Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Postuar mė parė nga leci
    eshte keshtu.ēdo gje ne jete ka ēmimin e saj
    pastaj kush eshte ai nga ne qe nuk shitet.
    ashtu si nje poet qe shet vargjet edhe nje prostitute shet trupin.
    diferenca?
    asnje.e bejne per te mbijetuar
    Une desha te them se me shume se per te mbijetuar njerezit shiten nga padija dhe nga mungesa e respektit per veten.
    Sot, kjo bote te ofron me qindra mundesi per t'i mbijetuar shitjes dhe nuk jam aspak dakord kur e shikoni shitjen e trupit si nje gje te mire.
    Trupi, fryma apo shpirti, dhe mendja qe i komandon keto jane nje dhe te pandashme.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Poeti nuk i shet vargjet, une e di sa te veshtire e ka nje poet te "nxjerre" ne radhe te pare nga vetja ato vargje e jo me te behet fjale per shitje.
    Pastaj nje poet nuk ka sesi te barazvleresohet me nje prostitute, qofte kjo dhe per hir te nje krahasimi.
    Ajo qe eshte e keqe eshte e keqe dhe nuk ka se si ti themi e mire.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Puhiza
    une jam kunder moralit dhe fallsitetit.
    nuk me kuptove..
    te gjithe ne shitemi...
    une shes doren dhe mendjen...
    nje shkrimtar shet mendimet e shkruajtura ne nje liber...
    nje sportiv shet talentin...
    nje prostitute shet trupin..

shesim ate per te cilen ndihemi me te pershtatshem.
    e gjithe kjo behet per mbijetesen.muk mund te klasifikojme te miren dhe te keqen,nuk kemi kohe sepse jeta nuk te lejon te ndalosh.
    shitja e trupit e mire apo e keqe?
    nuk mund te gjykoj,nuk dua te gjykoj.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Puhiza, nuk e shikoj si nje gje te mire shitjen e trupit, dhe sic thashe me siper, nuk do e deshiroja kete gje mbi askush; thjesht jam indiferente ne kete subjekt. Nuk gjykoj moralisht, pasi moralet qe mesojme (qe na jane futur ne tru me zor nga shoqeria, prindi, qe perpiqen per mire), ndryshojne me cdo njeri, me kohen, me situaten, etj. etj.. Morali eshte teper... relativ, jo absolute. Pra, varet... dhe s'duhet kurre te gjykosh me dicka qe lekundet aq lehte. S'perpiqem te tregohem "moderne" dhe nuk jam kundra moralit, aspak... fundja, ajo i mban ne kontroll shume njerez.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 11-10-2003 mė 18:29
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-08-2003
    Vendndodhja
    Austri
    Postime
    38
    Postuar mė parė nga Puhiza
    Poeti nuk i shet vargjet, une e di sa te veshtire e ka nje poet te "nxjerre" ne radhe te pare nga vetja ato vargje e jo me te behet fjale per shitje.
    Pastaj nje poet nuk ka sesi te barazvleresohet me nje prostitute, qofte kjo dhe per hir te nje krahasimi.
    Poeti faktikisht i shet ato vargje! Por te veshtire e ka e di edhe une, edhe pse sejam poet. Ket e di!
    Por vertet mire e thuani ju se Poeti nuk duhet te mirret si shembull krahasimi me nje prostitute.
    Prostitute mundet te behen shum femra, por poete rrall ja dalin matan.
    Pra poetet nuk duhet te mirren shembuj ne asnje rast te ketille.

KUSHE MUNDET TA MAT VLEREN E NJE POETI, DHE PESHEN E QIELLIT?

.[/B][/QUOTE]

C'do gje qe eshte e mire ka me vete edhe te keqen (se paku nje apo me shum)
    Por c'do e keqe ka dhe te miren.

Sa per temen dua te them: se prostitucioni nuk duhet ndaluar krejtesisht, por duhet zvogluar numri i tyre.
    Nese ndalohet ne tersi, ateher prane vajzave tona do te kanoset rreziku me i madhe.
    Por duhet zvogluar numri i tyre, e ata meshkuj qe nuk u ipet mundesia ndryshe le te kontaktojn me ato.
    Por un po flas pak per ata meshkuj qe shkojn ne shtrat me nje prostitute ata per mua jan nje hiq. Skan asnje vler VERTET JAN NJE HIQ!!!!

I_drejti,menje,vize,tevalezuar .
    KUJTIM GEZIMI APO HIDHRIMI, E DUA SE ESHTE I IMI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-09-2003
    Vendndodhja
    para syve te tu
    Postime
    5
    nuk e di ne kame te drejte apo jo por gjithmone kam menduar se ata qe bejne krimin me te madh jane ata qe shkojne me nje prostiute keta te fundit kane te drejte te zgjedhin te veprojne drejt apo jo kurse nje vajze qe detyrohet te shese trupin ne me te shumten e rasteve nuk ka asnje mundesi tjeter sinqerisht nuk e kuptoj pse denohen vetem prostituat dhe jo ata qe shkojne me to per mua ata jane shume here me teper fajtore ne fund te fundit perderisa keta te mos denohn prostitucioni ka per te ekzistuar gjithmone
    ajo qe shkruajta me lart eshte thjesht dicka per te kaluar kohen dhe mund te mos jete e vertetaabsolute ndaj asnjerit sduhet ti ngelet qejfi ose te identifikohet me kete shkrim

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Moraliteti nga ka ardhur??
    un them nga feja ka ardhur dhe nga asgje kundi... shoqeria ka qenje nje kaos total, injorance gjith andeja, filloi periudha pagane e me pas feja.... hapat e para ne "justice" andej u hapen.. 10 komandamentet e bibles apo gjerat e ngjashme qe gjehen ne fete e tjera nga lindja e ne perendim kane krijuar kete qe ne e quajm morale...
    pyetja qendron a ka ndonje problem nqs ben dicka imorale por qe nuk esht e keqe ne vetvete? psh ke dy femije dhe njeri ka nje pako me cokollata... nqs ai nuk ja jep vellait kete pako esht dicka imorale por nga ana tjeter nuk esht fundi botes dhe as shteti as dikush tjeter nuk duhet te kete te drejte te fusi hundet.. pra bej ate qe dua dhe nuk esht se i bej keq njeriut... (ky argumenti i cokollates esht nje shkrim i gjate ne nje essay qe favorizon abortin).. nesje
    per mendimin tim un them se shitja e trupit esht dicka jashtzakonisht negative... esht nje hap me tej per shkaterrimin e shoqerise.. sic eshte aborti pa kufi.. martesa gay etj.. te gjitha keto ne nje kategori futen... mendoj se femra me mendje te emancipuar ka pune me te mira per te bere se sa te shesi trupin.
    tung
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Brasil Pentacampeņn ! Maska e inter_forever
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Po jap dhe une mendimin tim ne kete teme !
    Ushtrimi i prostitucionit ka ekzistuar ne shekuj e derisa femra e ben gjithcka me vetedije te plote e pa detyrimin e askujt , une jam i detyruar te respektoj vendimin e saj pavaresisht se jam kundra asaj qe ajo po ben....
    Ndryshon puna kur flasim per SHFRYTEZIM te prostitucionit , qe eshte nje krim qe duhet ndeshkuar me cdo menyre...te gjithe e dime sec po ndodh ne evrope me shqiptaret qe jane protagoniste te ketij problemi...

Ne fund do kisha nje pyetje per te gjithe ne qe shpesh behemi moralista ....kur nje femer shtiret , pra ben si e dashuruar me nje mashkull te pasur, per ta rrjepur nga leket ,,cfare QUHET kjo femer ?
    Me falni por ne kete rast une respektoj me shume ate PROSTITUTEN qe shet trupin per lek ,,, ajo eshte shume me e ''ndershme'' sesa kjo ''virgjeresha'' tjeter qe te rrjep !!!!
    p.s keto ''virgjereshat'' jane nje pjese e konsiderushme e shoqerise tone (nuk po bej pergjithesime )
    Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Transformoni trupit e vjetėr, me njė tė ri!
    Nga Davius nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 23:55
  2. Produktet e trupit (profesionale)
    Nga Mina nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 15-07-2005, 11:42
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-06-2005, 10:11
  4. Shitja E Trupit
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 14:02
  5. Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 10-02-2004, 10:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •