Troptit, ishalla u talle vėrtet. Meshkujt e femrat janė vėrtet ndryshe, por kjo s'e motivon *shtypjen* qė e ushtrojnė meshkujt mbi femrat.
Ndryshe po, por ama tė barabartė!
Troptit, ishalla u talle vėrtet. Meshkujt e femrat janė vėrtet ndryshe, por kjo s'e motivon *shtypjen* qė e ushtrojnė meshkujt mbi femrat.
Ndryshe po, por ama tė barabartė!
Me c'kuptim te barabarte mund te ma shpjegoni pak se se kuptoj.![]()
Nqs thoni se ari dhe argjendi jane te barabarte se jane metale dakort por si vlera ndryshojne me duket mua.
Flm per keshillen bre burr, por e verteta qendron se qendrimi dhe studimi im ne NZ, nuk ka ndryshuar fare qendrimin tim ndaj femrave.Postuar mė parė nga troptit
Per ta kuptu Vullnetin duhet me marre diplome ne N.Zuland! Se andej me sa kam taku une jan robt allasoj, 10 fishi i australianeve!O Vullnet mos ma merr per te keq po sa ma pak ju ngjan atyne loqeve me mire eshte. Keshile prej miku,fiku!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Barazia s'ka ekzistuar...dhe nuk do ekzistoje... Ne nje familje shqiptare as motra me vellain s'jane te barabarte, s'ka si te jete burri me gruan. Un s'kam asnje kundershtim qe ne ne familje burri te jete burre, e gruaja grua...S'ka barazi ne kete rast... mire eshte te gjendet nje mirekuptim i dyanshem... Bye tashi !
Mė duket qė disa kėtu ngatėrrojnė mollėt e dardhėt. Dallimi/njėjtėsia dhe diskriminimi/barazia janė dy kategori tė veēanta, tė ndryshme e tė dallueshme mes veti.
Burri e gruaja dallojnė, dakord. Por kjo nuk ėshtė arsye qė femrat tė shtypen prej meshkujve. Dallimi nė ngjyrėn e syve, gjatėsinė e hundės, madhėsinė e kėmbės, apo pajisjen me p.enis nė vend se va.gjinė; asnjė nga kėto nuk janė arsye qė njė grup ta sundojė grupin tjetėr. Kėsaj i thonė diskriminim, o jahu - dhe si ēdo diskriminim, as ky nuk ėshtė natyral a hyjnor, po thjesht defekt social qė duhet ndrequr.
Ata qė mendojnė se burri u dashka tė sundojnė vetėm pse dallon prej femrės, kanė harruar tė argumentojnė se ku na konsistoka vallė ky "superioriteti" mashkullor!?
jam ne vendine e keq se duhet te pranoj qe ne shqiperi akoma nuk eshte e barabarte burri me gruan.
megjithese jane goxha njerez qe besojne ne barazimin e sekseve prape nuk eshte akoma dicka e bere se thjesht eshte ambjenti dhe njerezit me te riturqe luajne rol ne keto vendime dhe te cilet akoma nuk kane harruar mentalitetet e tyre
megjithate mos u shqetesoni se kam shpresen qe se shpejti do behet edhe ky hap i cili ka filluar qe tani.![]()
_Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
-jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P
tung!
Po nganjeheredo ti "shtypim" grate se po nuk i shtypem ne na i "shtyp"komshija pastaj, e na dalin femijet ca te kuq e ca te zi. E pastaj ajo "shtypje "per te cilen e kam fjalen une ju pelqen edhe femrave, nuk njoh ndonje qe s'ja ka qejfi!O rusho une e kam fjalen per shtypje simbolike.
JO NEGOCIATA! VETĖVENDOSJE! WE SHALL NEVER FORGET!
Troptit, si do tė tė pėlqente tė tė shtypin ty? Simbolikisht, mendoj? A i ke pyetur femrat e farefisit tėnd nė se u pėlqen qė t'i shtypėsh ti? Gjithnjė simbolikisht?
Do t'u thoshja meshkujve shqiptarė: ėshtė pafytyrėsi e pamoralshme ta legjitimosh shtypjen me moral. Shtypja gjinore, nė ēfarėdo ngjyre tė shprehet, ėshtė njė defekt thellėsisht jomoral.
tung!
Po ti qenke palle fare mor skerd!Po ti e ke marre vesh se per cfare shttypje e kam fjalen une apo jo? Cfare hyn morali? apo cfare hyn shtypja gjinore ne kete mes?Per cfare e kam fjalen une e per ca e merr ky llullaku!Merr vesh shqip? Kur them se po nuk i "shtypem " ne na i "shtyp" komshija, per cfare e kam fjalen une , per shtypje gjinore, sociale a per cilin moral?Po ty te paska lane mafishja!Ik o palle e meso shqip, pastaj mu pergjigj. E mos le nam!Apo mos je gja Gay( sum shpum)?![]()
![]()
Krijoni Kontakt