Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Virus tjeter ky ??

Kishte rreth dy dite qe me vinte nje email nga microsofti per shkarkimin e nje skedari unpgrate4445.exe
    Megjithese nuk isha i sigurte (sepse microsofti ishte fundi i fundit..) pas nje kohe e shkarkova dhe tani sapo me erdhen 48 emaile qe me njoftojne per nje virus 'W32/Gibe-F' duke me thene:

V I R U S A L E R T
    Our viruschecker found the
    'W32/Gibe-F'
    virus(es) in your email to the following recipient(s):

Nderkohe e kerkova kete skedar ne pc dhe nuk e gjeta askund.

P.S. Ah harrova nje moment pas shkarkimit shikoj antivirusin te dergoje emaile automatikisht megjithese une as nuk dhashe nje udhezim te tille, e as tek sent items nuk dukej gje..

Di ndonjeri dicka me shume ?

miqesisht,
    huggos
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 21-10-2003 mė 16:50
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Virus tjetėr Huggos!

Me ato qė thua duket qe ke marrė njė virus.

Lexo mė shumė pėr virusin nga kjo faqe
    http://securityresponse.symantec.com...2.gibe@mm.html

Me pak fjalė virusi e pėrdor kompjuterin tėnd pėr tu pėrhapur edhe nė kompjutera tė tjerė. Duket sikur ėshtė njė freskim (update) nga microsoft por nė fakt tė modifikon regjistrin e windows qė tė hapet sa herė qė ti ndez kompjuterin.

Pėr ta hequr virusin ndiq udhėzimet nė faqen mė lart.

Pėr tu mbrojtur nė tė ardhmen mos hap asnjėherė emaile nga dėrgues (njeri apo kompani) qė ti nuk i njeh dhe nuk u ke kėrkuar tė tė kontaktojnė. Mos hap asnjė skedar tė bashkėngjitur, sidomos kur ato kanė prapashtesėn .exe .pif .bat etj. Ndonjėherė tė duket sikur ėshtė njė fotografi por ki kujdes sepse prapashtesa pėrmban foto.jpg.exe ose foto.gif.pif etj. Kėto janė thjesht lojra pėr tė tė gėnjyer ty.

Tė rekomandoj tė freskosh antivirusin dhe ti bėsh njė kontroll tė plotė kompjuterit pėr viruse tė tjerė qė mund tė kesh.
    Sa herė qė shkarkon njė skedar tė ri nė kompjuter duhet ta kontrollosh pėr viruse, sidomos kur e ke marrė nga burime tė pasigurta si Kazaa, MIRC, apo faqe tė dyshimta nė internet.

Ki mėndjen se mos na infektosh forumin
    Edi

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Edo te falenderoj per pergjigjen. Ne fakt ke tamam te drejte, ky ishte virusi.
    Ceshtja qendron se mesa duket me ka bllokuar te gjithe skedaret *.exe dhe nuk mund te hap asnje lloj pogrami antivirus.

Ke ndonje zgjidhje (ndoshta online) qe te mund te futem e te bej pastrim?? Internet Explorer nuk me hapet, por ja gjeta anen nga My Computer..

Ne pritje, me falenderim paraprak,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    http://securityresponse.symantec.com...oval.tool.html

Tek ajo faqe do gjesh udhėzimet se qysh ta heqėsh virusin nga kompjuteri. Me sa duket nė kompjuterin tėnd ka arritur njė nivel tė lartė infektimi por provoje njėherė se mbase pastrohet.

Shkarkoje kėtė program nė njė vėnd tė kompjuterit qė nuk ėshtė infektuar. Mbase ndonjė ndarje (partition) shtesė tė hard diskut ose nė njė disketė Flopi.
    http://securityresponse.symantec.com...er/FixGibe.exe

Menjėherė sa ta shkarkosh, hape dhe fillo skanimin. Lėre tė bėjė punėn e tij dhe nqs je me fat do ta pastrojė kompjuterin. Menjėherė sa ta pastrosh tė rekomandoj qė tė freskosh antivirusin ose mė mirė akoma, ta instalosh nga fillimi dhe tė skanosh tė gjithė kompjuterin pėr viruse tė tjerė qė mund tė kenė hyrė nė tė njėjtėn mėnyrė.

Nqs nuk pastrohet do tė duhet tė instalosh nga fillimi windows.
    Edi

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    done,
    thanks.

Tema tė Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Cili eshte qendrimi i muslimaneve ndaj apostasise (blasfemis)!
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 08:38
  4. Mbi priftėrinė
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •