Close
Faqja 5 prej 49 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 488
    i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    I nderuar ANTON, Konservatore, Kosovar, Ilir01, etj.etj.
    Lexova dhe rilexova mendimet e tė gjithėve tek TEMA E CEKUR nga tė gjithė: "Si vjen bashkimi kombėtar?!"
    Urime tė gjithėve, sepse nuk ėshtė pak pėr MOSHĖN QĖ KENI tė ndėrmerrni diskutime dhe dialogje tė kėtij niveli! Ndėrkohė qė edhe vetė politikanėt, akademikėt, personalitetet e kombit dhe pse jo PSIQIKA E SHQYPTARĖVE nuk ėshtė endč e PĖRGATITUR tė diskutojė e tė japė rrugėzgjidhje! Problemi KRUCIAL i "bashkimit kombėtar" lidhet ngusht me KRONOLOGJINĖ e vėrtetė historike! Pa dashur tė marr "pozat e kompetentit", pranomėni, lexomėni, kuptomėni dhe pastaj vlersomėni pėr gjithshka qė do shkruaj mė poshtė!
    Pyes pa pėrjashtim: - KUR KEMI QENĖ NDONJIHERĖ TĖ BASHKUAR SI KOMB? Mė vėrtetoni kėtė FAKT, mbasi t'a keni gjurmuar, lexuar dhe pėrvetsuar TĖ VĖRTETĖN HISTORIKE tė kombit tonė qė nė zanafillėn e rrėnjėve tona, kur dihet se kombi ynė eshtė unikal pėrsa i pėrket dokeve, traditave, gjuhės, organizimit, pėrēarjes, hendekut etnopsiqik ndėrkrahinor dhe deri tek Kollosėt e Kombit tonė qė kanė shkruar nė Veprat e tyre:"TA BĖJMĖ SHQIPĖRINĖ PĖR INAT TĖ SHQIPĖTARĖVE!"
    A mos ishin shakaxhinj Prijėsat e Fiseve tė Njohura Ilire qė mbanin 18 Zotėrime pa gjetur kurrė gjuhėn e pėrbashkėt? Kujtohuni pak!! Pra Ardianėt, Dardanėt, Desaretėt, Taulantėt, Pirustėt, Enkelejdėt, etj.etj. a ishin FISE apo emrin FIS e meritojnė Gashi, Krasniqe, Bytyēi, Thaēi, Berisha, Hoti, Gruda etj.etj. NE JEMI pėrēarė vetė! KEMI SHEKUJ QĖ propoganda mjerane dhe servile shqiptare i bije daulles se :"JEMI POPULL QĖ KEMI MBIJETUAR!" Pra na qenkan zhdukur gjermanėt, francezėt, italianėt, sllovenėt, austriakėt, grekėrit, turqit, kurdėt etj.etj. GĖNJENI VEHTEN VĖLLEZĖR! Europa kėshtu na deshti, nčve kėshtu na ka pėlqyer, Gjergj Kastrioti nuk i la turqit tė bėjnė synet EUROPIANĖT, pastaj Titon, Hitlerin, Kushnerin, Musolinin, Stalinin, Bismarkun, Sllobon, Janullatosin, Fatosin, Klosin, MitroLosin, etj.etj ndaj I PAGUAJM NE FATURAT E KOHĖS! Kush e harron qė i dhamė popullit vėlla pushtues turk pėr 500 vjet as mė shumė dhe as mė pak sesa 37 KRYEMINISTRA!?? Dhamė edhe PAPĖ! Dhamė edhe PERANDORĖ! Dhamė edhe GUVERNATORĖ nė Liban - Bejrut (Vaso Pashė Shkodranin), kur Shkodra nuk kishte bukė pėr tė ngrėnė, por shqyenin e hanin mish kali(!!). Pėrse e harroni TOPONIMINĖ e Ballkanit e cila nė 40 vitet e Perandorisė sė "Velika Sėrbija" tė car Dushanit (1320 - 1351) u NDRYSHUA nė tė gjitha hapsirat e gadishullit, duke marrė emra sllavė si Novosellė, Sellenicė, Dobrolisht, Dohoshisht, Topojan, Podgradec, Podgozhan, Dobrovodė, Bellovodė etj,etj.!? Si mund tė kuptohet dhe tė asimilohet TEMA nė fjalė kur askush nuk e di dhe nuk e vlerson MONARKINĖ qė krijoi SHTET TĖ VĖRTETĖ! Zogollianėt ishin prej Kosove, nuk ishin matjanė as tepelenas as tropojanė, as mirditas! Xhafer Deva endč quhet kolaboracionist(?). Nacionalistat shqyptarė shikohen shtrembėr se gjoja na paskan keqtrajtuar vėllezėrit sllavė tė ballkanit(!). Shtėpia e Para dhe Oxhaqet e Mėdha qė kanė mbajtur gjallė Frymėn Atdhetare nė shekuj u rrafshuan pėr tū dhėnė lavdi Shtėpiave tė Partisė ku vritej natėn dhe qahej ditėn! Tito me zhganin e vet gjeti shesh e bėri pėrshesh! Internacionalizmi na doli mė i fortė se nacionalizmi! Dreq o punė! Po ai MASTRICHITI pėrse shkriu si kripa nė ujė!??? Harruat qė austriakėt flasin gjermanisht, ama e kanė republikėn e tyre dhe u vete "shtatė nė qese" nga Haideri! Po Franca qė u dhjč nė brekė nga zgjedhjet e fundit prej tė Djathtit Lč Pen? Po sa tė jenė gjallė tė Majtėt -Komunistat kujtoni, besoni dhe shpresoni se do tė ketė BASHKIM KOMBĖTAR??? Tė zeztė e tė mjerėt ju o idealistė! Po tė ishte kėshtu, kush i pengoj ata tė mos bėnin BASHKIMIN KOMBĖTAR, ADEM JASHARI, apo AZEM HAJDARI!? Pėrse nuk ia merrni "FORMULĖN" atyre qė ngritėn 3 gishta nė Vlorė, apo akademykėve qė e vlersuan si njė "revolucion tė vonuar demokratik" grushtshtetin e vitit 1997!??
    Pra qė tė bashkohet njė komb duhet sėpari tė jetė i INTEGRUAR nė tė gjitha fushat jetsore!
    Qė tė kuptohet kjo analiza fillon si mė poshtė:
    1. PSIQIKISHT e duan tė gjithė shqyptarėt kėtė, apo njėri i bije gozhdės e tjetri patkojt!?
    2. PRONA a ėshtė nė duart e PRONARIT, apo i hajt tė bashkojmė arat e tua me vjerrshat e mija!
    3. E DJATHTA NACIONALISTE me TĖ DJATHTĖN PRONARE a janė tė bashkuara apo rrinė tė pėrēara njera djathtas e tjetra majtas(!)
    4. A ka BAZĖ JURIDIKE THEMELORE pra KUSHTETUTĖ qė bėn fjalė pėr kėtė BASHKIM, apo i bijem legenit propogandistik duke ēuar ujė nė mullinjtė e Kurvave Europiane, sllavofilisė dhe grekofilisė?!
    5. A ka dėshirė INTEGRUESE midis shqyptarėve qė janė tė shpėrndarė nėn 5 FLAMURĖ SHTETETSH (Albani, Gerqi, Maqedoni, Mal i Zi, Kosovo "Dardani") apo janė dėshira parciale tė atyre qė dashje pa dashje i hedhin uthullės sheqer, apo sheqerit uthull?!
    6. A ka INFRASTRUKTURĖ pėr tė realizuar BASHKIMIN SHPIRTROR, BASHKIMIN ARSIMOR - KULTUROR, BASHKIMIN EKONOMIK, BASHKIMIN POLITIK dhe mė pas BASHKIMIN KOMBĖTAR!
    Pėr mua hapi i parė do ishte AUTOSTRADA Durrės - Prishtinė!
    Hapi i dytė hapja e TURIZMIT nė bregdetin tonė!
    Hapi i tretė SHKĖMBIMI arsimor, kulturor, akademik i tė gjitha niveleve!
    Hapi i katėrt integrimi MEDIATIK dhe KOMUNIKATIV!
    Hapi i pestė INTEGRIMI BANKAR E FINANCIAR mbi bazėn e unifikimit tė monedhės (jo si planet Tito - Hoxha)!
    Mė vonė pėrsėri do futem nė kėtė temė!
    Agim Doēi - Poeti

Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,799
    FORT I NDERUAR VĖLLA ANTON!
    Dikur shkruaja nė vitin 1971:

Ka ardhė koha e BASHKIMIT
    Me njė Shtet, me njė Flamur!
    Tė zhgulim gardhet e kufinit
    Zemrat thonė: O SOT O KURRĖ!

Nė vitin 1981 shkruaja:

Jam biri i yt Kosovė!
    T'a ndjej gjakun qė tė vlon nė gji!
    Kur dallgė e moteve
    shpalos mbi ty lavdi!

Nė vitin 1991 shkruaja:

Ban gajret Adem Demaēi
    Se pėr nč do jesh Pishtarė!
    Pasha besėn s'mund t'a vrasi
    Askėrkush Kosovėn mbarė!

Se nuk shterret Ujėt e Drinit
    Nuk rrafshohet Cyēavica!
    Kosovari sapo tė lindi
    Thotė: - Unė jam Azem Galica!

Nė vitin 1998 kam shkruar:

Oj Kosovė ti Djep Lirije
    ēdo kulm shpije njė bajrak!
    Uēekeja, tė paska hije!
    Pėr Atdhe po derdhka gjak!

Po luftojn djemt e Kosovės
    Prej Drenice nė mal? tė Gjakovės
    Se ktu janė denbabaden!
    Pėr Kosovė jap shpritin tem!

Nė 1999 i vura nė gojė Leonora Jakupit

Asht nji komb qė don liri!
    Dhe Kosova asht Shqypni!

kėto u bėnė Hymne! Ndėrsa atė ilirian 01 mos t'a shoh mė se e bėn pis FORUMIN EDHE TEMĖN NĖ FJALĖ!
    sHQIPĖRIA ETNIKE - LE T'A MARRIN VESHT TĖ GJITHĖ ATA QĖ KANĖ FIRMOSUR ME GISHT HISTORINĖ ĖSHTĖ 94.640 KILOMETRA KUADRAT!
    Nė shpėrgaj e kanė mbledhur pėrēarjet midis nesh, qė duhen eliminuar nga psiqika jonė!
    Jam pėr BASHKIMIN KOMBĖTAR por ju lutem i testoni njerzit para se tė shprehin dėshirėn pėr BASHKIM se po na futen dhe shqipfolėsa, qė nuk kanė asnjė rranjė nė Kombin tonė luftėtar, hajdut dhe liridashės!
    Agim Doēi -Pėrjetsisht me BASHKIMIN KOMBĖTAR qė kurr NUK E KEMI PATUR BĖRĖ REALITET NĖ ASNJERĖN PREJ SHEKUJVE TĖ SHKUAR!

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Pra jemi te gjithe dakort qe te kalojme ne diskutimin e temes ne ate kuptim qe e kemi nisur.

( jo per gje por per korrektese, megjithese une e kam thene hapur me kohe qe e urrej anonimitetin dhe shumica ketu ne forum ma dine emrin e vertete, une quhem Anton Ashta)

Propozime konkrete.

Une e kam thene qe para disa muajsh qe do te ishte mire qe dhe RSH te merrte si monedhe zyrtare Euro.
    (kjo do ti sherbente bashkimit ekonomik , sot lexova se dhe nga banka e kombetare kishte nje propozim te tille jo zyrtar dhe se gazeta shekulli e paradokoheve kishte nje artikull permbi kete teme)
    Por kjo eshte nje ide qe nuk vihet ne jete pa miratimin e huaj.

Une them te diskkutojme ide te tjera qe i kemi ne dore vete.

Psh

Ajo e barazimit te planeve mesimore me duket plotesisht e realizueshme.

Pyetje:
    A njifet diploma e universiteteve te RSH ne Kosove dhe anasjelltas?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anton : 29-05-2002 mė 11:46
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Shqiperia dhe Koncepti i Kombit

Po marr shkas qe te prek sado pak disa elemente te diskutimit.

Duke kthyer koken prapa ne historine e shqiperise me rezulton se Shqiptaret nuk kane pasur ndonje strukture te ndryshme nga popuj te tjere europiane dhe ballkanike

Asnje prej kombeve te tjera rrotull nesh apo dhe me larg nuk ka pasur ndonjehere shtetin e tyre, ne konceptin e sotem te shtetit.

Shteti dhe kombi jane gjera te ndryshme. Ketu nuk behet fjale per krijimin e kombit pasi ai ekziston dhe ka ekzistuar ne format e veta te organizimit te tij.

Madje ka kombe qe kane ekzistuar dhe mbijetuar me forma shume primitive.

Problemi paresor duket se eshte ai i bashkimit ne nje shtet duke e pare kete si bashkim kombetar.

Kuptohet qe ne konception e sotem kjo eshte nje aspirate dhe duket se intelekti shqiptar eshte i orientuar ne kete drejtim

Vete Shtetet ne konceptin e sotem jane shfaqur me Napolon Bonopartin dhe rilindjen Europiane

Para rilindjes evropiane struktura e evropes ka qene me principata apo zoterime prijesash kudo, pra edhe ne shqiperi

Po ta shtysh problemin kohe me pare afer vitit 0 do shikosh se bota evropiane ishte ne teresine e saj perandoria Romake
    Po te veresh me kujdes i bie se shqiperia ka patur organizim me te mire se shume kombe te periferise se perandorise

Fundosja dhe ngelja mbrapa ne epoken e sotme duhet kerkuar fare afer, tek pushtimi osman

Dhe kjo ka spjegimin e vet. Shqiptaret ishin te fundit qe rilinden ne evrope

Epo dikush do ishte i fundit, kesaj rradhe na ra neve

Problemi eshte tash si te ngrihesh.

Kam nje kritike te vogel per poetin.

Vleresoje bashkebiseduesin pa i kujtuar atij se kush eshte
    dhe mos e mbivlereso veten. Para kombit jane te gjithe njelloj, si femija edhe plaku

Do sillja ketu nje shembull te vogel qe ma ka treguar dikush.

Njeri kishte vajtur mik ne malesi dhe Plaku i shtepise thirri cunin e vogel 5 vjec dhe e urdheroi qe te shkonte tek komshia dhe te merrte prush.
    Miku e pa se cuni doli turravrap dhe harroi te merrte mangallin, dhe i tha plakut se cuni ishte i vogel dhe nuk e kishte idene se cfare ishte prrushi
    Kur hyri cuni plaku dhe miku ngelen te shtangur
    Cuni po mbante ne duart e vogla nje grush me hi dhe mbi te ishte nje cope prushi flake e kuqe

Mire eshte qe ta lodhim mendjen per te arritur tek qellimi.
    Une i kam mbeshtetur dhe i mbeshtes shume ide qe sjellin perfshirje. Integrimi eshte nje proces dhe ai ka fushat e veta
    Le te vazhdojne politikanet te perdorin breshkat per te na bashkuar, kjo nuk duhet te na pengoje qe te perdorim mjete te tjera si psh poezite, novelat, filmat

Psh te behet nje film ku te tregohet se si martohet nje Kosovar me nje Gjirokastrite, apo te luhen ndeshje sportive te perbashketa apo etj etj. qe iliriani ka permendur plot

Bashkimi ben fuqine

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    273
    Postuar mė parė nga Agim Doēi
    FORT I NDERUAR VĖLLA ANTON!
    Dikur shkruaja nė vitin 1971:

Ka ardhė koha e BASHKIMIT
    Me njė Shtet, me njė Flamur!
    Tė zhgulim gardhet e kufinit
    Zemrat thonė: O SOT O KURRĖ!

Nė vitin 1981 shkruaja:

Jam biri i yt Kosovė!
    T'a ndjej gjakun qė tė vlon nė gji!
    Kur dallgė e moteve
    shpalos mbi ty lavdi!

Nė vitin 1991 shkruaja:

Ban gajret Adem Demaēi
    Se pėr nč do jesh Pishtarė!
    Pasha besėn s'mund t'a vrasi
    Askėrkush Kosovėn mbarė!

Se nuk shterret Ujėt e Drinit
    Nuk rrafshohet Cyēavica!
    Kosovari sapo tė lindi
    Thotė: - Unė jam Azem Galica!

Nė vitin 1998 kam shkruar:

Oj Kosovė ti Djep Lirije
    ēdo kulm shpije njė bajrak!
    Uēekeja, tė paska hije!
    Pėr Atdhe po derdhka gjak!

Po luftojn djemt e Kosovės
    Prej Drenice nė mal? tė Gjakovės
    Se ktu janė denbabaden!
    Pėr Kosovė jap shpritin tem!

Nė 1999 i vura nė gojė Leonora Jakupit

Asht nji komb qė don liri!
    Dhe Kosova asht Shqypni!
    -------------------
    SA HERĖ

Sa herė mbi fashtin tim
    fluturonin aeroplanėt
    pleqtė flisnin mes veti
    nė Drenicė, paska plasur lufta

Sa herė pushonin pushkėt
    e i vinte erė baroti Qyqavicės
    pleqtė flisnin mes veti
    nė Drenicė, mbaroi beteja

Sa herė nė qiell lartė
    fluturonin korbat nė rreth
    pleqtė flisnin mes veti
    nė Drenicė, po ēelin varre

Sa herė ndihej oshtima
    e zinxhirėve tė trashė
    pleqtė flsnin mes veti
    nė Drenicė, krajlit po kthehen

Sot u dėgjuan kėngė marshi
    parakalime para flamurit
    pleqtė heshtėn-her' e parė
    nė Drenicė, liria qoft' e bardhė

---
    Agim, e postova kėtė poezi timen afėr tėndes, qė tė ndihem edhe unė njėherė i madh si Agimi- poet! Ndoshta nuk ma zė pėr tė madhe.

Durimi ėshtė mė e madhja trimėri.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Te nderuar po ju drejtohem dhe nje here qete , sakte por me vendosmeri:

Permbajuni rregullave te forumit, pra

permbajuni temes.

Diskutimet jashte teme ju lutem fshijini vete.

Une do te bej detyren si moderator kush deshiron e ka plotesisht mundesine e hapjes se temave te reja.

Pra :

Drejtuar ilirianit:

"Bashkimin Kombetar, nuk mund ta ofroj nje parti politike, as nje krah politik, bile as qe u takon te 'kunorzuarve politik' ta shtrojne nje ceshtje te tille kombetare, sepse, Bashkimi Kombetar, eshte mbi-politik, mbi-partiak e mbi-fetar dhe i mjeri per mend, me nje epitet 'i djathte' qe ia ka dhene vetes, mendon te shtroj teme kombetare - kur eshte mbi te gjitha nivelet e lartpermendura! "

A jam apo jo i mjere per mend nuk te takon ty te percaktosh.

Ose ke aq mend te korrigjosh mesazhin tend ose te ndihmoj une.

Askush nuk te lejon te me fyesh!

Anton
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    me falni,po pse e kaloni debatin ne debat politik e majta dhe e djathta,kush tha qe e majta nuk eshte nacionaliste,ketu nuk po flasim per te majten ekstereme,komunizmin,se dihet boterisht qe jane internacionaliste i dashur Taulant pasi edhe vete motoja e tyre eshte "Proletare te te gjithave vendeve bashkohuni" ,pra me thuaj ti Taulant a mund te bashkohen nacionalistet shqiptare me ata serb apo greke,vetem po qene internacionaliste mund te ndodhe kjo gje,pastaj kur thua kur partia republikane ne USA eshte e majte,si mund te ndodhe kjo kur presidenti Bush eshte nje miliarder,nje miliarder i majte,kurrsesi nuk mund te ndodhe,as vete partia demokratike nuk eshte e majte,por mund te thuash qe nuk eshte aq e djathte sa partia republikane,ka te drejte Redi kur thote se te majtet ne USA jane vetem te gjelberit dhe nuk kane 4%, por 2,5%,une per vete taulant nuk besoj se ti je komunist apo me mire nuk dua te besoj nje gje te tille,por edhe me zotin Doci nuk jam dakord kur permend per te mire Xhaferr Deven pergjegjesin kryesor per naten e 4 shkurtit naten e terrorit ne Tirane ku u vrane 84 vete,per mua Xhaferr Deva eshte dhe mbetet kriminel lufte dhe nuk mund te vihet ne nje vend me Ahmet Zogun,apo aq me keq me SKENDERBEUN,per aq me teper qe ishte bashkepuntor i ngushte i gjermaneve,kur gjithe bota e qyteteruar i luftonte atehere pse ne nuk duhet t'i luftonim,po duhet te bashkepunonim sic bente Xhaferr Deva,te gjithe e dime mire qe te gjithe kolaboracionistet e gjermaneve ne tere evropen u gjykuan nga populli i tyre,per kete person jeni gabim zoti Doci me duket,nuk dua t'i besoj keto fjale...
    pershendetje nga skuthi_vogel
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,799

komunikim me Skuthin e vogėl!

I nderuar Skuth i vogėl!
    Nėse unė "lavdėroj" Xh. Devėn, nė tekstin tim, a po e lexon edhe njė herė tė lutem!!
    Unė shtroj pyetjen "A e njihni...!?" Nejse! Duke mos qenė kompetent se ēka ndodhi me HISTORINĖ E HISTORISĖ gjatė regjimit diktatorial, ti sot (edhe ndonji tjetėr i painformuar) ke tė drejtė tė mos jesh dakord! Mua nuk mė mbetet hatri! Ju lutem lexojeni me vėmėndje edhe njė herė atė qė unė e kam shkruar! Kjo kėrkesė tė bahet ty personalisht nga ana ime, sepse epiteti yt "skuthi i vogėl" - (mos mė keqkupto!) mė kujton rininė teme nė Shkodėr (ku jam lindur e rritun). E di shumė mirė se asnjė shkodran nuk ka patur KONTRATA me forcat politike kurrė! Shkodėr - Locja ka qenė DJEP KULTURE, DJEP KOMBĖTAR, QENDRA E LUKSIT DIPLOMATIK SHQYPTAR!
    Kjo nuk do tė thotė qė Krahinat apo qytetet e tjera Shqyptare kanė patur "defiēite" nė drejtimet e mėsipėrme! Sa pėr hapje oreksi, po tė pyes pa tė keq: A e din ti skuthi im i vogėl se kush asht Koliqi, Prenushi, Meshkalla, Jubani, Fishta, Gurakuqi, Sulēobegu, Begteshi, Bushatlinjtė etj.etj. nė raport me ēashtjen kombėtare!? A tė kujtohet se sa vėngėr shikohej Shkodra dhe shkodranėt pėr 50 vite me radhė vetėm se ishte Kryeqyteti i Humorit Shqyptar!? Nėse unė ngula kambė qė duhet tė pėrgatitet PSIQIKA KOMBĖTARE - dhe kjo don punė gjigande nga tė gjithė nč - pata parasysh qė kuptohemi sėbashku! Nuk asht e lehtė pėr atė ETHNOPSYQIKĖ qė ekziston, tė jetė BASHKIMI KOMBĖTAR njė fetė buke me tlynė! Ai qė nuk e dėshiron, padyshim qė nuk asht shqyptar! Ai qė pėrpiqet dhe jep kontribut pėr kėtė APEL MADHOR qė BAN KOHA, duke dhanė qoftė edhe njė minimum tė mundshėm KJOFTĖ NDERUE dhe BEKUE! Ku asht Mastrichti bre burrė, se nė njė Europė pa kufinj, BASHKIMI KOMBĖTAR asht ēashtje ditėsh!
    Por kurrė mos e harro: Po t'a dėshironin internacionalistat komunistė kėtė BASHKIM, unė pyes: - A NUK U MJAFTUAN 50 VITE ME E BA ATĖ BASHKIM????...... O nuk e donin more lum djali dhe bile as sot nuk e duan! (kjo nuk asht politikė qė po baj unė, kjo asht e vėrtetė, sepse faktet flasin ma shumė se ēdo eufemizėm i jemi apo i kujtdo qoftė!). Dikush asht i interesuem mos me i pa SĖBASHKU shqyptarėt, sepse i trembėt humbjes absurde tė njė tė ashtuquajturės "mazhorancės krahinore"! Nuk asht e thjeshtė me u kuptue dhe me u blue nga tė gjithė "mullinjtė e kombit" ky soj DRITHI!! Lexo tė lutem librin THE SHKYPETARS tė shkruar nga Miku i Shquar i Kombit tonė Xhorxh Frend Wiliams - Ministėr Fuqi Plotė i USA-s pėr Ballkanin dhe Kryetar i Komisionit tė Koordinimit pėr sjelljen e njė mbreti katolik(!) apo mysliman(!), nė vitet 1914 kur u sabotua dhe Kryengritja e Jugut kundėr pushtuesėve tė shumtė qė ia mėsyen Shqypnisė: Mali i Zi nga Shkodra, Austro Hungarezėt nga Veriu, Francezėt dhe Holandezėt nga Jugu, - Grekėt po ashtu nga Jugu, - Separatistėt nga brenda, - Italianėt nga bregdeti, - ndėrsa luftėtarėt e Lirisė mbetėn nė malet e Labėrisė, Kurveleshit, Trebeshinės, Nemerēkės, Dhėmbelit, Grykė e Vlorės, - Skrapari, - Mallakastra, - Mirdita e deri nė Veri tė Djelmnisė sė Shalės, - Malėsi tė Gjakovės, - Hot e Grudė, . Kėlmend e Dukagjin pa armė! PA ARMĖ SE U TRADHĖTUEN PREJ QEVERISĖ SHQIPTARE TĖ ASAJ KOHE!!! Heeeeej or ēun! Ka dokumenta pėr kėtė do t'i marrėsh vesht njė ditė edhe ti edhe tė tjerėt! Po a i shėrben kjo ēėshtjes kombėtare? Problemi asht tepėr i qartė: - duhet tė shkelim mbi vehten tonė, mbi mllefet dhe inatet krahinore apo fetare, tė mundim vetvehten dhe pastaj jam i sigurtė qė arrihet qėllimi final - BASHKIMI KOMBĖTAR!
    Kur unė jam i shqetsuar (qė jam ma i vogli ndėr ata qė ēashtjen kombėtare e kanė mbrojtė me PENDĖ, me PUSHKĖ dhe me JETĖ) besoj se cilido prej nesh, duke filluar nga nxansi i klasė sė Parė tė ēdo shkolle shqype (shqype ama!) dhe deri tek ma i moshuemi shqyptar, kanė andėrr, kanė piksynim, kanė dėshirė me e pą familjen shqyptare tė bashkueme! Pėrsa i pėrket asaj qė shkruej me nderim pėr kohėn e MONARKISĖ - kush tė dojė le tė mėrzitet, nuk mė bahet vonė! Ka njė ARKIV SHTETĖROR, ka njė ARKIV QENDROR TEKNIK ADMINISTRATIV TĖ MINISTRISĖ SĖ NDĖRTIMIT, ka dhe njė DOKUMENTACION TĖ TĖRĖ, se sa tė organizuem kemi kenė asokohe! Mos harro qė LEKU SHQYPTAR ka keni i konvertueshėm nė tė gjithė Botėn! Mos harro qė me PASSAPORTĖ TĖ MBRETNISĖ SHQYPTARE, ēdo posedues i saj shkonte PA VIZĖ nė tė gjithė GLOBIN! (Gjyshin tem Gjyqi i Zogut e ka dėnue me Vdekje nė mungesė - Lexo gazetėn e tė shquarit Omer Nishani qė botohej nė Bari - 31 qershor 1936 "Vritet Toger Pjetėr Ndue Mar'Doēi - kundėrshtar i qeverisė mbas shpine prej Can Bardhokut dhe Gjok Bardhokut - baba dhe axha i Mark Dudit qė shoku Enver e bani ma vonė sekretar tė parė). Por kjo nuk do tė thotė qė unė tė hedh baltė mbi faktin e pamohueshėm qė Ahmet ZOGU bani shtet!! Kur shkruaj aty edhe gjana tė tjera, nuk kam ndėr mend me i hjedhė uthullės sheqer, por mė vjen ēudi se kur shqyptarėve u thua tė vėrtetėn, ata kcejnė pėrpjetė e tė thonė: - PSE PO NA OFENDON!!!?'.....
    Me respekt dhe Rrnoftė Kombi dhe Bashkimi Shqyptar!
    Agim Doēi - Poeti

i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Postime
    48

pergjigje

Skuth i vogel je i pari qe po ben debat pa kaluar ne sulme dhe me sa shoh i ke lexuar ato qe une kisha shkruar.Te falenderoj per kete.Asnjehere nuk kam thene qe jam komunist por kam mbrojtur mundin punen gjakun sakrificat e bera nga populli yne ne ato 50 vjet.Tani dua te te them dicka per internacionalizmin ashtu sic e kuptoj une dhe po te sjell shembullin me tipik nga historia dhe pastaj gjykojeni ne eshte i drejte apo i gabuar.Internacionalizmi si ide qendron me lart se nacionalizmi.Shume njerez e japin jeten per atdheun e tyre,por te rralle jane ata qe e japin jeten per atdheun e huaj (pa interes dhe pa shperblim e kam fjalen) .Keta jane internacionalistet.Shembulli me tipik eshte lufta e Spanjes ne vitet 30 kur ne pushtet erdhi Frankoja.Shume te rinj nga vende te ndryshme te botes luftuan aty si nga Italia SHBA (shkrimtari i madh amerikan Ernest Heminguej luftoi aty ne mos gaboj) si dhe nga Shqiperia (shkrimtari Petro Marko ka qene njeri prej tyre) dhe shume prej tyre nuk u kthyen me.Internacionalizmi sot praktikisht eshte zbehur ne mos ka vdekur.
    Megjithate shqiptareve nuk u kerkohet te bejne sakrifica per te tjeret.Ka ardhur koha qe te bejne sakrifica per veten e tyre per vendin e tyre dhe ajo qe kerkohet eshte bashkimi i shqiptareve brenda dhe jashte kufijve dhe fuqizimi sa me shpejt i shtetit shqiptar.Vellezerit tane jashte kufijve nuk duhet te ndihen me jetime,pa perkrahje dhe syte e tyre te mos drejtohen gjithnje nga bota qe edhe kur ndihmon ose e ben per interes ose per meshire(ne mos gaboj formimi i shtetit shqiptar i dedikohet interesave te Italise dhe Austro-Hungarise)Nese kam shkruar dicka gabim me shkruani.
    Rrofte Shqiperia Rrofte populli shqiptar.
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Taulant

Vazhdon me politiken e propagandes sic po shoh. Mes te tjerash ne nje postim ne faqen e katert, shkruan:

Mendoj se Kosoves i ka munguar kjo mbeshtetje sidomos vitet e fundit kur Shqiperia u shkaterrua si shtet.

Kosoves kjo mbeshtetje i ka munguar ne 50 vitet e diktatures e mos u mundo te na bindesh se ka ndodhur e kunderta.
    Jane ato 50 vite qe e groposen ceshtjen e Kosoves. Te ishte per ata nacionalistet e medhenj te majte te cileve duket se iu perket me mish e me shpirt, Kosova tani do te ishte akoma nen Serbi e emri do t'i ishte harruar.

Diku tjeter Taulant, ti shkruan

Te flasim per bashkim kombetar ato qe thate ju jane vertet te mira por askush nuk i ka penguar shqiptaret ne te dy anet e kufirit te mos levizin lirisht te mos kene shkembime kulturore informative etj etj,por kjo nuk eshte e mjaftueshme,eshte si te thuash gjysmake.

Jo vetem qe komunikimi nuk ka qene i lire, por ai ka qene i penguar shoku Taulant. Do te maste partia nga koka tek kembet para se te te shkonte mendja te shkoje ne kosove. Do te kaloje provat e ministrise se brendshme njehere e pastaj te mendoje te niseshe. Do te te ngjisnin ndokend nga mbrapa per te te pergjuar e spiunuar. E kjo na paskerka qene levizja e lire.

Ata qe mbi shpatulla mbanin emrat e prinderve qe kishin luftuar e kishin dhene jeten per Kosoven e qe fizikisht i qene dorezuar shtetit serb per t'i bere gjyq, denuar e lene te vdisnin ne burg, nje udhetim te tille mund ta benin vetem ne enderr dhe e kae bere vetem pas vitit 1990.
    E kjo shoku Taulant na paskerka qene levizja e lire.

Cila qenka levizja e lire?

Ato pak koncerte ku me shume kishte sigurimsa si shoqerues grupi sesa anetare grupi vete, ku beheshininfiltrime ne menyre qe te thitheshin edhe perpjekjet nga brenda Kosoves per te organizuar demonstrata dhe keto me pas t'i shiteshin UDB-se?

Eh mor shok Taulant, faji eshte se ne kohen kur jetojme dhe ne ambientin ku po diskutojme nuk lejohet prerja e fjales ashtu sic na e bete juve per 50 vjet, se quhet shkelja e normave te shoqerise se lire, dhe njerezit si ti perfitojne nga rasti dhe levdojne mynxyrat e regjimit me antikombetar qe ka njohur Shqiperia.
    Te ishte koha kur na lavderon ti do te ta kishin prere fjalen, do te ta kishin nxjerre se nga po shkruaje, do te ta kishin publikuar emrin, do te te kishin bere nje gjyq popullor, emri yt do te shkruhej ne nje liste te zeze, ti do te perfundoje ne nje burg, familja diku ne internim, e nami do te shuhej si perfundim i gjithe kesaj.

Diku tjeter shkruan

Per mendimin tim gjeja qe u duhet shqiptareve eshte berja dhe fuqizimi i shtetit shqiptar(ju i dini mire komponentet e nje shteti) dhe ju e dini si arrihet kjo(bashkim bashkim dhe vetem bashkim)Berja e ketij shteti do jete dhe piknisja e bashkimit kombetar te trojeve etnike shqiptare

Shoku Taulant, steti shqiptar kishte filluar ringritjen e tij ne vitet 1992-1997, por te dashurit e tu nuk e pelqyen nje gje te tille. Ata deshen te vinin vulen e tyre te zeze mbi kete shtet, dhe nuk pyeten shume per Kosoven qe pergatitej per lufte, as qe ia hodhen syte asaj, por me radhe shkuan e u perqafuan me kriminelet serbe, i dhane duart atyre dhe me pas i ngriten tre gishtat ne Vlore. E prej andej nuk bene gje tjeter vecse me mish e me shpirt bene cmos qe t'i percanin shqiptaret ne Kosove, t'i percanin luftetaret e UCK-se.

Nuk di a mund te kete gje me te zeze sesa komunizmi shqiptar, sesa shpirti i eger antishqiptar qe zoterojne ata njerez qe sot drejtojne politiken tone.

E ti shoku Taulant na vjen e flet per bashkimin shqiptar kur shteti qe ti sot ke ne Shqiperi eshte antishqiptar.

Faqja 5 prej 49 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. Bashkimi Kombėtar: Sfida Dhe Realiteti
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-03-2009, 14:01
  3. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •