Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 62
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga PrInCiPiEl
    Bota e drejtuar prej femrave

Kush eshte ideja jote? "Femrat qeverisin me mire se meshkujt" apo "edhe femrat qeverisin"?

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb Nė vend tė replikės :

- Do tė ishte mirė , qė para se tė shkruani nė njė temė tė caktuar,
    tė lexoni temėn prej fillimit tė saj.

Ju faleminderit.

PrInCiPiEl

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga PrInCiPiEl

- Do tė ishte mirė , qė para se tė shkruani nė njė temė tė caktuar,
    tė lexoni temėn prej fillimit tė saj.

Ju faleminderit.

PrInCiPiEl
    Une nuk kam kohe t'i lexoj te gjitha ato qe jane shkruar por nje pjese i lexova. Pyetja ime ishte shume e qarte dhe e thjeshte dhe do ishte mire qe te perpiqeshit te jepnit njer pergjigje me konēize. Forum do te thote diskutim. Te jete puna per te shfletu literature historie, filozifie etj. nuk eshte nevoja te lexoj ato qe jane shkruar aty me lart. Mua me intereson mendimi i atij qe diskutoj dhe jo se ē'fare kane thene filozofet etj.

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Cool

Mendimi im (nė)pėr temėn e pėrcaktuar , ėshtė i shprehur nė tė gjitha shkrimet e bėra nė kėtė temė , posaēėrishtė nė postimet nr.3 dhe nr.29.
    - Postimi nr.30 ishte njė ri-freskim i temės.

Cheers!

PrInCiPiEl

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

~ReLoAd~

...........

...........

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029
    Femrat nė pėrgjithėsi kanė prirjen pėr tė theksuar vlerėn e barazisė kur ato bashkėbisedojnė me kolegėt e tyre dhe mbikqyrėsit. Vlera e marrėdhėnies nė pėrgjithėsi ka mė shumė rėndėsi se sa kush ka pėrgjegjėsi pėr personin tjetėr. Femrat kanė prirjen ta theksojnė kėtė stil tė marrėdhėnieve tė barazisė dhe qėndrueshmėrisė edhe nėse flasin me meshkuj edhe nėse flasin me femra. Meshkujt, nga ana tjetėr, priren tė theksojnė “shumė rregull” nė njė marrėdhėnie. Meshkujt duan tė dinė nėse marrėdhėnia ėshtė e barabartė (miqėsore), kontradiktore, ose nėse ėshtė e varur nga eprori. Vec dėshirės pėr tė pasur njė marrėdhėnie “sa mė tė rregullt”, meshkujt duan tė pėrcaktojnė nė fillim “rregullat” para se tė ndodhė ndonjė problem gjatė punės. Kur njė mashkull mbikqyr njė mashkull tjetėr ai natyrisht qė e di se duhet t’i pėrcaktojė “kėto rregulla” para se tė krijohen probleme tė vėrteta nė komunikimin e tyre. Megjithatė, femrat nė pėrgjithėsi nuk e kanė kėtė aftėsi tė rėndėsishme tė komunikimit. Kur njė mashkull ka njė mbikqyrėse femėr pėr tė drejtuar punėn e tij, merr vendime qė prekin tė ardhurat e tij dhe siguron mbajtjen e disiplinės; probleme mund tė ndodhin kur ajo nuk ėshtė nė dijeni tė asaj qė ėshtė e rėndėsishme pėr t’u komunikuar. Nėse njė femėr mbikqyrėse i drejtohet njė vartėsi mashkull duke theksuar rėndėsinė e barazisė sė marrėdhėnies, ajo ka mundėsi tė krijojė “rregulla” tė barazisė ose miqėsisė me mashkullin qė ajo mbikqyr. Ėshtė mirė tė kesh miqėsi me mashkullin qė ju mbikqyrni, por njė grua e humbet fuqinė e mbikqyrjes kur ajo merr kėtė pozitė. Ajo mund tė zbulojė se mashkulli qė ajo mbikqyr nuk e dėgjon atė, por dėgjon njė mbikqyrės tjetėr nė vend tė saj, ose mund tė shkojė deri atje sa t’i japė urdhėra asaj. Pas njė irritimi tė madh qė ajo ka pasur, ajo mund tė pėrpiqet tė rifitojė fuqinė e saj duke vendosur eprorin e saj njė pozitė mė poshtė. Meshkujt reagojnė negativisht ndaj ndryshimit tė bėrė duke e quajtur atė “gruaja dragua”, “shtigė”, “urdhėronjėse”, madje edhe “mama”. Njė gabim tjetėr qė mund tė bėjė femra mbikqyrėse me meshkujt qė ajo ka nėn vartėsi, ėshtė mosvendosja e “rregullave” tė marrėdhėnies. Mbani mend, meshkujt duan vendosjen e “rregullave”. Kėshtu, nėse mbikqyrėsja nuk di tė drejtojė mashkulli do ta bėjė pėr tė. Dhe pėrfundimi do tė jetė zhvillimi i njė marrėdhėnieje kontradiktore. Kjo con nė njė luftė pėr pushtet tė panevojshme ku pjesa mė e madhe e kohės shpenzohet me mosmarrėveshje nė vend tė tė qenit produktiv. Femrat mbikqyrėse qė kanė njė komunikim “tė rregullt” me vartėsit ose qė kanė stil komunikimi priren tė jenė mbikqyrėset me efektshmėri mė tė madhe ndaj meshkujve. Femrat qė vendosin njė stil komunikimi trajnues e delegojnė fuqinė e tyre brenda kompanisė duke siguruar mbėshtetjen nga kompania e tyre. Femra mund tė pėrdorė gjithashtu moshėn e saj, pėrvojėn ose edukimin shkollor si mjete shtesė pėr tė vendosur stilin trajnues tė mbikqyrjes. Shumė femra mund tė besojnė se duke pėrdorur kėtė stil komunikimi ajo do tė krijojė njė marrėdhėnie konfiktuale me mashkullin qė ajo mbikqyr. Nuk ndodh kėshtu, sepse vetėm kur “rregullat” nuk merren parasysh mashkulli nėn mbikqyrjen e saj do tė luftojė pėr pushtetin e saj.

Femrat mbikqyrėse qė pėrdorin “stilin trajnues” pėr tė pėrcaktuar “rregullat” priren tė:
    Gjejnė fuqinė e tyre duke kritikuar punėn e mashkullit dhe jo mashkullin
    Marrin rolin e ekspertes, me njohuri mė tė mėdha nga njerėzit qė ato mbikqyrin.
    Pėrdorin njė autoritet mė tė lartė, brenda kompanisė pėr mbajtur fuqinė dhe pozitėn e tyre. Ky mund tė jetė manaxhimi i lartė ose mund tė jenė edhe politikat e kompanisė.
    Zhvillojnė njė grup mbikqyrėsish qė mbėshtesin njėri-tjetrin.
    Flasin me siguri dhe jo me agresivitet dhe nė mėnyrė tė ashpėr.
    Vishen pėr sukses me veshjen e pėrshtatshme pėr biznesin.
    Pranojnė marrjen e informacionit dhe komunikim negativ nga punonjėsit qė ato drejtojnė. Nė fakt, njė trajner i mirė ėshtė njė dėgjues i mirė qė shfrytėzon tė dhėnat pėr tė drejtuar dhe udhėhequr mė mirė ekipin.

nga gazeta biznesi

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Mirmbrema,

Interesante kjo teme. Gjate leximeve me beri pershtypje qe ne njerezit kemi shume deshire qe ti shkruajme ato diferecant dhe ndryshimet qe kemi ne ndaj njeri-tjetrit. P.sh: Vajza eshte keshtu e djali eshte ashtu. Po, te drejt i jap un ketyre mendimeve. Po ta marresh vetem nga pamja e jashtme atehere si mashkulli e femra ndryshojne.

Po me pamjen e brendshme si i behet?
    Un them qe bota prape njesoj do te ishte; edhe sikur ta drejtonin vetem femrat, sepse ne nga pamja e brendshme jemi te gjithe njesoj per mendimin tim. Meshkujt ndoshta ashtu me zjarr e vajzat ndoshta ashtu me fjale dhe misteri.

Cdo njeri ka ato talentet e tij; pa dallim se a eshte mashkull apo femer. Kam lexuar une edhe per Kleopatren, por edhe per kete e ate dhe gjithandej kam gjetur ato te mirat, por edhe ato te metat e tyre. Edhe Kleopatra donte qe Bota te ishte e saj. por edhe Aleksandri i madh donte qe bota te ishte e tij. Nuk ka rendesi se si keta, apo te tjere donin/duan t'ja arrijne qellimit.

Rendesi ka qe te gjthe njerezit anembane ne bote mendojne se ata e dijne, me mire se sa tjetri/tjetra ndoshta, se si ta bejne boten te bukur dhe te fuqishme.

Per mua ne kete bote nuk ka njerez me te mire dhe me heronj se sa jam un vete, sepse nje gje ne e kemi te gjithe te njejte: Cdo njeri ka ato te mirat dhe te metat e tij/te saj. Ai/ajo qe don te jete hero, duhet nje here ne rradhe te pare qe te jete hero per veten e vet dhe pastaj ndoshta edhe per te tjeret.

Un nuk besoj ke njerez qe din me mire se sa mua. Ndoshta nje njeri mund te dije per momentin me shume se sa mua, por un jam i sigurt qe neser edhe un do te dije njesoj se sa ai njeri.

Un nuk e kam fjalen per anen e materialit, por e kam fjalen per anen shiperterore.

Nga ana shirterore ne jemi te gjthe te paster. Eshte materiali ai qe na ben neve me pluhur. Njerit i pastrohet shpirti sot, tjetrit neser.
    Rendesi ka qe ne te gjithe mund ta drejtojme dhe udheheqim nje komb apo ter boten.

Kalofshi mire

P.S: Me falni qe u zgjata pak, por me habiti kjo tema rate ndoshta me mire dhe me te afte se sa burrat ....?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 25-01-2006 mė 14:04
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Mirmbrema,

Interesante kjo teme. Gjate leximeve me beri pershtypje qe ne njerezit kemi shume deshire qe ti shkruajme ato diferecant dhe ndryshimet qe kemi ne ndaj njeri-tjetrit. P.sh: Vajza eshte keshtu e djali eshte ashtu. Po, te drejt i jap un ketyre mendimeve. Po ta marresh vetem nga pamja e jashtme atehere si mashkulli e femra ndryshojne.

Po me pamjen e brendshme si i behet?
    Un them qe bota prape njesoj do te ishte; edhe sikur ta drejtonin vetem femrat, sepse ne nga pamja e brendshme jemi te gjithe njesoj per mendimin tim. Meshkujt ndoshta ashtu me zjarr e vajzat ndoshta ashtu me fjale dhe misteri.

Cdo njeri ka ato talentet e tij; pa dallim se a eshte mashkull apo femer. Kam lexuar une edhe per Kleopatren, por edhe per kete e ate dhe gjithandej kam gjetur ato te mirat, por edhe ato te metat e tyre. Edhe Kleopatra donte qe Bota te ishte e saj. por edhe Aleksandri i madh donte qe bota te ishte e tij. Nuk ka rendesi se si keta, apo te tjere donin/duan t'ja arrijne qellimit.

Rendesi ka qe te gjthe njerezit anembane ne bote mendojne se ata e dijne, me mire se sa tjetri/tjetra ndoshta, se si ta bejne boten te bukur dhe te fuqishme.

Per mua ne kete bote nuk ka njerez me te mire dhe me heronj se sa jam un vete, sepse nje gje ne e kemi te gjithe te njejte: Cdo njeri ka ato te mirat dhe te metat e tij/te saj. Ai/ajo qe don te jete hero, duhet nje here ne rradhe te pare qe te jete hero per veten e vet dhe pastaj ndoshta edhe per te tjeret.

Un nuk besoj ke njerez qe din me mire se sa mua. Ndoshta nje njeri mund te dije per momentin me shume se sa mua, por un jam i sigurt qe neser edhe un do te dije njesoj se sa ai njeri.

Un nuk e kam fjalen per anen e materialit, por e kam fjalen per anen shiperterore.

Nga ana shirterore ne jemi te gjthe te paster. Eshte materiali ai qe na ben neve me pluhur. Njerit i pastrohet shpirti sot, tjetrit neser.
    Rendesi ka qe ne te gjithe mund ta drejtojme dhe udheheqim nje komb apo ter boten.

Kalofshi mire

P.S: Me falni qe u zgjata pak, por me habiti kjo tema rate ndoshta me mire dhe me te afte se sa burrat ....?

Arcimede meqe ti je ne Hollande, kam degjuar se atje femrat bejne ligjin ne familie. Eshte e vertete ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Hatshepsut, ka qene femra faraone e gjyptit. Kur burri i vdiq (vellai i vogel), vendosi te mirrte titullin "faraon", dhe filloj te vishej si mashkull.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Nuk e di njeriu i mire. Di vetem qe simbas ligjit Hollandez te dy njesoj jan: si burri ashtu edhe gruaja.

Kalofshi mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 25-01-2006 mė 15:36
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tė drejtat e gruas nė njė kėndvėshtrim global
    Nga Lioness nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 171
    Postimi i Fundit: 25-03-2013, 09:30
  2. Pėr ‘inferioritetin’ e femrave
    Nga Jimmi_1978 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-04-2007, 09:46
  3. Kriza e botės bashkėkohore
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 12:44
  4. Katalog i Kodikėve Kishtarė Mesjetarė tė Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 00:19
  5. Statusi i femres ne "Perendim".
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-10-2004, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •