Kam nje pyetje per u qe jeni ne Greqi, A jeni takuar me Arvanitesit atije?? Nese po cfar pershtypje keni ju nga ata spsh;a flisnin shqip ?
Keto informata me duhen per nje projekt ne shkolle?
Falmt......Urime
Kam nje pyetje per u qe jeni ne Greqi, A jeni takuar me Arvanitesit atije?? Nese po cfar pershtypje keni ju nga ata spsh;a flisnin shqip ?
Keto informata me duhen per nje projekt ne shkolle?
Falmt......Urime
HISTORI E KESAJ TOKE
LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE
PERSHENDETJE BYRAZER . ME KA QELLUAR RASTI TE KISHA PRONARIN TIM ( MY BOSS ) ARVANITAS .ISHTE FILLIMI ATEHERE PER MUA DHE NUK DIJA GREQISHT AI DINTE SHQIP POR JO SHUME MIRE SE ISHTE I RI ,KUR VINTE MAMAJA E TIJ TEK PUNA AJO FLISTE SHUME MIRE SHQIP KUR TE THEM SHUME MIRE XHAM FARE PO TE THEM . EDHE ME VELLEZRIT E PRONARIT PO KESHTU SE ATE ISHIN ME TE RRITUR DHE DININ MIRE SHQIP .
KAM NJOJTUR EDHE PLOTE TE TJERE QE FLASIN SHUME MIRE SHQIP ,EDHE NEPER PAZARE KUR SHKOJME QE BLEJME GJERA NA DEGJOJNE QE FLASIM DHE NA FLASIN EDHE ATA , NUK PO THEM QE JANE TE GJITHE NJEREZ TE MIRE SE KA EDHE MASKARENJ PLOT SA TE DUASH ASHTU SIC JEMI EDHE NE OK POR DUA TE THEM QE FLASIN SHQIP
MIRUPAFSHIM NJE HERE TJETER PER SQARIME TE METEJSHME
SHENDET
1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
2.ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE APO PRIFT, POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)
po dhe une para 4 vjetesh i beja mesim (anglisht) dy femijve ne klase te 3 te dhe te 4 tert.
mamaja e tyre me banim ne selanik ishte nga aleksandrupoli. dinte pak shqip (mosha 40 vjec) ndersa i vellai 50 vjec fliste mire shqip (si arbereshet). U beme miq me ta dhe sot e kesaj dite kam mardhenie shume te mira.
Kam biseduar me ta shume here temen e arvanitasve. Gjyshja 71 vjec me ka shprehur gjate bisedave tona qe ata (arvanitasit) e kane ruajtur gjuhen e tyre sa kane mundur dhe disa tradita (gatimin, dasmat, veshjet popullore) por nuk ndihen shqipetare.
Ajo nuk e pranon qe eshte "shqiptare" por vetem "arvanitase" dhe pasardhese e skenderbeut.
Kjo mu duk kur e degjova per here te pare absurde dhe u perpoqa ti shpjegoj qe eshte e njejta gje me menyre te ndryshme. Me tha se vertete ajo eshte arvanitase por niprit dhe mbesat e saj , ster ster niprit pas 70-80 vjetesh nuk do dine fare qe kane prejardhje arvanitase perderisa ata nuk mesojne dot te lexojne e te shkruajne shqip. nejse une besoj qe arvanitasit pas 50 vjetesh do ekzistojne vetem ne memorjen tone. Shumica e tyre nuk tregojne qe jane arvanitas, nuk e konsiderjne as plus as minus prejardhjen e tyre pasi shteti shqiptar kurre nuk u interesua per ta, gjuhen e tyre apo traditat.
Mund te kete dhe te tjere me mendime te ndryshme por une keto eksperienca kam nga njohjet me ta.
diten e mire
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Mik,
Bej nje search ne google.com me keyword arvanitasit, dhe do te gjesh me mijera referime te dobishme.
Me poshte po te paraqes nje studim qe mu duk interesant
http://www.shqiperia.com/historia/arvanitasti.php
Pershendetje te gjitheve nga Pireu..
krejt miqesisht,
huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
MIQ TE SELANIKUT,
SOT NE MBREMJE KA KONCERT NE OREN 8-TE MBREMJES TE MOTRAVE LIBOHOVA DHE NJE GRUPIT NGA KORCA.
STAVRUPOLI
MONI LAZARISTON
BILETA 12 EURO
PO RA SHI NUK DO BEHET KONCERTI
INFO NE :
WWW.MONILAZARISTON.GR
JA KALOFSHIM MIRE
CIAO
NGA NXITIMI E DJALLOSA LAJMERIMIN.
MIRE THOTE POPULLI :
KUSH NXITON GABON
ME FALNI PER GABIMET
Me sa di une me shume arvanitas ka ne "Thiva" atje jane fshatra te tere me arvanitas. Ata dinin gjuhen e vjeter dhe fakti qe sot jane shume shqipetare atje eshte i mire per ta se kane mesuar edhe gjuhen e sotme.
Por per sa i perket asaj qe tha jonida se mbas 50 vjtesh do jene vetem ne memorjen tone asaj nuk i dihet se para 10 vjetesh keshtu thonin edhe per kosoven dhe maqedonine disa pesimiste.
Seriali ne keto momente sapo mbaroi serine e 26-te,ka arritur me te vertete kulmin.
Per me teper informacion rreth ciftit ilegal do te gjeni duke klikuar ketu
![]()
o jonida ishe dje ne koncert?mire kaluam
ej kur te doni takohemi per kafe ne te selanikut.vetem te mbarojm privimet nje her.
o Natra je nga narta ti?![]()
Jeto sot se neser si dihet..........
Fredi pershendetje,
per sa i perket arvanitasve nuk kane asnje lidhje me maqedonasit dhe kosovaret pasi te paret (arvanitasit) nuk tregojne ndonje deshire te madhe per te ruajtur prejardhjen e tyre ne kontradite me kosovaret, maqedonasit, per te cilet ruajtja e gjuhes, zakoneve etj eshte vitale.
ka ndryshim te madh midis te perpiqesh me mish e me shpirt te ruash dicka dhe ta lesh ate ne meshire te fatit te trashegohet breze pas brezi.
diten e mire
Krijoni Kontakt