vete.
    Kenga qe i peqente asaj shume filloi te buciste nga boxet.
    -Eja te kercejm-i tha ajo
    -Me fal po nuk kercej shume mire
    -Nuk ka problem...eja
    Po shtyheshin mespermes per te car njerzit kur me nje moment i zgjati doren djalit sikur te kish frike se mos i ikte.Ai ja kapi dhe ja shtrengoi leht.Duke kercyer era e pafumit
    te tij i dha nje dridhje te leht,iu afrua me preteksin se po kercenin ngjitur per ta ndjere me teper.Vetem nje boshllek i vogel i ndante buzet e tyre.
    -Ti me the qe nuk dije te kerceje-i foli ajo,duke nderprere ate moment
    -Di te kercej ateher kur dua.
    Per shume minuta pane njeri tjetrin ne sy,ajo donte qe ai ta puthte.
    -Shkojme diku
    -Ku do me cosh?-i foli pak e trembur
    Po largoheshin nga pista,tavolinat po i lenin mbrapa dhe humben ne erresiren anes detit.
    Te shtrire te dy poshte rrobave te tyre trupi i saj lakuriq per nje moment u largua nga krahet e tij dhe me shpejtesi vajti buze detit.Nuk kishte deshire te kthehej tek ai per momentin.
    -Cfare ke?
    -Te lutem me lej pak vetem.
    Mendonte jeten e saj ato 4 vjet qe kishin ikur pa lene asnje mbres dhe ja tani per nje periudhe te shkurte ajo ndjeu ate qe nuk kishte ndjere asnjeher.Bomben levizese,dhe nuk ishte me e sigurt nese ishte e lumtur apo jo pasi e dinte qe nuk do perseritej me.Pse ti ndodhte tani me kete djale,kur ky mund te ikte neser pa lene gjurme.
    Ktheu koken,djali po ja bente me dore te afrohej.
    E vuri koken te gjoksi i tij.
    -Te te them dicka?
    -Patjeter-i tha duke ledhatuar floket e saj
    I tregoi.
    -Per mendimin tim ti ja dole mbane asaj qe doje dhe kjo eshte me e mire per ty.
    -Po a mjafton kjo?-i tha vajza
    -Mjafton posi jo,ti je kthyer si keto valet e detit tani qe nuk i ngacmon me njeri,dikur ti ishe si valet e dites ku njerezit lahen dhe i prishin ato,tu ndryshojne drejtimin
    dhe te tregojn forcen dhe zgjuarsine si te vetmin vend ku dine ta shprehin.Tani ti je vale nate e qete dhe pa perzierje.
    -Pse nuk te kam njohur me pare une ty?-i tha vajza e prekur nga keto fjal
    -Sepse une jam nje bark qe noton ne valet e nates dhe i prish,dhe kur ngjitem ne toke shijoj e kenaqem me zhurmen e tyre.
    E priste pak a shume kete pergjigje,e dinte qe kjo gje do perfundonte ketu u mundua mos ta tregonte keqardhjen.
    -Kur do kthehesh ne Tiran?-i tha vajza duke e puthur ne krah
    -Neser
    -Do shihemi atje?
    -E dashur,une jam nje bark qe prish valet e nates.
    -Kur do zbresesh prap ne tok te shijosh zhurmen e valeve?
    -Mbase kurre po nisem per nje lundrim te gjate.
    E perqafoi dhe iu ngjit me teper mbas trupit,nuk i beri pershtypje
    edhe pse ndoshta nuk do ta shihte me kete djale,mendimi i valeve te nates i jepte fuqi.
    Discover me like emptiness.......

Artiste Maska e Kuntakinta
    Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180
    Bravo Dime!!! Mu me pelqeu. Vetem nje kuriozitet kam une. A eshte histori e vertet?
    :-)

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Faleminderit Kunta!!( me ter mend te pelqeu apo e thu sepse t'kom grup)

Nga sa kam mesuar pa nje te veterte robi nuk ka shok,pa nje te vertet rruga nuk merr kthese,pa nje te vertete dita nuk mbaron keshtu dhe une dit per dit mundohem te shpreh nje te vertet.
    (se mbaj mend nga e kom te kopjume kete )
    Discover me like emptiness.......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-05-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3

Kopjim nga realiteti

... dhe te dy dolen nga dhoma kur nga carcafi nje femer e nxorri koken me ne fund.
    - Po keto do t'i merrni?
    - Jo, keto ktheji ne farmaci dhe do kishe bere mire mos t'i kishe vjedhur.

Nga jashte u degjua nje ze qe ulerinte me te madhe:
    -Mami! Mami!
    -Po ky ca ka?
    -E kam lene pa moter prandaj.

Tema tė Ngjashme

1. Raporti mbi monitorimin e medias,kusha jane TV afer PD dhe TV afer PS?
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-06-2009, 16:10
  2. 20 minuta pushim
    Nga Ermali-AL..... nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 16-09-2004, 11:12
  3. T’kanė ngelur edhe pesė minuta!
    Nga Mjellma nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 23:10
  4. Globalizimi
    Nga klevis2 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 22-07-2003, 11:10
  5. Rruga e veshtire e Shqiperise drejt Globalizimit
    Nga Enri nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-07-2003, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •