Close
Faqja 15 prej 53 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 529
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Mmm.. pershendetje... Vjosa me ngarkoi nje detyre te veshtire meqe do mungonte per disa dite VETEM PER KETE HERE (keshtu nuk eshte Vjosaaaa??)

DASHURIA ERDHI NGA LARG..
    PJESA E PESTE

Ilian (personazhi kryesor, shqiptari) e kane cuar ne burg dhe e akuzojne per vrasjen e Kristos i cili i kishte 2 muaj rroge borxh. Ilia nga ana e tij, perpiqet te deshmoje se diten qe vrane Kriston ai ishte ne Larissa, ku bleu nga nje afrikan edhe nje medalion.

Shoket fillimisht fillojne te dyshojne mos ndoshta me te vertete Ilia eshte vrasesi.. por pastaj vendosin ta ndihmojne, duke u nisur te kerkojne afrikanin qe te vinte si deshmimtar e duke i kerkuar vasilikise, tju prezantonte ndonje avokat. Ishin bashkuar te gjithe shqiptaret e kishin mbledhur leket per te paguar avokatin e Ilias.

Policia shkon ne shtepine e Ilias dhe i gjejne ne tavan oren qe mbante me pare Kristua. Kjo deshmi do ti bente edheme te veshtira gjerat. Vasilikia shkon vete ne burg te interesohet per Ilian, i cili i thote vazhdimisht se ishte i pafajshem. I tregon gjithashtu se i kishte bere shume pershtypje miqesia e saj pasi qe kur kishte ardhur ne Greqi ndihej shume i vetmuar duke thene: - Kur je ne vend te huaj, megjithese je mes njerezve... je i vetem. Duhet te kujdesesh gjithmone per fjalet qe do te nxjerresh... Agroni takon Vasilikine dhe i tregon per Ilian e vogel, dhe veshtiresite e para ne Greqi.

Silvia me te vellane e saj vijne ne Greqi, dhe shikojne se Ilia nuk ka dale t’i prese. Shoket i thone se e kane cuar ne burg dhe Agroni i merr ne shtepine e tij. Dialogu i fundit i saj me gruan e Agronit ishte: - Kishim bere kaq plane... dhe papritur te gjitha u bene cope cope. Gruaja e Agronit i thote: - Vazhdo t’i mbash endrat gjalle, njerezit ne veshtiresi provohen..

FUNDI I PJESES SE PESTE

(ta paca borxh Vjosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e larguar Maska e Vjosa
    Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    oreeee po pjesen e katert c'e bere?
    Keshtu do ma mbarosh detyren e?

Dielli eshte jeta Maska e Ada
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    ne jete
    Postime
    205
    aaaaaa ME VJEN KEQ HUGO POR VJOSA E TREGON ME MIRE

prandaj mos te te ngele hatri por kerkoj qe te na e tregoje vjosa.
    Te katerten e te pesten.
    Se parakalo vjosa
    Es git Lüüt diä magi, anderi hani gärn, anderi hani lieb und dänn gits no derig wiä dich, diä hani tüüf i mim Herze und wett sie nie meh verlüüre!!

Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    Ada do mundohem por s'kam patur une faj se ndersa e shkruaj me shuhet dhe kjo ka ndodhur disa here. Do ta shkryaj ne WORD dhe do ta percjell ketu, ok? Qofsh mire motra dhe shendet te gjitheve. Une s'kam ikur akoma por besoj se pjesen e 4 dhe te peste do ta shkruaj.

Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    ne jete
    Postime
    205
    Vjosa nuk duhet te rrish pa gjume per neve mund ta shkruash dhe neser sepse ju atje jeni nje ore perpara e tashme eshte 2 e 50 e nates gati tre mo e me siguri te bojne syte xixa .
    Ke qene mbase ne disco e spaske gjume.
    Ke bere nai takim interesant kushedi

Ah.. tek ai kurioziteti mos eshte dashuria?
    Es git Lüüt diä magi, anderi hani gärn, anderi hani lieb und dänn gits no derig wiä dich, diä hani tüüf i mim Herze und wett sie nie meh verlüüre!!

Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    bravooooo Ada, e gjete! Kam qene ne pune motra dhe nga lodhja s'me ze gjumi. Edi ti se c'eshte te punosh te greku, byee

Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    ne jete
    Postime
    205
    Eh.... mos ma kujto por edhe keteja nga kam ardhur se mos eshte me e lehte e kurrizi cope te behet megjithate jam e kenaqur me punen qe kam .

