Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    raku
    i/e ftuar

e urrej muziken popullore

une personalisht e urrej muziken popullore shqiptare dhe asnjehere nuk e kam konsideruar muzike popullore shqiptare..
    tingujt e shumices se muzikes popullore shqiptare kane te njejtin tinguj qe kane vendet si turqia dhe lindja e mesme...
    eshte e vertet qe influenca e madhe qe perandoria osmane ka pasur ne vendin tone dhe ne ballkan ne pergjithesi ka ndikuar ne kete trashegimni kulturore muzikore...

mua thjesht kjo nuk me pelqen dhe prandaj nuk kam interes dhe asnjehere nuk do kem...

si mendoni ju?.......

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    LoL....Mos perdor termin 'urrejtje'. S'eshte mire te urresh . Mund te thuash s'me pelqejne.
    Ka kenge te bukura , por s'ua ke vene veshin rakku ...
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Une per vete mendoj se ke te drejt muziken popullore e kame inat (sidomos shqipetaren) dhe shyqyr qe prindrit e mi nuk degjojne popullore se sdo kisha lene stereo pa thyer ne shtepi j/k

Tani sa per ata qe e pelqejne ju a respektojme deshiren dhe le te degjojne sa te kenaqen (vetem mos te jem une afer)

Ps. Nefakt jane ca kenge qe jane te bukura por jane shum te rralla.

Alda.

E respektoj shijen e gjithekujt ne lidhje me muziken, sepse shija eshte dicka qe nuk vihet ne diskutim.
    Por per argumentin me lart do te thoja qe nuk qendron. Ballkani, pjese e se ciles eshte dhe Shqiperia, dallohet per nje "shkembim" ne fusha te ndryshme per shkak te kushteve historiko - gjeografike. Midis vendeve ballkanike mund te kemi ngjashmeri, por nuk do te thote qe secila kulture nuk ka vecorite e veta karakteristike. Mendoj se muzika popullore shqiptare ne menyre fare te qarte ka karakterin e vet, qe jo vetem dallon nga te tjerat por eshte dhe teper e larmishme.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

nga dyqonet e reja
    Anėtarėsuar
    04-04-2003
    Postime
    327
    ...quote nga girl 16;

Une per vete mendoj se ke te drejt muziken popullore e kame inat (sidomos shqipetaren) dhe shyqyr qe prindrit e mi nuk degjojne popullore se sdo kisha lene stereo pa thyer ne shtepi j/k

Tani sa per ata qe e pelqejne ju a respektojme deshiren dhe le te degjojne sa te kenaqen (vetem mos te jem une afer)

Ps. Nefakt jane ca kenge qe jane te bukura por jane shum te rralla.

Alda.

...ty me siguri qe te pelqejne baklamadhaqet greke, duke te vleresu nga mbishkrimet greke me germa latine!!!!!!!!!!!!!!!!

Albanian princess
    Anėtarėsuar
    04-06-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35

Re: e urrej muziken popullore

Postuar mė parė nga rakku
    une personalisht e urrej muziken popullore shqiptare dhe asnjehere nuk e kam konsideruar muzike popullore shqiptare..
    tingujt e shumices se muzikes popullore shqiptare kane te njejtin tinguj qe kane vendet si turqia dhe lindja e mesme...
    eshte e vertet qe influenca e madhe qe perandoria osmane ka pasur ne vendin tone dhe ne ballkan ne pergjithesi ka ndikuar ne kete trashegimni kulturore muzikore...
    si mendoni ju?.......
    Nuk e di nese ke degjuar muzike te tjera shqiptare, por te gjitha kane influence nga vende te ndryshme te botes, si nga ata komshijte e Shqiperise, Greqia dhe Turqia, dhe ketej nga Amerika dhe vende te tjera.
    Edhe une kam ca kenge qe nuk i pelqej por nuk mund te them qe e urrej te gjithe muziken popullore shqiptare. Mua me pelqejne shume kenge popullore, sidomos ato te Shqiperise se mesme. Aman ka lezet dasma kur degjon ate muzike.
    Nuk mund ta urresh nje muzike pse ka influence nga nje vend tjeter, sepse nuk ka ngelur gje ne bote pa patur influence nga vende dhe njerez te ndryshem.
    I love, I play, I hurt, I blame, but when you are with me you'll never be the same.

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Qe dikush te appreciate muziken popullore te vendit te tij (ose thejshte muziken ne pergjithesi) duhet te kete njefare formimi mendor dhe kulturor qe arrihen nganjehere vetem me moshe.
    P.Sh une vete s'e honepsja dot muziken popullore kur isha adoleshent por me kalimin e kohes (dhe largimin nga Shqiperia) ato kenge qe dikur me "ngrinin" nervat sapo i degjoja tingujt e pare sot i degjoj nga 100 here e prape s'kam te ngopur.

Te shkosh nga metali dhe tekno ne hip-hop dhe ne fund tek muzika popullore eshte nje rruge e gjate dhe e mundishme ne te vertete.
    timeo Danaos et dona ferentes

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    ju nuk po dini se c'flisni kur thoni qe e urreni muziken tuaj popullore...
    vjen nje kohe qe ajo muzike qe e shani keshtu do t'ua rrenqethe mishte nga bukuria e saj (kuptohet jo te gjitha kenget) kur ta degjoni, sidomos po qete larg nga Shqiperia...
    nuk me besoni? prisni, dhe do ta kuptoni...
    Provoni ta degjoni ate kengen Moj e bukura More njehere, dhe shikoni se cfare ndjenjash do t'iu sjelli... edhe mos u beni kokeforte...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Postuar mė parė nga dordi1
    [
    ...ty me siguri qe te pelqejne baklamadhaqet greke, duke te vleresu nga mbishkrimet greke me germa latine!!!!!!!!!!!!!!!! [/B]

qysh e kuptove qe ishin greqisht te shkruajtura me shkronja latine huh? papapapapa njesh qenke j/k
    hey kenget greke me pelqejne...por ashtu si nuk me pelqejne kenget popullore shqip nuk me pelqejne as ato greqisht.

Alda.

e poshter! Maska e Sheqerka
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Vendndodhja
    Ne zemer te tokes!
    Postime
    66
    Edhe une dikur nuk e preferoja muziken popullore,por me largimin nga shqiperia,jo vetem qe ka fillaur te me pelqeje,por edhe e vleresoj!Natyrisht vleresimi im,nuk eshte profesional,megjithate kam arritur te gjej dicka te bukur dhe ta ndjeje muziken tone popullore!Ndoshta kjo gje,nuk me ka ardhur vetem si rezulatat i largimit nga vendi im,por edhe sepse "dashuroj" tmerresisht shume klarineten,e cila i jep magji muzikes popullore !
    Madje edhe vete i madhi Agim Krajka,eshte shprehur ne nje interviste se frymezimin ne kenget e tij te lehta e kishte gjetur perhere tek "populli",tek folklori shqiptar.Per aq sa ai vleresonte muziken popullore,ne po ato nivele kerkonte te ngrinte edhe muziken e lehte shqiptare!
    Personalisht mendoj se nuk mund ta urrej dot muziken popullore!Perkundrazi,kur degjoj VERTETE dicka te bukur,cohem dhe kercej si e marre,dhe me kujtohet vetem Shqiperia!
    Nje zemer e madhe dashuron edhe nga keqardhja!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Muzika popullore ne dileme.
    Nga ChuChu nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 16:00
  3. kostumet popullore
    Nga olimpiadisti nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-03-2009, 19:27
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:24
  5. Zgjedhjet lokale 2005
    Nga babadimri nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 07-03-2005, 13:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •