Pėrshėndes tė gjithė Shqiptarėt dhe Arvanitasit e Greqisė. Shpresoj qė gjėndja juaj tė rregullohet edhe mė mirė pėrsa i pėrket tė drejtave tė kombėsisė, etj etj.
Edhe unė jam me origjinė tė largėt Arvanitase nga Athina, dhe nė fakt kur tė parėt e mij u zhvendosėn nė Elbasan fillimisht, ata ndryshuan mbiemrin nga Stilianos nė Nosi ngaqė Elbasanllunjtė e kishin mė lehtė nė ktė mynyrė. Megjithatė, s'ka shumė rėndėsi mbiemri im.
Ēfarė ĖNDĖRROJ ėshtė tė shkoj tė paktėn njė herė nė jetėn time nė Dodonė, shumė pranė Janinės. Aty ka pas qėnė njė Pemė Dushku nė kohėt e lashta ngaku kur frynte era nė luginėn e Dodonės, dhe kur kjo erė lėvizte degėt e saj, nga zhurma e fėrkimit dilnin tinguj tė ēuditshėm, tė cilat pėr Shqiptarėt e asaj kohe ju dukeshin fjalė nė Shqip. Kjo pemė nė fakt, sipas Homerit ėshtė Faltorja e Parė e Zeusit. Nga anallogjia e ngjarjes del qė, Era=Hera (Zonja e Qiellit dhe e Stuhisė, gruaja mė e afėrt e Zeusit), E thėna=Athina sepse nė mitollogji ajo doli nga koka e Zeusit, ndėrsa nė tė vėrtetė Zeusi ishte Pema e Dushkut sepse Selloit (banorėt e asaj treve, dmth Suljotėt) fjalėt, ose Tė-thėnat qė dilnin nga fėrkimi i Erės me degėt e Dushkut i kujtuan si fjalė tė Zotit, dmth Zojsit, dmth Zeusit!
Jam shumė larg jush nė ktė ēast vllezėr dhe motra bashkpatriot!!!
Ju pėrshėndes!
sinqerisht
drini.
Krijoni Kontakt