Ju pershendes,
si mendoni te veprojme?
Ne jemi nje grup qe po mundohemi qe te punojme ne kete drejtim.
O me shkruani me jepni adresat t“ju shkruaj.
Anton
Ju pershendes,
si mendoni te veprojme?
Ne jemi nje grup qe po mundohemi qe te punojme ne kete drejtim.
O me shkruani me jepni adresat t“ju shkruaj.
Anton
Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
E-mail adresa ime eshte:
fitims@sonaq.com (pune)
fitims@hotmail.com (private)
fitims@fsmail.net (private)
ju pershendes
Fitim Skenderi
I dashur ENI.Postuar mė parė nga Eni
......Pra me shume besoj ne nje zhvillim disi te ngadalte e te vetvetishem qe do te na mundesoje ne shqiptareve bashkimin kombetar.
Por kjo gjithashtu eshte ne teori, pasi de facto, nga te dy palet, si ne Shqiperi e Kosove shikoj pengesa, ekziston nje kaos idesh e nje rremuje legjislative, politike, ku "qerres sone i kane vene shume shkopinj nen vete" e te parat qe duhen eliminuar mendoj se jane keto shkopinj, ku faj ne venien e tyre kane dhe politikanet shqiptare, qe duket se nuk rruajne ne zemrat e tyre vetedijen kombetare e me shume rrotullohen nga fryn era...
Tė lexova dy herė me vėmėndje dhe u tremba vetėm nga "ngadalsia apo zhvillimi i ngadaltė dhe i vetvetishėm qė mundėson bashkimin kombėtar...." - kėshtu mė pėrgjigjeshe apo jo?!
Ato zhvillimet e ngadalta dhe tė vetvetishme kanė tė bėjnė me utopira qė nuk kanė zgjidhje kurrė! Ki mėndjen tek njė fakt: askush nuk ka kėrkuar bashkimin e kombit gjerman-folės! Apo jo!? Austria dhe Gjermania janė shtete mė vehte dhe flasin gjermanisht! Bashkimi i kombit shqiptar ėshtė krejt tjetėr gjė! Po spiegohem mė qartė: Jemi i vetmi KOMB NĖ BOTĖ qė na kanė ndarė dhe coptuar nė 5 shtete! Pra tani nė vitin 2002 mos vallė duhet tė shpėrthejė Lufta e Tretė Botnore me temėn: BASHKIMI I SHQYPTARĖVE?.....Jo! Aspak jo! Sepse askush prej nesh nuk e kėrkon njė "luftė" tė tillė, por ama kemi tė drejtė qė Europės ti kėrkojmė tė na KTHEJ BORXHIN!!
Pėrse kam marrė vizė apo tė tė marr vizė pėr tė "dalė jashtė shtetit" (Mal i Zi, Greqi, ishjugosllavi, Maqedoni) kur faktikisht jam brenda Atdheut! Pra si tė duket ty ENI qė pėr tė shkuar nė Tetovė, Strugė, Ohėr, Ulqin, Janinė, Artė, apo ku e di unė duhet tė marr vizė tek tė tjerėt?!
Po pasuritė qė u pėrkasin shqiptarėve qė ndodhen nė TROJET E VETA si nė Kosovė, Mal tė Zi, Maqedoni, Greqi, ku t'i lemė!? Nėse ka kaos idesh midis politikanėve shqiptarė, (larg qoftė) pėr Bashkimin Kombėtar, ti mendon qė populli duhet tė presė deri sa gjėrat tė "shkojnė nė vendin e vet....". Pse t'a ha mėndja qė tė kthen Greku, malaziasi, maqedonasi, sllavi avash-avash, ato qė tė ka pėrlarė me vendimet e Europės!? Kurrėn e kurrės! Po nč ēfarė tė bėjmė sipas teje? Tė presim qė "koha tė bėjė tė sajėn"!? Jo more ENI!
Nuk ka asgjė tė keqe nėse pėrpiqemi tė sensibilizojmė qė tė kemi unifikim tė pares - EURO!
Nuk ka asgjė tė keqe nėse unifikojmė ABETAREN, mėsimet dhe programin mėsimor nėtė gjitha nivelet!
Nuk ka asnjė tė keqe nėse mblidhemi nė Prizren (u mblodhėn para 3 muajve njė Liga Botnore e Shqyptarėve me pėrpjekjet e dy vėllezėrve Kushnini - qė janė shumė atdhetarė por sėbashku dy vėllezėrit kanė 4 klasė fillore!).
A ka ndonji tė keqe nėse ELITA E KOMBIT shqetsohet pėr kėtė dhe ndėrgjegjėsohet edhe mė shumė!?
Pra hajt tė mbėshtesim nismėn e Lekė Rezniqit, apo tė Skėnderit, atė qė Anton Ashta prej kohėsh po pėrpiqet t'a themelojė BANKA E BASHKIMIT KOMBĖTAR!
Nuk asht pa gja ajo qė shkruan Antoni se ne mblidhemi 200 shqiptarė, ebrenjtė mbledhin 200 miliard dollarė(!!)
Bisedojmė e lexohemi prap nesėr ENI!
Mirė u pafshim
Agim Doēi
Pershendetje Agim dhe juve te tjereve.
Per bashimin kombetar ? Po. Dhe te gjithe ketu e pranojne nje gje te tille. Te ndryshme jane "strategjite". E drejte ajo qe thote Agimi qe ne duhet te bashkohemi me te drejten legjitime te jemi bashke. Por ajo qe ne kemi ne dore sot dhe qe nuk varet nga askush perveē shqiptareve eshte bashkimi shpirteror qe do te thote bashkepunimi i gjitheanshem, ekonomik, kulturor, arsimor etj etj qe bashkimi i neserm edhe "de facto" apo shteteror mos te na duket ēudi por nje proces natyror. Anton me kohe ka propozuar rruge qe te ēojne aty? po ēfare ngelet. Paraqitja e nje plani konkret. Dhe tek e fundit nese pritet diēka e tille nga qeverite (te pakten dy shtete shqiptare ne Ballkan kane qeveri...) harrojeni bashkimin kombetar. Sidomos qeveria shqiptare eshte e zene me ndarjen e pasurive te shqiptareve dhe nuk po i jep dot fund ketij procesi. As nuk pritet ndonje ndryshim ne nje te ardhme te afert. Keshtu qe ngelet qe shqiptaret, vet shqiptaret te veprojne. Se te qenit shqiptar fatmiresisht nuk varet nga ta qe kane pushtetin.
Rycki
Po i dashur Rycki
Por nėse rrimė nė shpresė tė qeverisė na morri dreqi!
Unė tė falėnderoj pėr gatishmėrinė
Gjej kohė nesėr e bashkėbisedpojmė me gjatė
Agim Doēi
Te nderuar bashkatdhetare kudo qe punoni dhe jetoni me gezon fakti qe disa prej nesh jane te gatshem qe te kontribojne edhe monetarisht per mua kjo eshte nje gje shume e madhe e madhe se sic kam thene edhe ne shkrimin me larte ne vertete jemi per bashkim por deri tani po kontribojme vetem me idera.
Kur neve do arrijme qe te krijojme nje fond monetare qe sado simbolike te jete ne fillim per nga vlera ekonomike, ai do te jete me nje rendesi te jashtezokonshme per sa i perkete vlerave historike.Duke futur edhe veten time ne kete aktivitete qe te kontriboje me sasine 200 euro.
Por dua gjithashtu qe te shpreh edhe nje mendim qe shqiptaret jane te angazhuar totalisht per bashkimin e tyre dhe se ajo dite nuk dote jete e larget por duhet pak kohe qe te arrihet me nje rruge naturale se sic e dime cdo gje don kohen e vete per tubere.
Bashkimi shqiptare nuk do te behet me kontributin qe mund te derdhin ne (behet fjale per ate monetare) por ashtu sic ka nje vlere te jashtezakonshme komunikimi ndermjet nesh ne forum ashtu me kete kontribute nemund te zgjojme edhe me shume shqiptare qe akoma flene apo jane te pashprese per nje Shqiperi te bashkuar e te nderuar nda mbare bota.Gjithashtu tek brezi i ri qe vjen te kultivohet ndjenja e krenarise shqiptare.
Do ta gjykoja me te drejte qe fondi monetare te kishte nje specifike te vecante per angazhimin monetar ne ceshtje si:RRITJA E INTERESIT TE SHQIPTAREVE NDAJ ATDHEUT TE TYRE TE DASHUR.
EVOKIMIN E HISTORISE TONE TE LAVDISHME(SKENDERBEU-UCK-SHQIPTARET NE MAQEDONI)
Me 28 qershore Naltmadhenia e Tij vjen ne SHQIPERI qe eshte nj kontribute jashtezakonishte imadhe persa i perkete SHQIPERISE ETNIKE.
ATDHEU FILLON NGA SHTEPIJA JOTE.
RROFSHIN E QOFSHIN SHQIPTARET QE PUNOJNE PER SHQIPERI.
Agim, tė them tė drejtėn nuk kam patur shumė kohė kėto ditė dhe ende nuk kam por... pėr njė pergjigje qe ia vlene gjendet koha. Te them te drejten ne qe kemi kohe qe frekuentojme kete forum jemi mesuar te shohim nofka (nick name) nga me te ēuditshmit qe nga figurat me te rendesishme te historise sone kombetare, letrare e gjer tek ato botėrore etj.etj. Keshtu qe kur pash emrin tuaj mendova mos ishte i njejti avaz. Keshtu qe ndonese nuk para i shoh profilet e anetareve te forumit ne rastin tuaj mu desh ta shikoja dhe aty u sigurova qe nuk ishte dikush qe kishte marr persiper te bente Agim Doēin por Agim Doēi dora vete. Por nese ne ju njohim ju nuk keni fatin ti njifni te gjithe qe shkruajne ketu, jo nga nofkat por sepse sigurisht qe ne nuk jemi te njohur ne boten shqiptare sa dhe Ju. Keshtu qe ne lexojme me me vemendje mendimin tuaj.
Me falni qe dola nga tema per te bere kete hyrje kaq te gjate. Per ēeshtjen ne fjale, sigurisht, jo une por pjesa me e madhe e shqiptareve jane ndergjegjesuar tashme se nese presim nga qeveria ndonje zgjidhje per problemt me te rendesishme qe kalon populli yne kemi mbaruar. Po ju them vetem kaq qe ne po punojme. Une nuk do te rrija te tirrja llafe nese do te ngeleshim ne kuadrin e llafeve. Permenda zotin Ashta ne mesazhin e meparshem sepse e di qe ai ka kohe qe kerkon mendimet e te tjereve per nje aksion konkret. Duke ditur qe ai dhe miqte e tij e kane treguar qe dine te realizojne konkretisht diēka une jam gati ti mbeshtes. Vetem kjo mbeshtetje do jete e madhe kur te gjithe te jemi te ndergjegjeshem qe 12 vjete pas "renies" se komunizmit Shqiperia ndodhet ne ditet me te keqia te saj. Kush di te vleresoj perparimin e nje vendi nuk ka nevoj te numeroj numrin e makinave qe futen ne vend (si mund te numerosh pa drita?!) apo tregues te ketij lloji, por gjithe produktin qe ajo shoqeri nxjerr, perfshi mentalitetin e saj. Per ēeshtjen kombetare do te na duhej ne radhe te pare nje Shqiperi e forte. Nese ka progres ne realizimin e nje pjese te aspiratave kombetare, merita nuk i takon ne radhe te pare shqiptareve. Shqiptaret kane qene faktor dytesor. Po te ishte per shqiptaret, (flas per ata shqiptar qe vendosin) Kosova do ishte ende Jugosllavi. Ēėshtja eshte nga ta fillojme. U dha mendimi te krijohet nje fond. Ne nuk na duhet vetem nje fond. Ne duhet ta fillojme nga organizimi. Dhe si shqiptar dhe qytetar qe e ndjejme qe ata qe na perfaqesojne (sigurisht pa deshiren tone...) nuk jane ne gjendje te mendojne per te tashmen por sidomos per te ardhmen tone kemi nje detyrim moral: vetveprimin pra veteorganizimin. Une shpresoj qe dhe keto shkembime mendimesh i sherbejne ketij qellimi.
Shpresojme te shihemi se shpejti ne nje kuvend ku vendoset perveēse diskutohet.
Rycki
Tė nderuar miq, ju anėtarė tė Forumit Shqiptar,
Desha tė ndėrlidhem me kėto dy mendimet e fundit tė dy anėtarėve tė Forumit.
Pra, si iniciativė e parė pėr tė vepruar nė aspektin e bashkimit Kombėtar, duket se kemi krijimin e fondit pėr mbėshtetjen e shkollave shqipe nė mbarė Trojet Shqiptare, por patėm edhe mendimin e fundit i cili thotė se sė pari tė mbahet Kuvendi.
Tė gjitha kėto tregojnė se plani-ide i paraqitur nga i nderuari anėtar i Forumit z. Agim Doēi ka gjetur pėrkrahjen e shumicės nga ne, pra anėtarėt e Forumit Shqiptar.
Ēka dua tė them ėshtė kjo.
Edhe unė mendoj se sė pari duhet tė mbahet Kuvendi nė Prizren, duke u bazuar nė projektin e z. Doēi, ku do tė formoheshin tė gjitha fondet dhe do tė aprovoheshin idetė tė cilat do paraqiten nė Kuvend.
Ku dhe kur?
Qė Kuvendi tė mbahet nė Prizren ėshtė njė ide shumė e mirė paraqitur nga i nderuari z. Agim Doēi, se tė gjithė e dimė se Prizreni paraqet simbolin e Kuvendeve Shqiptare ku shqiptarėt deklaroheshin pėr veprim dhe mbrojtje tė tė drejtave dhe kundėr coptimit tė Trojeve Etnike Shqiptare. Lidhja Shqiptare e Prizrenit, Lidhja e Dytė e Prizrenit, etj. dhe sė fundi Kuvendi i Lidhjes Shqiptare nė Botė.
Dhe kur tė mbahet Kuvendi kjo mbetet ēėshtje qė duhet ta vendosim ne anėtarėt e Forumit Shqiptar pasiqė e tėrė kjo ēėshtje shtjellohet mė sė tepėrmi nė mos vetėm kėtu, nė Forumin Shqiptar.
Pra na mbetet ne tė vendosim kur.
Sa mė pėrket mua mė konvenon nė ēdo kohė.
ndoshta do thonit se pse nxitoj, por duhet tė lėvizim sa mė shpejtė.
Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.
I nderuari dhe i dashuri Rucky2001!
Ju falėnderoj nga zemra pėr fjalėt e respektin nė adresė timen! Jam tepėr i vogėl para madhėshtisė sė FORUMITØPor me gjithė shpirt dua qė ky FORUM tė ketė vend edhe pėr mendimin tim, sado vlerė tė ketė! Pėrshėndes Antonin dhe Lekėn, mė vjen keq qė nuk shoh ndonji Janaq, Kristaq, Fotaq, Dhimtraq apo ndoshta gaboj se janė fshehur prapa nofkave (nickut)!
MBAJE MEND, nuk zgjidhet asgja pėrsakohė dalim nė tema kaq madhore endč me NICK!!!????
A pse kujton se ishte e lehtė pėr mua tė dilja me emrin Agim Doēi!? Jo i dashur vėlla! Kam shumė dashakeqas edhe unė! Por kjo le tė shėrbejė pėr tė gjithė si GARANCI qė unė nuk e kam biznes ēashtjen kombėtare!
Pėrfundimisht mbėshtes nismėn fuqimisht! Nuk heq dorė nga mendimet e mija! Kryeqyteti Shpirtnor dhe Natyror i Shqyptarėve asht PRIZRENI!
Ju lutem lexojini edhe njė herė mendimet e mija dhe bisedojmė ma gjatė sėshpejti!
Agim Doēi
Po nč ēfarė tė bėjmė sipas teje? Tė presim qė "koha tė bėjė tė sajėn"!? Jo more ENI!
Nuk ka asgjė tė keqe nėse pėrpiqemi tė sensibilizojmė qė tė kemi unifikim tė pares - EURO!
Nuk ka asgjė tė keqe nėse unifikojmė ABETAREN, mėsimet dhe programin mėsimor nėtė gjitha nivelet!
Nuk ka asnjė tė keqe nėse mblidhemi nė Prizren (u mblodhėn para 3 muajve njė Liga Botnore e Shqyptarėve me pėrpjekjet e dy vėllezėrve Kushnini - qė janė shumė atdhetarė por sėbashku dy vėllezėrit kanė 4 klasė fillore!).
A ka ndonji tė keqe nėse ELITA E KOMBIT shqetsohet pėr kėtė dhe ndėrgjegjėsohet edhe mė shumė!?
Pra hajt tė mbėshtesim nismėn e Lekė Rezniqit, apo tė Skėnderit, atė qė Anton Ashta prej kohėsh po pėrpiqet t'a themelojė BANKA E BASHKIMIT KOMBĖTAR!
Nuk asht pa gja ajo qė shkruan Antoni se ne mblidhemi 200 shqiptarė, ebrenjtė mbledhin 200 miliard dollarė(!!)
I nderuar Z.Doēi,
nuk jam aspak kundra fjaleve tuaja, mbi unifikimin e abetares, monedhes - euro apo organizimit te elites kombetare ne te mire te bashkimit kombetar.
Por nisur nga realiteti ku jetojme sot, hedhur syte majtas e djathtas, une verej tek shqiptaret nje moskokeēarje dhe perqendrim vetem tek hallet e jetes se perditshme.
Dhe elita shqiptare nuk po ndihet, isha ne tetor ne Tirane dhe bisedova me disa njerez qe mund te konsiderohen patriote, pjese e elites shqiptare jokomuniste, dhe ndjeva tek ta nje marraz qe asgje s'po ndermerrej ne kete drejtim. U thashe po pse nuk organizoheni vete atehere ?
Pergjigja ishte = nje ngritje supesh...
Une besoj Z.Doēi ne nje zhvillim te vetevetishem te dy aneve te Shqiperise, ku zhvillimi ekonomik, arsimor, legjislativ, social, politik, do te mundesoje qarkullimin dhe komunikimin e lirshem mes shqiptareve.
Te jemi realist; shqiptaret mund e duhet te organizohen per te arritur bashkimin kombetar. Kjo nisme eshte e domosdoshme, por ama realiteti na ben qe nismen per bashkim duhet t'ia perqasim dhe kerkeses per referendum per kete bashkim.
Pra nqs jane pjekur kushtet e situata eshte ne favor te nje bashkimi te trojeve tona,flas per ato me Kosoven, se me Maqedonine, Malin e Zi apo Ēamerine, kjo me duket vertete nje "enderr e bukur";atehere duhet te kerkohet qe shqiptaret ne te dy anet te vendosin, duan apo nuk duan te bbashkohen ne nje shtet te vetem am shqiptar.
NUk jam kundra asnje nisme ne kete drejtim, elita duhet te beje punen e vet dhe nqs eshte e zonja te bindi nje popull te tere te bashkohet.
p.s.
une jam nje nga ato Janaqet, mqs jam ortodokse![]()
Krijoni Kontakt