Rreth ndryshimeve te ligjit per RTVM-ne - Kim Mehmeti: Mbetja e kanalit te trete me trullos
Mendimi i zv/drejtorit te RTVM-se ka qene ky: Radio Televizioni i Maqedonise te kete: Radion maqedonase, televizionin maqedonas dhe radio-televizionin e Maqedonise ne gjuhen shqipe
Komisioni Parlamentar per Transport dhe Lidhje ne mbledhjen e 12 tetorit e mbeshteti propozimin per sjelljen e ligjit per ndryshimin dhe plotesimin e ligjit per ndermarrjen publike, RTVM. Ky propozim ligj ka te beje me ate qe kanali i trete i RTVM-se do te jete ne sherbim te Parlamentit te RM-se, ndersa programi i kanalit te trete te kaloje ne kanalin e dyte. Ne kanalin e pare te RTVM-se nuk do te kete ndryshime.
Mua nuk me kane pyetur per sjelljen e ketij ligji, tha zevendesdrejtori i kesaj ndermarrjeje publike, Kim Mehmeti. Per te, nje gje nuk eshte e qarte. Cdo te thote kanali i parlamentit? Une, thote ai, e kam perkrahur propozimin qe RTVM-ja te kete dy kanale televizive, per shkaqe shume praktike, por mbetja e kanalit te trete me trullos.
Parlamenti shkon ne maqedonisht, ne kanalin e trete. Po shqip ku do te transmetohet parlamenti? A do te kete dhe nje kanal te katert?, thote Memeti.
Mendimi i zv/drejtorit te RTVM-se ka qene ky: Radio Televizioni i Maqedonise te kete: Radion maqedonase, televizionin maqedonas dhe radio-televizionin e Maqedonise ne gjuhen shqipe. Kete, thote Mehmeti, e kam kerkuar qe ne fillim. Pse nuk mbeshtetet kjo, pse nuk eshte arritur nuk e di. Ai servis qe do te jete per gjuhen shqipe, ai do ta zgjidhe punen e vet brenda ne kete shtepi. Pse kjo nuk kalon, pse kjo nuk shkon nuk e di. Kete e kane ne dore subjektet politike. Nuk mundem une te propozoj amandamente ne parlament.
Ketu, shton me tej ai, mund te dalin dhe probleme juridike me hapjen e studios ne katin e shtate, qe iu nda kanalit te trete. Juridikisht, me vendim te Qeverise, pajisja ne katin e shtate eshte prone e kanalit te trete. Tani mund te shtrohet pyetja, ku mund te kete mandej diskutime. Per kanalin e trete deri tani jane investuar rreth 10 mije marka gjermane.
Nese, keto investime do ti mbeten kanalit te parlamentit, apo atij qe kalon ne kanalin e dyte akoma nuk dihet.
Nga: A.DISHA
Krijoni Kontakt