perSHENDETje
Kur degjoni nga dikush:"ai eshte intelektual" cfare ju vjen ne mendje? Besoni se ne Shqiperi ka njerez qe e meritojne titullin intelektual, jane shume apo pak?
falemiNDERit
perSHENDETje
Kur degjoni nga dikush:"ai eshte intelektual" cfare ju vjen ne mendje? Besoni se ne Shqiperi ka njerez qe e meritojne titullin intelektual, jane shume apo pak?
falemiNDERit
Ca nga gjerat qe me vine ndermend:Kur degjoni nga dikush:"ai eshte intelektual" cfare ju vjen ne mendje?
zgjuaresi
shkathesi
pregatitur
pasive
seriozitet
shpirtmiresi
drejtesi
Te them te drejten, nuk e di ne qoftese ekziston apo edhe nje pakice intelektualesh ne shqiperi. (Megjithse pa dyshim qe ka njerez qe mund te quhen intelektual, por jane aq te pakt sa rralle i sheh.)Besoni se ne Shqiperi ka njerez qe e meritojne titullin intelektual, jane shume apo pak?
Populli Shqipetare, per mendimin tim, eshte i zgjuar dhe ka pesuar shume ne jete...shume njerez jane te zgjuar nga eksperienca por kjo si ben ata intelektual. Pra mendoj se shume njerezve ne Shqiperi i mungon edukimi i duhur perpara se te meritojn titullin e nje intelektuali.
Gjithashtu mendoj se ata njerez qe me termend kan patur qellime ne jete dhe qe duan ta shfrytezojn trurin...them se ata kan ikur jashte shtetit.
Ne qoftese do te kishte intelektual me te vertete Shqiperia, atehere ku jane? Sepse une vetem hajdut kam pare deri tani.
Edhe ai intelektual qe kishte mbetur ne shqiperi (Azem Hajdari)...s'eshte me.![]()
---------------------------------------------------------------
Intelektual (sipas meje) eshte nje njeri qe sigurisht nga njera ane ka pergatitje te larte profesionale dhe kulture qytetare, po nga ana tjeter vret mendjen vazhdimisht per te rritur dijet e tij dhe per te sjelle dicka te re dhe me vlera ne shoqeri.
Ne Shqiperi jane pak!
----------------------------------------------------------------
Në botë ka 10 lloje njerëzish: ata që kuptojnë sistemin binar, dhe ata që nuk e kuptojnë!
Me fal qe po te pyes po ti ke bere ndonje sondazh,qe e thua me aq siguri"ne Shqiperi ka pak"?!
Nese ke nonje statistike, na informo! Nuk e besoj se e ke thene me hamendje kete!
Last night I slept alone
I stayed at home
For the first time since you've been gone babe
No friends to understand
To lend a helping hand
To ease the greatest pain I've ever known .........
Intelektualet jane krenaria e nje kombi,shpresa e tij per nje te ardhme sa me te ndritur.
Fatkeqsisht shume nga keta u detyruan te largohen nga atdheu dhe te vene dijet ,inteligjencen.zotesine e tyre ne sherbim te vendeve ku jetojne.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Intelektuale? Shqiperia ka plot!!
... por nuk eshte bote per intelektuale kjo.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
------------------------------------------------
O Stela 22 te kam falur mos e diskuto fare!
Une "nonje" statistike nuk kam qe te t'ju jap juve (sa veta jeni njehere?) po te them me siguri te plote qe jane pak.
------------------------------------------------
Në botë ka 10 lloje njerëzish: ata që kuptojnë sistemin binar, dhe ata që nuk e kuptojnë!
Fillimisht, dua te them se bie edhe une ndakort me Kolombin kur thote"Intelektualet jane krenaria e nje kombi". Gjithashtu kam mendimin se disa pjesemares e kane ngatruar fjalen "intelektual" me "inteligjent" (inteligjent mund te jete edhe nje bojaxhi, por intelektual jo)
percaktimi im...
Intelektual quhet nje njeri "i shkronjave", njeri qe ka mbaruar nje shkolle, njeri qe ka dije dhe ka shkruajtur dicka me te cilen mund te jet bere i njohur. Intelektuali ka sy kritik, zemer patriotike dhe kerkon te pasuroje trurin e tij me dije. Intelektuali eshte njeri i rregullt- i rregullt edhe me ligjet, nuk mund te jet revolucionar ose kryemafioz. Truri i tij eshte i pasur, shpirti i tij eshte kerkues, mendja e tij shume here iken nga kufinjte qe ven shoqeria e nje vendi. Gjuha qe perdore eshte e pasur, e paster nga fjale te huaja dhe e kuptueshme- jo si gjuha qe perdorin parlamentaret ne Shqiperi- ai vet ndihmon ne pasurimin e gjuhes meme.
Njerez me keto karakteristika ne Shqiperi sigurisht qe jane te paket, neve dhe njerezit e medhenje qe kemi jane te paret qe e shkatrojne gjuhen shqipe.
Gabim.Postuar më parë nga Kryeplaku
Intelektuali eshte njeri i rregullt- i rregullt edhe me ligjet, nuk mund te jet revolucionar ose kryemafioz.
Shume intelektuale ne gjithe boten jane vleresuar vite me vone pas vdekjes se tyre, pasi ne ate kohe qe jetonin, nuk i donte njeri vetem per faktin se udheheqesi i vendit i ka shpallur "armik te popullit" apo nuk ka pelqyer cfare shkruante. Shume prej tyre u duheshe te shkruanin ne gjuhe *sekrete* (si them une), duke shkruajtur fabula apo historira me kafshe apo dicka tjeter qe simbolizonte ate qe donin te thonin.
Pra, cfare quanin te keqinj me pare, i quajne intelektuale sot, e kush e di se cilet prej njerezve qe quajme budallenj sot, do quhen intelektuale vite me vone nga femijet tane.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
"Urtesia vjen me teper nga zemra sesa nga mendja"
Krijoni Kontakt