Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Nuk ka pse i hidheni ne gryke The Exorcist nese pyet per Ungjillin. Eshte njejte sikurse dikush kur pyet per Fatwa, apo martesat ne Islam etj.

Besoj se, keni aq qetesi dhe respekt sa te sqaroni Ungjillin dhe permendjen e tij. Nuk mendoj se ofendimet ndihmojne ne qartesimin e askujt, sidomos kur kemi te bejme me gjera qe besimtaret e feve tjera mund t'mos i dijne.

Postuar mė parė nga The exorcist
    O zonjushe e nderuar dhe e respektuar !!! a e kupton qe je ne mjegull ?? Autoret e bibles mund ta kishin shkruar "lajm" dhe jo "ungjill" sepse emrin ungjill e ka marre me vone .... Me jep versete te tjera nga Bibla pra nqs Jezusi paska folur per ungjill ??? A e kupton qe nuk ben sens
    Me fal ku je i pasigurt ketu....apo thjesht ti ke te drejten te fyesh dhe ofendosh dhe te tjeret te te bejne sehir.

Nese di te besh pyetje per gjera qe je vertet i pasigurt, bujrum, jam me se e gatshme te te pergjigjem, por kur ti do te tallesh, une nuk do te rri pasive.

Meso te mos pelqesh pergjigjet dhe te respektosh ata me te cilet bisedon, nese nuk di te besh kaq gje atehere kot sa hyn neper muhabete. Te kesh opinionin tend per fete eshte e drejta jote, te mos e imponosh ate opinion eshte respekti qe ti tregon.
    Sic e ke vene re une asnjehere nuk i jam referuar ndonje feje tjeter, sepse nuk dua te ul asnje njeri.

Nese dhe ti mund te mbash te njejtin qendrim, atehere bisedat do te jene shume me ndryshe.

Po te duash te hapesh ndonje teme "Jam krenar qe nuk jam i krishtere" hape dhe une nuk do te marr pjese aty, por kur ben pyetje, meso te respektosh dhe te mos ofendosh, sepse nuk do te jesh pa pergjigje.

ASD kam pershtypjen se konflikti Palestine-Izrael, nuk eshte aq i dukshem sa ky ketu, por te pakten per ketu, mund te tregohesh me real ne nderhyrjet dhe mendimet e tua. Une nuk iu hodha njeriu ne gryke, dhe me pergjigjen time as nuk kam fyer njeri. Thjesht jam pergjigjur ne nje menyre qe The Exorcist mund te kuptoje. Ne amerike njerezit flasin anglisht, ne shqiperi shqip, me exorcistin-exorcist-ce.

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Krishti, nuk i kundershtoi ata qe do ta varnin ne kryq, dhe as nuk e shfajesoi veten, megjithese ishte i pafajshem, por tha:"Ate fali se nuk dine se c'bejne!"

Nuk mund te merresh me turmen, sepse aq di.

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mendoj se, fjala "UNGJILL" ne shqip ka kuptimin: U ngjall. Pra ngjallja eshte thelbi i Evangelit, ose lajmit te mire. Myslimanet e kane te veshtire te arijne qe te njohin dhe kuptojne kete Fakt , pasi ata jane kundershtaret me te eger te Ungjillit (ngjalljes se Krishtit.)
    Le te shohim nje fakt te dhene prej Palit, tek letra e Galt:1:12.
    Pali i tregon kishes ne Galati duke ju thene se, Ungjillin qe une shpall nuk eshte sipas njeriut, sepse une nuk e kam MARE e as e kam MESUAR nga ndonje njeri, por e kam mare nepemrejt nje ZBULESE nga Jezus Krishti.
    Apsotulli Pal ishte nje nga kundershtaret dhe perndjekesit me te medhenj te kishes se Perendise. Ai, ashtu si te gjithe judenjte qe nuk e besuan Jezusin, pranonte se Jezusi u kryqezua, ( ky eshte FAKt ) por nuk pranonte se ai u ringjall. Kur ai digjonte nga dishepujt e Krishtit se , Jezusi ishte ringjallur, ai vihej ne nje perndjekje te eger ndaj cdo te krishteri. Por cfare ndodhi me pas me Palin? Kur ai u nis per te perndjekur te krishteret ne Damask, rruges ne shkretetire i doli nje DRIT e madhe, dhe Jezusi i foli nga Qiejt: Saul , Saul ( ky ishte emri i Palit perpara se ai te behej i krishtere) perse me perndjek? Pali i tmeruar i tha Zotit: cfare deshiron qe une te bej? dhe JEzusi i tha, me vone do te te tregohet se cfare duhet te besh. Pra apostulli Pal verteton plotesisht se Jezusi ishte ringjallur nga te vdekurit, dhe keshtu ai besoi plotesisht ne Jezusi,dhe u be nje nder apsotujt me te devotshem te Krishtit.
    Ai shperndau Ungjillin e Krishtit kudo, duke vertetuar me FAKte, te ringjallurt e Krishtit. Por Pali ishte njekohesit nje njohes i shkelqyer i Shkrimit, profeteve dhe ligjit te Perendise. Keshtu pasi atij Fryma e Perendise i hapi syte plotesisht, ai ishte ne gjendje qe te vertetonte Jezusin edhe me ane te shkrimeve, profecive dhe Ligjit te Perendise.
    deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    e njofim mire paulin si me poshte kur tregon per vizionin e tij te rreme :

Romaket 3: 7 Prandaj nė qoftė se me anė tė gėnjeshtrės sime e vėrteta e Perėndisė e lartėson lavdinė e tij, pėrse unė gjykohem akoma si mėkatar?

Me sa duket e ke zakon te gabosh

Vargu me poshte 3:8 thote:"E perse te mos themi si disa qe duke shpifur pohojne se ne themi:"Te bejme te keqen qe te vije e mira?"Denimi i ketyre eshte i drejte."

Pali e ka fjalen per ata njerez qe e shfajesojne veten e tyre ne gabimet e tyre, qe mendojne se bejne gabim per te bere mire, dhe thote se kushdo qe mendon keshtu e ka denimin te drejte.

Pershendetje

C'lidhje ka kjo me temen?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    Mjaft me keto pytje INORANTE.
    nese ju interresojne fete e tjera, dhe doni te dini dicka me teper,besoj se forumi nuk mude tju ndihmoje.
    gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga Manulaki
    Me sa duket e ke zakon te gabosh

Vargu me poshte 3:8 thote:"E perse te mos themi si disa qe duke shpifur pohojne se ne themi:"Te bejme te keqen qe te vije e mira?"Denimi i ketyre eshte i drejte."

Pali e ka fjalen per ata njerez qe e shfajesojne veten e tyre ne gabimet e tyre, qe mendojne se bejne gabim per te bere mire, dhe thote se kushdo qe mendon keshtu e ka denimin te drejte.

Pershendetje

C'lidhje ka kjo me temen?

FLM manulaki se te gjithe krishteret qe kam pyetur kane dhene nga nje version ndryshe te kesaj ...Megjithate faleminderit

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

The exorcist

Une nuk kuptoj nje gje prej tej: Pse nuk shikon te gjithe kapitullin se per ēfare flet por kapesh tek nje varge?

Ishte njehere ne Itali nje histori qe thonin per Fracesko nga Sisi: "San Francesco ha dormito con una vecchia, coperta di lana". Ishin disa qe sapo degjuan vetem pjesen e pare "San Francesco ha dormito con una vecchia.." dhe sa e degjuan filluan te hapnin diskutime.

e njejta gje ndodh edhe me ty. Ne fakt kjo ndodh me persona qe nuk e njohur me te vertete krishterimin dhe ngaqe jane fanatike ose sektare fillojne te fese se tyre pa njohur te verteten e krishterimit por vene pas genjeshtrave te fese se vete(qe flet keq kundra krishterimit).

nejse une e kam thene qe njerezit fanatik jane te rrezikshem sepse ate qe flasin nuk eshte se e flasin nga dituria por nga fiksimi i fese se tyre(nga ajo qe ju ngulit ne koke feja e tyre kundra feve te tjerave).
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  2. Mbi Apokrifet
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 11:11
  3. TRINITETI rrjedh nga PAGANIZMI
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 176
    Postimi i Fundit: 16-09-2005, 17:15
  4. Katalog i Kodikėve Kishtarė Mesjetarė tė Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 00:19
  5. Cili ishte ungjilli qe jezuesi po predikonte???
    Nga rudo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-03-2003, 06:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •