Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38

Tema: Gėnjeshtrat

Albanian princess
    Anėtarėsuar
    04-06-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35
    Genjeshtra eshte e domosdoshme ne jeten tone perditshme, dhe ndoshta per disa eshte nga egoizmi, dhe disa nga halli, por mos te genjenim do te vriteshim me njeri tjetrin se nuk thojne kot "Truth Hurts" Pastaj ne genjejme qe mos ti ngelet hatri te tjereve. A mund ti thuash dikujt qe duket shemtuar kur vesh rroba qe nuk i shkojne fare? Apo ti thuash njerit qe eshte i/e shendoshur shume? Ka raste pa fund kur kjo genjeshter e bardhe eshte e nevojitshme.
    Ca njerez e tejkalojne sasine e genjeshtrave por ajo nuk eshte normalja. Per mua genjeshtrat jane mjete mbrojtje, por edhe ato mund te keperdorohen.
    Sheqyr qe nuk kemi mundesine te lexojme mendjen e njeri tjetrit.
    I love, I play, I hurt, I blame, but when you are with me you'll never be the same.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    E dini si thote nje mashtrues budalla "Genjeshtra eshte pjese e ligjerates qe e nxjerr njeriun nga situata".Pse thashe mashtrues sepse njeriu kur ben dicka te keqe do te detyrohet te genjeje kurse kur eshte ne rregull ska pse te genjeje.Ne fene Islame lejohet genjeshtra ne rastin kur e perdor per te pajtuar dy persona.Nese dy shoke jane zene atehere lejohet ti thuash njerit dhe tjetrit qe ai ka mendim mire per ty te do kur ai se ka por me qellim ti pajtosh ato etj .

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    E pra te gjithe po beheni te qarte.
    Me keto qe thoni genjeni edhe veten.
    Se dija qe genjeshtra paska kaq adhurues.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Genjeshtar jemi te gjithe pa perjashtim. Nqs te gejnesh do te thote thjesht te mos thuash te verteten atehere nuk njeri te sinqerte ne bote.
    Por ndonjehere na duhet te genjejme per mire. Nje rast banal:
    kur mua me dhemb koka dhe mamaja me pyet , une i them jo, jam shume mire. Genjej, por per mire, sepse nuk dua ta shqetesoj.
    Genjeshtra eshte e domosdoshme pra. Ndersa MASHTRIMI eshte ai qe ben dem me shpesh, qe eshte trup per njerezit qe e bejne.
    Megjithese edhe ketu ka njefare mjegulle.NJe shemull tejter banal:
    Une kam nje dele dhe dua ta shes. Sipas vlefes te tregut ajo e ka vleren 100, por une dua te marr me teper nga kjo shitje sepse parate me duhen, edhe me ta pasurit do i dukej normale te perpiqej ta shiste delen sa me shume. Nje bleres perpiqet ta bleje dhe pas pazareve biem dakord per 105 .Ka mashtrim ketu?

Nejse se u zgjata, une them se eshte shume e veshtire te permbledhesh moralin e nje verpimi te caktuar vetem me nje fjale: genjeshtar ( i keq) apo mashtrues etj. Shpesh keto kthehen ne vyrtyte.
    pershendetje!

** Vijezim Drite ** Maska e Altina
    Anėtarėsuar
    07-09-2003
    Vendndodhja
    Ne kohe, ne diell, ne ere...
    Postime
    158
    NE fakt ka variacione te ndryshme te genjeshtres, por diku kam lexuar se" nje genjeshter per te mire eshte me e rendesishme se 100 te verteta" por njeriu e gezon ne gjak vesin e genjeshtres dhe ne ditet e sotme genjen me qejf.
    I vizatoj keto shkronja ....
    Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...

afer detit Maska e Simpatikja
    Anėtarėsuar
    13-09-2003
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    93
    GENJESHTRAT,jane pjese e jetes .Te gjithe genjejme dikush me shume,apo dikush me pak.

"KINGU-1"
    i/e ftuar
    Nje genjeshter i ngjan nje topi debore sa me shume rrotullohet aq me shume rritet"

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Postuar mė parė nga "KINGU-1"
    Nje genjeshter i ngjan nje topi debore sa me shume rrotullohet aq me shume rritet"
    Shume sakte kjo shprehja jote KINGU,por desha te shtoj se sado i madh te jete ai topi idebores mbushur me genjeshtra ,nuk i reziston dot nxehtesise se djellit ,ne kete rast sinonim i se vertetes dhe shkrihet,duke qare.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    A egziston genjshtra?
    Genjshtra nuk eshte nje term absolut. Ajo ne te vertete nuk egziston. Genjshtra eshte vetem mungesa e se vertetes ("e drites")... Ne njerzit e kemi krijuar kete term per te pershkruar mungesen e se vertetes kur ajo nuk na pelqen, ose na djeg, na nxjerr nga "halli"...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

[B] Genjeshtra?

lindi se duhet te lindte, lindi se asnjeri s“mundet kurre ne jete t“ja dali pa te, se me - ose pa - vetdije, njeri genjen shpesh here ne dite... Kemi ndonje rrugdalje tjeter?
    Nese me pyesin ne mengjes, ckemi si je ti? dhe kete mundesisht ne rruge, kur sapo dal nga shpia, cfare do bej do i tregoj tjetrit hallet qe kam, nese kam? nese skam, do i qahem duke i thene se jam pergjumesh? Eshte me e rehatshme, rruga e shkurter, mir flm, ti ca ke bere?

Shkurt muhabeti eshte e domosdoshme dhe te shpeton shpesh here nga situata
    Atehere Genjeshter? Why not...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •