Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Drer, eshte rradha e dyte qe lexoj shkrimet e tua dhe me ka len pershtypje menyra se si e lidh satiren me aktualen. Komplimente

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Fjala Shkypnie, ndonse dialektore e mbase e shtrembėruar keqas duhet me gėrmė tė madhe.
    Ndonse ke guximin tė ndeshesh me njė realitet qė gjithkush e njeh, i je shmangur togfjalshit shqiptar i Kosovės. Shqiptar jo i Shqipėrisė mund tė jesh duke qėnė fjala vjen shqiptar i Amerikės. Pėr fat tė keq shqiptarėt nuk kanė njė shtet. Si komb gjithė tė sipėrpėrmendurit janė shqiptarė, si shtetas ... shikoju pasaportat qė nxjerrin.
    Ndėrsa nė fund mbylljes qė kulmon nė kėtė shkrim
    “...po me perzihen kafshe neper mendje.
    Kafshe qe i therasin nenes njerke.”
    I ka kaluar nėn rrogoz fakti se qengji, simbolikisht shqiptari i mirė ėshtė njė kafshė, qė nėnės i thėrret nėnė, e mllefi duhet tė jetė ndaj viēave dhe jo ndaj kafshėve.
    Mund ta ribėsh mė tė saktė.

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    faleminderit Sterolla
    D D faleminderit gjithashtu.
    Une e kam fare mire te qarte ate qe ju doni te thoni...dhe ate qe nuk doni te thoni. "shkypnie" nuk e shkruaj em te madhe pasi per mua nuk eshte emer i perveshtshem (mbase shtremberim dialektik sic thoni ju)
    Une nuk mund te them asgje me shume se kam thene aty.
    Pastaj kush te tha ty se e kam anashkaluar "shqiptar i Kosoves" ?? Mos valle mendon se ishte frike se ndonje si ty do me kundervihej. apo mendon mjafton dialekti qe te permblidhen edhe ata qe nuk i citova...Nuk po shkruaja histori as gjieografi qe te mos me lejohej as shtese as mungese.
    Ne se ke dicka kunder...le te te pyes ty...?
    Je shqiptar????
    Shqiptar i kujt????
    A nuk tingellon dicka gabim tek pyetja " shqiptar i kujt" Pasi per mua mjafton te jesh shqiptar. "KAQ MJAFTON PA I SHTUAR MBRAPA ATE QE THOTE PASAPORTA"
    muzg i heshtur

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Unė jam shqiptar i maleve tė tua!

Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    (Unė jam shqiptar i maleve tė tua! )
    Nuk do ishte ndonje cudi e madhe ti kesh pare ne ndonje stacion televiziv.apo ne ndonje kopertine reviste.
    muzg i heshtur

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Vendndodhja
    michigan
    Postime
    15
    shume e bukur kjo bravo mire do jete ta lexojne ata qe jane shqiptar prej ....ku di une nga .....
    dhe kur te dergjem nen' dhe te zi
    dhe kur te behem prape balte e hi
    sillmeni vere mbushmeni dolli
    dhe shihni po s'u ngjalla perseri....

fytyren vajzes ja stolis me gaz
    me lule yje diell dhe ma perqas
    pastaj me porosit te mos e ngas
    tamam permbys dolline dhe mos zbraz

i larguar Maska e glaukus 001
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    581
    Ide dhe poezi kuptimplote ... me kujton variantin tim te shkruar kohe me pare:

Afer 8 milion ne 5 shtete
    mbi 1 milion 2 kryeqytete
    mbi gjysme milioni emigrante jane
    Shqiperi shqiptaresh rrethuar me shqiptare !

( Aritmetike e perafert )

Megjithate nuk me pelqeu qe ke lene jashte degen me te madhe te shqiptareve: Kosoven. Mund te kishe lene jashte Maqedonine a Malin e Zi por jo pjesen me plotesuese. Ti leme justifikimet letrare, te qejfit, gjeografike a historike qe mund te sjellesh por mqs e paske qare kete poezi beja hyzmetet ''me pike e me presje'' qe te mos u mbese hatri atyre qe duhet te jene ne ato vargje...

Po ashtu fjala kafshe ( ne mbyllje ) sikur te ngacmon pak ne kuptimin negativ, ndoshta edhe per shkak te permendjes perfundimtare dhe thonjezat apo fjala qenie mund te ishin me te gjetura ...

sidoqofte urime

Sa kerkon e sa te duhen?
    Burrat nga detyra s'druhen,
    trimi i mire do t'te jape,
    Sot me vrap e neser prape.
    Hidhni, hidhni tok dollare,
    te mos mbetemi te share.

Mbahu nene mos ki frike,
    Se ke djemte ne Amerike.

Bijte e beses Skenderbeut,
    qe i dalin zot atdheut!

Do te ndihim pa kursyer,
    per ty, nena jone e vyer,
    qe me drit' e nder te thuresh,
    dhe me bijt' e tu te mburresh.
    - Fan Noli -

Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Faleminderit Glaukus
    ,respekt Dreri
    muzg i heshtur

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Pa dashur ti meshoj asaj qe kane thene ata qe e pranuan gjithe dhimbjen e perbashket qe ndoshta pa qellim e ndajme ne dy , tri apo disa sojshqiptari , (nuk kam c'ka ti meshoj, kur e gjithe skica pakfjaleshe flet sa per nje roamn te shkruar ne nje jete te shumfishueme e nje shqiperi te shkaperderdhme , e mbi te gjitha thirrja per ta patur bashke te gjithen ...) ajo lenia pa permend e Kosoves per mua nuk ka pse te tingelloji ose te paragjykhet ashtu si e kane komentu disa , (aspak nuk dyshoj se e kane bere me qellim te keq) me bahet se nuk e ka harru kosoven , por ne menyre te menjehershme e ka qujt shqipni e jo kosove. A nuk eshte kosova shqipni.
    Ne fund fundit eshte nje lirike e epikzueme , e nuk kena si me e gjyku , ma pak me e ndal permendjen e kafsheve. Le te ruahena prej te mos bamunit kafshe... e sidomos vic!
    .... Dre' pervec se te pergezoj... edhe te jam borxh nje faleminderes, qe e ke thene , dhe qe e ke thene kaq bukur.
    Kaq bukur e krejt ma bukur se bukur.
    Te paca e te pjeksha ne ato male , e ne Ate t'Madhen Shqipni!
    Nigjona e Zot!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •