Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar m?par?nga MtrX
    Provoni ta degjoni ate kengen Moj e bukura More njehere, dhe shikoni se cfare ndjenjash do t'iu sjelli... edhe mos u beni kokeforte...
    Kenge Arbereshe eshte ajo?
    me thene te drejten hera e pare qe e degjova ate ishte para nje jave dhe s'besoj te ma kete zene veshi ndonjehere me perpara.
    jo per gje po ajo kenge dhe "lule maca-maca" (ktij titullit ja futa kot) jane me te vertete te mrekullueshme.
    Sa cudi ne Shqiptaret, kur jemi ne Shqiperi vdesim per te huajen kurse kendej jashte vdesin per Shqiptaren. Tamam njeriu do ate qe i mungon.
    timeo Danaos et dona ferentes

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    E bukura More

Moj e bukura More
    si tė lash e mė s’tė pash
    Si tė lash, si tė lash
    siē tė gjeta nuk tė lash
    Atje kam unė zotin At
    atje kam unė zonjėn Mėmė
    atje kam dhe detin Vella
    gjithė mbuluar
    tė gjithė mbuluar
    tė gjith mbuluar nėn dhe
    Ah e bukura More

ky eshte teksti i asaj kenge Zarathustra
    MtrX ubicumque felix

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Vendndodhja
    ca po te duhet ty!!!!!!
    Postime
    101
    Si ne Shqiperi gjithashtu dhe ktu muzika popollore s'me ndahet.
    Rralle degjoj kenge te huaja , ndonje shume terheqse.

Jam shume dakort me ty Sheqerka se edhe une ashtu sa ve muzike popullore nuk me rrihet ne vend, sa her qe bej punet e shpise po nuk pata muzike as i filloj as i mbaroj.

Vdes fare kur behet ndonje party/mbremje Shqiptare se jam e para ne kemb dhe e fundit per tu ulur!!

Ju qe se pelqeni vetem provoni ta degjoni se do ju hy ne zemer, ju premtoj!!!!

nga dyqonet e reja
    Anėtarėsuar
    04-04-2003
    Postime
    327
    me sa duket epidemia qenka kolektive!...edhe une, vete, kur kam qene ne Shqiperi, nuk doja edhe aq shume te degjoja ''muzike popullore''.
    m'u desh te vija ne NEW YORK, qe te behesha tifoz me Gonin e Zekes...
    kur kendonte Merita Halili tek ''Liridona'' ne Astoria, shkonim cdo te shtune, t'u pi edhe t'u honger melci te skuqme...
    nuk eshte s'e po e them une; por robi kerkon ate qe i mungon, gjithmone...

p.s. po t'i heqesh mbishkrimet greke, te garantoj qe do te mendojne me shume...
    O.K. grupi...

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898

Unhappy hmm

Per ta urryer mbase jo, por dhe per ta pelqyer te teren nuk mund ta pohoj me plot gojen.

Nga muzika jone popullore cfare me pelqejne, jane kenget permetare (dhe keto jo te terat, por vetem 2-3), kenga Lule Bore dhe serenatat korēare.
    Ne shtepi kam nje cd me muzike permetare, por qe s'e kam degjuar qe kur e kam blere. Tjeter s'kam asgje.

Kam vene re se shqiptaret ne emigracion kur mblidhen vene shume cd me muzike popullore nga trevat tona dhe fillojne te kercejne nen tingujt e tyre - gje qe ne 5-15 minutshin e pare dhe e duroj, me pas te gjithe tingujt me duken njesoj dhe njerezit me ngjajne se vetem iso mbajne e me kthehen ne buratiner te shtrember; kenget kthehen automatikisht per mua ne monotone dhe orientale....

Plus nuk po permend pershkrime te gjata te dasmave shqiptare, ne te cilat ndihem vertete ne siklet kur fillon te bjere defi, klarineta apo ēirrjet e solisteve lekiste dhe njerezit tunden e shkunden si te hallakatur.
    Vitet e fundit eshte bere zakon qe ne dasmat shqiptare te luhet shume muzike popullore, gje qe s'me pelqen hic fare pasi i humbet lezeti te kercyerit ashtu ne grup tufa-tufa, kapur per dore dhe ngerdheshur ne fytyre...... duke u ējerrur here pas here: hopaaa... !

Pra thjesht, me pelqen me shume muzika e lehte - melodia italiane, angleze, spanjolle, apo ajo havaiiane me kitare
    - dhe muzika klasike e te gjitha zhanreve, te cilen nuk ngopem duke e degjuar.

p.s
    mendime thjesht personale keto, pa ofenduar kerkend ketu.

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga dordi1
    kur kendonte Merita Halili tek ''Liridona'' ne Astoria, shkonim cdo te shtune, t'u pi edhe t'u honger melci te skuqme...
    Ah mer Dordi periudha me e bukur qe kam kaluar ne NYC. Liridona ishte bukur se shumica ishin rob pesmari e jo katnare.

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga MtrX
    ky eshte teksti i asaj kenge Zarathustra
    Teksti qenka shume i bukur se une ne fakt kam degjuar vetem nje kollazh nga TAR ku vetem dy vardhet e para permenden.
    Emrin nga ma di ?

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Postuar mė parė nga une jam Z...
    Teksti qenka shume i bukur se une ne fakt kam degjuar vetem nje kollazh nga TAR ku vetem dy vardhet e para permenden.
    Emrin nga ma di ?
    e kam degjuar dhe ate kolazh, eshte i mire, dmth jo keq, po si kenga origjinale popullore nuk eshte.
    p.s. emrin ta di se kam lexuar dhe une pjeserisht Niēen...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-11-2002
    Vendndodhja
    athine,greqi.
    Postime
    5
    per mendimin tem muzika popullore si edhe te gjitha llojet tjera kane vendin e vet,thjesh ne qoftese je rritur me nje fryme te tille e dashuron edhe e pelqen muziken popullore (sigurish jo te te gjitha krahinave por sidomos jo se jam shkodran kanga shkodrane edhe me permbajtje asht shume e kuptimplote por edhe nga muzika,gjithashtu edhe tirana e durresi kane boll kange qe jane te bukura )ky asht thjesht mendimi i jem ,pra muzika popullore asht per ato qe e kan degjuar dhe kuptuar qysh heret.
    feja e shyptarit asht shyptaria.

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    une vete jam lab por kam vene re se pervec leberve te gjithe te tjeret pa perjashtim e urrejne muziken labe. Si shpjegohet?

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Muzika popullore ne dileme.
    Nga ChuChu nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 16:00
  3. kostumet popullore
    Nga olimpiadisti nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-03-2009, 19:27
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:24
  5. Zgjedhjet lokale 2005
    Nga babadimri nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 07-03-2005, 13:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •