Te dashur simapatizues te muzikes klasike. Mu be shume qejfi kur pashe se kishte nje teme te tille si kjo dhe pershendes nismetarin e temes. U kenaqa shume kur pashe qe edhe iu i njihni ato arie aq emocionuese te muzikes klasike qe per mua jane te pazevendesueshme. Sic e shikoni edhe nga emri qe kam ketu ne forum eshte mbiemri i te madhit tenor italian Mario Del Monaco por e kam vene Del Monako per ta shqiptartizuar pak emrin. Megjithate jeta ime ka nje lidhje shume te madhe me muziken klasike dhe besoj qe do te me ndjeke gjithe jetes sime. Edhe personi qe eshte ne ftografi poshte emrit tim ka qene nje tenor mjaft i shquar ne tetrin e operas dhe baletit, ne ate moment duke kenduarne Tiran operan Cavalleria Rusticana. Person shume i afert, qe ka ndikuar mjaft ne dashurine time per muziken klasike. I kam pare dhe i kam ndjekur gjithe keto rolet qe kur kam qene ne moshen 5-6 vjecare. Me falini per keto komente, por e kam me pasion muziken klasike. Ja dhe aria "Siciliana" e kendon Turidu, nje perl e operas Cavalleria Rusticana.
Siciliana, Turiddu's aria from Cavalleria Rusticana
O Lola c'hai di latti la cammisa
Si bianca e russa comu la cirasa,
Quannu t'affaci fai la vucca a risa,
Biatu pi lu primu cu ti vasa!
Ntra la puorta tua lu sangu è spasu,
Ma nun me mpuorta si ce muoru accisu-
E si ce muoru e vaju'n paradisu
Si nun ce truovo a ttia, mancu ce trasu.
(Mascagni)
Pershendetje te gjitheve
Krijoni Kontakt