Close
Faqja 5 prej 53 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 529
    i/e larguar Maska e Vjosa
    Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    Dhe nje here ju pershendet VJOSA nga Athina. Ore pse e tepruat kaq shume? Sa per grekerit qe jane apo jo racista doja te thosha qe shumica e tyre jane. Te flasim ate qe duhet dhe qe eshte e vertete. Por une pervec racizmit kam vrejtur dhe ndjenjen e zilise qe kane ata kundrejt nesh. Ka shume raste qe thone :kita o alvanos ti ekane!!Ata mendojne se ne jemi nga ato vendet e humbura afrikane. Kultura e shqiptarit as krahasohet me ate te grekut. Po c'te bejme, nga e keqja rrime dhe i durojme, dhe prap jemi te fituar se nje fjale e urte thote: i duruari i fituari. Ju uroj te gjitheve shendet dhe mbaresi!

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Re miq,

Ajo ideja e KACAKUT per tu mbledhur ndonjehere, s'ishte e keqe. Propozoj ndonje taverne nga Kastela e Pireut.. (megjithese nuk e di ne do te jem ketu...)

Le te caktohet njehere, e flasim prape.

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113

Shqiptaret ne Greqi dhe shteti i tyre!

Eshte fakt qe shumica derrmuese e emigranteve shqiptare jeton dhe punon ne vendin fqinj Greqi.Eshte gjithashtu dicka e njohur qe vitet e para shqiptaret kane vuajtur nga menyra se si i ka trajtuar ata shteti grek.Te gjithe e dime sa e veshtire ishte per te marre nje vize, sa shqiptare kalonin ne kembe kufirin dhe udhetonin per dite te tera neper male e pyje per ti shpetuar ushtrise dhe policise greke.Gjithe ato vite emigranti shqiptar nuk kishte as te drejtat me elementare qe mund te kete nje emigrant...Por eshte gjithashtu nje fakt i pamohueshem qe me legalizimin e tyre statusi i emigranteve shqiptare eshte permiresuar mjaft..Tani shqiptaret gezojne shume te drejta edhe pse akoma nuk jane qytetare te mirfillte grek..Tani shef shqiptare qe blejne shtepi. makina etj, gjera keto qe as nuk i shkonin neper mend para ca vitesh ose me sakte ne vitet e fillimit.Ajo qe ka rendesi eshte se shqiptaret tani shkojne me lirshem ne atdheun e tyre.Dmth. me sa shofim shteti grek beri nje hap pozitiv duke iu lehtesuar sadopak jeten emigranteve po shteti shqiptar cfare ka bere?Shqiperia ka ne Greqi nje ambasade dhe tre konsullata si perfaqesi diplomatike..Me legalizimin e tyre tani shqiptareve u duhet te "vizitojne" me shpesh zyrat greke per lejet e qendrimit,pranimeve ne shkolla dhe arsye te tjera, dhe per te kufizuar fallsifikimet e ndryshme shteti grek ka vene si kusht qe shqiptaret ti vulosin dokumentat e tyre ne ambasaden shqiptare. Per kete arsye me qindra shqiptare presin para ambasades se tyre perdite per marrjen e nje vule ne pasaporte,certifikate apo cfaredolloj dokumenti tjeter.Per nje vule SHTETI JONE SHQIPTAR ka vendosur si takse 30$ dollar amerikan! dhe sikur mos te mjaftonte kjo duhet qe te humbesh diten e punes,te presesh me ore te tera ne radhe dhe nuk je i sigurte nese do mbarosh pune!Kjo eshte gjendja te nderuar shqiptare!Ky eshte shteti i jone!
    Para ca ditesh ne Kakavije u krijua nje konfuz i madh nga fluksi i madh i njerezve dhe makinave dhe me te drejte te gjithe kritikuam shtetin grek po per gjendjen e perditsheme qe krijohet para ambasades shqiptare ne Greqi pse nuk e ngre asnje zerin?

Sikur te mos mjaftonte cmimi i larte qe kane vendosur si takse per dokumentat duhet dhe te presesh me ore te tera dhe te zesh radhen qe ne te gdhire apo ndonjehere dhe ne darke per te mbaruar pune diten tjeter! dhe perse e gjithe kjo ? sepse ambasada ka nje personel prej 3-vetesh qe duhet te kujdeset per gjithe ata qindra shqiptare qe vijne perdite aty.I nderuari ambasador nuk e shef kete gjendje?Cfare masash ka mare per ta perballuar kete?Dhe nese nuk me besoni shkoni nga afer dhe shifeni gjendjen se cfare ndodh aty.Mos te flasim pastaj per mjediset e brendeshme apo te jashteme..Bodrumi (ōļ õšļćåéļ) i ambasades eshte i mbushur me cfaredolloj pleherash dhe mbeturinash dhe tek dera e konsullates nga ana e mbrapme ku behet pritja per popullin ka rrezik te perfundosh tek bodrumi me mbeturina se trotuari i nderteses eshte me tulla xhami te cila jane thyer duke krijuar hapesira...Ky eshte shteti i yne qe supozohet se ka kete ambasade per te mbrojtur interesat e shtasve shqiptare apo per te ndihmuar shqiptaret ne Greqi...

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113

pergjigje....

Edhe pse kohen e kam te kufizuar sepse jam me provime keto kohe po i hahxhoj disa minuta per te kthyer nje pergjigje.Nuk po merrem me rracizmin pasi shume nga ne nuk dine se cfare do te thote rracizem real.Ne rast se njerin nga ne e shan nje grek ne rruge ne i pagezojme rracista,nje tjetri nese nuk mbaron pune ne nje zyre i quajme rracista nje tjetri nese i kap policia ndonje te arfem prape jane rracista.Nejse une qe te mos keqkuptohem ne shkrimet e mesiperm e kam ndare shtetin grek nga populli grek,mos ti ngaterrojme gjerat e kam theksuar qe qendrimi i shtetit grek le mjaft per te deshiruar dhe ky eshte fakt..Pak me siper antari me emer Vjosa thoshte se greket nuk paskan kulture dhe ne qenkemi shume te kulturuar.Me vjen per te qeshur kur i lexoj keto gjera..sa kulture kemi ne shqiptaret ajo dihet ose me mire jemi te vetdijshem per kete une do thosha qe jemi te fundit ne Evrope..Po permend vetem nje fakt..udhetoni me atobus per ne Shqiperi me nje moter, kusherire apo me nenen tuaj aty do ta kuptoni sa te kulturuar jemi ..Mjafte me!Duhet te pranojme realitetin vetem te kulturuar nuk jemi pasi rastet qe mund te permend jane me mijera pastaj aq kulture kemi sa edhe fjala "kulture" nuk eshte shqipe...

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Une them te mblidhemi e te diskutojme nga afer,per racizmin e ca te doni ju...
    Thoni ketu kush eshte dakort te vije e pasi te mblidhen mendimet do caktojme nje dite,po kam hall se keto gocat nuk i le mamaja
    Megjithate pres pergjigjet,sepse mendoj,qe edhe ky forum,per ate pune eshte hapur.Per te mbledhur shqiptare,qe jane afer njeri-tjetrit ne vende te caktuara te globit.

P.S Behet fjale per ne te Athines,sepse ata ,qe jane ne qytete te tjera,besoj e kane te veshtire te vijne.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    O shqiptaret e greqise?

A do te me ndihmoni per dicka?
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Hape zemren Anton
    Dhe hiq pikepyetjen nga fjalia e pare!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-09-2002
    Vendndodhja
    britani
    Postime
    2
    mirembremani
    do me falni qe po ju hyj ne mes juve te greqise por nuk jam aspak dakort me Tanin qe thote se greket s'na qenkan rracista kur bota i njeh fare mire per te tille . nuk jam dakort gjithahtu me mendimin se ne shqipot qenkemi te pa kulture fare sepse ky mendim duket njesoj me mendimet e trainereve serbe te sportit grek te shfaqura ne kanalet televizive te greqise ne kohen e luftes ne kosove dhe para saj gjet zgjedhjeve atje. ata thoshin se shiptaret jane njerez pa histori e kulture se po ti pyesesh s'dine te te thone gje per te . Une jam i mendimit se mire eshte te rime shtrember e te flasim drejte greket qe nga papai e deri tek ai me i keputuri qe vete ne kishe besojne se gjithe te mirat ne kete bote vijne nga rusia qe prodhon raketa e radare per tu mbrojtur nga turqia dhe cdolloj muslimani retheqark the gjithe te keqiat vijne nga ata qe u kane marre vepirin qe pretendojnese historikisht eshte i tyre pa cka se sgjen nje grek me emer Piro. por patjeter nder ta ka edhe njerez zemermire
    piro

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-09-2002
    Vendndodhja
    britani
    Postime
    2
    mirembremani
    do me falni qe po ju hyj ne mes juve te greqise por nuk jam aspak dakort me Tanin qe thote se greket s'na qenkan rracista kur bota i njeh fare mire per te tille . nuk jam dakort gjithahtu me mendimin se ne shqipot qenkemi te pa kulture fare sepse ky mendim duket njesoj me mendimet e trainereve serbe te sportit grek te shfaqura ne kanalet televizive te greqise ne kohen e luftes ne kosove dhe para saj gjet zgjedhjeve atje. ata thoshin se shiptaret jane njerez pa histori e kulture se po ti pyesesh s'dine te te thone gje per te . Une jam i mendimit se mire eshte te rime shtrember e te flasim drejte greket qe nga papai e deri tek ai me i keputuri qe vete ne kishe besojne se gjithe te mirat ne kete bote vijne nga rusia qe prodhon raketa e radare per tu mbrojtur nga turqia dhe cdolloj muslimani retheqark the gjithe te keqiat vijne nga ata qe u kane marre vepirin qe pretendojnese historikisht eshte i tyre pa cka se sgjen nje grek me emer Piro. por patjeter nder ta ka edhe njerez zemermire
    piro

i/e regjistruar Maska e Vito Corleone
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    New York City
    Postime
    73

Bashkepatriotet e mi ne Greqi

...
    "You should keep learning as long as you are ignorant."
    "As long as you live, keep learning how to live."

Faqja 5 prej 53 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •