Close
Faqja 8 prej 22 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 217
    Postuar më parë nga Seminarist
    Po Altin, ke te drejte!

Une nuk nderhyva, pasi duket sikur i kam rene shume ne qafe znj. Manulakit, por ne fakt shpjegimi i saj eshte thjesht nje teprim simbolik personal, sado interesant qe te duket.

Ne fakt, Manulaki pa dashur ndoshta ka prekur nje nga pikat e hershme te ekzegjezes biblike ne shekujt e pare, ku njera nga shkollat e interpretimit biblik ka qene teper alegorike, nganjehere aq ne ekstrem saqe cdo gje ne bibel e shihnin figurativisht, tamam ne format qe Manulaki ben me siper.

Prej ketyre simbolistave kane dale jo pak herezi!

Keto krahasime poetike mund te kene vlere per aq sa nuk do tu meshohet me shume sesa duhet...
    "Ate fali se nuk dine se c'bejne" Luka.23:34
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Postuar më parë nga altini55
    manulaki pjyetja ime ishte a eshte kryqezuar lakuriq apo jane fantazit tuaja ashtu si shume te tjera

Po ke FAKT biblik qe Jezusi eshte kryqezuar lakuriq ma sill te me mbyllesh gojen se skam kohe te lexoj ungjillin

Luka.23:34 "O Ate fali ata, sepse nuk dine c'bejne". Pastaj mbasi ndane rrobat e tij hodhen short."

Pata pershtypjen se kishte thene qe e dije qe ishte kryqezuar lakuriq, por nuk e dije pse.

Gjithashtu, sa per sqarim, nuk ka fantazi ne ungjill, por vetem te vertete. Une nuk po bej ndonje citat per Kuranin, dhe as qe kam per te bere. Mos vlereso c'ka nuk njeh!

Ne paqe te Perendise, manulaki
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Manulaki FLM po bibla e seminaristit c'far thote?
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Postuar më parë nga altini55
    Manulaki FLM po bibla e seminaristit c'far thote?
    Kete me duket se e ke kunje dhe une e kam lekuren anti-shpimit.
    Gjej ke te shposh, vetem se kij kujdes se hu me hu, dhe kush e di pastaj ne vend te shposh, mos shpohesh.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Manulaki c'far pate moj e uruar un te falenderova Seminaristi te kundershtoj dhe me la te kuptoj qe bibla e tij nuk e ka

pergjigje tjeter nuk te jape dote se sme lejohet

Me e qete manulaki me e qete
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Une e qete jam, nje nga gjerat qe nuk me mungon eshte qetesia, por pavaresisht nga ndryshimet ne mendime me bashkebesimtare, apo dhe jobesimtare, une as shkruaj me ironi, dhe as lejoj qe kur jam ne bisede me dike, te flitet me ironi per dike tjeter, qofte ky/kjo nje njeri qe nuk bie dakord.

Gjithesesi, ne nje fare menyre te keqkuptova, dhe me fal per kete
    pershendetje

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Altin

a ke te me japesh ndonje varg ne Kuran qe te thote te lutesh pese here ne dite?

Jo,

mos me ngaterro me tradita jashte Kuranore qe u hartuan jo me pak se 100 vite pas 637-tes...

Thjesht varg Kuranor...po pati!...keshtu do te kuptosh me mire

Ti mo bir me duket se je pishman dhe per rrobat qe vesh perdite, dhe kete e tregon me kundershtimet qe ben ndaj cdo njeriu qe shkruan ne forum. Ti nuk e ke me nje njeri, po me te gjithe. Ose te ka hipur vetja ne qejf, ose nuk ke me se merresh.
    shendet

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    o seminarist po ta solla une ajetin e kuranit do behesh musliman pastaj por ama llafe burrash.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 22-10-2003 më 07:58

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Manulaki,

faktikisht, po ta vesh re mire, je ti qe me sulmon mua personalisht e krejtesisht jashte teme. Une jam marre me ty per aq sa ke keputur brockulla ne lidhje me tematikat e ngrejtura. fundja fundit forumi per kete eshte! Nejse, reagim protestanti nuk ka se ke habit..!

Klevis0002 mos valle duhesh bere ti krishtere per pergjigjet qe ke marre deri tashti?

Menyra se si ti sfidon nuk eshte e pjekur. Gjithshka qe duhet eshte te na sjellesh ajetin kuranor ku thuhet se muslimanet duhet te falen 5 here ne dite edhe kaq.

Po qe ne Kuran, te pakten do te na hiqet nje padituri...

jepi pra.

vere: une jam duke pyetur se ku ne Kuran thuhet se numri i lutjeve obligatore per nje musliman eshte pese here ne dite. Pra pres kete deklarate e jo mbledhje enenkuptimesh se cfare thuhet ne vargje te ndryshme!

Po nuk e detyron Kurani kete haptazi Klevis, mos valle do te me duhej mua te te ftoj ne krishterim?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 25-10-2003 më 05:02

Faqja 8 prej 22 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •