Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 81
    Animateur Maska e kosti_fr
    Anëtarësuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    Bx=Bordeaux FR
    Postime
    17
    Intelektuale ka kudo, po duke krahasuar vendet me zhvillime te ndryshme dhe duke krahasuar nivelin e intelktualeve, vihet ne dukje qe potenciali kulturor dhe avancimi ne njohuri i atyre qe i qujame ne intelektuale (ne shqiperi) te mos perfillet fare nga te huajt. Per kete me vjen keq
    pogradecaret.com

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Shqiperia ka intelektuale me shume se e tere gjermania 80 milioneshe!Profesore,doktore, akademike ka mbi 80 mije...
    I mungon inteligjenca asaj sot te çlirohet nga pushtuesit e jashtem!

i/e regjistruar Maska e joss
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    311
    Itelektuale jane te gjithe njerezit e zakonshem, te gjithe kane cilesi te mira, por sekreti eshte se si t`i nxjerresh ne pah. Ka nje perkufizim specifik per intelektualin, e kam lexuar shume heret diku por e kam harruar......... ideja ishte qe intelektual quhet ai njeri qe mendon ndryshe nga te tjeret.......diçka e tille.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Intelektual quhet ai person qe
    ka nje intelekt te zhvilluar shum sakt dhe mprejte ne profesjonin e tij .Zgjuarsia, dijet, horizonti , dhe kultura te gershetuara se bashku japin personin intelektual.Nje intelektual i plote eshte pikerishte ai qe idet e tija jan te vecanta nga shumica e mases . Dhe Shqiperise intelektualet nuk i mungojn, Perkundrazi! Mos te ngaterojm kushtet qe keta intelektual te Shqiperise ku jetojn .Ata nuk kan ku ti levroj idet e tyre ne ate shoqeri ku mbizoteron korupsjoni.
    Ne ate shoqeri qe kudo vihet i paafti dhe intelektuali i vertet del ne asistenc, sepse nuk eshte i asaj ryme politike qe eshte ne pushtet.
    Shqiperia nuk vuan per intelektual ,por per nje politik te drejt.
    Si nuk ka intelektual Shqiperia kur nga shkollat e mesme shkojn neper universitete me shum se 80% e studentve??????????
    Po kush nuk di te thote dicka konkrete i bie shkurt duke then ska intelektual ne Shqiperi .
    Me Respekt Bebushja
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 28-09-2006 më 14:26
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Intelektual quhet ai person qe
    ka nje intelekt te zhvilluar shum sakt dhe mprejte ne profesjonin e tij .Zgjuarsia, dijet, horizonti , dhe kultura te gershetuara se bashku japin personin intelektual.
    Ndoshta!
    Nje intelektual i plote eshte pikerishte ai qe idet e tija jan te vecanta nga shumica e mases .
    Kjo vlene edhe per Forumistat e veqante!
    Dhe Shqiperise intelektualet nuk i mungojn, Perkundrazi! Mos te ngaterojm kushtet qe keta intelektual te Shqiperise ku jetojn .Ata nuk kan ku ti levroj idet e tyre ne ate shoqeri ku mbizoteron korupsjoni.
    Intelektuali i vertete e jo fallso,s`ka ç`i be as korupcioni as dhuna as...veshtiresite tjera sepse perndryshej ai s`do te quhet intelektual!
    Ne ate shoqeri qe kudo vihet i paafti dhe intelektuali i vertet del ne asistenc, sepse nuk eshte i asaj ryme politike qe eshte ne pushtet.
    Fajin e ka vet "intelektuali" apo joaftesite e tij si intelektual!
    Shqiperia nuk vuan per intelektual ,por per nje politik te drejt.
    Shqiperia vuan per Intelektuale,se intelektualet e bejne politiken e drejte ne tere boten!
    Si nuk ka intelektual Shqiperia kur nga shkollat e mesme shkojn neper universitete me shum se 80% e studentve??????????
    Inteligjenca (intelektualizmi) s`matet me vite shkollimi vula e diploma qe ne 80 % te rasteve jane joreale apo te ...shitura ne tere boten, por me dituri,aftesi!

Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    [QUOTE=kurkushi]
    Ndoshta!

Kjo vlene edhe per Forumistat e veqante!
    Intelektuali i vertete e jo fallso,s`ka ç`i be as korupcioni as dhuna as...veshtiresite tjera sepse perndryshej ai s`do te quhet intelektual!

Fajin e ka vet "intelektuali" apo joaftesite e tij si intelektual!

Shqiperia vuan per Intelektuale,se intelektualet e bejne politiken e drejte ne tere boten!
    Inteligjenca (intelektualizmi) s`matet me vite shkollimi vula e diploma qe ne 80 % te rasteve jane joreale apo te ...shitura ne tere boten, por me dituri,aftesi!
    i/e dashur kurkushi se njifke fare jeten e shiperise
    me keqardhje po te them se vertet ti nuk e njef realitetin e jetes atije
    ti folke si e jema e zeqos nga maja e thanes more kurkushi
    thua se intelektuale spyet nga dhuna e korupsjoni , ose thu intelektuali ska nevoj per diplloma
    kurkushi po nga njifet intelektuali mo nga analfabetizimi
    pse iku intelektuali i shquar isamail kadare nga shqiperia?
    e nuk iku dritero agolli?
    po nuk qe i veshur me pushtet ne shqiperi nuk ben dot nje hap para i/e dashur kurkushi
    nje intelektual i vertet nuk eshte i politizuar
    e ne shqiperi po nuk qe ne politik sta var kush kushdo qofsh ti
    duhet te jesh i binduri i berishes ose nanos ose nuk je askushiiiiii
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 29-09-2006 më 13:08
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e macipaci
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    98
    Citim Postuar më parë nga Dito
    Shqiperia ka intelektuale plot sepse ka njerez te zgjuar.
    Intelektual=Dituri
    Dituri = informim.... e dashur

Me se informohen shqiptaret.....
    Televizioni? - per faqe te zeze
    Universitete? - me keq akoma
    Internet-i? vetem ne Tirane e aty rreth e rrotull Tiranes

Shqiperis i mungojne mundesit e informimit...ne menyre qe te pergatis intelektual..
    KA PASU ...por eshte ne rrezik per nje brez te ri intelektualesh.
    Universitetet meren me lek...po pergatisim nje brez te ri? - jo sigurisht qe jo...
    Ata qe ikin, ikin per nje te ardhme me te mire....jo me qellimin per tu formuar si intelektual....
    Shqiperia te dashur Shqipetar nuk ka terrenin e duhur, per kultivimin e ketij termi....
    Ndryshuar për herë të fundit nga macipaci : 03-10-2006 më 12:19

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga macipaci
    Dituri = informim.... e dashur

Me se informohen shqiptaret.....
    Televizioni? - per faqe te zeze
    Universitete? - me keq akoma
    Internet-i? vetem ne Tirane e aty rreth e rrotull Tiranes

Shqiperis i mungojne mundesit e informimit...ne menyre qe te pergatis intelektual..
    KA PASU ...por eshte ne rrezik per nje brez te ri intelektualesh.
    Universitetet meren me lek...po pergatisim nje brez te ri? - jo sigurisht qe jo...
    Ata qe ikin, ikin per nje te ardhme me te mire....jo me qellimin per tu formuar si intelektual....
    Shqiperia te dashur Shqipetar nuk ka terrenin e duhur, per kultivimin e ketij termi....

Shyqyr qe Shqiperia ka djem e vajza qe cane detin e malin dhe pane perendimin, e dalengadale po behen edhe intelektuale se perndryshe.....?????
    Te ishte per shqiptaret do ngeleshim injorante.
    Lum si ne per brezin e ri qe po shkollohet ne perendim.Do zoti keta njerez ti sherbejne Atdheut te vet e te mos ikin pa e kthyer koken pas.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    i/e dashur kurkushi se njifke fare jeten e shiperise
    me keqardhje po te them se vertet ti nuk e njef realitetin e jetes atije
    ti folke si e jema e zeqos nga maja e thanes more kurkushi
    thua se intelektuale spyet nga dhuna e korupsjoni , ose thu intelektuali ska nevoj per diplloma
    Eh moj Bebushe... Vertete i paskam thene te gjitha ashtu si duhet(tani sapo e kontrollova shkrimin tim edhe nje here) dhe s`kam ti heqi as edhe nje shkronje te vetme...Qe ti s`me ke kuptuar apo s`te duket ashtu e drejte,vazhdo.Per mua intelektuali i ka tera fajet qe e le jointelektualin ta sundoje,deboje etj.I dijturi eshte i forte e jo i Forti i ditur!INteligjanca s`matet fare me diploma dhe vula por me vepra,aftesi!

pse iku intelektuali i shquar isamail kadare nga shqiperia?
    Sepse kishte qene tere kohen shkrimtari dhe poeti i PPSH-se dhe keto kafshet e demokracise anarkiste do e coptonin po ta zinin!Ai iku ne france sepse atje ikin perhere te gjithe trathtaret e shqiperise dhe shqipetareve!Agolli s`kishte pse te ikte.Ai s`ishte bere shkrimtar i njohur me ndihmen e rexhimit por me vlerat e veta.S`i kishte askujt borxh pushtetit as "miletit".
    po nuk qe i veshur me pushtet ne shqiperi nuk ben dot nje hap para
    Po mire,kush te ndalon te mvishesh.Vishu e dashur,vishu nese mundesh.Nese s`mundesh,mos i merr meni atyre qe kete mund ta bejne!
    i/e dashur kurkushi
    nje intelektual i vertet nuk eshte i politizuar
    Nje intelektual i vertete s`mund te politizohet do te thoja une,sepse ai vet e ben politiken e jo politika ate.Ne kur flasim per Intelektualin,ne flasim per Intelektualin.Intelektual te pavertete s`ka.Intelektuali qe s`eshte i vertete,s`quhet Intelektual por nje mashtrues...etj...etj
    Une kam dhene pergjigjjen vetem per Intelektualin!
    e ne shqiperi po nuk qe ne politik sta var kush kushdo qofsh ti
    duhet te jesh i binduri i berishes ose nanos ose nuk je askushiiiiii
    Nese s`ta vare kush,atehere vet ti ke fajin qe s`di si ti detyrosh te tjeret te ta varin,te mungon dituria, inteligjenca ... !Futu ne politike nese te duket se te ndihmon te ta vare dikush...!
    Une jam i binduri i vetvehtes, as Berishes as Nanos! Gjer me sot s`kam degjuar as dhe nje fjale apo veper te mire nga njeri prej ketyre qe do ia vlente ta shenoj ne "driverin" tim!
    Ndryshuar për herë të fundit nga kurkushi : 05-10-2006 më 15:22

Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    i/e dashur kurkush ke nje gjuhe te hidhur me bashkforumasit ne te gjitha temat
    embelsia e fjales ne komunikim eshte kultur
    nuk bie vlera e intelektualit shqiptar nga menyra jote e gjukimit te ceket
    gjithe te mirat kudo qofsh

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nisma e kryeministrit Berisha: Shqiperia, 1 €
    Nga DYDRINAS në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-01-2014, 18:08
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  4. Shqipëria, më pak demokraci se Palestina
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 18:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •