Pershendetje dhe nga ana ime emigranteve![]()
Pershendetje dhe nga ana ime emigranteve![]()
Dashuri te hedh ne LUM
E te thote nuk te hodha UNE
dhe nje zemer me tha te dua
Hi patriota ,kam lexuar mesazhet tuaja , dhe perfundimisht vendosa t'ju shkruaj. Ne mos gabohem biseda kryesore eshte shqiptaret dhe greket , mardheniet , puna , racizmi. Lexova mendime te ndryshem ketu por shumica ishin pesimiste , keshtu qe vendosa ta fotografoj ceshtjen nga tjeter kendveshtrim. Shume prej nesh mendojne se ndryshimi i vendbanimin = me zgjidhjen e problemet tona ( sigurisht qe ka te bej ku jeton por i kemi dhen shume rendesi , e ne nje epoke ku kufijte dhe largesite jane pothujse shuar , dhe diferencat ekonomiko-pilitike do vijen duke u balancuar ). Greqia e sotme megjithese nuk eshte nje parajse , na ofron shumicen e atyre gjerave qe na detyruan te mergonim : liri ,te drejten per te punuar dhe nje jete njerezore , siguri fizike dhe ekonomike (deri diku ), nje abient me njerezor ne krahasim me usa dhe shume vende evropiane , ka mendje te ndricuara , ka nje folklor dhe thesare kolosal .Sigurisht qe do donim dhe shume gjera te tjera ,por le te shfrytezojme keto mundesi qe na jep e po ashtu po e pame qe nuk na nxe me greqia atehere le te shkojme diku tjeter .Por shumica prej nesh shikone greqine ne fjalet e Pronareve ,ose ne fytyra Njerezish qe kalojne jeten me nje frape ne dore, a tek nje shoqe a shok i dashur a e dushur qe nuk pranoi te ishte me ne se jemi Shqipetare .Njekohesisht sa prej nesh kane pare ''PARTHENONEN a VERGJINEN '' sa prej jush kane lexuar N. KAZANZAKIN ose N. THEMELIN , SEFERIN A ELITIN .....? Sa prej nesh kane lexuar mitologjine greke ? ndersa po te pyejsa per kengetare ose aktore jam i sigrute qe shumica do i dinte ! Miq te dashur nuk po bej ''epidhiksi'' te njohurive te mia dhe as kritike , them vetem qe ne kerkim te te mirave materiale kemi humbur shpirtin , ne kerkon te lekeve kemi haruar prinderit , vellezerit e motrat , kemi haruar qe per jeten tone ne jemi vetem pergjegjes , dhe nga zgjedhjet +vendimet tona marim ato qe meritojme . Por shumica jone pranon mos shikoje arsyen kryesore te problemeve tona dhe thjesht , ngushullon veten duke then qe e ka fajin greqia ...........Kudo ne bote qe te vemi sado shtete qe te ndrojme , asgje e rendesishme ska per te ndryshuar , sepse ato qe kane me shume vlere dhe rendesi per ne , vetem ne mund ti ndryshojme.Keshtu miq te dashur ,pavaresisht se si dhe ca jane shume greke , neve u japim rendesi fjaleve te tyre , ne u krijojme mundesi te na lendojne ose te ofendojme . Sigurisht qe kjo qe ju paraqes une eshte njera ane e lekut sigurisht qe dhe greket jane sjellur keq e kane futur ne burge shqiptare te pa fajshen ,e shume e shume te tjera , por o patriota po te shofim vetem ate ane sigurisht qe nje jete te tere do ndihemi te keqtrajtuar , me zemren mbushur urejtje e zemrerim per greket , dhe do humbasim gjithe gjerat e bukura qe na afron ky vend , se sido qe te vije puna greqia eshte e bukur dhe romatike, dhe shume prej nesh jane ndihmuar e kane ecur![]()
Ah me falni qe shkruajta kaq shume , dhe ju lodha ,por hera e pare eshte , besoj me faletpo e mbylle sot me nje thenje te Niko Kazanzakit (eshte nga shkrimtaret me te medhenj grek)
'' NE DOREN TONE JANE DHE PINELI DHE NGJYRAT , NGA NE VARET NE DO PIKTUROJME PARAJSEN A FERRIN ''
-- Ju puth nga selaniku
:T
perSHENDETje
Sysylimri mire se erdhe ne forum, me behet qejfi qe nuk je kundra-grek ne nje qytet qe nacionalismi eshte fenomen shqetesues per ne.
Une besoje qe duhet te jetojme ne armoni me Greket, po nga andej e tutje duhet t'a mbajme veten si per te huaj se po na mori ryma e grekezimit, nuk do kthehemi me ne atdhe qe te ndihmojme ne perparimin e tij.
falemiNDERit
Emigracioni ska me keq se te ikesh nga shtepia ku je ritur por c“te bejn gjendja na ka mbajtur larg![]()
Ku ėshtė besa aty ėshtė dhe shpresa.
I pershendes edhe un te gjithe shqiptaret qe jene ne gr!
Ia kalofshit sa me mire!
Dream as you'll live forever,live as if you'll die tomorrow!
edhe une i pershendes te gjithe shqipot ne greqi.
elda
Jam Tropojane Dhe Krenare
Po S'te Pelqeu Plas Syt
Bjeri Kokes Per Mur
As Qe Ma Ndjen Fare...!
Jo dordi nuk jam ne selanik jam ne "Crete" .
Mireseerdhe Sydylimri ne forum. Doja te thoja mire ato qe thua qe te bejme sikur nuk degjojme, ose sikur nuk shohim ndonjehere dhe te jemi ne harmoni me vendasit por ama ato me frape ne dore qe e thua edhe me nje fare ironie ata kane dhene nje kontribut te madh ne zhvillimin e greqise dhe duhet nje respekt per ta. Dhe dicka tjeter paske lexuar shume me duket dhe me behet qejfi por dua te them se po te ndodhnin ne te vertete ato gjera qe shkruajne neper libra poetet greke nuk do te ishte shoqeria greke keshtu siq eshte. Nga ato qe shkruajne neper libra fatkeqesisht ndodh e kunderta.
Mos kujtoni qe une jam extremist dhe ketu ne greqi kam shume shoke edhe miq por ama nuk mund te mos shikoj realitetin.
Me respekt fredi.
pershendetje te largeta edhe nga une jetova plot 11 vjet ne athine dhe pire sot ndodhem ne usa
me mungon shume dielli deti jeta e nates ne athine por mbi te gjitha nje nga dashurite e mija me te medha qe njoha aty
OLYMPIAKOS
(O theos mas edhose ta mjalla qe o thrilos mas ta pire)
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
PA PA PA shoke te rinj !
mirese erdhet te gjithe juve !
gEZOHEM QE U MBLODHEM SHUME DJEMA PO GOCA S'PO SHOH HIC ?
PER FUNDJAVE ISHA PERSERI NE POGRADEC . KISHIM NJE PAGEZIM. TANI KOHET E FUNDIT PO SHKOJ 2 HERE NE MUAJ NE SHQIPERI.
KUR KTHEHEM KAM CA TURINJ TE VARUR SIKUR ME JANE MBYTUR GJEMITE.
JAVE E MBARE
MUAJ I MBARE
TE GJITHE CUNAVE dhe gocave
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
ari ne cilen lagje banon ketu ne selanik ?
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Krijoni Kontakt