Close

Rezultati i Sondazhit: A ekzistojne "ENGJEJT" ?

Votues
29. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

22 75.86%
  • Jo

3 10.34%
  • Ndoshta

5 17.24%
  • Nuk me intereson

0 0%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 36
  1. #-9
    Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253

Ekzistojne "engjejt" ???

hi

ne jeten e gjithkujt besoj se kane ndoshur gjera, apo me mire le te themi evenimente te cilat deri diku kan ngelu te pashpjegueshme, pao me mire le te themi gjera qe ne i atribuojme fatit, apo ne rastin me te shumte Zotit. vjen nje moment ne jete, kur dikush vjen ne momentin tend me te veshtire dhe ndryshon gjithshka. une per vete jam shume skeptik kundrejt figures se engjellit ne kuptimin me te plote, por keta persona qe arrijne te "rregullojne" boten tende "kaotike" nuk mund te quhen "engjej"??? nuk e di se sa i qarte jam, por nje pyetje me vjen nder mend. A ekzistojne "Engjejt" ????
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

2. #-8
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga Stina
    Per mua po, ekzistojne. C'do dite te jetes jane prane.
    Keto mendime i japin Stines shprese dhe lehtesojne cdo dhimbje qe ajo mund te ndeshe gjate jetes. Askush nuk mund ta vertetoje nese engjejt jetojne, prandaj pse te mos mendojme pozitivisht si Stina dhe te ndjejme ngrohtesine (qofte kjo edhe artificiale) te engjejve? Engjejt jane te barabartet e plakut te Vitit te Ri por femijet rriten dhe e kuptojne se nuk ka plak te Vitit te Ri ndersa engjejt punojne ne dimensione shpirterore te pa kuptueshme per te vegjel e te medhenj.
    Edi

3. #-7
    ________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga Failed Rapper
    hi

ne jeten e gjithkujt besoj se kane ndoshur gjera, apo me mire le te themi evenimente te cilat deri diku kan ngelu te pashpjegueshme, pao me mire le te themi gjera qe ne i atribuojme fatit, apo ne rastin me te shumte Zotit. vjen nje moment ne jete, kur dikush vjen ne momentin tend me te veshtire dhe ndryshon gjithshka. une per vete jam shume skeptik kundrejt figures se engjellit ne kuptimin me te plote, por keta persona qe arrijne te "rregullojne" boten tende "kaotike" nuk mund te quhen "engjej"??? nuk e di se sa i qarte jam, por nje pyetje me vjen nder mend. A ekzistojne "Engjejt" ????

Nuk me vjen teper e pershtatshme si pyetje per kete nenforum.Pyetjeve te tilla nuk iu vjen pergjigja as nga filozofia dhe as prej psikologjise.Sa do qe filozofia dhe psikologjia marrin pjese ne shkencat e mendimit te paanshem perseri nuk arrijne ta eliminojne konkreten dhe te zhyten ne abstrakte.

rruga qe te con ne besimin e engjejve eshte e gjate dhe nuk ka lidhje aspak me filozofira.Engjejt ne menyre te qarte shpjegohen vetem ne tekstet fetare ,ndersa pikturat qe mund te kesh pare shpesh ku paraqiten si njerez me flete qe vezullojne nga bardhesia,nuk jane gje tjeter vetem produkt imagjinativ i piktoreve te ndryshem qe jane frymezuar prej literaturave fetare.

Te besosh ne engjejt ne menyre te pakundershtueshme do te thote te besosh ne zot dhe ne librat fetare,cdolloj besimi tjeter per keto qenie eshte i pabaze .
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

4. #-6
    Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    persa i perket pergjigjes tende Floriri do te te jap nje kundeshembull te thjeshte. Shen Thomas Aquinas mbahet si filozofi me i madh i periudhes se mesjetes europiane, dhe megjithate ai ka dhene 5 tezat e tij per ekzistencen e Zotit. ne nje fare menyre edhe filozofia dhe psikologjia, duke analizuar ne idi, ego apo superegon (trurin, koshencen dhe subkoshencen) e gjithescilit mund te jap pergjigje per disa gjera qe ne pamje te pare mund te duken fetare. nese mendon se nuk japin pergjigje, me vjen keq, sepse ne nje fare menyre, figura e engjellit, eshte nje figure e ngelur ne subkoshencen e gjithesecvilit. edhe me ateisti ne fund te fundit, kur ka nevoje per dicka thote, Zot me ndihmo. pra nuk eshte e thene qe pergjigjen per ekzistencen apo mosekzistencen e engjejve nuk mund ta jape filozofia dhe psikologjia. per me teper, me vjen keq kur shoh qe nuk e paske lexuar me vemendje temen, perderisa une nuk e kam bere ate, per engjejt, ne kuptimin teologjik, thjesht gjykoje nga fakti qe eshte mes thonjezave. te keshilloj ta lexosh edhe njeheer temen e pare qe kam hapur...
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

5. #-5
    PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Po!! Ekzistojne!!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

6. #-4
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Pa dyshim qe ekzistojne.
    Dy prej tyre shume afer nesh,dhe shume nga to ne parajse.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Ekzistojne "engjejt" ???

Tani cdo njeri ka mendimin e vet dhe besimin e vet .

Per mendimin tim engjejt jane vetem nje simbol pozitiv i shpreses .

Une me engjujt dhe kam fol kam qesh , kam luajtur , por vetem ne enderr , ose duke imagjinuar , por ne realitet nuk i kam pare . Vetem ne qofte se personalisht do ti shihja , do te besoja qe vertet ekzistojne . Por edhe pse besoje se jane nje simbol shprese nuk hedh poshte qe ekzistojne dhe marrin pjese ne endrrat e mija . Eshte nje kenaqesi kur te shoqerojne ne enderra .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

8. #-2
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Engjejt, sic mund te themi dhe Zoti vete po te duam per mua ekzistojne, ose me sakte un kam qef qe te ekzistojne. Aresyet nuk jane thjesht fetare, madje ne kete plan aspak. Duke pare se cfare ndodh perdite, se cfare hipokrizie na rrethon, njeriu mendon dhe idealizon per nje bote tjeter pertej kesaj, qe nuk eshte e thene te jete mbas vdekjes, por edhe paralel me kete bote. Kjo bote nuk eshte vetem bota e filozofit por dhe bota e njeriut te thjeshte puntor dhe te ndershem, qe pret per nje gjykim te drejte per hipokrizine qe e rrethon perdite.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

9. #-1
    Capkene Maska e Ezmerja
    Anėtarėsuar
    24-07-2004
    Vendndodhja
    New york
    Postime
    10
    A ekxistojne engjejte ,kjo pyetje do nuk eshte e veshtire per ata qe besojne ne zot?
    dhe une besoj qe engjejte exzistojne e na mbrojne.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Problemi eshte te bindesh ata qe nuk besojne ne zot se ekzistojne ne Zot,se per ata te cilet besojne eshte lehte.Te gjithe bindshem besojne se ekzistojne engjujt nga shkaku se kane lexuar ne libra fetare kete.
    Po ec binde ate qe nuk beson ne zot.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhjet e Internetit (ISP) nė Shqipėri
    Nga Akulli nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 09-03-2012, 11:18
  2. Agjiologjia
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 00:12
  3. Kisha (Nje analize e kishave qe ekzistojne sot ne bote)
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 26-04-2004, 10:16
  4. Planifikim familjar sipas Islamit
    Nga FLORIRI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-03-2004, 15:52
  5. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •