Close
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 217
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Për: A është Paganizëm, lutja te ikonat?

Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    A është Paganizëm, lutja te ikonat?

Mosnjohja ne thelb se cfar do te thote fjala: "Lutje", ben qe njerzit te jene konfuze dhe te mos kuptojne drejtperderjt se cfar kuptim dhe mesim ka kjo fjale ne besimin kristian. Lutja ndaj Perendise, nuk eshte nje rrit apo nje rregull traditash. Lutja qe ben besimtari i krishtgere ne thelb te vet ka: ADHURIMIN, FALENDERIMIN, MIRNJOHJEN, RREFIMIN, FALJEN, PRANIMIN, DESHMINE, KERKESENe BEKIMiN. Jezusi i mblodhi dishepujt e tij dhe i mesoi si ti LUTEN Atit te tyre Qeillor. Ne te gjithe kete LUJTE te Krishtit, do te gjeni te gjitha keto qe une thashe pak me siper. Dikush pyet:A është Paganizëm, lutja te ikonat? Pergjgja e mesimit religjionoz tradicional thote: Ne puthjen dhe lutjen qe i bejme ikones, nuk adhurojme, por vetem nderojme. Ne besimin kristian, LUTJA eshte ADHURIM, sepse BEHET ne FRYME dhe i drejtohet Perendise ne emer te Jezus Krishtit.
    Kur Jezusi foli tek pusi me gruan Samaritane, i tha asaj:

"Perendia eshte Fryme dhe ata qe e ADHUROJNE duhet ta ADHUROJNE ne FRYME dhe te VERTETE."

Jeusi na deshmon se nuk ka LUTJE pa prani te FRYMES se Perendise, dhe se VERTETES , qe eshte Krishti. Po keshtu Jezusi i mesoi dishepujt e tij qe ti LUTEN VETEM Perendise, Atit qiellor, dhe askujt tjeter. Por problemi eshte se, relijgioni meson se, ne lutje duhet nje objekt fizik, qe eshte ikona. E cila sipas tij, ben te plote misherimin fizik me lutjen. Nuk ka asjne lloj mesimi te tille ne shkrimin profetik. Kthejuni fjaleve te Jezusit drejtuar gruas samaritane: Perendia eshte FRYME dhe ADHUROHET ne FRYME. Kur Kristiani lutet dhe adhuron Perendine, ai kete e ben ne prani pesonalisht te FRYMES dhe se VERTETES qe eshte Krishti. Te vendosesh ikonen si mjetin fizik, me ane te se ciles ti gjate lutjes percepton Perendine, kjo tregon se te mungon personalisht Fryma dhe e Verteta Zoti Krisht. Ky mesim krejt i gabuar, shprehet fare qarte dhe ne shembullin qe ju sillni, i cili e zbulon plotesisht kete qe une them. Ju thoni se, kur je lark nenes apo kur ajo te ka vdekur dhe te mer malli, a nuk nxjer fotografine dhe cmallesh dhe e puth ate?
    Po. Kjo eshte mese e vertete dhe une e pranoj plotesisht. Por cfar tregon kjo per mua, dhe perse e bej une nje veprim te tille me fotografine?
    Kete veprim e bej, sepse Nenen time nuk e kam personalisht me pjese te gjalle te jetes time, sepse ajo ka vdekur. Por fakti me Jezusin nuk qendron keshtu. Jezusi eshte i gjalle dhe jeton personalisht ne zemren time. Po keshtu dhe Fryma e Perendise eshte perosnalisht ne zemren time. Atehere me lejoni tju bej nje kundrapyetje: Nese nena juaj eshte e gjalle, a do te pranoje te puthje fotografine apo nenen tende te gjalle?
    Une nuk mund te gjykoj askend per cdo gje qe ai beson dhe ndjek, por ju deshmoj qarte se, mesime te tilla jo vetem qe jane te rrezikshme, por tregojne burgosjen me te cilin religjoni ju mban peng. Jezusi ju tha keshtu farisenjve:
    Le ju qe nuk hyni ne mbreteri te qiejve, por pengoni te hyjne dhe ata qe jane per te hyre.
    Tani une pyes: A është Paganizëm, lutja te ikonat?

Heretiket qe janë jasht TRUPIT të Krishtit janë gjymtyrë e ndarë nga TRUPI, TRUPI vertetë ka dhimbje te madhe per gjymrë të ndarë, ndersa gjymtyra e shkeputur nuk ndie dhimbje - (dihet se ajo gjymtyrë e ndarë nga trupi ka vdekë sepse jeton jasht trupit qe ka jete), pra, të ndarë nga TRUPI e jetojnë boten e vdkejes. Ata nuk e njohin TRUPIN, nuk kan edhe si ta njohin deri sa nuk e jetojnë TRUPIN në Krishtin Krye. Njëjtë veprojnë dhe shpallin edhe D.J, njëjtë si sekti qe perfaqson deshmuesi. Mirëpo, Kisha e Krishtit (katolike por edhe ortodokse) është një Kishë në ecje në bashkim me Kishën Qiellore dhe në drejtim të Kishës Qiellore. Shenjti nuk vedes, Kisha ka me mijra zbulesa dhe deshmi por mbi te gjitha - ketë na thotë Shkrimin e Shenjt, Kisha e beson dhe ka ketë ZBULESË nga Zoti. Krishti thotë se "ai qe beson ne mua, edhe nese vdes ai do te jetoj". Ata qe mendojnë dhe shpallin ndryshe nga ajo qe thuhet ne Shkrimin e Shenjt, nuk dij si te quhen ndryshe pos qe janë ne nje verbim, ne roberi te erresires frymore dhe nuk kan pjese ne Krishtin.

Po japim një rresht biblik i cili hedhë poshtë cdo terori heretike dhe posaqerishte, ne ket rast, blasfeminë e deshmuesit ne kete shkrim i cili mohon jeten e shenjtorve ne Lavdi te Zotit, akuzon duke shpifur dhe duket shume i ndikuar nga i keqi duke shpernda gjera te pa verteta mbi te VERTETEN e besimit dhe te lutjeve te besimtarëve (Gjymtyre) të TRUPIT të Krishtit. Mohon lavdinë e shenjtorve në LAVDI te Zotit i CILI erdhi posaqerisht qe ta ngritë atë ne LAVDINË e Tij. e tj e tje...! Mirëpo, pos shumë deshmive biblike qe hedhin poshte kete fryme djallzore te tij ne shkrimet qe ai shkruan, ne kemi rastin që persshkruhet ne Bible, Moisiu dhe Elia sjellen mesazhe te Zotit dhe iu shfaqen botes - duken në bisedë me Krishtin, keshtu qe, sipas shkrimeve, jeta e tyre dhe mundesia e veprimit nen sherbim te Zotit nuk paska vdekë.

Ta lexojmë ketë ngjarje dhe pasja vazhdojmë tutje:
    1 Pas gjashtë ditësh Jezusi mori me vete Pjetrin, Jakobin dhe Gjonin, vëllain e tij e i çoi në vetmi në një mal të lartë. 2 Atëherë u shndërrua para syve të tyre: fytyra i shkëlqeu porsi dielli e petkat iu bënë të bardha porsi drita. 3 Dhe ja, atyre iu dukën Moisiu dhe Elia e flisnin me të".(Mt 17; 1-2)

Apo rasti i sherbeses së engjejve;
    "Atëherë djalli e la dhe, ja, u afruan engjëjt dhe i shërbenin". (Mt 4 11)

Kështu që Shkrimi i Shenjt na shpjegon se Zoti kerkon që “Ky është Biri im i dashur, të cilin e kam për zemër. Atë dëgjojeni!” Por që pas kalimit në amshim - nuk eshte vdekje apo pasivitet por mundesi veprimi dhe sherbimi, si nga engjet ashtu edhe nga shenjtnorët. Kete nuk e them une por e VERTETA ne Shkrimin e Shenjt.

Lutjet në Kishën e Krishtit:

Kisha (Katolike), i luten Zotit. Kisha (Katolike), i luten Trinisë dhe lutja është nëpër Krishtin dhe vetëm në Krishtin. Po shoh dhe ndodhë edhe keqkuptime apo keqinterpretime nga njerëzit apo grupet e caktuara blasfemuese por është sherbesë e tyre nga "princi" qe i drejton, per veti e kan .

Ndodhë që besimtarët drejtohen shenjtërve në lutje, kjo, jo lutje sikurse i lutemi Zotit, por që shenjti të lutet për ne. Kjo nuk është e gabuar. Ne besojmë në Krishtin kur thotë: “si ti, o Atë, je në mua dhe unë në ty; edhe ata të jenë një në ne”. dmth "një në ne" - në LAVDINË e Zotit. Lutja shenjtërve është lutje duke besuar se ata janë në Krishtin. Ndodhë, sikurse unë nëse porositi lutje tek ti qe po lexon, apo dikush që unë besoj se është i besueshëm, mund të porositet për lutje; “lutje Hyjit për mua”. Është krejt normale- "ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë." (Gjn

Edhe ne mund të lutemi për njëri - tjetrin. Kështu edhe kjo porosi u jepet shenjtërve sepse thuhet: "ai që beson në mua, edhe nëse vdes do të jetojë."

Njeriu nuk vdes - "Hyji nuk është Hyji i të vdekurve" e thotë Krishti.

Prandaj lutje janë “O shenjti…. Lutu për mua…. Neper Krishtin….! Ato lutje, janë pasi ata janë, sipas Biblës, sipas asaj qe Krishti thotë; “edhe ata të jenë një në ne” te ndërmjetësojnë për ne tek Hyji në lutje. Ndërmjetësimi dhe ndihma kerkohet vetëm në lutje, kjo është e VERTETA, ndersa ndërmjetës i njeriut dhe Hyjit është Jezusi njeri - Ai është Shelbuesi. Heretiket genjene dhe shpifen pa pushue. Nëse i dëgjoni me vëmendje lutjet e ditës së ndonjë shenjti gjatë meshës, askund nuk thuhet për shembull: "Shën Antoni, te lutem me bëj të krishterë të përsosur", por lutjet e meshës fillojnë gjithmonë me ketë lloje formule apo me te tilla si kjo, por qe kane te njëjtën përmbajtje: "O HYJ, Ate i Shenjtë, ti nëpërmjet Jezu Krishtit e shpëtove boten, bëj qe ME NDERMJETESINE e këtij shenjti ....(emri i shenjtit), te jetojmë ne hirin tënd....", etj. Pra, lutjet i drejtohen Hyjit, me NDERMJETESIMIN e shenjtit qe edhe ata të jenë të bashkuar me ne në lutje para Zotit. Shelbuesi i vetem dhe ndermjetsuesi i vetmi në mes të njeriut dhe Hyjit, është JEZUSI.

E gjithë kjo qe u tha bazohet tek FEJA JONË, të cilën e shpallim sa herë që recitojmë apo lusim "Besojmën". Në "Besojmën", është një formulë qe thotë: "Besoj... ne bashkësinë e shenjtërve", pra, si të pagëzuar ne jetojmë ne bashkësi shpirtërore me çdo të pagëzuar mbi tokë dhe me çdo të pagëzuar qe ecjen e tij e ka përsosur e qe tani gjendet i shenjtëruar në qiell.

Nuk duhet të harrojmë, dhe ua kujtoj sektarve se, Kisha mbi tokë, është një Kishë në ecje në bashkim me Kishën Qiellore dhe në drejtim të Kishës Qiellore, ose, e quajtur me një gjuhë biblike dhe të Etërve të Kishës: "Jerusalemi tokësor ecën me Jerusalemin Qiellor dhe drejt Tij".

Kisha është shumë e pasuruar nga ZOTI, e falenderojmë Zotin.
    Kisha është "Korpi mistik", kryet e të cilës është Krishti.
    Kisha është siç thotë Shën Pali Apostull, në shkrimet e tija thotë: "Kisha e Hyjit" apo Kisha e Krishtit".
    Kisha është “Një trup i vetëm në Krishtin” .
    Kisha është me shumë dhurata; "Dëshironi dhuratat më të shkëlqyeshme".
    Kisha është që Jezusi është në ta; “ Ai banon me ju e është në ju, Nuk do t’ju lë jetimë; do të vij tek ju”.
    Kisha është; “Krishti e ka dashur Kishën dhe e ka flijuar vetveten për ta bërë të shenjtë atë” - kështu që Kisha ka Shnejtrit e Krishtit. Mozaiku i shenjtërisë, na parashtron dymijë vjet krishterimi me shumë shenjtër: Papë, ipeshkvi, meshtarë, rregulltarë, rregulltare, shekullarë, fëmijë, rini, prindër, të moshuar. Por, emërues i përbashkët është ZOTI, të cilin aq shumë e kanë dashur dhe jetuar, dëshmuar, dhe njeriu, vëlla - motër, për të cilin aq fort janë munduar edhe janë flijuar. Ne i duam dhe ecim të pa ndarë ne ecjen tonë në Krishtin drejt qiellit të Perendisë.

Shenjëtaria, është shenjë e gjallë dhe bindëse e pranisë së Zoti në botë, e veprës së Tij në çdo kohë, në çdo vend, në çdo popull, fuqia e cila ndërron, lartëson dhe begaton jetën e njeriut.

Edhe diçka per ju qe blasfemoni ndaj të vertetës së Zotit, lexo me kujdes:

Atë natë, para ditës që Herodi kishte caktuar ta nxirrte para popullit, Pjetri flinte mes dy ushtarëve, i lidhur në dy palë hekura e para derës rojtarët ruanin burgun. 7 Dhe ja, engjëlli i Zotit u duk dhe një dritë e ndriçoi dhomën. Engjëlli i ra Pjetrit në ijë, e zgjoi dhe i tha: “Çohu shpejt!” Prej duarve i ranë hekurat. 8 Engjëlli i tha: “Ngjeshu dhe lidhi sandalet!” Ai bëri ashtu. Përsëri i tha engjëlli: “Vishe petkun tënd dhe eja pas meje!” 9 Pjetri doli dhe po i shkonte pas. Nuk ishte i vetëdijshëm se çka po ndodhte me anë të engjëllit ishte e vërtetë, por ai kujtonte se kishte një vegim. 10 Kaluan rojën e parë edhe të dytën edhe arritën te dera e hekurt që shpie në qytet. Kjo u hap vetvetiu. Ata dolën, kaluan një rrugë e atëherë papritmas engjëlli u nda prej tij.
    11 Atëherë Pjetri erdhi në vete e tha: “Tani me të vërtetë po e di se Zoti e paska dërguar engjëllin e vet e më shpëtoi nga dora e Herodit dhe prej gjithçka që priste populli i judenjve.” (Vap 12; 6-11

Per çudi, ne ket rast nuk erdhi Krishti te veproj por Ai dergoj engjëllin e vet ta shpetoj nga prangat!! A mos eshte edhe kjo nga "religjioni" o deshmuesi?! hahahhaa

ç'faj ka Kisha pse ju nuk e respektoni të VERTETEN e Zotit....? ne vetem lutemi per ju.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 07-01-2013 më 23:26
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Shembuj qesharak, i perzier me nje filozofi te lodhur dhe e gjithe kjo, per ta arsyetuar paganizmin dhe idhujtarin e ikonave ne kishe dhe jasht saj.

Un kam nje pyetje : Dishepujt e Jezusit, a i jan lutur drejt per se drejti Jezusit si "perendi", apo i jan lutur Zotit te vertet, Zotit të Jezusit ?

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Shembuj qesharak, i perzier me nje filozofi te lodhur dhe e gjithe kjo, per ta arsyetuar paganizmin dhe idhujtarin e ikonave ne kishe dhe jasht saj.

Un kam nje pyetje : Dishepujt e Jezusit, a i jan lutur drejt per se drejti Jezusit si "perendi", apo i jan lutur Zotit te vertet, Zotit të Jezusit ?

Ja ku e ke pergjigjen, mëso, por edhe nese nuk deshiro te degjosh, mesosh e besosh, te pakten lexo ne heshtje sepse nuk ja ke idene ti krishterimit.

"Si hyri në barkë Jezusi, pas tij u nisën edhe nxënësit e tij. Dhe ja, në det u çua një stuhi e madhe aq sa valët po e mbulonin barkën; e ai flinte.
    Atëherë nxënësit iu afruan, e zgjuan dhe i thanë:

“Ndore tënde, o Zot, se u mbytëm!”

“Pse po frikësoheni, o fepakët?” ‑ u tha dhe atëherë u ngrit, u urdhëroi erërave dhe detit e u bë qetësi e madhe. Njerëzit të habitur thoshin: 'Kush është ky që po i nënshtrohen erërat dhe deti?'” (Mt 8; 23-27)
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 08-01-2013 më 05:14

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ja ku e ke pergjigjen, mëso, por edhe nese nuk deshiro te degjosh, mesosh e besosh, te pakten lexo ne heshtje sepse nuk ja ke idene ti krishterimit.

"Si hyri në barkë Jezusi, pas tij u nisën edhe nxënësit e tij. Dhe ja, në det u çua një stuhi e madhe aq sa valët po e mbulonin barkën; e ai flinte.
    Atëherë nxënësit iu afruan, e zgjuan dhe i thanë:

“Pse po frikësoheni, o fepakët?” ‑ u tha dhe atëherë u ngrit, u urdhëroi erërave dhe detit e u bë qetësi e madhe. Njerëzit të habitur thoshin: 'Kush është ky që po i nënshtrohen erërat dhe deti?'” (Mt 8; 23-27)
    Qetsohu Toni, se nuk ishte pyetje me "bisht", thjesht pyetje.

Ja çfar the ti, nese e perkthej ne shqip :

"Si hyri në barkë Jezusi, pas tij u nisën edhe nxënësit e zotit.

Dhe ja, në det u çua një stuhi e madhe aq sa valët po e mbulonin barkën; e zoti flinte.

Atëherë nxënësit iu afruan, e zgjuan zotin e i thanë:

“Pse po frikësoheni, o fepakët?” ‑ u tha ?

… dhe atëherë u ngrit, u urdhëroi erërave dhe detit e u bë qetësi e madhe.

Njerëzit të habitur thoshin: 'Kush është ky që po i nënshtrohen erërat dhe deti?'” (Mt 8; 23-27)

Cfar po verejm ketu ?

Nisët "zoti" me nxënesit e tij, dhe ne bark e zë gjumi (Zoti po pushon, duke bere gjuum... zzZzzzzZzz...)

Sic ishte duke fjetur, nje stuhi e madhe afrohet dhe Zoti i pavetedijshem, nuk e dinte se c'po ndodhe dhe i pyet nxenesit, hë çka u bë ???

-Stuhia o Zot !

-Ah ok, tash e ndali un.

Tani,.. pasi e ndali stuhin,.. njerzit u habiten qe ishin me te ne bark : Po kush eshte ky ????? Dmth, nxenesit harruan se me zotin po lundrojn.

E si mund te bie dakord tani un me ty Toni, kur un besoj se Zoti eshte i PLOTFUQISHEM, eshte i PALODHSHEM, eshte i GJITHEDIJSHEM, dhe pa lejen e tij as nje gjethe, nuk bie nga lisi e lere me te zgjohen stuhi te mdhaja ???

Supozojm qe Zotit tend nuk i del gjumi, dhe ja qe e morri lumi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Le dévoué : 08-01-2013 më 06:16

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Qetsohu Toni, se nuk ishte pyetje me "bisht", thjesht pyetje.

Ja çfar the ti, nese e perkthej ne shqip :

"Si hyri në barkë Jezusi, pas tij u nisën edhe nxënësit e zotit.

Dhe ja, në det u çua një stuhi e madhe aq sa valët po e mbulonin barkën; e zoti flinte.

Atëherë nxënësit iu afruan, e zgjuan zotin e i thanë:

“Pse po frikësoheni, o fepakët?” ‑ u tha ?

… dhe atëherë u ngrit, u urdhëroi erërave dhe detit e u bë qetësi e madhe.

Njerëzit të habitur thoshin: 'Kush është ky që po i nënshtrohen erërat dhe deti?'” (Mt 8; 23-27)

Cfar po verejm ketu ?

Nisët "zoti" me nxënesit e tij, dhe ne bark e zë gjumi (Zoti po pushon, duke bere gjuum... zzZzzzzZzz...)

Sic ishte duke fjetur, nje stuhi e madhe afrohet dhe Zoti i pavetedijshem, nuk e dinte se c'po ndodhe dhe i pyet nxenesit, hë çka u bë ???

-Stuhia o Zot !

-Ah ok, tash e ndali un.

Tani,.. pasi e ndali stuhin,.. njerzit u habiten qe ishin me te ne bark : Po kush eshte ky ????? Dmth, nxenesit harruan se me zotin po lundrojn.

E si mund te bie dakord tani un me ty Toni, kur un besoj se Zoti eshte i PLOTFUQISHEM, eshte i PALODHSHEM, eshte i GJITHEDIJSHEM, dhe pa lejen e tij as nje gjethe, nuk bie nga lisi e lere me te zgjohen stuhi te mdhaja ???

Supozojm qe Zotit tend nuk i del gjumi, dhe ja qe e morri lumi.
    Problemi nuk eshte i imi por i juaji pasi nuk e kuptoni natyren e Jezusi ZOT/NJERI. Kjo eshte edhe asryeja pse ju besoni ndryshe dhe ne ndryshe lidhur me Jezusin, kjo na dallon ne besim. Cka te them une ty tash ndryshe pos te them, Zoti te ndihmofte ty dhe mua. Ne besojmë ne Krishtin ZOT/NJERi zbulese kjo se islamit i mungon. Ne çdo shkrim dhe ne cdo doktrine e shpjegim teologjik, ne krishterim, shpjegohet dhe besohet natyra e Kerishtit - Hyjnore dhe Njerezore. Kjo eshte shtylla dhe thelbi i besimit te krishterimit. Prap, deri ne vdekje mund te bisedojme por si perfundim vjen se Krishti eshte Zot i misheruar ne Njeri duke marre natyren njerezore, dukja e Krishtit ishte dukej ne njeri, ishte natyrisht njeri por vepra dhe gjitha tjerat qe llogjika dhe mendja nuk mund ti arrine per ti kuptuar vetvetiut - ishte HYJI. Mirepo Islami kete nuk e ka kuptuar dhe per ata edhe eshte besimi Islam. Krishterimi e beson dhe e shpalle para botes tash 2000 vite.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Problemi nuk eshte i imi por i juaji pasi nuk e kuptoni natyren e Jezusi ZOT/NJERI. Kjo eshte edhe asryeja pse ju besoni ndryshe dhe ne ndryshe lidhur me Jezusin, kjo na dallon ne besim. Cka te them une ty tash ndryshe pos te them, Zoti te ndihmofte ty dhe mua. Ne besojmë ne Krishtin ZOT/NJERi zbulese kjo se islamit i mungon. Ne çdo shkrim dhe ne cdo doktrine e shpjegim teologjik, ne krishterim, shpjegohet dhe besohet natyra e Kerishtit - Hyjnore dhe Njerezore. Kjo eshte shtylla dhe thelbi i besimit te krishterimit. Prap, deri ne vdekje mund te bisedojme por si perfundim vjen se Krishti eshte Zot i misheruar ne Njeri duke marre natyren njerezore, dukja e Krishtit ishte dukej ne njeri, ishte natyrisht njeri por vepra dhe gjitha tjerat qe llogjika dhe mendja nuk mund ti arrine per ti kuptuar vetvetiut - ishte HYJI. Mirepo Islami kete nuk e ka kuptuar dhe per ata edhe eshte besimi Islam. Krishterimi e beson dhe e shpalle para botes tash 2000 vite.
    Problemi eshte i juaji, pasi nuk arrini ta definoni natyren e vertet te Zotit ! Ne per Krishtin themi ate qe e shohim, PROFET, apo ndryshe then ; Lajmëtar i Zotit, e jo Zot. Zoti eshte 1, nuk ka fuqi mbi Te, nuk ka pushtet mbi Te, Atij i takon gjithecka egziston. Ai, eshte krijuesi i Jezusit qe jue besoni per gjysëm-zot.

Shqiptimi i dëshmisë të njëshmëris së Zotit, ne e potencojm edhe rolin e Muhamedit a.s, duke then se ai ishte thjesht njeri, qe mos te behet i njejti gaf sic ben te krishteret me Jezusin.

Bile sipas logjikës së sotshme, i bie qe Jezusi te mos jet as gjysëm, por 0.33% "zot", edhe me i gjymtuar se c'e besoni ju.

Ti para se te fusësh ne detaje qe s'i ushtron si duhet, eshte mir qe ta kuptosh vendin qe okupon roli i Jezusit, Zotit dhe frymës së shenjt. Përderisa keto qendrojn konfuz ne mendje te gjithesecilit, krishterimi zor qe do t'mbijetoje deri ne dit kiameti.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Mirepo Islami kete nuk e ka kuptuar dhe per ata edhe eshte besimi Islam. Krishterimi e beson dhe e shpalle para botes tash 2000 vite.
    Natyrisht se e kupton islami, dhe tash e 1400 vjet ju thote, NUK KA ZOT ne asnje forme tjeter perpos ALLAHUT. Natyra e krishtit nuk kuptohet ndryshe perpos natyres te nje njeriu me mish e me koc. Kurse, gjithe attributet tjera qe i pershkruhen atije, jane nga "mendja" e njeriut dhe prodhim i fantazise se tije, dhe aftesise se tije per te ja bere vetvetes qejfin.

Tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Problemi eshte i juaji, pasi nuk arrini ta definoni natyren e vertet te Zotit ! Ne per Krishtin themi ate qe e shohim, PROFET, apo ndryshe then ; Lajmëtar i Zotit, e jo Zot. Zoti eshte 1, nuk ka fuqi mbi Te, nuk ka pushtet mbi Te, Atij i takon gjithecka egziston. Ai, eshte krijuesi i Jezusit qe jue besoni per gjysëm-zot.

Shqiptimi i dëshmisë të njëshmëris së Zotit, ne e potencojm edhe rolin e Muhamedit a.s, duke then se ai ishte thjesht njeri, qe mos te behet i njejti gaf sic ben te krishteret me Jezusin.

Bile sipas logjikës së sotshme, i bie qe Jezusi te mos jet as gjysëm, por 0.33% "zot", edhe me i gjymtuar se c'e besoni ju.

Ti para se te fusësh ne detaje qe s'i ushtron si duhet, eshte mir qe ta kuptosh vendin qe okupon roli i Jezusit, Zotit dhe frymës së shenjt. Përderisa keto qendrojn konfuz ne mendje te gjithesecilit, krishterimi zor qe do t'mbijetoje deri ne dit kiameti.
    Nese e shqyrton objetivisht rolin e kishes ne shoqerine perendimore, do te veresh nje lufte per mbijetese. Krishterimi aktual mbijeton vetem fale LEKUT. Qe nga shtatori fillon propaganda ekonomike ne lidhje me krishtlindjet, kohe e cila tash keto 10 vjetet e fundit potencohet edhe me "halloween", dhe qe nga shkurti fillon e njejta loje ne lidhje me pashket. Jane krijuar industri GJIGANDE rreth ketyre "evenimenteve" qe fatmiresisht per kishen kane karakter fetare, kurse lidhja emocionale e "deleve" behet nepermjet simbolikes (dhuratat, bredhi, babadimri, corapet etj...), assesi nepermjet shpirtit.

Ketu shihet qarte dallimi mes vlerave per FENE. Ne islam vlerat fetare potencohen me rritjen e IBADETIT, qe nenkupton thjeshte nje perkujtim me intenziv te Allahut. Tek muslimanet energjia zvogelohet, ulet tensioni, qetesohena, i largohena zhurmes. Ne shoqerite perendimore ndodh e kunderta. Paradoksi qendron pra ne ate se edhe ne krishterim adhurimi ndaj Allahut praktikohet ngjajshem, bile duke e tepruar (asketizmi, murgjeria), kurse pikerisht momentet me te pershtatshme per kete i kane shnderuar ne cirkuzlleqe. Pra, tregom tash, KU eshte ketu fuqia e kishes ??, jo, ajo bile eshte edhe e paafte ta parandaloje perdhosjne e dogmave te saja, i kane hyre degjenerimet ne koc (martesa homo, prfita homo), edhe vlerat me te cmuara ja shkelin (c'rrenjose e sistemit martesore), ajo sot eshte e paafte ta luftoje degjenerimin, ngase nga llogaria e thjeshte i del se ka nevoje ta shes prapanicen, vetemse mos te asgjesohet.

selam
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Natyrisht se e kupton islami, dhe tash e 1400 vjet ju thote, NUK KA ZOT ne asnje forme tjeter perpos ALLAHUT. Natyra e krishtit nuk kuptohet ndryshe perpos natyres te nje njeriu me mish e me koc. Kurse, gjithe attributet tjera qe i pershkruhen atije, jane nga "mendja" e njeriut dhe prodhim i fantazise se tije, dhe aftesise se tije per te ja bere vetvetes qejfin.

Tung
    A beson ti ne Zot? Ku banon Allahu sipas teje dhe diturise tende, ne Meke apo ne qiell, nese ne qiell pse kthehesh kah Meka. Kush meriton adhurim Zoti apo Meka, (guri i zi)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,192
    Postimet në Bllog
    22

Muslimane dhe protestante te nderuar:

- A mbani ne shtepite tuaja foto te prinderve e gjysherve tuaj qe mund te mos jetojne me, apo te femijeve tuaj?

Kur i shikoni, jeni duke nderuar kujtimin e tyre apo jeni duke i "adhuruar" ata?

Pyetja tjeter per ju:

- Nese njeriu u krijua nga Zoti "sipas shembelltyres dhe ngjashmerise se Zotit", a nuk eshte fytyra e cdo njeriu ne kete bote nje ikone Perendie? Kur dilni e thoni qe nuk duhen kujtuar apo nderuar keto fytyra te shenjtoreve te Kishes, a nuk jeni duke refuzuar ikonen e Perendise?

Albo

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •