Close
Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 217
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    si vriste musliman Pali .... perdorte makinen e kohes?!!
    @pp

lol,..

Jo, s'kishte makin.

Musliman, ishin edhe apostujt e Jezu Krishtit !

Te krishteret,... qe njohim sot, s'kan me shume se 1700 vite egzistenc.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    @pp
    Musliman, ishin edhe apostujt e Jezu Krishtit !

Te krishteret,... qe njohim sot, s'kan me shume se 1700 vite egzistenc.
    Gjithashtu keta nuk dine as librat e tyre kur jane shkruajtur.
    Te shohim ky ungjill qe eshte shkruar me heret se te tjeret c'ka thuhet nga te krishteret teolog.

Keta nuk dine se kush i ka shkruajtur dhe mendojne se i kane shkruajtur apostujt.

Mbarë tradita kishtare që arrin deri në shek. I na siguron se autori i këtij Ungjilli është Mateu, njëri nga të Dymbëdhjetët. Ky Ungjill u shkrua së pari në gjuhën aramaike për të kishterët e kthyer prej hebrenjve. Më vonë, a prej vetë autorit, apo prej ndonjë nxënësi, nën drejtim të vetë autorit, u shkrua greqisht. Tek ne arriti vetëm në gjuhën greke.

Ka pasur ndikim të madh në vjetërsinë e krishterë pikërisht pse i kushton shumë kujdes fjalëve dhe mësimit të Jezusit. Ndër katër Ungjijtë, ky është më i ploti dhe më mirë i sistemuar.

Duhet të jetë shkruar rreth vitit 70.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    S'kan kurrfar vertetesie / prova qe librat qe jan shkruar, jan nga apostuj.

Besimi i te krishtereve bazohet ne probabilitet, qe dmth, sa here qe njera tjetra kundershtohen, eshte "normale", sepse mund tejet her njera e her tjetra, tamam si puna e trinitetit ku konfuzioni me total, gjen vendin e saj.

Ungjilli i Llukës, eshte shembulli me i mir ku deshmon per te gjithe, se atyre vetem i eshte transmetu ate, cfar ata shkruajn. E nuk flet per kurrfar inspirimi hyjnor, sepse kjo do t'i bente "profet" keta njerez, por ja qe jan thjesht njerez te dijes, qe ushtrojn shkrim leximin.

Ne Ungjillin e Zhanit po ashtu, flasin per deshmi dhe qe sipas tyre,... ato duhet ndoshta te jen te verteta ! "Duhet dhe ndoshta", nuk jan PROVA ! Dhe kjo deshmon qe asnjeri e as tjetri nga shkruesit e ungjijve, nuk e ka njohur Jezu Krishtin personalisht !

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Ungjilli qe iu shpalla Ises(Jezusit) a.s. nuk egziston dhe nuk e ka ndonje i krishtere.
    Titulli i ungjijve sipas Mateut,Lukes,Markut pra fjala sipas tregon qe ai qe e ka nenshkruar nuk ka qene Mateu,Luka etj pra ka qene dikush tjeter.

Shikojm Ungjillin sipas mateut dhe Lexojm lexojm lexojm deri kur arim ne Mateun 9:9 qe thot: "Pastaj Jezusi, duke shkuar tutje, pa një burrë që rrinte në doganë, i quajtur Mate, dhe i tha: ''Ndiqmë!''. Dhe ai u çua dhe e ndoqi". Ctash cdo njeri ne mend ne koke e pyeten veten, prit! Ctash e takoi Mateu Jezusin? Po po, ctash por kush i shkroi Mateun 1:1 deri ne Mateun 9:8 kushdo qe te ket qene, Mateu smund te ket qene. Dmth edhe i vetmi deshmit i kohes se Ises a.s. na del qe nuk e ka shkrujat ungjillin.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    perSHENDETje
    Ne fene katolike dhe ortodokse, besimtaret i luten shume here disa portreteve, ne te cilat ndodhet fytyra e nje "shenjetori", fytra e Jazusit ose e te emes se tij Marias. Keto portrete jane te njohura me emrin ikona. A besoni se lutja ne ikonat eshte e njejte me lutjen ne idhujt (qe benin Greket, Romaket dhe shume popuj te lashte)?? A besoni se lutja ne nje njeri ("shenjetor") eshte ofendim ndaj Zotit?

Pres pergjigjet tuaja!
    falemiNDERit
    >>> Pergjgjia eshte JO.
    Nuk ka lidhje fare me adhurimin e paganeve ndaj statujave. Ndryshimi eshte radikal, paganet besonin qe ajo statuje eshte Zoti nderkohe qe te krishteret jane te fortmire te vetedijshem se kush eshte Zoti dhe ku ndodhet Ai. Imazhi qe ata mbajne perpara gjate lutjes ka vetem efekt frymezues gjate lutjes.
    La verita' ti rendera' libero!

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Pergjgjia eshte JO.
    Nuk ka lidhje fare me adhurimin e paganeve ndaj statujave. Ndryshimi eshte radikal, paganet besonin qe ajo statuje eshte Zoti nderkohe qe te krishteret jane te fortmire te vetedijshem se kush eshte Zoti dhe ku ndodhet Ai. Imazhi qe ata mbajne perpara gjate lutjes ka vetem efekt frymezues gjate lutjes.
    Volsiv,

Vet adhurimi i Jezu Krishtit eshte paganizëm ! E leri me cikrrijat tjera qe kisha perdor per t'i "frymezuar" besimtaret e saj.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Volsiv,

Vet adhurimi i Jezu Krishtit eshte paganizëm ! E leri me cikrrijat tjera qe kisha perdor per t'i "frymezuar" besimtaret e saj.
    >>> Shiko se ti akoma nuk e ke idene se kush eshte Jezu Krishti. Kur ta kuptosh ndonje dite (dashte Zoti) do flasesh ndryshe pastaj.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    kur injoranca flet , inteligjenca hesht .

edhe une do doja te heshtja ne kete rast por tundimi per te treguar ate qe mendoj me ben te hidhem edhe une diskutim i mbeshtetur nga nje llogjike e paster.

1- ne Bibel shkriumet e shenjta nuk shkruhen rituale fetare si adhurimi ose sic quhet rendom nderimi i ikonave te Krishtit dhe virgjereshes Marie dhe as cdo lloj ikonave te shenjtoreve

2- ne bibel nuk permendet qe nje femije fosnje mund te pagezohet , pasi eshte llogjike qe nje femije nuk mund ta kuptoje mesazhin e shpetimit te shpirtit nepermjet besimit e me pas pagezimit , pasi eshte ende foshnje dhe nuk ka llogjiken e nje te rituri ta kuptoje , ndjeje dhe praktikoje besimin

a-} besimi ne Zot ka 3 faktore ;
    1- arsyeja ,per te pasur arsye duhet te kesh llogjike , duke pasur llogjike do mund te lezosh dhe kuptosh shkrimin e shenjte biblen dhe do mund te njihesh me Zotin nepermjet fjales se tij , dhe duke kuptuar mesazhin e shpetimit nepermjet pendimit dhe besimit qe Krishti u sakrifikua per te shlyer mekatet tona dhe nepermjet pagezimit paraqet perpara botes nje beselidhje midis besimtarit dhe Zotit .

2- ndjenja , ose ana emocionale ; duke u njohur me Zotin meson qe Ai eshte nje At i dhembsur dhe meshireplote dhe nese zemra e besimtarit eshte vertete e pendur dhe nese vertet e pranon Krishtin si mikune tij me te mire atehere Shpirti i shente do banoje ne zemren e ketij besimtari dhe ai do jete perhere i lumtur ne besnikeri pavareshisht gjendjes emocinonale e bazuar ne situata te ndryushme gjate jetes se perditshme ; ai e shijon Zotin ne zemrenm e tij dhe e ndien ate dashuri universale qe dhurohet pa asnje kusht .ai ,besimtari nuk do jete nje besimtar fatkeq qe vuan shpirterisht dhe ndihet bosh por dashuria , besimi ,shpresa dhe cdo virtyt tjeter i mire do e shoqerojne perhere gjate jetes se tij , edhe perpara veshtiresive me te renda .

3- vullneti , ky faktor eshte me irendesishmi por pa pasur 2 faktoret e mesiperm nuk mund te kesh vullnetin , vendimin dhe beselidhjen shpirterore nepermjet besimtarit dhe Zotit ,pra vullneti eshte deshira per te ndjekur Zotin duke sakrifikuar cdo gje madje edhe jeten , vullneti ose vendimi miren vetem nje here ne jete ashtu sic jipet edhe shpetimi i shpirtit per diten e gjykimit .

tani me thoni a mund ti kete keto faktore nje foshnje 1 vjecare i cili pagezohet nha kisha ortodokse dhe katolike?

ne ritualet fetare katolike dhe ortodokse perfshihet edhe rrefimi dhe falja e mekateve nga prifti

edhe nderimi dhe adhurimi i trupave te vdekur te shenjtoreve tek e cila jo vetem une por gjithe bota e konsideron nje idhujtari ;

cdo fshat , ishull e madje edhe cdo lagje ne greqi ka shenjtorin e vet shpetues .

ne ishullin ku banoj une adhurohet nje shenjtor i cili ka qene vertet nje njeri i perendishem , ai ka jetuar para 500 vitesh dhe e torturuan dhe e hodhen ne nje grope me gelqere dhe me pas e varrosen , por pas disa vitesh e zhvarrosen dhe duke pare qe trupi i tij nuk ishte konsumuar plotesisht e konsideruan si nje mrekulli por kjo mund te kete ndodhur edhe per arsye thjesht anatomie te ndikimit te tokes ku u varros por gjithsesi une nuk jam ekspert ne kete fushe dhe nuk mund ta miratoj plotesisht kete teori .

por si mund te nderohet dhe adhurohet nje kufome , nje person i cili ka qene thjesht nje njeri vdekshem si te gjithe ne duke fyer keshtu vete Zotin ,

kam degjuar qe besimtaret ortodokse nderkojne dhe kujtojne vepren e shenjtorit dhe nuk e adhurojne por une ka pare te tjera gjera , une kam pare njerez qe i puthnin kembet , njerez qe qanin dhe alivanoseshin perpara tij duke rene ne gjunje perpara kufomes , kam pare njerez normale qe jane zhveshur dhe kane goditur veten e tyre perpara kufomes .

figura e ketij shenjtori dhe festat qe behen ne nderim te tij i sjellin perfitimne kolosale kishes ortodokse , pasi sepse eshte nje vend turistik sjell nje fluks te madh turistesh te cilet te nxitur nga kureshtja vijne te shohin shenjtorin i cili tashme paraqitet si nje kufome dhe jo ashtu sic duhet si nje besimtar dhe perfaqesues pozitiv i historise se ketij vendi .

por edhe besimtare nga e gjithe greqia dhe nga ishulli dhurojne para gjate 2 festave ne vit qe behen per nder te shenjtorit .

personalisht kam biseduar me nje prift ortodoks i cili ishte i mire shkolluar ne teologjine ortodokse dhe me rang te larte ne hierarkine kishtare , dhe pasi me degjoi kur i thashe cfare mendoja , me keshilloi te mos mendoja dhe flisja keshtu pasi mesazhi i shpetimit te shpirtit perfitohet vetem nepermjet kishes dhe ritualeve fetare te cilat ngelen nje mister per njerez te thjeshte qe nuk mund ta kuptojne biblen .

jo vetem ne shqiptaret por edhe greket dhe krejt popujt e tjere katolike dhe ortodokse tashme e kane kuptuar qe feja ka qene nje faktor qe i ka mbajtur njerezimin ne injorance , mbikqyrje shpirterore nepermjet gjoja frikes ndaj Zotit dhe propagande te qellimshme .

feja eshte personale dhe jo papa po as edhe njeriu me i mire qe ka egzistuar ne kete bote pervec Krishtit i cili ishte 100% njeri dhe Zot nuk mund te jete perfaqesuesi i Zotit per njerezimin .

vetem Krishti eshte avokati une dhe shpetimtari yne .

diku lexova gjithashtu qe feja ortodokse dhe katolike eshte histori civilizim dhe mireqenie shpirterore , por sa injorant ka qene ai qe e ka thene , pasi historine e bejne njerezit dhe jo feja e tyre , civilizimin e sjell dija ,bashkepunimi dhe solidariteti i njerezve me virtute te mira , dhe mireqenie shpirterore qe kisha ortodokse dhe katolike qe pretendon qe ka sjelle nepermjet ritualeve mistike te mixuara me ato pagane te ardhura nga azia nuk sjellin ate paqe shpirterore qe njerezimi kerkon , njerezimi kerkon ate paqe shpirterore qe bazohet ne dashuri , besim dhe shprese dhe jo ne frike , manipulim dhe ndeshkim .
    Ndryshuar për herë të fundit nga maratonomak : 20-12-2012 më 18:09

i/e regjistruar Maska e IRADA
    Anëtarësuar
    19-01-2012
    Postime
    80
    Maratonomak te pershendes! Me pelqeu shume shkrimi yt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    perSHENDETje
    Ne fene katolike dhe ortodokse, besimtaret i luten shume here disa portreteve, ne te cilat ndodhet fytyra e nje "shenjetori", fytra e Jazusit ose e te emes se tij Marias. Keto portrete jane te njohura me emrin ikona. A besoni se lutja ne ikonat eshte e njejte me lutjen ne idhujt (qe benin Greket, Romaket dhe shume popuj te lashte)?? A besoni se lutja ne nje njeri ("shenjetor") eshte ofendim ndaj Zotit?

Pres pergjigjet tuaja!
    falemiNDERit
    po eshte nje lloj paganizmi i motivuar, perpunuar dhe mixuar per nje qellim te vetem , largimin , verbimin dhe ndarjen shpirterore te njeriut me Zotin.

adhurimi ndaj ikonave eshte vecse nje hallke e zinxhirit te madh me te cilen feja ka lidhur dhe nenshtruar njerezimin .

gjithsesi ne epoken qe jetojme fale arsimit dhe dijes njerezimi ka kuptuar rolin e vertete te feve te cilat fshehin identitetin dhe qellimin e tyre te vertete nen petkun gjoja hyjnor dhe pikerisht per kete njerezimi eshte larguar devotshmerise dhe besimit ndaj feve dhe kishave apo xhamive qe perfaqesojne dhe perfitoi ateizmin i shfaqur ne ideologji po aq te demshme si komunizmi e me pas ne nje ideologji materialiste sic eshte kapitalizmi i cili fsheh nje qellim vertet satanik per njerezimin .

pra ishin fete , ideologjite ateiste komuniste , e me pas kemi globalizmin pushteti global i krijuar prej masoinerise i manifestuar nepermjet kapitalizmit i cili ne programin e vet nuk permban asnje vlere shpirterore dhe u shfaq pikerisht ne kete epoke ku njerezimi eshte i zhgenjyer prej gjithckaje , prej feve , ideologjive , virtyteve te mira njerezore dhe si rjedhim kemi nje koruptim total duke filluar nga pushteti shoqeria madje edhe familja , streha e vetem e cila ruheshin dhe buronin vlera te mira njerezore .

Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •