Aman moj Vjosa diku nga parafundi i mesazhit me benin miza syte. loooooool
Te lumte besoj se ske harruar ndonje fjali n.q s po do ta shtoj une kur ta shoh.
Ta leme sto epomeno sirial.
Aman moj Vjosa diku nga parafundi i mesazhit me benin miza syte. loooooool
Te lumte besoj se ske harruar ndonje fjali n.q s po do ta shtoj une kur ta shoh.
Ta leme sto epomeno sirial.
Qe te fitosh nje here ben nje hakmarrije, qe te fitosh gjithmone ben falje.
Leri tingujt e zemres te tingullojne vetem per ata qe mund ti degjojne.
Edi jam absolutisht dakort me ty.
The ato qe do thoja dhe une !
pershendetje nga Selaniku
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Re miq,
A di ndonjeri nese eshte e mundur te sjellim kengen diku ketu online?? qe gjithkush qe do te mund ta bee download??
Mua me terheq me shume kenga kur e degjon edhe me muzike..
miqesisht,
huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
Edhe nje here faleminderit per shpjegimin e filmit edhe sikur ta kisha pare sdo e kisha kuptuar me mire .
Te lumshin dockat e vockladhe vazhdo keshtu
![]()
Es git Lüüt diä magi, anderi hani gärn, anderi hani lieb und dänn gits no derig wiä dich, diä hani tüüf i mim Herze und wett sie nie meh verlüüre!!
Une ngul kembe qe rracizem te mirfillte nuk ka por e theksoj qe ka shfaqje ne disa raste..Fakt eshte qe shume nga ne nuk dine cfare do te thote rracizem dhe nxitohen te nxjerrin perfundime..Qe nuk te japin shpi kjo nuk qendron se shqiptaret te gjithe neper shtepi po jetojne bile shume prej tyre po blejne..Tani nese ngurrojne qe te japin shtepi kane te drejte se shume gjera kane ndodhur nga ana e shqiptareve..Nejse nuk kam kohe tani dhe nuk i analizoj dot te gjitha...
Rracizem do te kishim po te ndodhte ajo qe ndodhi ne Afriken e Jugut ku zezakeve u ndalohej te banonin ne lagjet e te bardheve, u ndalohej qe te hipnin ne autobuz me te bardhet u ndalohej qe te shkonin ne te njejtat shkolla me te bardhet e shume e shume te tjera qe nuk kam kohe ti permend tani..Po te jesh i rregullt dhe i kulturuar eshte shume e lehte te fitosh respektin dhe simpatine e grekeve por nese ti rri i paqethur dhe u fershellen gocave neper trotuare mos prit qe te respektojne dhe te duan, keto praktika zbatohen ne Shqiperi e jo ketu megjithese edhe ne Shqiperi tani po dalin jashte mode..Koha eshte qe edhe atje njerezit dhe shoqeria te kulturohen...hajde gjithe te mirat shikoni te punoni sa me mire aty ku jeni dhe lereni rracizmin se eshte teme e veshtire per tu diskutuar dhe qe te diskutosh per kete teme nevojitet te kesh mbaru ndonje shkolle te larte se nuk eshte nje teme e lehte qe cdokush mund te diskutoje...
ketu nuk na bejne karta per qendrim ju flisni per racizem
keta nuk na duhan fare por na i kane nevojen per pune
shqiptaret e greqise nuk kane ku shkojne se asnje nuk do kishte mbetur ne greqi
le te me thote njeri kush ka qef te qendroje ne greqi
Pershendetje jonidapasho.Si ja kaloni andej nga Selaniku.
Tani Athine nuk po te kthej pergjigje sepse do pres te mbarosh shkollen e larte.Do besh mire qe gjate kesaj kohe te lexosh gazeta greke qe vete ato shkruajne per kete fenomen.Mbase te ndryshon mendimi dhe nuk ngul kembe me qe racizem te mirefillte ne Greqi nuk ka.
Gjithe te mirat dhe muaj te mbare.
mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.
Persa i perket se cfare shkruajne gazetat greke ne drejtim te shqiptareve mua pak me intereson le te shkruajne demokraci kemi dhe cdonjeri eshte i lire te shkruaje ate qe mendon.Por kam frike se edhe ne i kemi ndihmuar duke iu "dhene buke" ne kete drejtim.Kam frike se gjera negative per ne shqipot kane shkruar edhe gazetat italiane,gjermane apo angleze.Kjo nuk do te thote rracizem por do te thote se ca krimineleve kokapalare nga kombi jone u pelqen te paraqesin kete figure per shqiptaret.Dhe kur keto fundurrina kthehen ne Shqiperi me ca leke te pista shoqeria e atjeshme i admiron duke i paraqitur si shembull te njeriut qe beri prokopi pra bravo i qofte.Persa i perket asaj qe pse nuk na simpatizojne greket ne kete drejtim e kemi dhe vete fajin se edhe shqiptaret nuk kane bere pak ne Greqi prandaj para se te shanim greket duhet te shajme kete pjese te mbeturinave shqiptare qe i kane nxjerre emrin e keq gjithe shqiptareve.
Gjate veres kur kisha shkuar praktike apo periodia sic e quajne greket me nje grup shokesh dhe shoqesh ne Veri te Greqise ishim duke pire kafe ne Edhesa (Åäåóóį) atje ku eshte nje ujvare.Nejse ishim kalimtare pasi grupi tjeter 8 veta kishin arritur ne Ptolemaidha pasi te nesermen duhet te ishim ne oren 9;00 ne mengjes tek eteria ÄÅÉ dmth elektriku.Nejse duke pire kafe ne te kater (dy cuna dhe dy goca) po diskutonim qe te shkonim dhe ne atje, apo te qendronim nje nate ne Edesa dhe te niseshim heret ne mengjes pasi Ptolemaidha ishte rreth 2-ore larg.Nejse kete bisede e degjoi dhe servitori te cilin pasi e pyetem nese kishte hotele te mira club etj Edhesa na u pergjigj me fjalet me te mira pasi cdo njeri per mburret me vendin e tij.Nejse ne morem ne tel. grupin tjeter qe kishin arritur ne ptolemaidha dhe na thane qe te shkonim dhe ne atje pasi ishte qytet i bukur dhe hoteli qe kishin shkuar kishte pishine ishte i mire etj.Keshtu qe vendosem te niseshim pa humbur kohe sepse ishte dhe darke dhe nuk duhej te humbnim kohe.Tre te tjeret e grupit u ngriten dhe une thirra servitorin qe te paguanim.Vjen serivitori dhe me pyeti se cfare vendosem do rrinim ate darke ne Edhesa apo do iknim ,i thashe qe ne po ikim se morem dhe te tjeret ne tel dhe na thane qe hajdeni ne Ptolemaidha.Me thote servitori: juve jeni studente nga Athina por Greqia nuk eshte Athina ketu gjerat jane ndryshe,Shqiperia eshte afer dhe rruga nga do kaloni ka shume rreziqe pasi dalin shqiptare dhe grabisin dhe kane ndodhur shume raste te tilla.Me tha me mire rrini ketu sonte dhe nisuni neser ne mengjes pasi nata ka rreziqe.Nejse ky nuk e dinte qe une isha shqiptar.Me erdhi aq inat kur i tha keto gjera dhe thashe me mire qe nuk ishin dhe tre shoket e tjere te grupit aty se do isha ndier akoma me keq.Nejse nuk i thashe asgje dhe mendova: Pse ky person nuk tha qe ka rreziqe nga maqedonsit psh, se maqedonia ishte akoma me afer por tha per shqiptaret?Mos valle nje pjese e bashkeatdhetareve tane i kane ndihmuar keta greke qe te kene kete mendim per shqiptaret? Sido qe te jete puna mua me behet qejfi qe shume shqiptare kohet e fundit po studiojne ne universitetet e Greqise ,Evropes apo USA dhe keta jane si te thuash ana tjeter e monedhes qe tegojne se shqiptaret nuk jane vetem mbeturrinat me te cilet merret shtypi por jane dhe ata qe punojne dhe ata qe studjojne...
Ti Tani se me duket se je dhe poradecar mja u more se cthone evgjiterit e greqise per shqiptaret
jane nja nje milion albaneze atje e se bejne 1000 prej tyre avaze jane vetem 1 % pra eshte normale po shiko e puno bej ca para e ajde ketu tek yt vella ate bej
shendet e para
Per gazetat Tani te thashe te lexosh ato shkrime qe qortojne veten e tyre grekerit per fenomenin e racizmit.
Nga ana tjeter nuk mund ta ndjesh racizmin nqs ti hiqesh si grek. Do me thuash jo une nuk e bej nje gje te tille se emrin se kam nderruar,por ama servitorit (kamarierit) nuk u mundove ti thuash qe une vertet student nga Athina jam por jam shqiptar.Mbasi ai nuk njihte ndonje shqiptar te mire deri ne ate kohe.Edhe shqiptarin e pare te mire qe mund ta njihte nuk ja dhe ate shans.
Mbase nuk do te thonte te nesermen prap nje gje te tille,sepse do t'i kujtoheshe TI,shqiptari i mire qe njohu.
Ata kokepalaret eshte mire qe ti shajme sepse me vertete na shemtojne figuren e shqiptarit,por nuk mjafton vetem kjo.Duhet qe ne te miret qe jemi shumica ti ndihmojme greket qe te mesojne se kush jane shqiptaret e vertet.Kjo do te ndikoj edhe ne uljen e racizmit ne Greqi.
mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.
Krijoni Kontakt