Une jam ne nje nga tri qytetet me te medha ne Amerike, dhe gjenden ne qender, ne downtown. Perdite shoh shume gjera, madje edhe vete me kane pyetur se cfare feje kisha (pavaresisht se nuk kam mjekerr dhe veshem si cdo tjeter) kur me ndalen per shpejtesi te tepruar ne ngasje. Eshte state police kuptohet, por dhe ata bazohen diku.
Ka te ngjaje qe, OJ ishte shume me heret se keto ngjarje dhe ishte NJE. Gjykata Supreme e Shteteve te Bashkuara per nje periudhe te gjate pezulloi denimin me vdekje per shkak te diskriminit. S'ka te beje me periudhen Bush-iane, po tregohet po ashtu se shumica e denimeve me vdekje vinin nga Red territory, apo perndryshe mbeshtetesit e Republikaneve.
Ekonomia ka dy faktore kryesore te renies: shperthimi i te ashtuquajtur Bubble, apo rritjes se cmimeve te burses, dhe lufterat e pakryera dhe ngecja e reformave. Bubble vertete qe shpertheu ne 2000, por gjate periudhes 1992-2000 Amerika perjetoi kohen me te sukseshme ekonomike te saj. Jo qe nuk kishte deficit, po Clinton i la administrates Bush edhe SUFICIT ne arken e shtetit. Politika fiskale e Clinton ishte ajo qe ndihmoi shtetin, ulja e taksave per njeriun e zakonshem, ulja e taksave pper bizneset e vogla dhe te mesme dhe investime e shtetit DIREKT ne ekonomine amerikane, riparimi i udheve, urave, aeroporteve, etj etj.
Republikanet tradicionalisht njifen si parti qe favorizon te medhenjte: kompanite qe edhe japin para per campaign. Tani ato po shperblehen me kete Tax Cut prej diku 500 Miliarde dollare, dhe me tendere arbitrar dhe pa asnje precedent ne Irak. Ne Amerike nuk kishte treg per 'dhurata' ndaj kompanive financuese, duhej krijuar tregu diku tjeter. Dhe meqe edhe Iraku ishte rrezik per Izraelin dhe kriminelin Sharon, keshtu Amerika i vret dy zogj me nje gur. Bushi, nejse.
Histeria eshte e vetekuptueshme, ne kushte te tilla si ai i 11 Shtatorit. Por vazhdimi i atij diskriminimi, tentativat qe mes 'Homeland Security' te ngrihet nje Gestapo Modern, mbajtja e njerezve ne burg pa akuza forumale (kunder ligjit, qe thote se po u mbaj nje njeri me gjate se 6 muaj ne burg pa akuze, ai eshte i lire), injorimi i politikes se jashtme, humbja e aleateve te medhenj, madje edhe aleateve si Meksika, eshte nje deshtim total i Bushit dhe Republikaneve ne pergjithesi.
Suficiti i Social Security Tax po perdoret qe te financohet lufta, e nje person disabled kur aplikon per ndihme, refuzohet. 44.3 milione njerez jane pa sigurim medikal, edhe pse ka kohe qe Bush kishte premtuar nje zgjidhje. Ai nuk mundet nga 44 ti beje 0, po ne kohen kur morri zyren kishte 41 milione te tille, tani jane 44.
Te mos flasim per papunesine, qe po arrin rekordet. Qe nga koha kur ai morri zyren, 3 milione njerez humben punen, dhe nuk po shoh se ka ndonje shenje permiresimi pavaresisht se ka nje vite gjysme qe republikanet propagojne kete.
Duhet kerkuar nje alternative, e ne Amerike dihet se o do jete republikan o demokrat. Une them Clark, mirepo, jo te gjithe mund te pajtohen. Te presim votimet pra, ose se pari nominimin e pastaj votimet te shofim se cfare thote populli.
Krijoni Kontakt