Nuk ishte e veshtire ta gjeja se ca ishte jo sepse ato simptoma njihen

As mua sme flihet sonte , ishte dite feste e kisha dhe njerez e tashme nga muhabeti i teper sepse mysafiret i maj me muhabet sic i kena zakonet me ka dale gjumi e sme ze me ...

te uroj naten Vjosa ishalla ke mundesi e flen une po degjoj pak muzike mbase lodhem pak

n8

Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    PJESA E KATERT:

Vasiliqia shkon ne vreshta atje ku punonte Ilia me Omerin, shokun e tij, dhe i thote qe makina e saj i fiket shpesh here. Do ta shoh njehere - i tha Ilia.
    -Te faleminderit- i tha ajo
    -Pse?
    Per shallin qe ma solle, e kam gje te shtrenjte dhe me sjell fat
    -S'ka pse te me falenderosh-i thote Ilia duke u pare me njeri-tjetrin ne sy sikur donin ti thoshin dicka njeri-tjetrit
    Ajo iku dhe Ilia e ndiqte me sy makinen e saj deri sa u zhduk.Pse te donte- i tha Omeri
    -Hic, i fikej makina
    -Ju folet kaq shume, vetem per makinen?
    Ohu dhe ti, ku te vete mendja-i tha Ilia
    Edi, neve s'na e var njeri ketu, sidomos greket. vrasin lart, te kam thene qe ne Amerike eshte ndryshe, atje s'pyesin se nga je, biles nje kusheriri im eshte martuar me nje bjonde te vertete dhe jo si keto qe lyhen me boje.
    Ilia mbasdite po luante me Agimin me top. Ne nje moment Agimi i vogel shau shqip. Pse vetem kur shan flet shqip ti-e pyeti Ilia
    -Se nuk me kuptojne-i tha ai. Ne ate kohe vjen nje punedhenes grek dhe i propozon Ilise qe keto dite te shkonte te ai se kishte nje pune te madhe dhe do ta paguante mire , me ushqim dhe strehim falas. -Une punoj te Argjiri dhe si te iki prej tij, me vjen zorr- i thote Ilia
    -Per te miren tende mendo- i tha ai
    -Nejse neser doi te te kthej pergjigje-i tha Ilia. Te punonte Ilia vjen Argjiri me Vasiliqine dhe vllain e tij. Ilia i theret Argjirit per ti thene qe do largohej.
    -Pse Ilia ke qefmbetje-i thote Argjiri
    Jo por tani qe do vij e fejuara me vllain me duhen shume para dhe atje do me jap me shume dhe me ushqim e strehim falas. Ne ate kohe vine ata te dy dhe e degjojne biseden.
    -c'a keni-thote vllai
    Ilia do qe te iki-thote Argjiri . Vasiliqia e degjonte me ankth Argjirin se si do behej. Pasi iki Ilia vllai i Argjirit i tha qe jepi me shume dhe ti japim shtepine e vogel per strehim, eshte i mire dhe na nevojitet, sidomos per makinat.Argjiri e miratoi mendimin e vllait dhe i tha Ilise. Ilia pranoi.
    Vasiliqia pati nje mosmarveshje me Argjirin dhe u zune pak. Shkoi me mamane e saj dhe Ilinwe qe ti tregonte planet per tokat e babait te saj. Kur shkuan atje mamaja e saj e keshillonte qe ta degjonte Argjirin dhe te mos ta kundershtonte se si ai s'ka njeri tjeter. Vasiliqia i tha qe vllai i saj qe studion te shikoj mbase gjen ndonje pune dhe ti heq shpenzimet vet
    -Pse te ka shprehur dicka Argjiri?-i tha mamaja
    -Jo por une ndihem si e ofenduar kur i them-tha Vasiliqia. Keto biseda i degjonte Ilia shkarazi. Cuan mamane te shpia e saj dhe ajo kembengulte ne te sajen
    -T'i rrish nga afer burrit dhe te besh nje femije se keshtu lidhet burri prej shtepi-i tha ajo
    Vasiliqia e shikonte e deshperuar dhe u nis per te makina
    Ilia e ndoqi pa folur asnje fjale.Rruges ajo filloi te ngasherehej dhe duke u shfryre ne te qare ktheu makinen ne nje vend ku te merte pak ere. Doli nga makina dhe shkoi pak larg. Ilia e ndoqi dhe e pyet;
    -C'ke zonje , c'fare te ndodh?
    -Si c'te kem, te gjithe nuk me kuptojne, mendojne se une s'dua.
    -Une e kam kuptuar, duke ju ndjekur gjithmone se c'probleme kini.
    -Me flisni hapur se dhe une njeri i vuajtur jam, kur erdha ketu s'dija te flisja dhe s'ka gje me te rende qe te te vije uri dhe te mos mundesh ta thuash, te kesh etje dhe te mos te te kuptojne se c'a ndien dhe mendon.
    -Eshte llogjike se ishit ne vend te huaj, por une qe jam ne vendin tim dhe mes njerezve te mi dhe te mos te me kuptojne?-i tha ajo duke qare. Me pas shkuan ne makine dhe u nisen per ne shtepi. Ilia kur shkoi ne benzinatiko pa makinen e Argjirit dhe brenda pa dashnoren e tij. Ai u fsheh qe te mos e shihte. Shkoi te shqiptari qe mbushi makinen ai dhe e pyeti se cila ishte. Ai i tha qe ishte dashnorja e tij. Kujdes-i tha ai- sa akoma dyshojne per ne shqiptaret per vrasjen
    -Aman mbase e kapin ate qe te shpetojme nga ankthi- tha Ilia
    Argjiri shkoi ne shtepi sikur te mos kishte ndodhur gje dhe e merr me te mire Vasiliqine duke e joshur. Ne kete kohe Ilia e shikonte kete skene nga dritarja. Mori dylbite per ti pare me mire. Ne ate kohe vjen Ramizi dhe i bie deres me force. Ilia shkon dhe e hap.
    -Pse e ke mbyllur?-pyet Ramizi
    -Qe te trokasesh ti-i tha Ilia- he c'do?
    -Neser do lash makinen ta besh xix, degjove?
    Po degjova, ke me?-i tha Ilia
    -Po, ishin nje pale dylbi ne makine, mos i pe?
    -Jo-i tha Ilia, dhe mbylli deren. Shkoi perseri te shikonte me dylbi se c'a behej ne dhomen e gjumit te ciftit ngaqe dritaret ishin hapur ngaqe bente vape. Te nesermen Ilia rregullonte disa voza ne magazinen e veres. Aty vjen Vasiliqia e gezuar dhe i thote;
    -Ilia do me gjesh dy shishe vere se do i dergoj te drejtori i spitalit
    -OK- thote ilia pastaj e pyet- si dukesh sot?
    -Mire jam, nuk e di por ndonjehere me duket sikur c'do gje ka mbaruar dhe dua te vdes, dhe ndonjehere jam mire si sot
    -Gezohem - i tha Ilia
    -Dua te me falesh per dje qe te shqetesova me budalleqet e mia-i tha ajo
    -Jo aspak me behet qejfi qe hapesh tek une dhe une tek ti, Dua te te shpreh dhe une dicka qe--dhe ne kete kohe vjen Omeri dhe i nderpret. Ajo iken duke i pershendetur.Ne kete kohe Ramizi shkon ne polici dhe deshmon qe per vrasjen ka dyshuar Iline. Policia shkon ne shtepine e Argjirit dhe pa pyetur fare shkon drejt e brenda ku punonte Ilia. Ne ate kohe Ilia fliste me Silvian e cila i tha qe per 4 dite do vijne se i moren vizat. Ai e mbylli telefonin dhe u tha per c'a e donin. Je i akuzuar per vrasjen, do vish me ne ne polici-i thane ata. E kapen Iline nga te dy anet dhe e conin drejt makines. Aty i pa Vasiliqia dhe u tha;
    -C'a po beni? ku e gjetet te drejten per te hyre pa pyetur mua?
    -Eshte i akuzuar per vrasje-i thane ata
    -Keni fletarresti?-i pyeti ajo
    -Jo -i thane ata
    -S'kini te drejte ta mirrni -u tha ajo
    -Ti Ilia do qe te shkosh?- e pyeti ajo. Ilia e shikonte pa u pergjigjur duke harruar se c'a i tha ajo
    -Ilia po te pyes do apo s'do?
    -Do shkoj, se nuk kam bere gje dhe jam i pafajshem dhe s'kam frike-tha ai me nje krenari. Ata shkuan dhe Ilia kthente koken duke pare Vasiliqine e deshperuar.

FUNDI I PJESES SE KATERT

Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    PJESA E PESTE;

Iline e marrin ne pyetje duke i then qe ku ishte ne oren e ngjarjes. Ai u thote qe ishte ne treg
    -Si mund ta vertetosh?-i thote polici
    -Ate dite bleva nje medaljon, ate qe moret ju-u tha ai- dhe po te doni mund ti tregoni se patjeter me mban mend. \
    -Si ishte-?
    -Nuk me kujtohet mire se zezaket njesoj jane por ishte tip qe fliste shume-tha Ilia
    -Agroni i shqetesuar shkon dhe kap Omerin dhe i thote;
    -Kapen Iline, mos di gje ti? se
    -Jo ore-thote ai-por do bejme te pamunduren se ai eshte i pafajshem-thote Omeri. Agroni merr persiper bashke me Omerin qe te gjej Zezakun qe i shiti medaljonin Ilise. Takojne shume, i pyesin por asgje. Ata i thone qe ne kemi nje pune te tille qe sot ndodhemi ne Athine dhe neser ne Selanik dhe eshte e veshtire. Udhane nje foto te Ilise qe c'do shok te tyre ti tregonin foton. Policia ben kerkime ne shtepine e Argjirit se mos gjen dicka te dyshimte. Ai u tregon Argjirit dhe Vasiliqise se mos kishin dyshuar per dicka. Ata u thane qe jo, Ilia eshte djale i mire. Ploci u tregoi nje ore qe nje te tille kishte ne sirtar kur vrasesi mori parate dhe ate. Jo s'kemi pare gje- i thane ata. Polici vazhdonte kerkimin rreth shtepise kur papritur i vajten syte te nje trar ku atje ishte fshehur ora. Ai u tregoi oren atyre duke i pyetur;
    -Po kjo c'a eshte?
    -Nuk e dime, here e pare qe e shohim-i thane ata te cuditur. Shkojne te Ilia dhe i tregojne oren. S'e kam pare ndonjeher-u thote ai. Mos na bej sikur s'di, fol- i thane ata.
    Agroni shkon te Vasiliqia duke i thene qe ti ndihmonte qe te gjinin nje avokat per Iline dhe parate i kishin mbledhur te gjithe shqiptaret, sadopak qe kishin.Vasliqia i thote qe do perpiqet dhe per parate mos te beheshin merak, se do i mirrte ajo persiper. Nje gje po te kerkoj- i thote Agroni- te shkosh dhe ta takosh. Silvia pret telefon nga Ilia por asgje. Me ne fund merr vet dhe merzitet qe Ilia nuk e con telefonin. Dicka ka ndodhur-thote ajo Saimirit
    -Mos u bej merak se c'do gje do shkoj mire-i thote ai. Mamaja e AIlise i thote Silves qe Karuzua, kanarina, ka disa dite qe s'ciceron. Ndihet vetem dhe kush shpirt i vetmuar kendon?
    Vasiliqia merr Argjirin qe te dalin, por ai ne makine ka dashnoren dhe i thote qe te bej dicka tjeter se ka pune . Ajo e merzitur shkon te i kunati dhe i thote;-
    vllai yt ka pune dhe s'na vjen
    Ka pune se ka skuadren , tokat ,
    -Une te them qe ka drua ne mes
    -Jo , Argjiri te do
    Mund te me doje por dashnore ka
    -Jo
    -Ne rregull, te faleminderit per biseden dhe iken.
    rreth mengjesit shkon ne shtepi dhe gjen Vasiliqine qe fle ne kanape. Ivllai i thote qe te kete kujdes se ajo dyshon. Ai i thote qe une jam i madhi dhe jap keshilla. Shkon dhe e ngacmon me puthje , e merr dhe e con ne krevat. Nderkohe per zezakun kerkon dhe policia. Omeri premton qe do i biemi botes perqark deri sa ta gjejme. Vasiliqia rregullon takimin e shoqes se saj me Spiron, kunatin e saj. Ile vetem ne kafeterie dhe iken.
    -Diten e neserme Omeri shkon te shtepia per te marre oren por atje e ndalon kunati i Vasiliqise dhe i thote qe eshte e ndaluar. Vasiliqia shkon te Ilia. Ai i thote qe e kishte ne mendje dhe mendonte per te.
    C'a mendoje?-
    Tani s'mundem qe te kam afer, me perpara ishte me e lehte. Kisha kohe qe doja te te flisja. Dikush do qe te me ngarkoje me faj. Por duhet te me besoni qe jam i pafajshem. Edi dhe Argjiri s'beson qe ke faj
    Mua mendimi yt me intereson qe te me bresosh qe jam i pafajshem.
    -Pse une?
    -se ti je njeriu qe me jeni hapur dhe ndihem disi afer teje. Asnjerit ketu ne Greqi nuk jam shprehur, ti per mua ke qene disi afer meje. Me beson?-
    -Po te besoj- i tha ajo
    -dhe nese me denojne, do me besosh?
    Do te te besoj-i tha ajo
    -Ate dite kur ju qate une doja te te thoshja dicka qe kisha brenda meje, dhe qe nga ajo dite mendoja se jetoja ne nje enderr, dhe i kapi doren tek hekuri ku e kishte vene ajo.Ajo rrinte e shmangur nga te gjitha ato qe i tha dhe disi e lumtur dhe pse e fshihte brenda saj.
    -Te faleminderit qe me beson- i tha ai. Ajo i buzeqeshi dhe iku.
    Ate dite Silvia me Saimirin po mberrinin ne Greqi.Ajo provonte disa here telefonin, por asgje.
    -Dicka ka qe s'pergjigjet-i thote ajo vllait
    Zbresin ne Larisa ku atje i priste Agroni me Omerin. Ajo ngeli e shmangur kur nuk pa Iline ti priste. Takoi Agronin me mall dhe e pyeti. Agroni i pamundur te gjente force i tha qe e ka kapur policia. Ajo qau dhe shkuan te shtepia e Agronit. Atje ajo i fliste gruas se Agronit qe kishte bere shume endera kur te vinte ketu dhe do fejoheshin menjehere.
    -mos u merzit se do dale dhe enderrat e tua do realizohen-i tha Ajo . Silvia duke qare e perqafoi ate me nje buzeqeshje shpresdhenese.

FUNDI I PJESES SE PESTE

-

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Pershendetje dhe nga une!!!
    Gezohem qe shume bashkatdhetare e kan mare mundimin te shkruajne ne kete faqe ,dhe dua te jem nje prej tyre ,por me vjen keq se si e konceptojne disa mergimin ne Greqi!
    Ne radhe te pare duhet te kuptojme se, mergimi shfaq te njejten fytyre si ne Greqi si ne Amerik dhe si kudo ndodh ai. Mergimi e ndryshon njeriun e ben me te forte dhe e ben qe per cdo gje te bazohet te fuqite e veta dhe te mos pres nga te tjeret (kjo eshte gje e mire)por ka dhe te keqia si p.sh vetmia.
    Para 4 vjetesh me erdhi si "tronditje" kur prinderit me than se duhet te ikim nga Shqiperia ,por sot kam kuptuar se ne qoftese nuk do dilja atehere nga "guacka" e vendit tim sot nuk do isha ai qe jam dhe nuk do kisha kuptuar shume gjera per jeten dhe per njerezit.
    Saper ata qe thone se duhet te kthehemi ne atdhe sa me pare ,dua t'i beje nje pyetje: Ku te kthehemi ??? (ketu ne Greqi ,si do qe te jete gjendja, nuk ke frike se do te marin jeten per hic gje ose per nje llaf goje as se do te mungojne gjerat kryesore nga jeta e perditshme).
    Prandaj dua ti beje thirje atdhetarve te mi qe ndodhen ne Greqi, te jetojne ne harmoni me vendasit (nga merzitja dhe urejtja nuk fiton gje ) per sa kohe qe do jemi ketu , t'a ruajme Shqiptarine (midis shume metodave si p.sh.midis dasmave ,festave tona ,shoqatave, femijeve tone t'i vejme emra shqiptar etj.) dhe nese nje dite do kthehemi ne vendlindje te luftojme per nje Shqiperi me te mire.
    Faleminderit
    Mergimi u be "tradite" per Shqiptaret

Faqja 15 prej 53 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •