UNE DO VIJ NE TAKIM ME AEROPLAN DO TU SHOH NGA LART DHE PO S'ME PELQYET DO IKI.
BYYYY
UNE DO VIJ NE TAKIM ME AEROPLAN DO TU SHOH NGA LART DHE PO S'ME PELQYET DO IKI.
BYYYY
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
DHE DICKA TJETER,
MUA DO ME DALLONI MENJEHERE NGA NGJYRA E FLOKEVE.
E TILLE E KUQE NUK KA DALE NE KOKEN E ASNJERES KETU NE SELANIK.
SHUME HERE KUR QENDROJ NE TROTUAR PER TE KALUAR RRUGEN SHUME MAKINA NDALOJNE DUKE MENDUAR QE JAM FANAR I KUQ.
KAQ
Hajde per hajer ju qofte.
Mua te me falni por nuk do te mundesha,se jam vetem dhe nuk i mora leje gruas
![]()
Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.
Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert
Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.
O Sy po ti Gjirokastrit qenke a i vrare? Po une kam jetuar me shume se gjysmen e viteve te mia ne Gjirokaster!hajde thuaj ketu perpara popullit dhe partise se ne c' lagje rrije ne Gjirokaster, ku i dihet mund te dalim te njohur!
Jonida mos ke qene gje anetare partie ti? Gjithe kjo e kuqe gjynah te kete shkuar dem
Moro po beri xhibla syri ne rantevu sfirikse mou kleftika dhe per nje cast jam aty. gia xara se olus.
Ezekiel 25-17.
Pershendetje te gjitheve.
Ketu jam edhe une, shkruajta sot se si ja kalova kete fund jave por ne momentin qe po e postoja me iken dritat.Kisha shkruajtur nje carcaf te tere por s'me ngeli asnje fjale.Te them te drejten pertova ta shkruaj prap.Tani mora guximin te filloj nga fillimi.
Te shtunen shkuam tek ai koncerti por vendosa qe po nuk qe personi i njohur nuk shkoj me sikur nami te behet.Si ore, ishin mbledhur shqiptaret nje ore perpara bashke me mua aty dhe nuk kenduan nje kenge shqip.Te na falni nuk mundemi ishte pergjigjia e tyre te shohim andej nga fundi.Erdhi dhe fundi dhe nisen te kendoj nje kenge qe do e kishin degjuar ne ndonje cep rruge.Teksti ishte ky:
Kur arrita ne Tirone
dy pika gjaku ne trotuar
Sali Berisha me dy gishta
ketu degjohet zeri i kengetarit te thote te na falni por se mbaj mire mend kengen.
Hajde tutkun thashe me vete ca ke ardhe me pa.
Nejse mbasi mbaroi koncerti u kenaqa te them te drejten se kisha amoren ne krah dhe te ulur ne barin e parkut soditnim henen qe na paska qene e plote.Ishte me te vertete shume gje e bukur saqe doja ta kaloja ate nate jashte.
Sy perse na ishe merzitur dhe ndjeheshe sikur ne po themi qe s'ke shoqeri dhe prandaj ke ardhur ketu.Te gjithe besoj se kemi shoqerite tona por ketu une per vete futem se me duket sikur jam ne nje kafeteri ne mes te Athines apo Selanikut dhe kur kam pak kohe te lire vij ketu te pije kafen me ty Sy,me Moron,Durresakun, Joniden, Arin dhe shikoj dhe ndonje tjeter qe thjeshte do te pije ndonje gote uje pa u ulur ne tavoline ose hyn sa per te pyetur a di ndonjeri ku ndalon autobuzi. Besoj se eshte nje vend i mire per te njohur sa me shume bashkepatriot te tute.
Mbase po te me shikoje ne rruge nuk kishe per te me folur kurre por ketu e more kete guxim dhe te dukem si shok ose thua sa djale i mire apo vajze e mire filania.
S'ma ha mendja se mund te beje bisede me Moron apo Joniden kaq lirshem nqs ishe ne rruge dhe e kuptoje qe ishin shqipetare.(po marr si shembull keto te dyja se jane vajza se me djem mund te hysh ne bisede edhe pa u njohur sic bejne edhe vajzat ndermjet tyre).Nejse mbase po te lodh me keto.Ate diplomen kur do e marresh te rrish dhe ti rehat.
Moro ty si te kam.Mu be qefi qe me ne fund ja arritet dhe ju te Selanikut te organizoni takim.Keni per ta pare qe do ju duket sikur njiheni qe ne femijeri.Kjo ndodhi edhe me ne ketu mua ,durresakun dhe Nestorin.E keqia ishte vetem qe nuk arritem ta zmadhojme grupin.Te lumte per shkrimet e tua qe arrite ti besh te gjitha ne shqip.Nuk e kam sepse nuk arrij ta kuptoj une apo tjetri apo se jam nacionalist i terbuar por se kemi per ta harruar dhe do themi sic thojne ca qe gjuha jone s'eshte e pasur.Nqs ndjehesh me te vertet mire beju edhe te tjereve verejtje.Moro sa per motorrin mos u bej merak do ta dergoj Durresaku sepse edhe po ta mbaj ska ce do se nuk di ti japi.Atij i pelqejne makinat.Nuk ma ktheve pergjigjen e pytjes sime qe je kaq ''e eger"qe te pelqejne keto lloj motorrash.Edhe kur ta shikosh te arsyeshme,po desha na i tregoni emrat ti dhe Sy-u sic beri dhe Ari.
Ari per punen e femijes mos degjo vetem gruan pyet dhe veten tend a je i gatshem qe te behesh baba.Nuk e kam provuar te them te drejten por me duket nje pergjegjesi e madhe.Megjithate sa me heret aq me mire.
Jonida domethene po te vesh tek floket kapse me shqiponje ti e ke gati flamurin.Edhe takohuni sa me shpejt me Moron dhe Sy-un s ekam besimin qe do ja kaloni shume mire.Do na beni dhe neve te vime nga Athina ose te vini ju ketu.Vetem jo si Ari qe ja beri nje taa dhe iku.
Tani po e mbyll.Ja kalofhsi sa me mire.
mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.
Ja kalofshi sa me mire(te kaloni sa me mire)
mirmengjes miq te dashur,
Ja ku jemi perseri,
Se pari po hedh nje veshtrim tek takimi i djeshem. Aty ku e kishim lene takimin kishte shume njerez. Moro dhe sy ishin 4 m larg njeri tjetrit dhe nuk ishin takuar akoma kur shkova une.
Me te arritur 5 m me vonese i rashe telefonit te morose. Degjoj ngjitur me mua crrrrrrrrrrrrrrrr. Kthej koken dhe shoh nga vinte cerrrja. Po ti qenke moj viran ? U takuam dhe pastaj po mendoheshim per syrin. Perseri i rashe cerres dhe u degjua se dikush afer nesh ra nje zile telefoni. Cimbisi dhe peshku tjeter thashe me vete. Filluam te qeshnim dhe u prezantuam me njeri-tjetrin. Joana-alma-kosta
Sy kishte marre dhe nje mburoje me vete se kujtonte se isha shume e eger mbas shkrimit tim te fundit per buskalian. Nejse e kuptoi qe isha vajze e mire dhe disi u clirua nga ankthi. MOro-ja ishte nje vajze shume e embel, e cilter, e dashur dhe ekso -kardhias qe thone dhe greket. Syri ishte nje djale i gjate, i pashem, i ditur, i zgjuar, liberal dhe komunikativ.
Beme biseda te gjata me kuptim dhe pa kuptim. Une per vete u kenaqa ndonese ishim vetem 3 veta.
Ju mbajtem ne goje juve te gjitheve (ju zuri lemza ?) per te mire sigurisht. Ju qame hallin disave si psh julian takos qe eshte kaq larg selanikut, mua qe kam pesuar psikoze antiraciste me greket etj etj.
Folem per te gjitha dhe per te gjithe. Po nenvizojme ketu qe JUVE te Athines nuk jeni aq te bukur sa ne. Do vijme aty te takohemi te gjithe bashke.
E vetmja e keqe e takimit ishte se moroja- dhe syri e preferonin ca shume greqishten per ta perdorur ne bisedat e tyre
(bej shaka).
ciao
KY MESAZH I DREJTOHET DIKUJT.....( EMRA S'PO THEM)
PER ARIN MOS GUXO TE THUASH PRAPE NDONJE "PIKROSXOLIO"
THEMI TE BEJME SHAKARA POR DHE SHAKATE KANE NJE KUFI. LE TE MESOJME ME NE FUND TE RRIJME NE GUACKEN TONE PA NGACMUAR TE TJERET.
FLM PER VEMENDJEN TENDE,
J
prsh. te gjitheve! Jonida na shkrive me kete shkrim. Paske humor ti! gezohem qe ja kaluat mire te tre, pres dhe dy te tjeret per te lexuar dhe pershtypjet e tyre. E teprove pak, nuk jam dhe per te qare hallin!Ndoshta heren tjeter kur te takohemi mund te jemi 4.
gia xara se olus!
Ezekiel 25-17.
Edhe ne te Athines u takuam njeri me tjetrin.Dmth une me Durresakun.Erdhi nga shtepia dhe beme ca lojra ne tavull.Me duket se akoma se ka marre veten nga e rrahura.Mundohesha ti lija ndonje loje si mik qe ishte por aha.
Durresak_Plako e paskan marre vesh edhe ne Selanik qe ne s'jemi te bukur.Si t'ja bejme tani.Shtydhe icik mendjen.Une them te shkojme te rregullohemi ne ndonje institut bukurie.
Krijoni Kontakt