Postuar mė parė nga MtrX
E bukura More
Moj e bukura More
si tė lash e mė stė pash
Si tė lash, si tė lash
siē tė gjeta nuk tė lash
kjo kenge do mbetet nje nga me te preferuat , me ka magjepsur INVA MULA kur e kendoi ne nje koncert ne NY .
Postuar mė parė nga MtrX
E bukura More
Moj e bukura More
si tė lash e mė stė pash
Si tė lash, si tė lash
siē tė gjeta nuk tė lash
kjo kenge do mbetet nje nga me te preferuat , me ka magjepsur INVA MULA kur e kendoi ne nje koncert ne NY .
Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?
Muzika shqiptare popullore ka vendin e saj. Pothuajse te gjitha vendet e botes kane influence nga vende te ndryshme ne muziken e tyre. Me sa lexova me lart pothuajse te gjithe nuk e kane pelqyer muziken popullore ne fillim. Edhe une nuk e kam pelqyer, por tani me pleqen shume. Mbase sepse jam larg nga Shiperia dhe muzika eshte ajo qe me lidh sado pak me vendin tim.
Dashuria dhe miqesia jane uruar nga perendia.
Edhe une se durroj fare, sa here e digjoj me dhemb kokaa![]()
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Pse thoni ashtu ju? Ku ka si muzika popullore, ajo eshte e vetmja gje qe ka ngelur nga kultura shqiptare me vite, dhe ju shkoni e thoni qe e urreni... Po thoni qe nuk e pelqeni te pakten, se ajo fjala urrej sikur nuk tingellon mire. Une per vete nuk kam qejf te degjoj muziken popullore te vjeter, po kur eshte e perpunuar eshte e bukur shume![]()
Cuteness !
[QUOTE]Postuar mė parė nga rakku
[B]une personalisht e urrej muziken popullore shqiptare dhe asnjehere nuk e kam konsideruar muzike popullore shqiptare..
tingujt e shumices se muzikes popullore shqiptare kane te njejtin tinguj qe kane vendet si turqia dhe lindja e mesme...
eshte e vertet qe influenca e madhe qe perandoria osmane ka pasur ne vendin tone dhe ne ballkan ne pergjithesi ka ndikuar ne kete trashegimni kulturore muzikore...
LOL
Prindrit, gjyshja, tezja edhe kushurinjte e mij vdesin. Po une se duroj dot. Kur fillojne te kendojne gjithmone ne Vitin e Ri ose ndonje feste acarohem edhe iki.
Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none.
Kur kame qene ne shqiperi se pelqeja fare, por qekur kam ardh ne amerike e dua shume...me nxer mallin e shqiperise si duket.
And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cere folni mer. I thone me hy ne debat me ca femije te lumtur, qe pasi hoqen brekushet, dhe lane hunet nga qyrret, veshen minifunda duke tregu komet qe dielli i shqiperise ua kishte bo lara lara si fanella e tirones( tua shpjegoj qe vendet ku sua kap dielli u ngelin te bardha)...e ca garipa bone noj tatu mas qafe, e vune ca unaza ne hune si demat e laprakes dikur, shofin Britney dhe Robin apo noj tjeter e thane ,,, zbuluam europen,,, e harrun origjinen harrun opingat, harruan morrin qe u hante dhe ua bonte koken kuq nga te krumet, dhe shajne e perbuzin ate me cfare mbare nje popull krenohet, folklorin e tij.
A mer karafila qe dolet nga veza , e nuk dini ca folni. Nuk bohesh modern kur nuk pelqen folklorin tend, se ne amerikonet vdesin kur degjojne konget e tyre canty, irlandezet vdesin kur degjojne ndonje melodi iralandeze te vjeter, italianet vdesin kur degjojne ndonje melodi nga vendi i tyre, e ju dolet e thoni "URREJ"... po sigurisht qe e urren, se ne vend qe te degjosh
" aty mbas kalase nje bahce me lule,
nje bahce me lule mbushur plot me cuca,
cila oshte mo e bukra ajo porsi flutra"
degjoni eminemin( perkthim i nje pjese te nje kenge)
" Une kurre nuk do te enderroja ne nje mije vjet,
qe shume nene-qi-ra si puna ime do te ndiheshin
me te njejtin veshtrim, dhe besim te njejte,
qe eshte si makene e q-ire lufte mbas meje"
Vjen nje kohe qe ndihesh pa te kaluar, dhe me sakte si nje peme pa rrenje, pa te shkuar per te cilen nuk di as cfare tu tregosh te tjereve, pasi je injorant nuk di nga vjen, dhe aq me pak nuk ke per te ditur kurre ku shkon...
Dikush tha qe kenget labe, nuk i degjon njeri. Burazer une kur isha femi nuk i degjoja pasi nuk e kuptoja te foluren e gjate dhe me iso, por kam vene re qe kane kenge shume te bukura, dhe mjaft karakteristike. Muzika shqiptare ajo e lehta nese do te ishte bere ndonje percapje te lidhej sado pak me ate popullore, do te kishte patur nje sukses te madh, dhe kete e kane treguar disa perpunime te Ardit gjebrese, e te tjereve.
Kjo eshte edhe arsyeja pse muzika shqiptare ajo e lehte nuk po gjen veten e vet ne nje konkurim nderkombetar pasi nuk ka dicka qe te identifikohet.
Ky eshte mendimi im, nuk mbaj pergjegjesi mbi shkrimin e mesiperm pasi nuk ka si qellim fyerjen e askujt, por bazohet ne realitet dhe te folur troc, pa zbukurime, dhe penelata te teperta.
Nese ka ndonje fjale qe nuk e kuptoni referojuni fjalorit shqip-shqip ose atij popullor nese dini sado pak..
Me kane ra ne dore 2 kaseta te Kasem Hallunit( ju ndrifte shpirti atje ku ka ra)... kur kendo ai vallai anglezet me thane paska zo te omel, shume te vecante e i boni me u menu...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kundraRRYMES : 18-09-2003 mė 07:41
U bete Amerikan dhe Evropiane sa iket nga shqiperia,e pelqeni kenget e Eminem,e te B...........perdredhrve qe shajne motrat nenat ne kenget e tyre.
Ah te binit per pak caste ne vargjet e kengeve popullore shqiptare do kerkonit te flinit perjetesisht aty.
Mos harroni kurre traditat dhe kulturen e vendit tuaj se do jeni nje jete te tere,si cifutet neper bote,pa bekim e dasurine e tokes MEME.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
vuiii ...si ka mundesi qe e urreni...megjithate...shumica e shqipove qe jetojne ne shqiperi se pelqejne...e njejta gje me ka ndodh edhe mua si goddess...Kur kam qene ne Shqiperi nuk e degjoja dot...ndersa tani qe jam larg Shqiperise ska kenge popullore qe mos tme pelqej...Me pelqen shume!!!
"Love cures people, both the ones who give it and the ones who receive it."
"Everything is funny as long as it is happening to somebody else."
"A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
Krijoni Kontakt